Doktorum, mesleğim elimde, evim arabam var, birikmişim var ama hepsi ayrı kişilerde. Evim babamda, arabam kız kardeşimin üzerine, altınlarım da kardeşimin yanında. Evliliğine bir kaç gün kaldı, boşanırım bir şey alamaz değil mi
2 gü
Cevap
3Cevap
Söyle o malların tapusunda kimler var evlendikten sonra mı evlendikten önce mu alındı evlendikten önce alındı ise o zaten birfe tapuda siz varsınız ise hele kişisel maldır o verilmez ama eğer evlendikten sonra alındı ise hak talep edebiliyor evin maliyetine göre iki bolu paylastirlir ama istedigi gibi o eve çıkıp giremez
Eviniz babanızın üstünde sanirim onu talep edemez hayır altınları düğünde takıldı yani evlilik sürecinde verildiği için talep edebilir evet
Ben satin aldim hepsini babama kardeşime noterde satış diye geçti 100 bin 200 bin sonra geri verdim onlara evlenmeden önce aldim ve sattım
Düğünde kimse öyle birsey takmıyor alabilir nafaka da 15 bin ancak alıyor
Hayır alamaz. Senşn üstüne olsa bile alamaz sonuçta evlilikten önce aldığın her şey senindir.
Yinede garanti alayım dedim zaten evlendiğimde mal mülk bir çöp satin almayacağım gizli altin yapip kardeşime vereceğim kirada oturacağım
O zaman evlenmesene yahu. Amaç ne? Sen daha başından evlendiğin kişiyi el olarak görüyorsun. O evlilik yürümez ki.
Senin üstüne kayıtlı olmayan bişeyi senden almayı bırak talep bile edemez
Evlenince diyorum hiç birsey yapmayayım kirada oturayım gizli altin yapip kardeşime vereyim
Tamam ne fark eder evli ya da bekar senin adına kayıtlı değil nasıl istesin istsede hakim vermez çünkü senin adına değil kimin adınaysa ona aittir senin dışında birisiyle boşanmıycana görede isteyemez
Boşanmayı planladığın kişiyle mi. Evleniyorsun
Hayır kızın davranışlarından belli ne yapmak istediği bak her cinsiyette pislik insanlar vardır
İyi de evlenme o zaman. Ne zaman yaptın bu satışları
Seviyorum ama onun niyetini biliyorum 1 yıl oldu evi araba satış olarak verdim onlara
Bilemiyorum şimdi ayrıntılı bir avukatın yorumu lazım ama senin durumun tamamen saçma geldi. Öyle bir düşünceyle evlenmemen lazım o zaman. Hadi nafaka talep etti hadi baban öldü mal kardeş sayısına bölündü o zaman napcan. Saçma yani
Ha yok ya kardesimlerim sayesinde zaten şu an ki mal varlığım var onlar olmasaydi hepsi hacizdi ve ben lösemi geçirdim onlar komple bana yardim etti
Başkasının üzerineyse alamaz.
Sadece senin üzerine olanı alıyor diye biliyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay, evlilik ve mal paylaşımı konularının ne kadar karmaşık olabileceğini biliyoruz. 🧐 Bu tür durumlar, niyet ve ispat gerektiren ince detaylarla dolu oluyor genelde. Kanıtlar ve ilişkinin dinamikleri bu konularda belirleyici olabilir, unutma. Her şeyin açıklıkla ve güvenle ele alındığı bir evlilik umarız senin için. 🙏✨
Peki alabilir mi
O sadece kağıt üstü isimlerle bitmiyor, gerçek niyetin ispatı da önemli oluyor. ⚖️
Satış olarak sattım