+1 yılÇok boşsunuz birader hristiyanlara, Yahudilere saygım var ama size yok çünkü şu koskoca kainatın bir patlamayla oluştuğunu savunuyorsunuz ya diyecek bir sözüm yok. Kâinatta tek bir kusur yokken siz Allah yok diyorsunuz ki rahmetli en zeki ateist Stephen Hawking bile ölmeden tanrı yok diyemem diye itiraf etti siz hala Allah yok diye inkar edin Azrail gelince can almaya o zaman anlarsınız. Yol yakından dönün birader valla iyiliğin için diyorum her günahı işle ama Allah'ı inkar etme ona şirk koşma. Azap günü vay onların hâline diye ayet var yinede siz bilirsiniz tabi aynen kanka dünya şansa varoldu
03 Yorumla- +1 yıl
Sorunu alayım?
- +1 yıl
Soru yok
- +1 yıl
E soru çnuz varsa alayım dedim. Sen koca bi paragraf osurmuşsun
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(25-29)+1 yılAteistseniz huzurla yaşayın neden sürekli saldırganlaşıyorsunuz, insanların dinine saldirmayin eleştirmeyin herkes inandığından memnun. Sen nasıl ateist olmaktan mutluysan diğeri de kendi dininden memnun. Sen inanmıyorsan inanmıyorsundur bu kadar basit bak keyfine.
01 Yorumla- +1 yıl
Soruyu "neden dini eleştiriyorsunuz?" diye alıyorum.
Çünkü dine, okuyup öğrenildiği için inanılmaz. Bir tür aileden, çevreden gelen bir "adet"tir aslında. Bunda bi sorun yok.
Ama din, toplumsal kuralları ve yaşamı kendi zikrince belirlemeye ve müdahale etme temayülü vardır. Yani dinin içerisinde, kendi gibi olmayanlara açık ya da örtülü saldırganlık vardır. Dinin eleştirisi bu bağlamda kendi varlığımı savunma pozisyonudır.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
10Cevap
- Aile & Toplum konusunda 150,4b cevap paylaştı.
u +1 yılBen de ateistim. ama sorun yok
00 Yorumla Ortama girerken allahın selamını veriyor musun? Veya panik anlarında refleksle allahı anıyor musun? İnşallah, maşallah gibi kelimeler?
01 Yorumla- +1 yıl
"Allahın selamı" dediğin selamün aleyküm, ibraniceden gelir, "şalom aleihem". Dinsel bir selamlaşma değil. Sami dillerin çoğunda var.
Panik anında "anan.. sskim" derim. Mesela uçaktan korktuğum için, türbülansa girince böyle derim
İnşallah, kullanırım, "/allah razı olsun derim, eyvallah derim, allah rahmet eylesin Bir sürü derim. Dile yerleşmiş ve birer dilek, iyi niyet belirten kalıplar bunlar. Bunlarla bi sorunum yok.
+1 yılStephan hawking in anlattığı hiçlik anaksimandros un apeiron u ile aynı mı?
025 Yorumla- +1 yıl
O zaman ateistlik hakkinda sana soracağım bir şey yok, islam hakkında senin sorman gereken bir şey olursa sorabilirsin.
- +1 yıl
Feurbahtan okudum ateizmin felsefesini.
- +1 yıl
Yol senin yolun tabiki pratikliği maddede görmüş olmandandır.
- +1 yıl
Var, varlık olarak yok var diyor buna haidiger
- +1 yıl
Cüzzün cüz la yetecezze.
Maddenin şuuru nereden geliyor?
Demokretios u incelemeni tavsiye ederim. - +1 yıl
Ben belirlemedim, kendini devam ettirme yetisi var fakat son çalışmalar maddeninde bir akli oldugunu söylüyor.
- +1 yıl
Oda böyle bi çalışma iste. Varlık olarak var olan maddeden nasıl harekete geçmiş olabilir?
Canlı hareketi kendinden alana denirse ilk madde nasıl canlı varlığı var etmiş olabilir? - +1 yıl
Emrivaki cümleleri sevmiyorum.
Ara bulabilirsen senindir. Bulursan gel yine yaz. Apeiron u da araştır gel. Hiçlikle ilgili bir fikrin olsunki tartışalım. - +1 yıl
Ondan öncede bir çok tez ler sundum ordan başlaman gerek. Bitirdiğinde kapasiten le eş konuşuruz.
- +1 yıl
Tamam iste araştır o tezleri çünkü üstünden çok sular aktı o sunumların daha paltona gelip timaos ta tanrıyı bulacağız.
