Davayı açtıktan 3 gün sonra gitti araba aldı, şimdi benim o arabada hakkım var mı yok mu? Bilen varsa yardımcı olabilir mi?
Cevabın nedir?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
14
Cevap
46Cevap
- +1 yıl
Sen almadıysan yok ya siz şer neyin kafasını yaşıyorsunuz ya evlilik sevdiğin insanla birlikte mutlu bi yaşam sürmektir aç gözlü köpek misiniz evliliği çok yanlış algılamışsınız. Sizin gibi aptal beyinsizler yüzünden evliliklerin çoğu bu nedenle bitiyor iyi insanlar da sizin gibiler yüzünden hep harcanıyor yazıklar olsun.
00 Yorumla İkinizin ortak parasıyla alındıysa vardır. Fakat adam kendi çalıştığı parayla almışsa ona da ortak olmayıver yabi gururlu ol. Bir de yeni çıkan bir kanuna göre kimin üstünde mal varsa karşı tarafın imzası olmadan satamıyor. Halâ evli sayılırsınız fakat dava işlemi başlamış. Bir sorman lazım avukatına.
00 Yorumla- +1 yıl
evet var.
yahu nasıl ortak mı aldınız bılmıyorumda bosanıyorsun adamın seyını ıstemıyorsun ama arabadan pay alayım dıyorsun .
bırak bosan gıt.
ha arabada benımde katkım var dersen tabıkı al zaten evlılık sonrası tum mal mulk pay edılıyor kanunen.00 Yorumla - Gizli Üye(36-45)+1 yıl
evlendmen önce yaptığı tüm malvarlığı kendine aittir. arabayı da siz evlenmedne önce aldıysa bir hak iddia edemezsin zaten. Evliyken bu araç alındıysa maaaaaaleeesef siz katkıda bulunmasanız bile bir hak doğuyor. Bu yüzden evlenmeden önce mal varlıklarınızı üzerinizden çıkarın her hangi bir boşanma anında br pürüz çıkmasın diye. Evliykende her hangi bir mal alımında bulunmamak gerek yok yoksa büyük bir kesimine el konuluyor maaaleeseeeff..
10 Yorumla Şimdi usulen var , yalnız karşı taraf bunu dava açıldıktan sonra alındığını mahkemeye ispat ederse ki bunuda ispat etmek zor değil o zaman hakimin mütaalasına bağlı olur. olaki hakim hakkın var dedi yine karşı tarafın iptal davası açabilir. karşı taraf salaklık edip almış bence :) elindeki malın yarısından olmakta var bu işin sonunda...
00 Yorumla- +1 yıl
Evlilikte alınan bütün mallar ortaktır. Araba ev yazlık kimin üzerine olursa olsun önemli değil, ortaktır.
Sadece takılar senin özelindir😄00 Yorumla 😂😂 knka eğer evlilikten sonra alındıysa var tabi ama evlenmeden önce onunsa hakkın yok sadece nafaka alabilirsin 😌 ben böyle biliyom
01 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. Evet var tabiki. Evlilik süresi içinde kazanılmış tüm mallarda hakkın var.
Nisan tavsiye ederim. O hale geldiysen durmaanin anlamı da yok.00 Yorumla- +1 yıl
tabıkıde var daha sen hayatında varken alınmış birşey o parayı senleyken bırıktırmıs sonuçta 3 gun de değil
00 Yorumla - +1 yıl
Nikâh sonrası edinilen herşeyin yarısı senin. Boşanma dilekçesi de verseniz hala evlisiniz ve hakkın var
01 Yorumla- +1 yıl
Tabi arabayı bir başkasının üzerine almadıysa 🤭🤭
- +1 yıl
çakal davayı açtıktan sonra almış yinede vazgeçme iyi avukat tut tazminat al
00 Yorumla - +1 yıl
Bildiğim kadarıyla … evlenildiysen sonra alındıysa hakkın var.. bende boşanmıştım .. böyle biliyorum
00 Yorumla - +1 yıl
Bankadaki hesapları, kripto paraları vs dahil hepsinin yarısı senin.
00 Yorumla Daha henüz resmi olarak ayrilmadığınız için hakkınız var..
00 YorumlaBoşanmayı düşünüp ata arabaya sarılanlarda bana bi itici geliyor nedense. Arkadaş hayatın mahvolmuş sen arabayı bölüşme derdindesin.
İki taraf içinde söylüyorum.30 YorumlaŞayet eski eşinin bu arabayı almak için ödediği parayı evliliğiniz devam ederken kazandığını ispatlarsan arabanın değerinin yarısını alabiliyor olman lazım zira eşlerin birbirinden habersiz birikim yapması kanuna aykırı diye biliyorum
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 640 cevap paylaştı. Dava sonuçlanana kadar edinilen her şey de hakkın var. araba eşin adına mı alındı önemli olan o
00 YorumlaArabayı aldığı paranın kaynağı siz evliyken biriktirilen para, satın alınan döviz ve gayrimenkul gibi şeylerse hakkın var. Eğer paranın kaynağı ailesinden kalan miras ise hakkın yok.
02 Yorumla- Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Boşanma davası açıldıktan sonra eşlerin edindiği mallar, mal paylaşımına dahil edilmez.
10 Yorumla - +1 yıl
Henüz aile birliği devam ederken alındığı için var Başkada açıklamaya gerek yok. Trafikten Ruhsat kaydına şerh koydurmalısınız.
