evet dostum ateizm ulusal bir kelime be sen bana ateizm ne demek onu söyle bakalım, bana burada hiç bir dine inanmayan bing bangcılar topluluğu deme çünkü öyle r anlam ifade etmiyor ateizm, evet madem ki ahkam kesiyosun öyleyse ateizm nedir bana anlat? adım gibi eminim google amcada aratacağını ama sana serbest. ve ben.. inançlı ve bilgili bir müslümanım kafanı kurcalayan ne olursa olsun sorabilirsin, eğer ki cvbımda bir mantıksızlık mı gördün, bende safınıza geçicem. ayrıca bana hristiyanlık yahudilik musevilik deizm ve ateizm hakkında da sorular sorabilirsin her din hakkında geniş bilgiye sahibim. Hani sen demişsin ya derin araştırmalar sonucu ateist oldum diye, şuna inan ki derin araştırmış olsaydın sadece islamı değil her dini araştırırdın ve eğer derin aratırmış olsa idin ateist kesinlikle olmazdın. ve senin o bahsini ettiğin derin araştırma benim yaptığım araştırmanın yanında bebe havuzu kalır bilgin olsun. derim araştırma şudur, kamboçya'da kimsenin bilmediği bir dini bile araştırmaktır dostum ok.
şu ana kadar hiç bir münazarada yenilip engele basmadım ki yenilsen bile engele basmak benim işim değildir. amma ve lakin burada bir çok ateist'te engelliyim. hayır dostum hayır yanlış cevap ateizmin kökeni bir yaratıcının var olmadığına inanmak değildir sen daha en başta bu mücadeleyi kaybettin.
Bak panpisim, Ateizm neymis... "Ateizm; tüm tanrılara ve ruhsal varlıklara olan metafizik inançları reddeden ve var olan gerçekliği inanç yoluyla açıklamayı kabul etmeyen bir felsefi düşünce akımıdır.[1]"
bana böyle netten öğrendiğin şeylerle gelme ben bu dinlerin kitapları kaynaklarını okuyup ezberledim. ateizm Yunan kökenli bir kelimedir ve 'Theos' kelimesinden tütemiştir anlamıda Tanrı demektir yani Tanrıya inanmak demektir. Varan 1 olarak ateistler kendi kendini ofsayta düşürmüşlerdir 😉 evet başka soru? bak roller nasıl değişiyor soru başlığında siz bana sorun demişsin ama şimdi sen bana soruyosun;) neyse başka sorun varsa alıyim?
Bu ara Ateizm kelimesinin eski yunan karsiligi "Theos" degil "atheos" dur. Theos Tanri demek, atheos Tanri yok demek.
Bu Türkceyede benzer gecmistir. Teist kelimesi Tanriya inanan birisi demektir, ateist tam tersidir.
Oglum sen kafayi mi yedin? :D Böyle yarim yanlis bilgiler ile okadar büyük konusup bir Atheistin karsisina cikiyorsun?
Taktim simdi seni kafaya. Sen engelle vurana kadar seni irispim yapicam, dansöz gibi oynaticagim seni :D Engelle vursan bilem benim Sorunun altinda oldugun icin sana kacis yok.
Senin burnun fazla kalkmis, sana bir Ateistin karsindaki yeri ögretmek gerek.
Allahımmmmmmm tartıştığım adama bak theosla atheos arasındaki farktan bir haber. La olum bunu başka birilerine söyleme caps yaparlar seni alay konusu olursun:))))))) siz ateistler hep böyle zaten inanmamak için elinden geleni yaparlar yalan yanlış bilgileri doğruymuş gibi millete anlatırlar, ulan hiç güleceğim yoktu ahahahaha:DDD
ne kıvırması aslanım haşa, Rabbimiz bir inançsıza karşı nasıl savunma yapmamız gerektiğini bize bildirmiş her türlü cevabımız ve açıklamamız vardır. bir kere şunu kabul etki sen ateizmin nedemek olduğunu bana anlatamadın, hadi var sayalım ki theos değilde atheos olsun hadi senin dediğin olsun ki tüm bilgiler theosu gösteriyor ama hadi senin dediğin olsun altını çizerek söylüyorum. ee sen yine her halükarda ateizmin bir tanrıya inanmamak olmadığını atheos savunmanla doğrulamış bulundun buna nediyeceksin peki :D sen bu soruyu cevapla ondan sonra ben sana bomba gibi bir soru sorucam hazır ol ne google amcada nede başka bir mecrada böyle bir sorunun cevabını bulamıycaksın ama ateizmin belini bükecek bir soru ve benim için final niteliğinde bir soru, çünkü çoğu ateist bu soruyu sormamdan ötürü beni engelledi :D
ben bu mehmetdemiri ateistlerle olan tartşmalarına bir kaç kez şahit oldum bence engeli sen basıcaksın ateyiz kardeş bence sen yanlış bir müslümana çattın :D:ADAsd
dur kardeşim ses etme bu arkadaş benim onu mağlup edemeyip engelleyeceğimi sanıyor, bilmiyor ki bilmeyen müslümana engel bastırabilir ama bana asla, görücez bakalım kim kimi engelliyor. ;)
Aciklamyi yapiyorsun, Müslümanlarin anlamaya kafasi yetmiyor, kendilerini hala hakli saniyor... Müslüman milleti bosuna dünyanin en cahil milleti degil.
