Dünyada bu kadar şansızlık adaletsizlik kötülük bulunurken bir Tanrının bunlara göz yumabileceğini düşünmüyorum. Türkiyede bile insanlar işsizlikten intihar ederken Allah neredeydi? Savaşlarda katliamlarda küçük kız çocukları katledilirken Allah neredeydi? bunları düşündükçe Allahın olmadığı ihtimali daha çok ikna edici olmaya başaldı benim için
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
9 ayAllah bunlara göz yummuyor dünya sadece geçici ve kısa bir imtihan yeridir. Burada sınanmak için varız ve insan iradeli bir varlıktır. Eğer Allah her kötülüğe engel olsaydı, senin iradenin ve sınavın ne anlamı olurdu? Ayrıca, eğer Allah gerçekten göz yummuş olsaydı, cehennemi hangi mantıkla yaratmış olurdu? Bu kadar üstün bir varlık tarafından yaratıldık ve hayatımız sadece ortalama 60-70 yıldan ibaret. Bu kısa yaşamda yapılan kötülüklerin hiçbir şekilde yargılanmayacağını varsaymak, mantıklı mı? Yani kötülüklerin varlığı, insanın sınavı ve özgür iradesiyle doğrudan bağlantılıdır. Allah her şeyi görüyor ve adil bir şekilde hesap günü tamamlayacaktır.
20 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.
9 aysenin gibiler çok olduğu için dünyada pislik kaynıyor canısı. eğer Allaha iman edip dinin hükümlerine göre yaşanırsa adalet sağlanır düzen kurulur. bunun dışındaki kötülükler sınavdan ibarettir düşünüp görmesini bilene hepsinin ardında bir hikmette gizlidir. zulüm gören mazlumada bir sorun yoktur o mükafatını zaten fazlasıyla ahirette alacaktır. dünya 50 100 sene ahiret ise sonsuzdur.
021 Yorumla
Soran9 aynasıl yani? IŞİD EL KAİDE gibi örgütler dünyaya pamuk şeker dağıttığını söylüyorsun galiba herkesin algıladığı islam bile farklı bizzat kötülüğün kaynağı siz dindarlarsınız
- 9 ay
örgütle dinin aslının bağlantısını nasıl ayarlıyorsun adı üstünde örgüt o din değil :D
herşeyin kendi kendine olduğunu ve madde aleminden beri aşgın bir gücün bunu yapmadığına inanmak istiyorsan keyfin bilir. sonuçta sende yaşayıp öleceksin inananlarda ve eğer inanlar haklıysa sana çok yazık olacak o inanmadığın ilah seni ateşe sokacak.
Soran9 ayörgüt o din değil mi? Seninle aynı kitaba inanıp aynı Allaha inandıklaını söylüyorlar. onların sahtekar olduğunu mu söylüyorsun çünkü aynı şekilde onlarda senin gibi Allaha inanıyor. İnandığın din bile belli değil klasik Türk müslümanısın tevsirciler kültürlerine göre ne uyduruyorsa nasıl yorumluyorsa ona inanıyorsun. Evet her şey kendi kendine oldu çünkü böyle bir kaosta herşeyin bi düzen içerisinde olması gerekirdi eğer Tanrı olsaydı
- 9 ay
yavrcuğum o örgütlerde islam toplumu içinde harici denen binde 1 lik bir kesimdir zaman zaman çıkarlar ama saman alevi gibi kısa sürer. dini silamı hadisi bilmediğin için bu olgulardan tabi haberin yok. yukarıda dediğim gibi herşeyin kendiliğinden olduğuna inanmak istiyorsan keyfin bilir lakin din haklı çıkarsa azap dolu cehennemde kavrulmaya ve aşağılanmaya ayrıca tüm bu şeyleri yoktan var edeni sonsuza kadar göremeyecek olmaya hazır ol...
