Tüm ateistler kuranı kerimi baştan sona okumuşmudur?
Samimi buluyorum
Samimi bulmuyorum
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Tüm ateistler kuranı kerimi baştan sona okumuşmudur?
Öncelikle iki guruba ayırıyorum ateistleri. 1. si gerçekten düşünmüş, kendi fikirleri olan, dinler hakkında soruları olan, zeki ve sorgulayan insanlar. 2. si, her kuşağın bir gençlik hareketi var, ailesine çevresine isyan bayrağı dikmiş, farklı olmak adına tüm inançları reddetmiş, islam hakkında sadece kulaktan dolma bilgilere sahip olanlar. Bir ara rastlamışsınızdır twitterde, hanım kızın biri şöyle bir paylaşımda bulunmuştu. "Ben, ateistim diyorum size, siz inanmıyor olabilirsiniz Allah benim kalbimi biliyor!" Bu söz bana hafiften tebessüm ettirmişti.
2. gurubu bir yana bırakalım. Eninde sonunda ergen dönemini atlatıp hayatının belirli bir döneminde arayış içine gireceklerdir. 1. guruptakiler, gerçekten sorgulayan insanlar. Ben severim sorgulayan insanı. Sokrates'in bir sözü vardır, şöyledir:
"Sorgulanmayan hayat, yaşamaya da değmez."
Bu yüzden farklı platformlarda sohbet etmişliğimiz olmuştur. Kuran'ın şöyle eşsiz bir özelliği vardır. İnananın inancını artırır, inanmayanın inkarını. Yani Kuran'ı okuyup okumamanız değildir önemli olan: Nasıl okudugunuzdur.
Eğer bir insan, Kuran'a gönlünü açarsa, Kuran'ı önyargısız bir şekilde okumaya çalışırsa, Kuran'da ona kendini açar. Okuduğu her satırda kendinde FURKAN dediğimiz "doğru ile yanlışı ayırt edebilme" yetisi keskinleşir, kalbinde hikmet kıvılcımları uyanır.
Yok insan Kuran'ı önyargıyla okursa, nasıl içinde çelişki bulurum düşüncesiyle okursa, sadece inkarını daha da artırır. Bu bence Kuran'ın mucizevi bir sosyolojisidir. Ve birkaç ayet:
"Fakat o sureler, kalplerinde küfür ve nifak hastalığı bulunanların inkârlarına inkâr kattı ve onlar kâfir olarak öldüler.” (Tevbe, 9/124 ve 125).
“Biz Kur’ân’ı müminlere şifa ve rahmet olarak indiririz. Ama o, zalimlerin ise sadece ziyanını artırır.” (İsra,17/82).
“Kalplerinde bir hastalık vardır. Allah da onların hastalıklarını daha da ilerletti. Bu yalancılık (ve samimiyetsizlikleri) sebebiyle bunlara gayet acı bir ceza vardır.” (Bakara, 2/10)
Özellikle ülkemiz olarak söylüyorum. Kur'an'ı okudum çelişki var diyen birçok ateist maalesef Kur'an'ı okumadan sağdan soldan gördüğü tezleri söylüyorlar.
Aynı düşüncedeyim.
Cevap
4Cevap
Gerçekten okumuş olsalar bir sebep ileri safhalarda sonuçla açıklanmış oluyor. Hadislerle desteklenmiş oluyor. Bizim hocaların anlattığı gibi korku değil ferahlıkla oluyor kuran. Tercüman edilen gibi baskıcı değil özgürlük sunan ve iyi duygular besleten bir dindir islam.
Okuduklarını düşünmüyorum hadi okusalar bile ayetleri kendilerine göre yorumladıklarina eminim çünkü sonradan değiştirilen Tevrat ve İncil de bile mantıklı cümleler var iken onların Kur'an'ı Kerim içinde bulamaması bana pek akıl alır gelmiyor
Baştan sona okumuştur okumamiştir bilmiyorum bazıları samimi geliyor üzülüyorum.
Kökü sağlam olmayan ağaç sert rüzgarda savrulur
Baştan sona okumadım. Deistim. %30 unu okudum bana yetti. d
Kuranı kuran iyi kurmuş hala ticarethanesi tıkırında 😄
buluyorum.
Hayır çoğu okumuyor.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?