Bak sizin ikiniz icin tekrar yavas yavas Bilal Erdogana anlatirmis gibi anlatiyorum.
Eski yunan kelimesi Theos senin idda ettigin gibi Ateist kelimesinin kökeni degil. Theos Tanri anlamina gelir türkce karsiligina vermek gerekirse Teist kelimesidir.
Theos kelimesinin tam tersi yani ziti eski Yunan kelimesi atheos'dur. Türkce karsligi ateist'dir. Tanri yok anlamina gelir.
Ateist kelimesinin aciliminida ben sana yaptin, ama kendin Ateist kelimesinin anlamani bilmedigin icin ve burada konu ile alakasiz ve yanlis olan Theos olayini cikardigin icin kendini rezil ettin.
Bak zor degil, türkceye baya benziyor.
Theos = Teist yani Tanri var Atheos = Ateist yani theosun tam karsiligi ve Tanri tanimazliktir ya da diger söyleyiz ile tanriya inanmamaktir. @mehmetdemirr @KertmeyenKelee
:))))) neyse neyse görünen köy klavuz istemiyor kitapların doğru bulduğu tezi bu arkadaş yalanlıyor tamam okk :)) neyse ben sorumu sorayım sana, evetttt bu kainat ve içindeki varlıkların hepsi tesadüfen meydana geldi değilmi? (Sözde) peki aslanım söyle bakalım bana hiç bir güç varlık yokken tetiklenen bu patlamanın meydana gelmesi için belli başlı şartların oluşması gerekiyordu değilmi? Madem parlamadan önce hiçbirşi şey yoktu o halde hiç bir şeyin olmadığı bu bilinmezlik mekanında o patlamanın oluşmasını sağlayan şartlar kimyasal elementler nasıl meydana geldi? mağlum ya patlamadan önce evren diye bir mekan varlık diye bir nüfus yoktu mekanın dahi olmadığı bir ortamda ki buna ortam bile denemez çünkü hiç bişey yok, öyleyse bu patlama nasıl gerçekleşti? şimdi başlarsın yok o elementler oluştu o kimyasal birleşti falan filan onları geç bana öyle örnekler ver bak seni nasıl rezil ediyorum.
Haaaaaa bu arada o patlamanın yani bing bangın sadece bizim galaksimizi oluşturan patlama olduğundan bir haber olan cahiller topluluğunuda siz oluşturuyorsunuz. hani bize cahil diyosun ya, değil sen darwin, hawkins ya da netzce gelse beni gött edemez anladınmı herkese hepinize verecek bir cevabım vardır.
Siz ateyiz savunucuları evrenin sonsuz olduğunu idda ettiniz yıllarca ama açta bir göz at, bundan 1400 yıl önce kuranda evrenin sürekli genişlemekte olduğunu söylüyor, ama gel görelim ki bilim evrenin bir sonunun olduğunu ve sürekli genişlemekte olduğunu öğreneli henüz bir kaç yıl oldu, buna ne diyeceksin bay darwin? du du du du ben tahmin ediyim, ayın ortadan ikiye bölünmesine gözleriyle şahit olup yalanlayan atalarınız gibi sende buna bir kılıf bulacaksın eminim (ki bunun bir kılıfı olamaz kendini yırtma derim:D) ee alışmışsın cahil müslümanları öqğlup etmeye bilenle tartışınca bu engel mevzunun ucu görünecek, şunuda belirteyim sen beni ben seni kafaya taktım çünkü soruna zıplaysn benim okey.