Soran9 aydin islamı hadisi bilmediğim için mi sen biliyormusunki bu kadar emin konuşuyorsun tefsircilerin saçma sapan kültürel yorumlamalarına inanmaktan başka ne yaptın? bi ayet konusunda bile anlaşamıyorsunuz daha islam aleminde
- 9 ay
yoo o modernizmin getirdiği yeni kardeşim kavgaları geleneksel selefi yolun 4 büyük mezhep imamı ve takipçileri olan ana gövde ehli sünnet vel cemaatin böyle bir kavgası sorunu yoktur. o dediğin hikayeler modern çağa dini sevimli göstermeye çalışan münafık sözde müslümanların dalaşmalarıdır :D tabi türkiyede yaşadığın için ekseriyet bu tipleri görüyorsun :D
Soran9 ayherkes senle aynı düşünmüyor demekki. IŞİD gibi örgütlerde eylemlerini kurana ve hadislere dayandırıyordu ama tabi sen kültürel müslüman olduğun için bunları saçma buluyorsun
- 9 ay
tekfirci örgütler konusu çok uzun hikaye canım. ben kültürel müslüman falan değilim açık seçik şeriatçıyım. dinde olan hiçbir şeyi batılılar hoş görsün diey evirip çevirmem tevil etmem kuran hadis neyse o dur. tekfirci örgütler genelde kendi kafalarına göre hareket ederler büyük alimlerden ve geçmiş ulemadan mezhep imamlarından bağımsız işleri çoktur o yüzden de bazı eylemleri ayarsızdır ve hatta pek çoğu yarı deli gibi tiplerdir ve işin ilginci bu tiplerin aşırı olanları namaz falan bile kılmaz amellerinde islamı pek göremezsin sadece bir tevhid derler onun dışında görsel olarak birtakım şekillere riayet ederler. içlerinde ilaveten yığınla ajanda olan topluluklardır bir nevi operasyonel salanalar olarak kullanılırlar. içlerinde samimi olup din şeriat gayretiyle bulunan ama sonra pişman olan kardeşler bir tarafa genel itibariyle ciddi arızalı ve keyfi hareket eden tiplerdir.
Soran9 ayBüyük alimlerden kastın hangileri acaba bilhassa saldırgan cihat hükümlerini savunan sana İslamı cenahtan alim gösterebilirim eminimki hiçbirini bile araştırmamışsındır. IŞİD lerin hepsinede ajan diyorsun onların inancını küçümseyerek sırf senin ahlak anlayışına ters olduğu için onuda anladım. Onlarda bu arada senin inancını uygun ve samimi bulmuyorlar haberin olsun onlara göre bir mürtedsin. onlara göre cihat etmen gerekiyor çünkü onların şeriat algılayışı ile seninki bile bir değil. Sen kendi Türk müslümanlığını savunuyorsun habertin yok araplar bile senin müslümanlığını sahte buluyor
Soran9 ayAllahın emirlerinde yorum olmaz. Tanrının ayetleri yorumlanabilir mi? 2 kişi aynı ayetten farklı anlamlar çıkarabilir mi sen bunun hiç saçmalığını düşünmüyor musun
- 9 ay
cahilsin hiç bilmediğin mevzularda konuşuyorsun. ben selefiyim onların akidesi de aynı esasta ama onlar içtihadda 4 büyük imamın yolundan ayrılıp keyfi fetvalar ürettikleri için harice gidiyorlar. devrin büyük muteber selef alimlerini izlemiyorlar. tekfirde aşırı gittikleri içinde başarısız oluyorlar.
islamın aslı easında bir değişiklik yok hanefi şafi malki hanbeli mezhep imamlarına bakacaksın.
Soran9 ayne keyfisi yahu bizzat sizin mürted olduğunuzu söylüyorlar esas sizin keyfi ve batı yanlısı fetvalar söylediğinizi düşünüyorlar sizi batı yandaşçısı oalrak görüyor cihadi selefiler. Yorumlayarak anlam katarak her şey çıkartırsın kutsal kitabından
Soran9 ayadamlarda selefi bu arada ha sen onlar selefi değil ben başka selefiyim diyorsan gene benim dediğime geliyorsun gene kendi kültürel anlayışını dine yansıtıyorsun
- 9 ay
canın senin o cihadı selefi dediğin dünya genelinde toplasan 100 bin etmez üstelik hiçbir alimde onları adamdan saymaz. içlerinde alim sözü dinleyen gerçek mücahidlere selam olsun ama başına buyruk ahmakça işlerle fesat çıkaranlar zaten yok olup gidiyor. siz siz dediğin batıcı tatlı su müslimleri. biz şeriatçıyız kuran sünnet ne diyorsa ona uyarız.
Soran9 aySen misin şeriatçı? Şeriatın adım gibi eminim daha ne olduğundan haberin bile yoktur. Kadınların kapanması cuma namazının zorunlu oolması falan zannediyordundur tıpkı diğer tatlı su müslümanları gibi. Öyle tağut ülkesinde yaşamaya benzemez Türkiye senin için tagut bir ülkedir cihat ilan etmen gerekiyor. Bu ülkenin parasını alıp aile kurup çocuk büyütüyorsun bide kendine şeriatçıyım diyorsun. IŞİD inde bahsettiği tam olarak bu. ayrıyeten sayan çok alim var ayrıyeten sayısı hakkında kesin bir şey söylemeyiz belki daha azdır belkide daha fazladır önemli olan Senin inandığın allahının ayetlerinin yoruma açık olabilmesi. farklı anlamlar sonucunda farklı anlayışlar geliştirilmesi. birisi A birisi B anlıyor. Türk medyası propagandasının etkisinde çok kalmışsın sen. Dininde önce neler yazıyor sahih hadislerinde neler yazıyor ona bak. bu insanlar neden Kurana dayandırırak eylemlerini gerçekleştiriyor onu bi sorgula.
- 9 ay
hayırdır sen gizli işidcimisin baya bir ilgin var gibi :D tagutun ve darül islam olmayan topraklarda yaşamanın hükmünden haberin yok zır cahilsin aynı şeyi o senin yağladığın örgütte bilmez zaten o kafasuızlığından yok oldu. burası darul islam değil orada yaşaman zaruri olduğunda uyulacak fıkhı bilmelisin. bunlar çok detay konular senin gibi bir kafir için derin olur.
Soran9 aydinini senden iyi biliyorum sana öğretiyorum. Tağut ülkesinde yaşayıp şeriatçı diyor kendine hdhfdgh Allahın Hükümlerinin geçmediği bir ülkeden para alıyorsun ona vergi veriyorsun çocuk büyütüyorsun kafir sisteminin okullarına gönderiyorsun. Senin için milliyetinin bi önemi olmaması lazım Allahın kanunularının geçmediği heryer senin için cihat alanıdır. şehitlik bu yüzden var senin bu sisteme karşı cihat edip şehit olman lazım dine göre ama işte nerde klasik tatlı su kendini şeriatçı sanan bir Türk müslümanısın
- 9 ay
ahmaksın işte :D tağut ülkesi olsa da bu cihad öyle kafadan olmaz önce onu ilan edecek halife ulul emr lazım meşru islam devletinin fetvası lazım. sen dini birtakım cahillerden öğrenip zırvalayan ve aklınca islamı karalamaya çalışan bir yahudisin.
Soran9 ayben açık konuşan bir kafirim kafirliğimide hiçbirzamanda saklamadım fakat sen müslüman rolü oynayan allahın ayetlerine yorum katan ve anlamlarını değiştiren bir mürtedsin islama göre. eğer Allahının cehennemi gerçekten varsa senin durumun benden bile vahim haberin olsun
- 9 ay
:D ateist olmadığına aşırı eminim tam bir yahudi ajansın. baya var burada onlardan. çünkü derdin sadece islama saldırmak. ayrıca fıkıhta bilmiyorsun selefiliğide.