- +1 yıl
Neyi bulduysam?
- +1 yıl
Üstümdeki gök kubbe içimdeki ahlak yasası./ Kant
Neyse uzatmayacağım senden yeni bir bilgi elde edemiyeceğim.
Madde sandığın o prota hayle dediğin şeyi sen bana gösterdiğinde bende sana tanrıyi gosteririm.
Gizli Üye(18-24)+1 yılHangi dini kitapları okudun ve okudukların hangi dilde yazılmıştı
028 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılE tabi hatta İngilizcesini de okumanı tavsiye ederim sadece Kuran da değil mesela İncilide okumalısın bence yine birden fazla dilde
Cevap sahibi+1 yılPeki ateist olmaya nasıl ve ne zaman karar verdin
- +1 yıl
İngilizce okuyana kadar Arapçasına çalışmak daha mantıklı. O da zaman ister. Klasik arapçayla kitaplaştırılmıştor Kuran, dolsyısıyla belirsizlikler çoktur.
Gene de sonuç değişmez, çünkü ben kutsal metinleri tarihselliği içerisğnde ele alırım
Hep ateisttim, hiç inanmadım. Ailem de öyleydi. Hiç bir dini söyleme maruz kalmadım.
Cevap sahibi+1 yılAma ben Arapça bilmiyorum ki
Cevap sahibi+1 yılArpaçayı biliyorsan tabi Arapça oku
Cevap sahibi+1 yılAma bir dine inanarak doğamazsın ki aynı. Şekilde ataist olarak ta doğamazsın neye inanacağını ya da inanmayacağını kendin bulman gerekiyor
Cevap sahibi+1 yılBence yanlış düşünüyorsun yani örnek veriyorum hırıstiyan bir ailede büyüdüğüm zaman müslüman. Müslüman bir ailede büyüdüğüm zaman hırırstiyan olamıyor muyum
Cevap sahibi+1 yılMilyonlarca insanın dinini nasıl biliyorsun ki. Bu kesinlikle iradeye bağlı isteyen istediğine inanabilir
Cevap sahibi+1 yılSayısının eşit olmaması iradenin olmadığını göstermez ki
Cevap sahibi+1 yılHerkes müslüman demek bence yanlış bir tabir öncelikle aynı şekilde Rusya içinde. Bu zamana kadar bir çok Rus arladaşım oldu hepsi ortadoks değil ki hem bir dediğin gibi bir irade olmasaydı şu an sende müslümandın
Cevap sahibi+1 yılYani neye inanacaığını ya da inanmayacağını insan kendisi seçer yoksa bunun bir anlamı olmaz ki
Cevap sahibi+1 yılBizim evde temizlikçi olarak çalışan bir Rus kadın vardı Ortodoks değildi ki en basitinden
Cevap sahibi+1 yılHayır niye eşit dağılsın ki bu matematiksel olarakta çok zor
Cevap sahibi+1 yılSeni yanlış anlamadıysam ailemde ataeist demiştin e o zaman senin için de idare yok çünkü ailen ateist olduğu için olmuşsun. Ama okuduğunu söyledin demekki bir irade var ama ailende dinler eşit dağılmamış demekki irade olması için dinlerin eşit dağılmasına gerek yok
Cevap sahibi+1 yılAma çok yüksek %100 değil bu bile irade olduğunu gösterir ki
Cevap sahibi+1 yılKonu dışı ama bu konuları konuşmak cidden sonsuz ama tartışmakta gerçekten güzel
Cevap sahibi+1 yılAma insanların bu konuda birbirine hakaret etmesi çok saçma geliyor
Cevap sahibi+1 yılBu konuda bir şey diyemem baskıcı bir ailede büyümedim çünkü
Cevap sahibi+1 yılAma buna katılmıyorum işte
+1 yılIf evolution is true.. why monkeys of today... just kidding. Hehe
If evolution is true, how does perfection like you exist? Ejjy atheists, explain that too.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılİlk hücre tesadüfen olduysa neden insanlar hücre yapamıyor hala
00 Yorumla
+1 yılNeden inanm8yirsun dini neden inkar ediyorsun sebeplerin neler
013 Yorumla- +1 yıl
Saçma sapan sebepler bunlar Kuran'da aklına yatmayan bir şey olması gerek
- +1 yıl
Neden ölüyir peki insan bu bile inanman için bir sebep
- +1 yıl
Bu kafayla inanma zaten yazık sana gerçekten
- +1 yıl
Dinimizi iyice araştır tavsiye ederim
- +1 yıl
Yazık size başka bir şey demiyorum
- +1 yıl
@hayalperest5667 lan m@l adam sana bilgileriyle cevap veriyor sen tabii klasik müslüman kafası araştırmadan etmeden diyecek bir cevabın yok. Tek dediğin şey yAZık kAfAnA aynen kanka
- +1 yıl
Ne halimiz varsa görün beter olun inşallah
- +1 yıl
Bu ne biçim bir beyin anlamadım rabbim kullanın diye veriyor beyni boşa harcayın diye değil aptallar sizi
+1 yılNe zaman dinden çıktın abi?