Beni rezil edicegin konusu sen gec artik asasasa. Sen Ateizmin aslinda Tanriya inanmak oldugunu idda ettigin noktada zaten kaybettin artik.
Senin birisini rezil edecegin durum kalmadi. Senin durumu ben aciklayim. Senin pantulon suanda inik ve öne dogru egilik bir pozisyondasin ve benim arkandan vurmami bekliyorsun.
Ne oldu? O Theos olayini böyle kapatip gecmisin? Ne oldu? Müslümanlarin Ateizm üzeri Facebook'da saydiklari yalan yanlis sacmaliklar bir Ateistin karsisinda ise yaramiyormus degil mi?
Dur daha bu baslangic, seni bastan uyardim ama durumu anlamak icin senin burnun baya kalkmisti.
BigBang'e gelirsek. Ne demek istiyorsun? ilk dediginde BigBangi sorguluyorsun, diger dediginde Kuranda yaziyor deyip dogruluyorsun, neyse bunuda gecelim...
BigBang nasil olustu bilinmiyor, String Teorisi gibi bircok Teori var, ama kesin bir net bilgi yok. Senin bu soruyu sorman bilem Konu üzeri nekadar bilgisiz oldugunu gösteriyor.
Sana tavsiyem, eger bu konu üzeri daha fazla bilgiye sahip olmak istiyorsan git oku. Google "Ateistleri nasil göd ederim" yazarak Evrenin olusu ögrenilmiyor.
Kurana gelelim. Kuranda hicbir Bilimsel mucize YOKTUR. Müslümanlar Kurani dogru göstermek icin icine bilimsel mucizeler uydurur ama dedigim gibi hepsi sadece uydurmadir.
Dedigin Ayetler Evrenin gelismesini degil, Islama göre Dünyanin olusumu acikliyor. Kuranda ve Islamda Evren diye birsey yok zaten.
Bu Mucize iddalarini okuyacagina, elline Kuran alip o mucize iddali Ayetleri okusaydin bunu sende bilirdin.
Kim görmüs o Ayin yarilmasini? Kim görmüs laa? Eski misirda depolarda kac ton bugday var bilem yazarken, Ayin yarildigina dair hicbir yazi ya da belge yok. Sadece Misiri birak, Dünyada hicbiryerde o Ayin yarildigi görülmedi, hicbir yazili kaniti yok.
Sacma sapan Mucize iddalarina inanan, o iddalari sorgulayip Kurani okumayan, daha Ateizmin acilimini yapamayan ama kendisini akilli sanan cahilin tekisin.
Göğü kendi ellerimizle biz kurduk ve biz (onu) elbette genişleticiyiz. (Zariyat 47.) burada bahsedilen gök kelimesinin evren olduğunu bilmeyen yok kuranda sürekli sema ya da gök olarak anlatılır. evet gülüm bu ayet 1400 yıl öncesine ait. (varan 1, bir ateyizin yıkılışı)
Ateizm kelimesi Yunanca da "Tanrı" anlamına gelen "Theos"tan türemiştir. Bu kelimeden de "Tanrı inancına sahip olmak" ya da "Tanrı'ya inanmak" anlamına gelen theism anlayışı ortaya çıkmıştır. Ateizm kelimesi de İngilizce "theism" kelimesinin başına "a" ön takısının eklenmiş hali olup Türkçe’de "tanrı tanımazlık" anlamına gelmektedir. İnançsızlık denilince hemen akla ateizm gelmemelidir. Mesela insanların çoğu inanç sahibi ve bir dine mensup olmasına rağmen diğer dinleri reddetmektedirler. (Bi siteden alıntıdır, ve ateizmin kökeninin theos olduğunu idda eden ben atheos olduğunu idda eden bu cahil, varan 2, bir ateyizin yıkılışı)
1967 yilinda firlatilan Orbiter-4 uydusundan alinan 67-1805 seri numarali fotograflarda, Ay'in dünyadan görünmeyen ara yüzeyinin, uzunlugu 240, kalinligi ise 8 km olan , insan eliyle çizilmiş gibi muntazam bir yarik tarafindan kusatildigi belirtilmistir. (Varan 3, bir ateyizin yıkılışı)
ölene dek sana cvplarım bitmiycektir aslanım, ömrümü sizin gibi cahillere gerçekleri göstermeye adıyacam. çok şükür sen A desen ona methiyeler düzecek cvplar vermiş dinimiz bize ama sen daha theosla atheos arasındaki farkı bilemeyecek kadar cahilsin dostum, kabul et sen daha bu yarışı en başta kaybettin, benim aslında sana cevap bile vermemem gerekiyor ama dediğim gibi sen yaz ben sana ölene kadar cevap vericem, benim burayı terk ediceğimi aklının ucundan bile geçirme, ya sen yenildiği kabul edip beni engelleyeceksin ya da ben ölene dek BURADA sana gerçekleri anlatıcam.
Hayir cahil, gök kelimesi Evren anlamina gelmiyor, Kuran gök dediginde bildimiz Gök üzeri konusuyor :D Zariyat 48'i okudugunda bu acikca belli oluyor.
"Yeryüzünü döşedik; bakınız Biz ne güzel döşeriz."
Bu ara Zariyat 48 Kurana göre Dünyanin düz oldugunu gösteren Ayetlerden biridir. Bunu gösteren bircok Ayet var tabiki digeride bu.
Hicr/19 Yeri uzatıp yaydık, orada sabit dağlar yerleştirdik , yine orada miktarı ve ölçüsü belirli olan şeyler bitirdik.
Göke dönelim. Islama göre Gök sadece bir tabandir, Islamda Evren diye birsey yoktur. Allah, gökleri gördüğünüz herhangi bir direk olmadan yükselten, sonra Arş'a kurulan...(rad 2)
Bir baska delil.
. İzni olmaksızın yerin üzerine düşmesin diye göğü O tutuyor... (hac 65)
Özetliyelim. Kuranda BigBang gecmiyor. Zariyat 47'de gecen Gök kelimesi Evren anlamina gelmiyor, Kurana mucize udurmak isteyen Müslümanlar bunu idda ediyor.
Islama göre Gök bir Tabakadir ve Düsmesin diye Allah tarafindan tutulur.
Ey cahil dediklerimin neyini anlamiyorsun? Atheos kelimesi, Theos gibi Yunan gökenli, sen daha neyin tersini idda ediyorsun? Hala yanlis bilgilerinde takili kalmisin.
evet gerizekalı ateyiz şimdi yazacaklarımı iyi oku, çünkü ben senin gibi oradan buradan duyma laflarla değil apaçık delilerle sana geliyorum, gitmiş 2 ayet görmüş tefsir nedir bilmeden buraya yazmış cahil cühela herif. olum şunu olmayan aklının bir köşesine yaz, ben seni gött etmek için buradayım ve eninde sonunda sen beni ENGELLEYECEKSİN ben hiç buradan gitmiycem. neyse gelelim açıklamalara.
ZÂRİYÂT-48: Yeri de döşedik. (Bak) ne güzel döşeyiciyiz! bak işte bu ayeti yazarak Rabbimin kudretini sen kendin büyük bir acizlikle itiraf ediyorsun aslında. biliyorsun ki kuran ayetleri müthiş edebi bir dille yazılmıştır ve tefsire ihtiyaç duyar, bu ayetin tefsiride şudur, yüce Allah yuvarlak yarattığı dünyayı alaşağı bir şekilde döndürdüğü halde onu bize düz bir yer olarak kıldı hareket etmesine rağmen üzerini döşeyip yuvarlağı bize düz kıldı ki şuanda bunu biz zaten kendimiz yaşıyoruz hadi inkar et ;)
gene kendini gött ettiğin başka bir ayete gelelim.