Soran9 aytabi canım işim gücüm islami kötülemek benim. sana bi sır vereyimmi allah şeytanla bi daha anlaşma yapmış cehennemin içlerine koylar yaptıracağım diye allahta işine karışmıcam demiş e şeytanda bize geldi anlaşma teklif etti insanları Allahtan döndürün diye karşılığında öldüğümüzde cehennemin içindeki o koylardan birine yerleştirecekmişiz bizi ayrıyetende yakışıklı strpizticlerinde olacağını söyledi inanmamız içnide Allahın imzasını gösterdi bizde kabul ettik. kimseye söyleme ha aramızda bir sır
Yanılgı içindesin. Dünyada olan her şeyden insanlar sorumlu, Tanrı değil. Dediğin gibi bir müdahale ile kötü şeyler engellense burada özgür irade olmaz, ayrıca burası sınav yeri, öyle bir durumda bunun anlamı kalmazdı.
12 Yorumla
Soran9 ayİnsanları yaratanda Tanrı değilmi? bu düzeni oluştuıranda Tanrının bizzat kendisi sonuçta. ayrıyeten nasıl bir sınav yeriyse kimisi sınav yapılmadan geçiriliyor kimisine kalem verilmiyor kimisine ise ağır koşullar altında sınav yaptırılıyor. eğer bi sınav varsa bu çok adaletsiz bir sınav
- 9 ay
Dünyada olan iyi veya kotu eylemler insanın iradesinin sonucu iyi veya kötü. Çabasının sonucu. Dünya ztn adaletli değil herkes aynı şartlar altında doğmuyor yaşamıyor. Hangi kısmı adaletsiz? Zenginliği veya fakirliğine göre değil, dünyadaki ibadetine ve iyi amelleri ile günahlarinin sınavı insanın , diğerleri maddi şeyler
- Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.
9 ayHayır olamazlar. Tanrı bu evrenin inkar edilemez bir gerçeğidir. Varoluş denkleminin olmazsa olmazıdır.
Ruhun tekamülü için bu tarz şeyler yaşanmak zorundadır.021 Yorumla
Soran9 ayya tüm bunlar senin çocuğunun başına gelirse mesela ondan sonrada Allahın hikmeti diyebilir misin
- 9 ay
Allahın değil Tanrı'nın. Ama Tanrı bizzat bir varlıkla uğraşmaz. Tüm evrende ve ötesinde ilahi bir sistem vardır. Her canlı doğmadan önce ailesine kadar kendisi seçer. Ve seçtiği hayatı yaşar. Şu an bize zor geliyor ama spadyoma geri dönünce hepsi sadece bir deneyimden ibaret gelir ruha.
Soran9 ayailesine kadar biz mi seçiyoruz? kanıtın ne
- 9 ay
Sinekten bitkiye maymuna kadar tüm canlıların ruhu vardır. En basit bakteriden insana hatta çok daha üst düzey canlılara varana kadar her canlı kendi beden düzeyine göre ruha sahiptir. Ruhlar ise tekamül ile gelişir. Yani sürekli doğum ve ölüm döngüleriyle. Ruhlar ancak iyiyi kötüyü sevinci acıyı kederi heyecanı aşkı nefreti tadarak tekamül eder ve daha üst canlı bedenlerine hükmetmeye hak kazanırlar. İlahi sistem böyle işler.
Soran9 aytamam kanıtı ne iddianın onu soruyorum
- 9 ay
Özellikle 6 yaşına kadar geçmiş yaşamlarını hatırlayan ve bazen de şakır şakır hiç bilmedikleri dilleri konuşan çocuklar
Aynı şekilde geçmiş yaşamlarına dair söyledikleri her şeyin çıkması
( tabi bu durum nadiren de olsa ağır bir hastalık travma ya da kaza sonrası yetişkinlerde de olabiliyor)
Regresyon terapileri ve özel hipnoz sonrasında yine geçmiş yaşamlarını hatırlayan her detayı anlatsn hatta bilmedikleri dillerde konulan insanlar
Ölüme yakın deneyimlerden yaşananlar.