05 Yorumla- +1 yıl
Ailen de mi inançsızdı?
- +1 yıl
Şanslısın
- Aile & Toplum konusunda 2,8b cevap paylaştı.
+1 yılAllah yoksa sen neyi inkar ediyorsun?
01 Yorumla Bende ateistim soru yok
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılAteşı harlı mı seversin köz halinde mi?
027 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılSen ne bicim ateistsin? Hemen cehenneme cennete bagladin konuyu. Ben oylesine nasil ates sevsrsin diye merak etmistim.
Cevap sahibi+1 yılKorkmayabilirsin. Bazi cocuklar atesi bilmez elini atinca yaktigini farkeder. Bazi cocuklar da bilir ellemez.. ama sonucta ilk cocugun bilmeyip korkmamasi o atese elleyince elinin yanmasini önlemiyir maalesef. Yani ister kork ister korkma. Ateist olarak olürsen koraray ya da cesurca farketmez iki turlu de yanacaksin
Cevap sahibi+1 yılTamam kanks sen devam et ne diim. Hindu daolabilirsin beni baglamaz
Cevap sahibi+1 yılne tripli bi cocuk ciktin sen öyle😂😂 var mi meyillenme falan yoksa daha baslamadin mi
Cevap sahibi+1 yılSakin ol şampiyon. Daha ortalama 60 yil var daha ateşe falan. Hemen panikledin sen de.. tadini cikar dunyanin. Bisey demedim tamam😂😂 pşşş pşş pşş👋👋sakinles
Cevap sahibi+1 yılGoogle maps gibi duşun bilen biri sana tarif ediyirsa illa gormen gerekmiyor. Sen boş ver bunlari simdi 60 yilin tadini cikarmaya bak. Kafani yorma boyle seylere
Cevap sahibi+1 yılSen de ne inancli bi ateist ciktin yaw. Fonup dolasip inaaya getiriyorsun lafi. Ben diyorum ki sen inanma hayatin tadini cikar.
Cevap sahibi+1 yılDenizlarin altinda yuzen insansi varliklarin yasayacagi sekilde dizayn edilmis sehirler gosterseydin deniz kizina da inanirdim. Ama. onlarin varligini destekleyen bisry yok. Ama ortada insanlar hayvanlar dağ taş dünya varsa ve duygularimiz varsa bunlari gordugum icin de bir yaraticiya inanirim. Bak mesela senin inanmamanin bana bi zarari yok benim de inanmamin sana bi zarari olmamasi lazim.. diyorum ya bisver herkes inandigina inansin
Cevap sahibi+1 yılBak kanki sen şu kadarcik aklinla bana yanlis biseyi savunabiliyorsan emin ol benim icin dogru biseyi savunmak cok daha kolay. Buna da cevap veriyorum ama daha vakit öldüremem seninle kusura bakma.
Denizin altinda sehirlwr. gordun ve deniz kizlarina inandin diyelim. Bu sehirlerde de deniz kizlarinin kitabeleri var ve orada da 5 ayakli deniz gergedanlarindan bahsediliyor. Muhtemelen bu kadarina inanmisken onlara da inaniriz. Hem deniz gergedanlari eve ihtiyac duymuyormus mesela o yuzden onlarin sehirlerini de aramak yersiz olur degil mi?
Cevap sahibi+1 yılDedi 10 yil once dogmus ve hicbir egitim almamis totosunda bitler ucusan cocuk
Cevap sahibi+1 yılYok senin anlindan okudum bunu
Cevap sahibi+1 yılAlnindan de de tam olsun😀 anlayacagin dilde yazdim ben 😉
Cevap sahibi+1 yılSenin alninda dogru bisey yazmasini mi bekliyordun? İ
Cevap sahibi+1 yılPardon ya sorunlarin oldugunu bilmiyordum. Tamam kanki sen saldirmaya devam et ama beni sal. baskalarindan devam et
+1 yılŞimdi çaya şekeri a-
00 YorumlaM@l işte @q
02 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne