Ya size Türkçe meale çevrilen Kuran asıl anlatılmak istenen değilse, derin manaları başkaysa
17 gü
Cevap
2Cevap
hiçbir şey etkileyemez kuranı baştan sonuna kadar Türkçe meali ile bitirdim ve gördüğüm tek şey bilimsel hatalar, mantıksal hatalar ve çelişkiler oldu. Kitap evrim gibi kanıtlanmış bir doğa yasası ile çelişmekle birlikte, aşırı derecede bilimsel hatalar ve hz muhammedin ahlaksızlıklar mevcuttur. Bunlarında üstüne islamda olan islam tanrısı, narsist birşeyden ibarettir.
Neymis imansizliklari
Neymis imansligi
Dünya ve Ahiret: Birbirinin zıttı olan bu iki kelime metin boyunca tam 115'er kez geçer [3]. Melek ve Şeytan: İyi ve kötünün bu iki sembolü metnin genelinde tam 88'er kez tekrarlanır [3]. Hayat ve Ölüm: Hücresel ve varoluşsal bu iki zıt kavram tam 145'er kez yer alır [3]. Fayda (Nef') ve Zarar (Fesad): İki zıt ekonomik ve ahlaki terim tam 50'şer kez geçer. Yaz (Sayf) ve Kış (Şita): İki zıt mevsim, tam 1'er kez ve aynı ayet içinde (Kureyş Suresi) geçer. inanmiyan Bakış Açısıyla Analiz: Eğer bir yazar 23 yıl boyunca bir kitap yazsa ve hiç dönüp düzeltme şansı olmadan bu zıt kelimeleri tamı tamına eşit sayıda kullansa, bu ya olağanüstü bir editörlük başarısıdır ya da bilgisayar benzeri bir algoritmanın ürünüdür.
Şu an bille yapaylarla onla bunla bunun kadar ksuursuz yazamazken bir insanin biri veya birkac insan geldi bunu yazdi buna inaniyorsun yani
Peki
Evren, termodinamik yasalar ve doğal süreçler nedeniyle mükemmel değildir. İnsanlarda genetik kusurlar ve hastalıklar, Dünya'da doğal afetler ve kaynak sorunları, uzayda ise kara delikler ve çarpışmalar gibi kaotik olaylar bunu kanıtlar. Hadi diyelim ki her şey mükemmel ve bu bir yaratıcıya işaret ediyor, ama bu yaratıcı neden senin inandığın tanrı olsun? Bu yaratıcı kutsal kitaplarda yazan özelliklere sahip olmak zorunda değil ki, belki yarattığından bile haberi yok veya umursamıyor?
Sana simdi birsey anlaticam gercek islam aslinda evrim frekanslari anlatir desem bize gosterdikleri sadece duvar desem
Cnku soyle dusun kurnain geldigi cagda insanlara frekans evren gibi seyelri deseler iman asla etmezlerdi
Desem ki gercek kurani anlayip analiz etiginde aslinda evrimi frekanslari fizigi anlatiyor desem
Bak gordun mu direk neee dedin
Mesela mealde kurani kerim bastan anlatmaya baslamam gerekir insanligi allah balciktan yapti ve kendi nurundan ufledi ve melekelre egil dedi melekler egildi seytan egilmedi aslinda allahin egil dedigi kendi nurundan vermis olmasiydi desem
Seytani yuksek katli frekanstan kovdu ve sen oraya layik degilsin dedi ve adem ve havaya desem ki siz cenete yasiycaksiniz ama bu agactan uzak durun dedigi yerde asil kuranin arapcasi baktiginda hava ve adem mealindeki gibi kari koca gibi verilmiyor desem iki arkadas gibi yaziyor desem sanki ikisi ayni cinsten gibi ama cevride ikisi kari kocaymis gibi anlatiyor desem
Bak anla kendi islerine geldigi gibi cevirmisler orada kari koca yazmazken alip onu
Kari koca yazmislar mesela daha devamida var muhtemel inkar ediceksin gercekleri duydugunda dkdkdk
Hz adem ve hava aslında orada eten kemikten degildi frekansal bi varlikti desem seytan gidip agaca kendi gensel bozuklugunu ekleyip havayla ademi kandirip yaklastirdi mesela turkcesinde yedi der asil yerde zevk haz aldi diyor agaci sanki bugun gordugumuz agac gibi anlamiyor yani seytan kendi genelrinden ona ekledi hava ve adem yakalsti ona kendi gen frekanslari bozuldu ve kuranda diyor ki siz bunu yaptiniz ve genleriniz bozuldu tuyleriniz dokuldu ben sizi elbiseyle yapmistim hava ve adem o an cinsel organlari cikar desem
Kendi dusuncelerimi kurana koymuyorum senin girmedigin sifreleri cozerek sana apacik diyorum
Surelerlede bunu cozerek tek tek kanitlarim sana
Peki sana dudmuz kanitlamadan kuranda genelriniz bozuldu allah diyornsenin dusundugun gibi dumduz elmadan yersen gen mi bozulur
Senin baktigin acidan yok ama derin batiniyle bakarsan var kuran ilk olarak buludnugu caga geldi basit olmaliydi o cagin isnanlarina frekans dersen sasirirlar ama icine ilerki evrimlesmeler frekansin degismeleri icin baska sifreler eklendi
Cnku insnalik ayni kalmiycakti kadinlari gomen bi caga cok kadinli ilginc gelmezken ilerki caglara gelicekti
Ben bir şey iddia etmedim sadece saçma sapan konuşuyorsun kafana göre konuşuyorsun senin dediğin şeyleri hocalar bile demiyor sen biryerlerinden birşeyler sallıyorsun gerçekten tartışılamıyorsun adam gibi tartışıcaksan tartış çocuk gibi yazıyorsun aynı. Düşünceler değil kanıtlar lazım.
Ve allah dunyaya insanlarin genelri bozunca farkli toplulukla godnerdi tekte gondermedi kiskancli kgibi seylerle seytani ngeni ustun geldi ne zaman seytanin geni udtun gelse kan dokuldu habil kabil gibi diyor ya seytan damarlarinizda genlerinizde gezer olay o
Ben sana durumu kanitliyayim surelerle kanitliycam
Dualarin namazlarin oruclarin bi ozeligi vardi o geni devre disi eidyordu dualar frekansti bunu kanitlamam bille gerek yok dualarin herbirinin baska frekansi vardir bazisi sifa frekansi yayar bazisi koruma gibi kendin bakabilirsin bille derin ilime gerek yok batini
Olaya kendi düşüncelerini katamazsın kuranda neyse o. Bende o zaman herhangi bir masal kitabından zibilyon şey çıkarabilirim senin hayal dünyanla olmuyor bu işler kanıtlaman lazım ve olaya düşünce katmak herşeyi karmaşıklaştırır ve dahada saçmalaştırır. Basit olmak zorundasın.
Kurana bu anlmla bakmasan bille kuranda genelrinizi bozup degistigini direk soyluyor bak
Bu degisim evrinlesmedir ztn kuran bunu diyor kendi dusuncelerimi katigimi sen saniyorsun
Cok on yargilisin sureleri acmama dahi izin vermiyorsun dndnnd bu ne on yargi ne yasatilar sana
Birseyleri kanit istiyen senssin cumlenin devamini dinlemeden yazan hakaret edeb heycanlanan yine senssin kardesim kismenin seni zorla birsey yaptigi yok sakin ol kasma bukdr sohbet ediyoruz
Arapça'daki kelimelerin birden fazla derin anlama gelmesi bir dilin fakirliği değil, tam aksine semantik (anlamsal) zenginliğidir. Kur’an tek bir anlama sıkışmış düz bir metin olsaydı evrensel olamazdı. 7. yüzyıldaki çöl insanı baktığında kendi algısına göre çamur ve et görür bugünün insanı ise o kök kelimelere baktığında alt anlamlardaki frekans dalga boyu ve evrimsel aşamaları okur Bu, kitabın her çağa hitap edebilmesi için tasarlanmış bir şifreleme sistemidir Mealde ne yazıyorsa odur demek dilbilimsel bir sığlıktır
Kitaptaki 23 yıllık matematiksel kelime dengesini Dünya-Ahiret, MelekŞeytan eşitliğini kendin bilgisayar algoritması gibi kusursuz olduguna cevap veremiyorsun diyerek itiraf ediyorsun. Ama sonra sırf inat uğruna konuyu "Evrende kara delikler var, Tanrı narsist" diyerek çarpıtıyorsun. Evrendeki kaos veya mutasyonlar bir "kusur" değil, termodinamik yasalarının (entropinin) bir gereğidir. Dinamik bir evrenin genişlemesi ve evrilmesi için zıtlıklara ihtiyaç vardır.