Allah, gökleri gördüğünüz herhangi bir direk olmadan yükselten, sonra Arş'a kurulan...(rad 2)
be ahmak dinimizi bildiğini söylüyosun bilmiyormusun ki kainat kuranda 7 kat gök olarak geçer, ki bu ayette de 'gökler' diyor gök demiyor, eğer ki gök deseydi sen haklıydın ama gökler deyince senin nasıl bir mal olduğun ortaya çıkıyor.
başka bir ayet; Andolsun ki, onlara gökleri ve yeri kim yarattı? diye sorsan; «Onları şüphesiz güçlü olan, her şeyi bilen Allah yarattı» derler. ZUHRUF 9.
bak gökleri ve yeri deniyor gökler evrenin tabakaları yer de bildiğimiz yer yüzü oluyor ki Allahü teala hazretleride apaçık herkesin anlayacağı şekilde buyurmuş zaten.
emin olman için şu ayeti kerimeyi gururla sunarım;
Allah, yedi kat göğü ve yerden bir o kadarını yaratandır. Ferman bunlar arasından inip durmaktadır ki, böylece Allah'ın her şeye kadir olduğunu ve her şeyi ilmiyle kuşattığını bilesiniz. TALAK 12.
gördüğün üzere 7 kat gök yani evrenden bahsediliyor, sen hiç dünyada 7 kat gök gördünmü bay darwin :D :D :D
. İzni olmaksızın yerin üzerine düşmesin diye göğü O tutuyor... (hac 65) gel gelelim paylaştığın hac süresi 65. ayetine. bu ayeti tam yaz ki insanlar ayetin ne olduğunu görsün, aklı sıra sadece burayı alacakki insanlar kuşkuya düşsün mal herif :D
Görmüyor musun ki, Allah bütün yerdekileri ve emri uyarınca denizde akıp gitmekte olan gemileri sizin hizmetinize vermiştir. İzni olmaksızın yerin üzerine düşmesin diye göğü O tutuyor. Şüphesiz ki Allah, insanlara karşı çok esirgeyici, çok merhametlidir. HAC 65.
nedemiştim en başta kuran müthiş edebi bir dille yazılmış ve tefsirle çözümlenir demiştim, ve şimdi almayan aklının alması için sana tefsirini yapıyorum.
''izni olmaksızın üzerine düşmesin diye göğü o tutuyor''
orada bahsi geçen konu yer yüzüne düşmesin diye gökdeki gezegenleri yıldızları o tutuyor o kontrol ediyor, bilirsin ki her gezegenin kendi yörüngesi ve çekim alanı vardır değilmi? bilim adamlarınca açıklanan bir gerçeğide duymuşsundur, dünya ay ve güneş okadar milimetrik bir çizgi üzerinde hem kendi hemde diğer gezegenler etrafında dönüyor ki bir kaç milim kayma olsa gezegenler arası felakete yol açacaktır hadi bunu geçtim :D bu gezegenler bir birine okadar muntazam bir mesafede duruyorki hiç biri birbirinin yörüngesinegirip çekim alanına girip bir birine çarpmıyor, işte burada Allahu tealanın sonsuz kudreti devreye giriyor ve ''izni olmaksızın üzerine düşmesin diye göğü o tutuyor''
ALLAH'ım sana şükürler olsun ki kendini akıllı sanıp da aptalın en önde gidenlerine karşı bizi mağlup düşürmüyor bilhassa onları yerin dibine sokmamıza izin verecek apaçık ayetlerini bizlere bildiriyorsun.
şimdi hep merak etmişimdir şayet bir yaratıcı yoksa bilimi, n kabul etiği big bang olayından önce ne vardır bişey varsa var olan şey nerden geldı geldıgı yer nasıl meydana geldı şayet yoksa nasıl oluyorda yoktan bişey meydana gelıyor cevaplarmısın rica etsem
Eski Yunanlar simsekler nasil olusuyor bilmiyorlardi, Zeus bulutlarin üstünden atiyor diyorlardi. Artik Zeuse inanmiyoruz ve Simseklerin nasil olustugunuda biliyoruz.
Bilmedigimiz seyleri Tanri ile kapatmaya calismakta bir anlam yok.
öyle diyorsunda fizik kanunlarını kunuşuyoruz burada vardan yok olma veya yoktan var olma olayı bunu kanıtlamadan bir yaratıcı yok demekte yanlış çünkü yoktan bişey var olmuyorsakı fizik kanunları öyle diyor var olan şey nasıl meydana geldi
:D tanrı yaratıcı demek yani gördüğün ve görebileceğin her şeyi var eden ki konumuz o ve sanırım sen tanrıyı işte dini emırler veren elçiler gönderen itaat etmeye çağıran bir varlık olarak göruyorsun öyle görursen yanılırsın işte tanrı ve bılım ayrılmaz bir parçadır. cernde yılardır yapılmak istenen işte budur tanrı var mı yok mu onun deneylerıdır
koyduğun karikatüre bakılırsa saygısız bir ateistten bir şey öğrenecek değilim ki zaten ateizm hakkında zaten bilgim de fikrim de fazlasıyla var çok şükür.
soran, " Kur'an insan eseridir " diyorsunuz ya -ki öyle değil- peki buna kesin delilinizi alabilir miyim? lütfen cevabınız laf kalabalığı olmasın az ve öz olsun.
