bence, benim huzurlu oluşuma hazmedemiyorlar
din korkuyla yaşanmaz (ruhunuzu özgür bırakın)
din korkuyla yaşanmaz (ruhunuzu özgür bırakın)
Genelde cahiller rahatsız olurlar çünkü inandığı dini bilmeyip bilmeden savunduğu şeyi eleştirince tedirgin olurlar bende müslümanım müslüman olduğunu idda edenlerin mesela mezarda kuran okumak yok diyorum ayet gosteriyorum dirilere indirilmistir diye soyleyince rahatsiz oluyorlar
mesela korkuyla ibadet ediyorsunuz diyosunuz ki hayır bu Allah sevgisi tamam ibadet etmezsen cehenneme gideceksin dimi işte bu korku seni ibadete zorluyo sevgi de olabilir ama korkuyla sevgi yanyana bunu nasıl kabul edebiliyorsunuz aklım almıyor
Evet dogru ben bunu kabul ediyorum zaten bende bazı şeyler net değil kafamda biraz agnostik gibiyim
Korkuyla etmese bile cennet vaadiyle ibadet ediyorlar karsiliginda birsey almak icin onun ivin etmeyen korkusundan ediyor ikisinden dolayi da etmeyen cok azdir
Banada bazi seyler sacma geliyor koskoca bir yaratici var birseyler yaratiyor bana ibadet etsinler diyor duzen kuruyor falan niye yani bu sorunun crvabi ne mesela daha net cevap veren olmadi bana akli mantigi veren o mağdem ozaman niye bu soruyu muallakta birakiyor sorguluyorum
bak söyle düşün Allah'ı seviyo huşu içinde ibadet ediyo ama aklının bir köşesinde ibadet edemezsem cehenneme girerim korkusu var bu kadar basit mi bence cehennem kötülük yapanlar için olmalı bu dinde bir tuhaflık var sen iyi bir müslümanı farzları yerine getirmiyo diye niye yakıyosun ki
Ahahah sadece bu değil sorun koskoca Tanrısın ol deyince olduran herşeyi işiten ve bilen beni niye sorguya çekiyorsun mesela e sorguya çekmese itiraz eder kabul etmezsin diyolar sorguya çekse kabul etmesem bişey değişecek sanki beni daha yaratmadan evvel bile ne olucağımı biliyor madem niye bir surecten geciriyor bir omur gmhayat veriyor ilginc
bence doğru yoldasın sen atesitlige kadar gidersin
Sanmam agnostik olabilirim belki ama ateistlik saçma bana göre heleki modern ateistlik bir yaratıcıyı illa bir kalıba sokmak zorunda değilsin şu dinin tanrısı dogru falan degil tanrinin varligiyla yokluguda somut sekilde ispatlanabilir değil
Biz insanlar belli sınırları olan varlıklarız sınırsız bir varlığı tamamıyle anlamamız veya çürütebileceğimizi düşünmemiz saçma olur
Biz Berk ve Şenay, bu durumu çok iyi anlıyoruz canım ✨. Bazen insanlar kendi inanç sistemlerini sorgulayan fikirlerle karşılaştıklarında kendilerini rahatsız hissedebilirler, bu aslında onların kendi içsel dünyalarıyla ilgili bir gerilim olabilir. Senin huzurunun ve sorularının kimseyi rahatsız etmemesi gerekir. Herkesin kendini ifade etme özgürlüğü var, değil mi? Senin soruların çok değerli. 🕊️🌍
Cevap
7Cevap
Dünde demiştim. Hiç şaşmaz.
tamamda ben sorguluyorum ve daha da sorucam bu tür soruları seni rahatsız eden ne
sana ne ateist ve bunu belirtmekten gurur duyuyorum benim hayatımı müdahale edemezsin bunu tanrınız mı öğretiyo size tabi siz alışıksınız hayatınıza müdahale edilmesine Tanrım şunu istedi tanrım bunu layık gördü
bu senin hayatın tamam mı onun bunun lafıyla yaşadığın hayat başkasına aittir hata yaparsınız şeytana uydum ya ne şeytanı sen hata yaptın ders çıkar bir daha yapma hasta olur Tanrı ceza verdi aşırıya gittim dersiniz artık vücudunuzu tanıyın nasıl çalışıyor bilim denilen bir şey var
bana karışmaktan vazgeç çünkü bir şey değişmeyecek ben yine istediğimi yaparım bana tanrıcılık oynama
B*ktan hayatına müdahele etmem zaten, geçenlerde gördüm nasıl bir hayatının olduğunu. Tipik bir halta sap olamamış TuğçeNaz hayatı işte. :D
Dediğim ve verdiğin cevap zaten birbirinden bağımsız, ne cevap vereceğini bulamayınca saçmalamışsın ve uzun uzun yazmışsın, ama hiç okumadım da emin olabilirsin. :D
Madem kendi hayatın bu kadar önemli, buradaki insanların inancını da sorgulayamazsın. Bu kadar basit. Devam edersen de gereğini yapar seni buradan uçurturuz emin olabilirsin. :D
okumadan yorum yapmış bir de diyo saçmalamışım sen okuma bilmiyosun ki
Bende ateistim ama hiç soru sormuyorum dinle alakalı
sor kanka
Elhamdülillah müslimanım huzurumda var. İnanıp inanmaman senin seçimin saygı duyuyorum
korkuyla ibadet ediyosun bu huzur değil korkudur
ama namaz kılmazsan cehenneme gideceksin bununda korkusu var üzerinde
sınav bitti mi daha Mehdi gelecek deccal gelecek dövüşecekler Mehdi kurtaracak sizi sonra işte teraziler kurulacak cennetlik cehennemlik belli olacak
Sorduğun sorularda insanları mantıklı düşünmeye ve sorgulamaya itiyorsan, rahatsız olmaları normal
Ne olursan ol amiga bize ne
İspanyolca seviyen nedir
Giriş
yani hiç
Öylede denebilir amiga
Helal olsun
teşekkür ederim
Rica ederim, istersen bu konu da tartışabiliriz
Bundan kimene
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?