1 ay

Kayınvalide neden sürekli bahçe işi ve her şeyi bana yaptırmak istiyor, tavrımda haksız mıyım?

Arkadaşlar 7 aylık evliyim, eşimin ailesiyle aynı apartmanda altlı üstlü oturuyoruz, kaynanam çalışıyor, o gelene kadar yemeklerini yaparım, evini temizler, siler süpürürüm, çok memnun kalır, saygıda kusur etmem, çok severler beni, ben de onları.. Oturduğumuz bina bahçeli bir bina, kaynanamların kendi ekip diktiği bitkiler, otlar var.. Bugün beraber asma yaprağı topladık, şöyle toplanıyor, böyle toplanıyor dedi, ben de ben biliyorum zaten dedim. "Öğren kızım, alış bunlara, yarın ileride çapa yapacaksın, kendin ekip dikeceksin" deyince orada bir çıkış yaptım.. Ben kendi anne baba evimde bile yapmadım öyle şeyler, kocam yapar, ben ev işlerine bakarım dedim. Cidden ben şehirde doğup büyüdüm, eşimle evlenince köye yerleştik, upuzun tırnaklarım var, bakımlı bir kızım ama bahçe işlerini yapmam, bu konuda tavrım net. O da bana "Sana şimdi çapa versem, çapa yapamaz mısın" dedi. "Hayır, yapmam" dedim. "Ben öğrendim ama" dedi. "O sensin annecim" dedim, "senin bir alt yapın var, benim yok, ben şehirden geldim buraya" dedim. Öyle deyince "Beni çok şaşırttın" dedi, akşam üzeriden beri de tavır alıyor, yüzü pek gülmüyor bana.

Kayınvalide neden sürekli bahçe işi ve her şeyi bana yaptırmak istiyor, tavrımda haksız mıyım?