Medyum celseleri sayesinde spadyumdaki varlıklardan alınan bilgiler.
Vs vs. Zaten bu konuda bir çok belgelenmiş vaka var.
Soran9 aysen reenkarnasyoncu musun
- 9 ay
Ben değilim. İlahi sistem böyle. Bilmiyorduk ama araştırınca gerçekler ortaya çıktı. Sonuçta bir çok belgelenmiş kanıtlı vaka var özellikle
Virginya üniversitesi psikiyatri bölüm başkanı lan stewansonun bu konuda dünya çapında belgelediği bir çok vaka var. Tabi sadece o da değil dünya çapında bir çok farklı belgelenmiş vaka var. Bunu destekleyen dünyada milyarlarca inananı olan Hinduizm budizm ve jayanizm gibi dinler var. Bu konuda detaylı bilgi istersen kaynaklar önerebilirim
Soran9 aytabikide gönderebilirmisin
- 9 ay
Dr. Bedri Ruhselman : ilahi nizam ve kainat kitabı ( nette psf sini kendi sitesinde bulabilirsin)
Novitas tv youtube kanalı erhan kolbaşı
Ruhsal araştırmalar enstitüsü youtube kanalı tarık arıkdal
Bu arada üstad bedri ruhselman Türkiye'de hatta dünyada neo spirtüalizm'in yani yeni ruhçuluğun kurucusudur.
Soran9 ayinanmasamda saçma bulmasamda valla merak ettim bakıcam teşşekürler
Soran9 ay-bulsamda
- 9 ay
Saçma olan ne?
Soran9 ayşimdilik saçma geliyor. belki fikrim değişir kanıt var mı kendim bakıcam verdiğin şeylerden yola çıkarak
- 9 ay
Asıl saçma olan arap dini. Neymiş tek ömürle her şey bitecek ya sonsuza kadar cehennem ya da sonsuza kadar cennet. O zaman ebu cehil dediğiniz adam demeyecek mi rabbim beni neden 100 sene sonra dünyaya göndermedin? Eğer 100 sene sonra doğmuş olsaydım ananm da babam da çevrem de müslüman olacak ben de Müslüman olarak doğup müslğman olarak ölecektim şimdi de cennete gidecektim. Bu nasıl adalet demeyecek mi? . Peki ya buna ne diyeceksin insanlık tarihi yaklaşık 400 bin yıllık son 3 bin sene hariç geri kalan 397 bin yılda ibrani bir din bile yoktu dünyada. Onlar bedavadan cennete gidecek biz ise bamaz kılmadık oruö tutmadık ya da cinsellik yaşadık ya da içki içtik dşye cehenneme mi gidecez sonsuza kadar hatta daha 500 yıl öncesine kadar gğney ve Kuzey amerika ve de Avustralya kıtaları keşfedilmemişti bile. Orada yaşamış olsaydık eğer arap dini doğruysa şimdiye çoktan cennete gitmiştik çünkü ara dinini bilmediğimiz için sorumlu tutulmayacaktık
Soran9 aybunları savunsaydın argümanlarım sana çoktu bu aradada reenkarnasyon meselesi biraz başka 1-2 video izlemiştim bununla alakalı temelden biliyorum sadece derinlemesine bilmediğim için yorum yapamıyorum uygun bulursam bakacağım bi ara. Tanrı inancı başka ya seni bence bu konuda kimse yanlışlayamaz bu konu hakkında konuşup yorum yapmanında doğru olduğunu düşünmüyorum bi agnostik olarak. ama dinsel tanrı figuru elimizdeki metaryellerle çok kolay yanlışlanabilir.
