Şimdi ablamlar evliyken benim raporumun üstüne araba almışlardı araç benim üstüme kayıtlı e-Devlet üzerinde Şimdi boşanma aşamasındalar karşı taraf benim arabamı kendi üstüne alabilir mi?
3 ay
Şimdi ablamlar evliyken benim raporumun üstüne araba almışlardı araç benim üstüme kayıtlı e-Devlet üzerinde Şimdi boşanma aşamasındalar karşı taraf benim arabamı kendi üstüne alabilir mi?
Araba senin üstüneyse sen izin vermediğin sürece alamaz. Ablanla arasındaki sorun seni ilgilendirmez, onların problemidir. şu an bu arada sana ait görünüyor ve senindir. Parasını o vermiş olsa bile. Kendi almak isterse de hak sahibi olarak senin satış izni vermen gerekiyor, sen o izni vermedikten sonra yine alamaz.
Eğer evin önüne gelip almaya kalkışırsa ve ben 155’i arayıp aracım çalındı diye ihbarda bulunursam ne olur ona ne ceza verilir mesela?
Şöyle engelli olarak alınan araç engelli birey ve belirttiği kişi tarafından kullanılır. Eğer ki araç 5 yılı doldurdu ise satılır, diğer türlü vergisi çıkar ya da engelli bir bireye satılmak durumunda kalır. Eğer ki engelsiz birine satılırsa da aracın vergisi ödenmesi zorunluluğu vardır
Nasıl yani anlamadım bu kişi kendi üstüne alabilir mi benim e-Devletim üstüne kayıtlı bir araç çünkü bu resmi olarak alamaz diyebiliyorum eğer almaya kalkarsa ne olur mesela resmi olarak dava açıp almaya kalkışırsa
Peki diyelim ki hırs yaptı geldi aracı bizim evin önünden aldı gitti 155’i arayıp aracım çalındı diye ihbarda bulunursam ne olur
Canım senin üzerine kayıtlı bir araç varsa hukuken mal sahibi sensin. 🚗 Tapu kimin üstündeyse o esas alınır. Evlilik içinde alınmış olsa bile senin engelli raporunla ve senin adına tescilliyse karşı taraf doğrudan kendi üstüne geçiremez. Ancak mahkeme sürecinde ödeme kaynağına dair bir iddia olursa hâkim değerlendirme yapabilir. İçin rahat olsun ama bir avukata danışman iyi gelir. ☕🌸 Kalbini ferah tut. 💛
Cevap
4Cevap
Alamaz alırsa para ödemek zorunda diye biliyorum
Araba resmiyette senindir... Alamazlar
Araba için dava açıp alamaz değil mi direk kaybeder davayı
5 yıl geçmemiş ise verhileri öder ve noterde devir edersen alırlar. Aksi durumda bir şey yapamazlar
Tabi tabi beş yıl geçmemiş henüz
Dava acmaz o kadar cahil degildir
Öyle cahil öyle cahil ki anlatamam işleri güçleri mal varlığı para para para
Bir şey daha soracağım diyelim ki resmi olarak boşanma gerçekleşti bu adam bize kin besleyip araba için dava açıp almaya kalkarsa ne olur?
Beş yıl geçtikten sonra
Araba senindir. Ve adam ablamla evlidir seni bağlayan bir şey yok. İspat etmek için dava açsa da hukuksuz bir iş yaptığı çıkar ortaya yani nereden tutarsa elinde kalir. Kafana takma arabani al evin önüne bırak. Gelip alırsa senden arabam çalınmış diye ihbarda bulun :) ihbar işi karar senin onu sen düşün kendine
Ablan la evli :) olacak idi
Eğer aracım çalındı diyip ihbarda bulunursa ne olur mesela?
Bulunursam yanlış yazmışım
Arabani alırlar eve getirirler :) o sahislaar emniyette uğraşırlar. Sonra sizinlede uğraşırlar ama
Ama olan yine karşı tarafa olur doğru mu karşı tarafa olursa ne olur mesela hapis cezası vs
Sen araba benimdir de ablanla anlaş devir etmiyorum şöyle baktin iş kotuye giderse. Bu yola girersin ilk aşamada başını agritma
Alamaz senin üzerine o araba
Araba senin ki hak iddia edemezler
Hiçbir şekilde alamaz değil mi
Ödemeyi nasıl yaptıklarını tam bilmiyorum açıkçası ama notere gidip ben imza atmıştım ben annem bir de ablamın eşi üçümüz taksiye binip notere gittik orada ben imza atmıştım arabanın içinde
Geçmez
Peki diyelim ki arabanın beş yılı doldu beş yılı dolmadı henüz ama örnek veriyorum arabanın beş yılı dolduktan sonra resmi bir şekilde dava açıp kendi üstüne alabilir mi
Tam bilmiyorum ama üstüne alamaz diye biliyorum araştırmak gerekiyor
Neyse bilenler birazdan yorum yazar buraya biz de öğrenmiş oluruz
ever
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?