"ey peygamber! mehirlerini verdiğin hanımlarını, allah'ın sana ganimet olarak verdiği ve elinin altında bulunan cariyeleri, amcanın, halanın, dayının ve teyzenin seninle beraber göç eden kızlarını sana helâl kıldık. bir de peygamber kendisiyle evlenmek istediği takdirde, kendisini peygambere hibe eden mümin kadını, diğer müminlere değil, sırf sana mahsus olmak üzere (helâl kıldık). kuşkusuz biz, hanımları ve ellerinin altında bulunan cariyeleri hakkında müminlere neyi farz kıldığımızı biliriz. (bu hususta ne yapmaları lâzım geldiğini onlara açıkladık) ki, sana bir zorluk olmasın. allah bağışlayandır, merhamet edendir." (ahzab 50)
"bir de peygamber kendisiyle evlenmek istediği takdirde, kendisini peygambere hibe eden mümin kadını, diğer müminlere değil, sırf sana mahsus olmak üzere (helâl kıldık)."
Kuranin insan eseri olduguna dair delil istiyorsun, Kurandan Ayet verince buna aptalca diyorsun. Senin burada yaptigin bu
"Verdigin Ayet dediginin dogru oldugunu gösteriyor ama kabul etmekten korkuyorum Islam ya dogrusa? En iyisi gördüklerimi inkar edeyim ve birsey sacmalayim".
Bahsettiğin ayette Allah Hz. Peygamber'in evlenebileceği bazı kadınların özelliklerini saymıştır hatta kadınlar arasında bırakın ayrım yapmayı bir köle bile bir cariye bile -ki o zaman şartlarında bunlar insan bile sayılmıyordu- Kur'an bize ümmete anne kılmıştır, işte İslam'ın kadına verdiği değer!
ve verdiğin ayetin senin savunduğuna delil olmasını geç uzaktan yakından alakası yok. yani, ezberden konuşmayı kesip biraz adam gibi delil sunmanızı istiyorum, çok mu? Kur'an'ı inkar ederler ama ne hikmetse Kur'an'dan delil getirmeye çalışırlar. inanmadığın ayeti delil kılmak, bu cidden trajikomik.
Kadina verdigi deger asasasas? Cariye nedir biliyormusun? Cariye savasta Ganimet olarak alinir, kocasi ile nikahi düsmüstür ve örnek olarak Muhammedin kölesidir. Cariyeleri tecavüz etmek serbestir.
Evet Muhammed ayrim yapmadan kendine her kadini helal kilmistir. Cariyeler Islam altindada insan olarak sayilmiyorlar ve sadece bir Maldirlar.
Konustugun seyleri bil, okdugun seyleri isine yaradigi gibi yorumlama, en önemlisi gercekleri inkar etme.
" Cariye savasta Ganimet olarak alinir, kocasi ile nikahi düsmüstür ve örnek olarak Muhammedin kölesidir. Cariyeleri tecavüz etmek serbestir. Evet Muhammed ayrim yapmadan kendine her kadini helal kilmistir. Cariyeler Islam altindada insan olarak sayilmiyorlar ve sadece bir Maldirlar. "
bu söylediklerin İslam değil, o değil de sen ne okuyorsun ya da ne içiyorsun? ve hangi gerçeklerden dem vuruyorsun, kime göre gerçek haa size göre gerçekler değil mi?
ben İslam'ın ne demek olduğunu çok iyi biliyorum ha Ateizm'i de çok iyi biliyorum. başka soru/n? bence siz ilk önce İslam'ı Ateizm'i vs. bırakın biraz saygı öğrenin. İslam'a karşı olabilirsin ama benim Peygamber'im hakkında saçma sapan konuşamazsın haddini bil. sana bu kadar vakit yeterli, şimdi kaybol.