00 Yorumla - Gizli Üye(18-24)+1 yıl
Olmaması lazım adam sonuçta kendi parasıyla almış senin ne hakkın olacak aç gözlü müsün
10 Yorumla - +1 yıl
Evlilik aninda aldıysanız hakkin var. İstediğini özelden sorabilirsiniz
00 Yorumla - +1 yıl
Tam bilemiyorum ama mal paylaşımı davası açarsan hak kazanabilirsin diye düşünüyorum.
00 Yorumla Boşanmadıysanız var diye biliyorum evli iken alınan herşey ortak oluyor
00 Yorumla- +1 yıl
var bence eşine aiğit olan herşeyide yarısı senindir
00 Yorumla - +1 yıl
Rocktürkü , boşanma davasından önceki mallar sadece arabanın üzerinde jakkın
01 Yorumla- +1 yıl
Hakkın yok
- +1 yıl
Boşanınca insanların yakasına yapışmayın boşanmak istiyosan efendice defol
00 Yorumla - +1 yıl
Yok ama boşanmamayı sağlaman çok kolay
00 Yorumla - +1 yıl
Bildiğim kadarı ile var
00 Yorumla Diyecek bir şey bulamıyorum gerçekten. 😶
00 Yorumla- +1 yıl
Niye bu kadar ikiyüzlüsünüz siz?
00 Yorumla - +1 yıl
Krediyle mi aldı peşin mi?
00 Yorumla - +1 yıl
Yarı yarıya paylaştırıyorlar diyolar
00 Yorumla - +1 yıl
Para ortak hesaptamıydı
00 Yorumla Bosanmaktan vazgeç bir ay sonra tekrar dava ac
00 Yorumla- +1 yıl
Torpido ve sağ arka jantın velayeti sen de olsun
20 Yorumla - +1 yıl
Ne alaka ya minnet duyma
10 Yorumla - +1 yıl
Bi salın şu adamların varlıklarını
00 Yorumla - +1 yıl
Yok hakkin
00 Yorumla Yazık kafana
00 YorumlaHakkını istiyiceksin mahkemede
00 Yorumlayazık sana
00 YorumlaVar bence
00 Yorumla- +1 yıl
Hayır tabii ki.
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 302 cevap paylaştı. var tabi olmaz mı
00 Yorumla- Gizli Üye(30-35)+1 yıl
Kadının derdine bak.
10 Yorumla - +1 yıl
Çalışıyor musun
00 Yorumla - +1 yıl
Varr
00 Yorumla - +1 yıl
Yazık size ya
00 Yorumla Yokk
00 Yorumla- +1 yıl
Var tabiki
00 Yorumla - +1 yıl
Bı zahmet olmasın
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 9b cevap paylaştı. aldınmı
00 YorumlaHayir yok
00 Yorumla- +1 yıl
Yok maleesef
00 Yorumla - +1 yıl
Yok djdjd
00 Yorumla - +1 yıl
Sanmam
00 Yorumla Var maalesef
00 Yorumla- +1 yıl
Hakkin Var bence
00 Yorumla - +1 yıl
Yok tabii ne hakkı
00 Yorumla
Devamını Gör(55)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Merhaba,
01 Ocak 2002 tarihinde yürürlüğe giren 4721 sayılı Türk Medeni Kanunu ile edinilmiş mallara katılma rejimi yasal mal rejimi olarak kabul edilmiştir. 01.01.2002 tarihinden önce yürürlükte olan Medeni Kanun ise eşler arasında Mal Ayrılığı Rejiminin geçerli olduğunu kabul etmektedir. Yeni yürürlükte bulunan Yasa seçilebilir üç mal rejimi de düzenlemiştir. Bunlar:
Taraflar yukarıda belirtilen mal rejimlerinden birini özel olarak seçmemişler ise edinilmiş mallara katılma rejimine tabidirler. Yani taraflar arasında seçilmiş özel bir mal rejimi yoksa 01 Ocak 2002 tarihinden önce alınan malların paylaşımında mal ayrılığı rejimi, 01 Ocak 2002 tarihinden sonra alınan malların paylaşımında edinilmiş mallara katılma rejimi uygulanmaktadır.
Edinilmiş mallara katılma rejimine tabi olup da boşanma gerçekleştiğinde öncelikle her eş kendisine ait kişisel mallarını geri alır. Bir eşin kişisel malı boşanmadan sonra da o eşin kişisel malı olarak kalır.
Eşler, evlilik süresi boyunca malları üzerinde diledikleri gibi tasarrufta bulunabilirler. Ancak, “boşanma davasının açıldığı tarihe kadar edinilmiş olan” ve elden çıkarılan tüm mallar, boşanmada mal paylaşımına dahil edilir. Boşanma davasının açıldığı tarih, eşler arasındaki mal rejiminin de tasfiye edileceği tarihtir. Yani, boşanma davasının açıldığı tarihe kadar edinilen tüm malvarlığı değerleri (nakit para, ev, araba, arsa vs.) mal paylaşımına dahil edilir.
Boşanma davası açıldıktan sonra eşlerin edindiği mallar ise mal paylaşımına dahil edilmezler. Bu sebeple eşinizin boşanma davasını açıktan sonra almış olduğu arabada sizin herhangi bir payınız bulunmamaktadır.