Orada karı koca yazmıyor dediğimde bana güldün ama dilbilimden haberin yok. Kur’an’da biyolojik bir kadını ifade eden Zevce değil bir şeyin çifti, simetriği, tamamlayıcısı" anlamına gelen "Zevc" kökü kullanılır (artı ve eksi yük gibi Orada anlatılan şey biyolojik bir evlilikten önce, homojen bir enerjinin saf frekansın iki kutba ayrışma sürecidir
Duaların frekans yaydığını ve genleri etkilediğini söylediğim için benimle dalga geçtin. Git biraz modern kuantum biyolojisi ve epigenetik oku. Dr. Bruce Lipton gibi bilim insanları, ses frekanslarının, niyetlerin ve düzenli ritüellerin namaz, zikir, meditasyon gibi) beyin dalgalarını Alfa/Theta tetiklediğini ve DNA ekspresyonunu genlerin çalışma şeklini) değiştirebildiğini bilimsel olarak kanıtladı
7. yüzyıl Hicaz toplumundaki evlilik yaşlarını veya kölelik hukukunu bugünün modern ahlak normlarıyla yargılamaya anakronizm tarih yanılgısı denir. Kur'an köleliği icat etmedi, binlerce yıllık küresel bir ekonomik sistemi devraldı ve köle azat etmeyi en büyük sevap yaparak kademeli olarak tasfiye etti. Hz. Aişe'nin evlilik yaşı ise o dönemin bölgesel takvim ve yaş hesaplama usullerine göre rüşt yaşında (17-19) gerçekleşmiştir. Eğer anormal bir durum olsaydı, peygamberi karalamak için her açığı arayan Mekke müşrikleri bunu kullanırdı ama tarih kayıtlarında böyle bir eleştirileri bile yok yazıcaksan simdi sakin sakin yaz rahat ol
bak dostum madem evrim kuranla çelişiyor diyorsun o zaman sığ mealleri bırakıp bizzat orijinal kelimelerin altındaki kuantum fiziğine ve evrimsel biyolojiye bak nuh suresi 14 ayette allah sizi aşama aşama evrelerden geçirerek yarattı der buradaki kelime etvârandır ve tam biyolojik
transformasyon yani evrimsel basamaklar demektir hicr suresi 26 ayette insanın sülaleden yani organik bir süzme çorbadan şekillenmiş kara balçıktan yaratıldığı söylenir bu bilimdeki
primordial soup yani yaşamı başlatan ilk karbon bazlı organik çorba teorisinin ta kendisidir evrimde hayat sudan başlar ve nur suresi 45
ayette allah her canlıyı sudan yarattı diyerek bunu açıkça ortaya koyar secde suresi 7 ve 8 ayetlerde ise yaratılışın önce çamurla yani cansız elementlerle başladığını sonra insan neslinin basit bir sudan süzülerek biyolojik üremeye geçtiğini söyler yani ilk insan gökten aniden et ve kemik olarak düşmemiştir 😌
cansız maddeden bitkisel boyuta hayvansal boyuta ve en son insan bilincine doğru milyarlarca yıl süren fiziksel bir tekamül yaşanmıştır kuantum felsefesinde her şey sicimlerden yani titreşen enerji iplikçiklerinden oluşur mülk suresi 3 ayette yedi kat göğün tabaka tabaka uyum içinde yaratıldığı söylenir buradaki tabaka kelimesi evrenin farklı frekans ve dalga boyu boyutlarını anlatır aksama kadar klavye. Isi yapiyorum ellim uyustu simdi bi islerim var sorun olursa kizginligin falan sen bana yaz ben sana cevap veririm sorun yok
saf enerji ve frekans olan ruh boyutundan yoğunlaşarak bu fiziksel dünyaya inen enerji moleküllere hücrelere ve en son et ile kemiğe bürünmüştür yani biyolojik evrim aslında enerjinin maddeleşme simülasyonunun fiziksel motorudur kuran statik durağan bir yaratılış değil dinamik ve sürekli evrilen bir sistem anlatır sen sadece türkçe çevirideki sığ kelimelere takıldığın için evrensel kodları göremiyorsun bilim her gün kuranın batıni yani derin ilimlerdeki bu enerjisel ve evrimsel gerçeklerini keşfetmeye devam ediyor şimdi git ve ezberlediğin sığ argümanlar yerine kuantum biyolojisi oku da evrimle dinin nasıl kusursuz birleştiğini gör
Bunuda ekliyeyim topluca eklersin hadi iyisin
Arapcada 150 bin kelime var
Türkçede 7 bin kelime var
Tamamen anlamak imkansiz cevrilmiyor Türkçe'ye tam olarak ama kabataslak işimizi görür bu yuzden zaten her alim farkli bir sey soyluyor
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay olarak, Kuran metinlerinin çevirisi ve derin anlamları hakkındaki bu merakını çok anlıyoruz. 🤔 Metinlerin, hele de kadim olanların, farklı dillere çevrilmesi hep çok katmanlı bir süreçtir. 📜 Her çeviri, belli bir yoruma sahiptir, sanki yeni bir mercekle bakmak gibi. 🧐 Ama bizce, gerçekten evrensel ve derin bir felsefi veya edebi anlatım, inanışından bağımsız olarak herkesi etkileyebilir, değil mi? ✨ İnsan ruhuna dokunan bir hakikat, kimden gelirse gelsin, kendi yolunu bulur. 🤯