islamın ne oldugunu bir ögrenseniz diyosun sanki islami çok iyi biliyormussun gibi.. sen islami bilsen zaten : islamin ne oldugunu bir ögrenseniz diye kelime kullanmazsın artı ateistim diye karşımıza geçip bu soruyuda sormamış olurdun.. ha sen islamı çok iyi mi biliyorsunda ateistsin, o zaman islamın senden buyuk düşmanı olamazz bizimde.. sen bu yazıya cvb vermeden önce kuşbeyninle düşün.. hatta cvb bile verme. gereksiz insanın gereksiz cümlesi olarak kalıcak
Müslümandim. Arastirmalar sonucu bu Dinin yanlis oldugunu anladim ve Deist oldum. Deist olduktan bir süre sonra Tanrinin olmadigini anlayarak Ateist oldum.
yanlış anlama meraktan soruyorum araştırmalar derken mesela tüm kutsal kitapları okuyup sonrada bilimsel verilere göz atmak gibi mi yoksa yaratıcının varlıgını sorgulamayla başlayan bir süreç mi yani?
Dünyada 4300 Tanri ve binlerce Din var. Bunlari hepsini sorgulamak ve arastirmak mümkün degil. Ben Adem ve Havva dayanan dinleri arastirdim, ama digerlerinde farki yok.
Bilimsel verirlere fazla göz atmaya bilem gerek yok. Kutsal kitaplarda zaten basit celiskiler bilem bulunur.
Önceden Müslümandim evet. Belirli bir yastan sonra insanlar Din ile daha fazla daha derin ilgilenmeye basliyor. Bu ilgi beni arastirmaya ve sorgulamaya itti, Islamin yanlis oldugunu anladim, Dinden ciktim.
Yani icindeki tonlarca Bilimsel celiskiyi cikarsak bilem ortada daha Tarihsel celiskiler var. Kendi celiskileri var. Namaz, Sehadet Kuranda gecmezken , Muhammede her kadinin helal oldugu gecer.
Kuranin Ayetleri tamamen, Muhammedin cikarlari icin tasarlanmistir. Ayetlerin nezaman ne icin indigine bakarsan tamamen Muhammedin her dönemindeki cikarlari icin indigini anlaya bilirsin.
Örnek olarak Muhammed güce sahip olmadigi zamanlar hep baris üzeri konusurdu, Baris ayetleri cikartirdi. Iktidari elle aldiktan sonra Öldürün, yanacaklar, Paralar ve karilar benim, gibi Ayetleri yazmaya basladi.
Bunun yaninda Kuranda yazan bircok seyin Mitolojiye dayanmasi...
Lütfen... bu sacma Videoyu paylasip durmayin artik bu sizide kücük düsürüyor. Bu Videoda bir Ateist yok. Ikiside Müslüman ve Video oyunculuktan ibaret...
Yani "Allah yoksa tohumdan nasil Agac oluyor" sorusu bilem cehalet patliyor... Insanin aklina bunlar hicmi Botanik denilen seyden duymadilar?
Botaniki gecelim, sen gercekten mi 2015 senesinde bir tohumdan nasil elma agaci oldugunu ve Elmalarin neden tatli oldugunu bilmiyorsun ki bunun arkasindan bir Tanri ariyorsun?
bn boyle oldugunu dusunmuyorm. insanı egerkı bırı yaratmadıysa nasıl oldu. pekı sen bu vıdeodakı sorulara cevap verebılırmısın. o adamın sordugu sorulara. sonra kuranda namaz geçmıyo demıssın kuranda 86 yerde namaz gecer. muhammed uydurmusdur demıssın o ummı ıdı nasıl yazsın? hep genelleme yapmıssın su ayet dıye bısey gostermemıssın. bn kurann tumunu ezberledm bu dedıklerının hıc bırı yok.
Kuran bir insan eseridir, Muhammedin kendi degisik cikarlari icin uydurdugu kitaptir. Islam yanlis olduguna göre , Islamin sundugu Tanri yani Allahta yok.
Bunlari soyleyebilmek icin saglam bir dayanagin olmali ve ben de bunlari soruyorum zaten. Kur'an-i Kerim'in uydurma oldugunu dusundugun taraflarini yazar misin?
Ben senden bekliyorum. Sorulariniz varsa sorun aciklayacagim deyip aciklama yapmayip link vermek ne mantiktir. Bir sey soyluyorsan bunu sen savun, millete savundurtma.
En İyi Cevaplar