- 9 ay
Sen misin agnostik olan yoksa ben mi?
Soran9 ayben
- 9 ay
Ben seni müslüman sanıyordum
Soran9 aybaşlığı görmedinmi benim müslüman birisi bunları yazar mı :)
- 9 ay
Yazar tabi son zamanlarda en çok uyanışa geçmiş ya da sorgulamaya başlamış müslümanlar yazıyor böyle soruları
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
7Cevap
Gizli Üye(18-24)9 ayTabikide bu olanlar çok kötü ve üzücü , şu açı da var tanrı eğer karışsaydı şuanki olan düzlemde yaşamamış olucaktık ve her şey tanrının istediği bir hal almış olurdu bi nevi ütopyada yaşamış olurduk, ama kendi irademizle hareket ediyoruz ve olanlar bizim sorumluluğumuzda-insanoğlunun tanrı ile pek bağlantılı değil
01 Yorumla
Cevap sahibi9 ayYani bi irade ve akıl var elimize verilen bunu göz ardı etmemeliyiz diye düşünüyorum
Aile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı. Saçmalama artık sadece düşün organın gözünü düşün nasıl mükemmel degilmi kim bu kadar kusursuz birsey yaratabilir sadece örneklerden birisi
01 Yorumla
Soran9 ayhangi kusursuzu?
Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı. Tanrının iyilik getirmekle görevli biri olduğunu söyleyen kim?
014 Yorumla
Soran9 ayeğer allah varsa adaletli olmalı. diyeceklerim bu kadar
Soran9 aykötülüğü kim yarattı
Soran9 ayo zaman mesela çocuğun olsa 12 yaşına kadar yaşasa sakat bir şekilde ve sürekli elle beslendirmek zorunda kalsan ve o çocukta genetik sakatlıklarından dolayı 12 yaşında ölse bu benim sınavım diyecekmisin çok merak ediyorum
Soran9 aynasıl sakat doğdu o çocuk
Soran9 ay12 yaşına kadar zoraki ölecekti çünkü öyle doğdu senin ihmarkarlığın birşeyi değiştirmiyor her şey Allahtandır herşeyin yaratıcısı odur o çocuğun bu hale gelmesinin sebebide dolaylı yoldan Tanrıdır
Soran9 aySorumlusu suçlunun direkt olarak kim olduğunu gösteriyor bunca felaketin ve acının kaynağını gösteriyor
Soran9 ayEğer Tanrı gerçekten her şeye kadirse iyiliği kötülüğe bağımlı kılmadan da yaratabilirdi Bir çocuğun acı çekmesine gerek olmadan adalet sevgi ve iyilik var olabilirdi yapamazmıydı? herşeye gücü yeter sonuçta
- 9 ay
Yapabilirdi ama bu gerçekleşseydi Tanrının varlığı kesinleşmiş olacaktı. İnanmaya gerek kalmayacaktı. Ve sen çocuklara acıyorsun ya Tanrıya kızıyorsun, ona zalim diyorsun. Bu sadece insan zihnindeki bir acımasızlık, Tanrıyı anlayamazsın. Olayı anlamlandırmak adına, bu dünyada bir çocuğu öldüren biri ile Tanrıyı aynı konuma koyuyorsun, ama ikisinin arasında dağlar kadar fark var, sen de biliyorsun
9 ay1 elmayı kopardın diye kovan 70 huri verirmi al sana paradox
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 3,7b cevap paylaştı. Aynı düşüncedeyim.
00 YorumlaHerkes inancında özgür
00 Yorumla
7 ayDin saçmalık.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)9 ayYani bunu yıllardır diyoruz
04 Yorumla
Cevap sahibi9 ay@EnesBT aynen kankam devam et sen
Cevap sahibi9 ay@EnesBT yok kanka onu sen düşün
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi