Bilimle iç içe olmaya başladığımdan beri Allah'ın olmadığına dair bir sürü işaret gördüm gerçekten ihtiyaç yok yani önceden şimşek çaktı deprem oldu Allah yaptı denirmiş şimdi hepsinin açıklaması var siz ne düşünüyorsunuz
2 ay
Bilimle iç içe olmaya başladığımdan beri Allah'ın olmadığına dair bir sürü işaret gördüm gerçekten ihtiyaç yok yani önceden şimşek çaktı deprem oldu Allah yaptı denirmiş şimdi hepsinin açıklaması var siz ne düşünüyorsunuz
Bence sadece ateistler değil, benim gibi agnostikler veya deist, panteistler de haklı olabilirler. Ayrıca Allah 100.000+ tanrıdan yalnızca birisi, her şey yaratılmış olsa bile, depremi şimşeği bir tanrı yapıyor olsa dahi bunun Allah adlı islamın hususi tanrısının yapıyor olma olasılığı çok düşük. Kaldı ki önce yeryüzünü yarattık, sonra duman halindeki göğe yöneldik diyen bir kitabın tanrısı, yaratılan ilk gök cismi dünya diyor, eğer bu bilgi doğruysa ve evrendeki en eski gök cismi dünya ise ben müslüman olmaya hazırım.
ben sanırım agnostizm ile ateizm arasında kalmış birisiyim ama ikisinden biri olacagım büyük ihtimal bana göre en mantıklısı agnostik ateistler
Fark etmiyor hepsi dinler yok diyor, ee bu yeter zaten çünkü zaten herhangi bir tanrı var mı yok mu evren mi değil mi asla bilemeyeceğiz.
karışık diline yönde aşırı gel git yapma hissinde net olmaya çalışıyordur ya da toplam üzerine bi iz ya da etki nasıl davranıyor ise açık bil ile konuşmak gerek bunu hangi din seni mutlu ediyor diye 🤷♂️
Fizik ve ya bilim bu olayların nasıl olduğunu, teknik olarak neden olduğunu açıklar. Peki sebebi? Sonucu?
Yani Allah'a inanmayıp dine tapinarak Scientology dinine girmek apayrı bir cehalet örneği..
Bilimin olayı bu zaten herşeyi açıklar ama bilim ölümün niye önüne geçilemediğini bi türlü açıklayamadı dna bitince ölüm geliyor diyerek kısa bi açıklama hariç
Bilimle daha çok haşır neşir oldukça sorgulaman çok doğal 😊🧠 Bu süreçte kafanın karışması da normal. Ateistler kendi bakış açısından haklı olabilir, dindar olanlar da kendi deneyimlerinden. Burada önemli olan senin neye inanırken huzur bulduğun 💫
Kendini yargılamadan araştırmaya devam et, soru sorman kötü değil tam tersine cesurca 🤍📚
Cevap
10Cevap
kişiye göre değişir..
Gerçek müslümanlığı tanımamaktan kaynaklanıyor. İslam alimleri sadece dinle ilgilenmiyordu, bunun yanında astronomi, fizik, coğrafya... İle ilgileniyorlardı. Allah'a inanmak için masada bir anda elma mı yaratılması gerekiyordu? Halbuki Allah her şeyi bir sebeb bağlamış. Biz müslümanlar ağaçtaki elmayı Allah'ın yarattığına inanırız, hatta bunun sebeplerini de yarattığına inanırız. Her şeyin bir sebebi var, bütün sebeplerde geriye doğru gittiğimiz zaman en sonunda Allah'ı görürüz.
Ateistler asla haklı olamazlar. Net söylüyorum. Ama tabi bunu deyince finler doğrudur gibi algılanmasın.
Bilim ve kuran iç içe araştırma yapsaydın daha çok inanırdın
Allahın varlığı kalptedir Allaha inanırım ama dinlere asla
ilk madde nasıl oluştu knk senı bı dusuncelere sokarım kafayı yersin
Kaç sene duşundum kendimi bozmamak için ama sonunda cevabi bulduk
Bende aynı düşüncedeyim.
sen inanclimisinki merak ettim islama baglimisin
Değiller
Olamaz
Evet
ateistler haklı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?