1 ay

Misafir çocukların tuvalet ve hijyen kurallarına uymaması normal mi, yoksa ben mi abartıyorum?

ya eve gelen misafirlerden 2'si çocukların tuvaletlerine, yemelerine, içmelerine hiç karışmadı. çocuklar alaturka tuvalete terliksiz gidiyor, ben müdahil olana dek onlarla bazı yerlere basıyorlar. el yıkama yok zaten, hem tuvaletten sonra hem de yemekle ellerini yıkamıyorlar. kimse de kalkıp benim çocuğum ne yaptı diye bakmıyor. bugün çocuk çorapla tuvalete gitti, ıslandı çorap da hem koridorun hem mutfağın halısına bastı, balkona çıktı. ben anneme söyledim, o sordu, çıkardı kadın trip attı anneme çocuktur bilmez gibisinden. sonra çocuk başladı ağlamaya, annem bir de hemen küsüp ağladı dedi gülerek şakasına kadın çocuktur, ağlar diyor. ya hadi bakmadın, bakmadın bir yüzün kızarsın bir ar et, mahcup ol. yemek, çikolata vs. değmiş eller için de bir şey yaptıkları yok. önceki misafirin çocuğu tavuk butlarını eliyle yedi, sonra camlar mamlar her tarafı yağ etti. o gün bugündür but tavuk yiyemiyorum. benim annemde hata, bunları ne diye çağırıyor ki. düşünüyorum, ben mi obsesifim, bunlar mı vahşilik derecesinde pis. siz olsanız ne yapardınız?

Misafir çocukların tuvalet ve hijyen kurallarına uymaması normal mi, yoksa ben mi abartıyorum?