Her çocuk 2-3 yaşını geçince mutlaka kreşe gönderilmeli mi?

*Ver-me-ye-ce-ğim 😂
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Her çocuk 2-3 yaşını geçince mutlaka kreşe gönderilmeli mi?

*Ver-me-ye-ce-ğim 😂
Eğer annenin çalışması gerekiyorsa kreşe göndermek yerine güvenilir bir bakıcı tutmalı bence. Evde birebir ilgilenen bir yetişkinin olması bana daha mantıklı geliyor.
5 yaşında anaokuluna başlayacaklar. Ve 18 yaşına kadar kesintisiz okul hayatı devam edecek.
Bırakalım evde rahat büyüsünler.
Sonuna kadar katılıyorum 👏👏
Kreş ve bakıcı fiyatları hemen hemen aynı zaten. Ayrıca kreşler haftasonları ve resmi tatillerde kapalı. O yaş grubu çok sık hasta oluyo ilk defa kalabalık ortama girdiği için. Kreşle de kalmıyo yani olay.
2 defa çocuğumu kreşe verecek oldum bakıcı bulamadığım için. İki farklı kurumu araştırdım. Onu orada tüm gün tanımadığı çocuk ve yetişkinlerle bırakmak içime sinmedi açıkçası.
Lisede cocuk gelisimi okudum. 4. sinifta haftanin uc gunu staja gidiyordum bagimsiz bir anaokuluna ve kucuk yas grubu denk gelmisti bana 3 yas.
Kisaca; dikkat sureleri az, henuz ince kas becerileri yapilan etkinler icin yetersiz oldugu icin bircok aktiviteden mahrum kaliyorlardi. Zamanda dar oldugu icin biz syajerlere yaptirirdi hoca ailelere cocuklariniz yapti diye verirdik. Oyuna dalar altlarina yapanlar olurdu temizleyen kadin azarlardi. Hoca cogu zaman stajerlere birakir gider diger ogretmenlerle dedikodu yaparlardi. Daha aklima gelmeyen bircok sey
Tavsiyem sosyallesebilecegi ortam varsa 6 yasindan once gondermeyin
Zaten 6 yaşında anaokuluna gidiliyor ben okul öncesi eğitimden önce kreş mevzusuna zorunluluk hali olmadığı sürece karşıyım.
Umarım bu yazdıklarını kreş savunucuları da okurlar 🤭
Umarim... ama bizim millet biri birsey der digeri pesinden gider. Kendi mantigina uyani cocugu icin hangisi iyi olacagini dusunmez 🙄
Bence her çocuğun kreşe gitmesi gerekliliği, birçok faktöre bağlıdır ve genel bir kural olarak ele alınamaz. Kreş, çocuğun yaşına, ailesinin ihtiyaçlarına ve tercihlerine, ailenin sosyal ve ekonomik durumuna, çocuğun bakımını üstlenebilecek diğer aile üyelerine veya bakıcılara bağlı olarak değerlendirilmelidir.
Anne evde ise o yaş çocuk için erken en az 4 şimdiki nesil robot gibi eğitimde eğitim diye yetiştiriliyor ama çocukluk yaşamıyorlar bu hayatları boyu eksikliğini yaşayacağı şey olacak ve asla doldurulamayacak
Katılıyorum kesinlikle 👏👏
Çocuk çocukluğunu yaşamalı, eğitim kreşte değil annenin ilgisinde başlayıp bitiyor.
Cevap
13Cevap
Parası olursa herkes gönderir zaten gadası
Param var ama göndermiyorum gadası 😂
Evdesin de ondan 😁
Krese/anaokuluna ( aradaki tam farkı bilmiyorum ) ben rusca gitmiştim hala işime yarıyor
Özellikle odonemlerdeki deneyimler ileri yaşlarda çok önemli okulda mağazalarda toplum icinde yerlerde ağlayan çocuklar var onların en büyük sorunun bu olduğunu düşünüyorum Topluma karisamamak. cocuklarin kucuk yastan sosyallesmesine izin verin bu hem sizin için (cocugunuz sizin vucudunuzun bir parcasi degil bunda ve ) hem de çocuğunuz için (ilerde ozguvenli ve birey olması icin) faydalı olacaktır
şahsen çocuğumu kreşe gönderirdim çünkü bu onun zekasını analitik becerilerini arkadaş ilişkilerini vs geliştirir
Çocuğunu 2 yaşında kreşe veren arkadaşlarımın hepsi ya konuşamadığı ya tuvalet eğitimi alamadığı ya da rahatlıkla evde kahvelerini yudumlayamadıkları için kreşe verdiler.
Bence her şey annenin ilgisinde bitiyor. Kreşe gitmemek bir çocuk için eksiklik değil, akran iletişimi başka şekillerde de sağlanabilir.
gerçi haklısın benimle komple annem ve babam ilgilendi mesela her anlamda
Benimle de yani hepimizle öyle bana çocuğu düşünmekten ziyade bencillik olarak geliyor bu dayatma çünkü empati yaptığımda henüz 2 yaşında kreşe gitmek tüm gün evimden uzak bir sonuçta eğitim yuvasında annemden ayrı olmak ister miydim diye soruyorum mesela -istemezdim 😊
mutlu bir çocukluk geçirdim çok şükür
annem benim ile evciliklee oynardı çay yapsr plastik bardaklarımda ona verirdim içerdi çok güzel olmuş hanımefendi derdi 😀 babam desen tatil günlerinde benle oyunlar oynar bir sürü aktivite yaptırdı işten eve gelirken muhakkak elinde ya bi oyuncak ya bi sevdiğim bir şeyleri görürdüm
masallar anlatırdı kitaplar alırdı çocukken isteyip sahip olamadığım bir şey olmadı buna rağmen şımartmadılar gelişmem için ellerinden gelen herşeyi yaptılar vs vs kısaca hayatta ki bütün şansımı ailemde kullanmışım gibi hissediyorum
Ben de senin gibi bir çocukluk geçirdim 😊
Bu yüzden dayatmalara değil yaşanmışlıklara inanıyor ve güveniyorum. Çocuğum bir gün senin gibi çok şanslı bir çocuktum desin istiyorum mesela ama tüm şansını da bunda kullanmasın 😂😂
😀😀
4 yaş civarı yarım gün kreşe giden çocuk hem akranlarıyla sosyalleşmeyi öğreniyor hem de enerjisini atıyor. Ama sabahtan akşama kadar saatlerce kreşte kalmalarına üzülüyorum. Çalışan anne babaların hazin öyküsü bu maalesef
Çalışmayan anneler de keyifleri için gönderiyor ben de buna kızıyorum 🤭
Öyle düşünmeyin 24 saat bir çocukla evin içinde vakit geçirmek onunla ilgilenmek çok özveri ve emek istiyor (tv ya da tableti eline verip çocuğu mallaştıranlardan bahsetmiyorum). O yüzden ev hanımı bile olunsa çocuğu 3-; saat kreşe verip kendine zaman ayırmalı kadınlarımız. (Ben çalıştığım için zaten zorunluluktan verdim ama fikrim bu yönde)🩷
Kreş dediğimiz şey tam gün 9-5 veya yarı zamanlı oluyor. Sosyalleşmesi akran iletişimi kurması ve annenin kendine vakit ayırabilmesi için çok güzel oyun grupları var, gününü kendin belirleyebileceiğin 1-2 saat süren muhakkak başlarında bir pedagog bulunan merkezlere götürmek bana kreşe götürüp atmaktan daha cazip geliyor. Çalıştığı için çocuğunu kreşe veren ailelere zaten diyecek bir şeyim yok ama inanın tanıdığım tüm çalışmayan anneler çocuklarını başından atıyorlar bu 'tam olarak böyle gerçekten.
Benim dediğim 3- 4 saatlik olay da o oyun grubu yarım gün etkinlik kulüpleri ya da ana okulu gibi yerler. Amaç da çocuğu başından atmak değil bir şeyler kazandırmak ve sosyalleşmesini sağlamak. Yani aynı fikirdeyiz😇
Mecburi değil. Aileler istemiyorsa göndermeyebilirler. Lakin kreşe gitmeyen çocuk da ilerleyen yaşlarda aileye fazla bağlı kalabiliyor. Henüz 3 yaşındadır lakin 20'li yaşlara gelince ailesine yapışık kalıp okula dahi gitmek istemeyebilir. Bu sebeple aradaki bağı doğru kurmak gerekiyor.
Kreşin/ anaokulunun ilk yaygınlaştığı yıllar şu soruyu sorsanız linç edilirdiniz. Neyse ki artık insanlar her konuda daha sorgulayıcı ve özgürlükçü. Her kreş/ anaokulu kendi öğretim sistemini içerir, anne baba hangi sistemi onaylıyorsa çocuğu oraya gönderir veya evde kendi sistemini kurup evde çocuğu kendi eğitebilir de. Ne de olsa çocuğun ilk eğitim yeri aile ortamıdır.
Kreş/anaokulu bence çocuklar eve kilitlenmektense bu tür yerlerde ki aktivitelerle hem sosyal hayata atılıyor hem oyunlar ve etkinlikler sayesinde zeka gelişimine katkıda bulunuyor ben bu sene kızımı göndermeyi planlıyorum hem onlar verimli vakit geçirir hemde biz çalışma hayatında daha rahat hissederiz Güvende olurlar aklımız kalmaz
Oğlum kreş yaşına gelince ne yaparım bilemiyorum. şu an ki düşüncem, eğitimini kendim veririm, ben ilgilenirim daha iyi olur.
Ben de öyle düşünüyorum 😊👏
Bence gereği yok. Annesinin yanında olması daha iyi olur. . Ben hiç gitmedim. İyi ki de gitmedim.
👏👏👏
Çok küçükler yaa... çalışan anneye bir şey diyemiyorum ama.. ana okulu olur ama
Katılıyorum 👏
O yaşa gelsin doğru ışıklara cam silmeye yok öyle okul falan 😂
Sinyalci olacak benim evladım 😂
Yüce rabbim sen kime evlat vereceğini daha iyi bilirsin işine karışmak gibi olmasın 😂
Hani çocuklar analarından şefkati babalarından mücadeleyi öğrenirdi.
Hiç olmadı Şirinevler köprüye çıkar önüne bir baskül dilenir 😂
Mücadele böyle bir şey değil kim öğretti sana bunları 😂
Babam 😂😂😂
Jdjdjxndnn
Bu da artık bi dayatma oldu. Her dönem yeni bişey uyduruluyor ve güzel pazarlanıyor. Asıl sebep ebeveynlerin kendine zaman ayıramaması.
Katılıyorum 👏👏 arkadaşlarımın hepsi çocuklarını konuşma becerilerini geliştirimediği hatta tuvalet eğitimi vermedikleri için kreşe verdiler. Ee sen evde napıyorsun çocuk yokken dediğimde kahvemi içiyorum rahat rahat temizliğimi yapıyorum kuaföre gidiyorum cevapları aldım. Bana bencillik gibi geliyor, bilmiyorum 🤭
Bnce kesinlikle gitmeli. Gitmemesi gerekiyor olsaydı neden olsun ki böyle bişey
Anne-baba çalışan çocuklar gitmek zorunda çünkü ama tüm çocukların böyle bir zorunluluğu yok.
Sen de böyle düşünüyor olabilirsin ben düşünmüyorum 😂
Elbette önemli ama bak şimdi sadece empati yap, henüz 2 yaşında annenden ayrı sonuçta bir eğitim yuvasında tüm gününü geçirmek ister miydin?
2 yaşında bir çocuğun yeri sence (anne çalışmıyorsa) evi mi yoksa kreş midir?
Bizim evde bir dolap etkinlik malzememiz ve etkinlik kitaplarımız var. Akran iletişimi ve sosyalleşmek için parka gidiyoruz kışın da gününü kendim belirleyeceğim 1-2 saatlik oyun gruplarına götürüyorum.
Eğitim güzel bir çocuk yetiştirmek anne ilgisiyle başlar ve biter. Kreşe götürüp bırakmak enn kolay olanı.
E bu normal okul içi de geçerli o zmn evde eğitim ver sn okula gönderme olur mu öyle şey.
Sadece park yeterli mi sence sosyallesmesi arkadaş edinmesi icn ve snle arkadaslari bir mi arkadaslariyla orada eğlenerek çok güzel eğleniyor tamam annesisin ama sonuçta kendi yastlaryla daha mutlu olur
Normal okula giderken min. 6 yaşında oluyor anne ile bağı zaten güçlenmiş karakteri az çok şekillenmiş oluyor. 2 yaşında kreşe gitmekle 6 yaşında okula gitmeyi kıyaslayamazsın.
2 yasnda giden çocuk zaten ya annesi calistg icn giderdr ya da konuşamıyor falandr keyfi verilmez. Bnde 2 yasnda verdm çalışmıyorum ve oğlum konusamiuordu ondan çocuk doktoru verin dedi de verdm hala da gidiyor arkadaşlarıyla çok mutlu ve o yaşta kreşe gitti die bagimizda bı sorun yk gayet iyiz
Ok kib by 😂
Kreş, çocuğun erken yaşlardan itibaren sosyalleşmesini, annesi ve babası hariç kendinden büyüklerle iletişim kurmasını, anne babadan ayrı kalmayı ve en önemlisi de kendi başına bir ortamda bulunmayı öğretir. Kreşe yollamak gereksiz değil, söylenenin aksine, faydası da çok. İlkokul ve anaokulu çağında da hiç sıkıntı çıkmaz böylelikle, kimisi annem diye kendini yırtıyor, sebebi ise aman çocuğum benim çocuğum diye kolik yetiştiren çocuk psikolojisi bilmeyen anneler.
Bence yaşıtlarıyla zaman geçirmesi onun açısından iyi olabilir, ayrıca kafayı dinlersin çok yaramaz oluyorlar o dönemde.
Gelişimi ve yaşıtları ile sosyaleşme bakımından evet mutlaka gitmeli
Gitmesi iyi olur becerileri gelişiyor çocukların
Ne yalan soyliyim bez sorunumuz olmasa ben 2 3 saatlikte olsa kreşe vermek isterdim
sosyalleşme ve hayal güçlerinin gelişimi için iyi bir yer
Bunun için akran iletişimini destekleyici günde 2 saatlik haftada dilediğiniz gün sayısı oluşturabileceğiniz oyun grupları var bana anne çalışmayan çocuklar için tüm gün kreşe vermekten daha makûl geliyor 😊
Hayır. Aile yetiştirmeli. Hatta okula bile göndermemek lazım.
Bayburt'un ismi komik geldiği için özellikle koydum, Mersinliyim kankim.
Kanki niye bu kadar battı 😀
Gerek yok bence kreşe.
Bence deeeee
Gelişimi içinde gitmeli.
Katılmıyorum 🤸🏽♀️
Bencede verme
Çocuğu tüm gün veya yarı zamanlı kreşe vermek ben evdeyken bana çok mantıklı gelmiyor. He çocuk kendisi gitmek ister heveslidir bu ayrı bir konu ama bunun mecburmuş gibi dayatılması bana çok mantıksız geliyor.
Sosyalleşmek, akran iletişimi kurmak için havalar henüz güzelken parkları kullanıyoruz 😂 kışa da gün sayısını kendim belirleyecebileceğim 1-2 saatlik oyun gruplarına götüreceğim. Geçen sene de götürmüştüm. Bana daha makûl geliyor.
Çok iyi düşünmüşsun benimde iki cocugum var calismadigim icin etkinliklerimizi kendimiz yaptik cok eglendik ☺️
Gitmeli imkan varsa kesinlikle
Sebep?
Okul öncesi eğitim kendisini geliştirmek sosyalleşmesi
Okul öncesi eğitim zaten anaokulu ile ortalama 5 yaşında başlıyor. Günümüz şartlarında her 2 yaşını aşmış çocuğun kreşe verilmeli algısı bana doğru gelmiyor.
Anne baba çalışan çocuklar mecburi gitmeli ama anne çalışmayan çocukları tüm gün veya yarı zamanlı kreşe vermek bana çok mantıklı gelmiyor.
Akran iletişimi ve sosyalleşme için gün sayısını kendimiz belirleyeceğimiz 1-2 saatlik oyun grupları var ki bence çok daha makuller.
Kreş değil de anaokulu çocuğun sosyal gelişimi için benve gerekli
Çalışan ebeveyn için iyi olabilir, sosyalleşmesi açısından da olabilir
Durumun var ise kreşe gönder derim senin için en hayırlısı olur
Kreşe olmasa da anaokuluna mutlaka gitmeli…
Eğitim şart özgüven aşılar sosyalleşir
Özgüven geliştirme adına önemli
Bence gitmeli
Nauuvv nauuv 😂
Götürdüm bi ara ayıptır söylemesi öğretmeni bile getirmene gerek yok bu çocuğu burdaki çocuklardan çok ileride bir çocuk onlarla iletişim kuramaz kafası karışır daha çok dedi, büyük grupla da alamam ezilir dedi 😂😂
Hayır.
👏👏👏
Hayır, ben çocuğumu göndermezdim mesela 😄
Evet
beni gönderdiler ama orada mutlu değildim
Gitmeli bence
No no no katılmıyorum 🤦🏽♀️
Bence gitmeli ya arkadas edinmeli oradaki ogretmenler ona birseyler ogretir, cocugun gelismesi icin iyidir, el becerisi artar cunku oradada ogretiyorlar ayrica anne ve babasi icinde iyidir kendilsrine zaman ayirabilirlwr cocuk kreşteyken, niye katilmiyorsunn ki
Çünkü çocuktan kurtulmak istemek gibi geliyor bana 2 yaşını doldurmuş her çocuğu kreşe vermek ve özentilik gibi.
Annenin ilgisi bence bir çocuğun her şeyi demek ve bu yaşlarda anneyle güvenli bağlanmaya kreşte tüm gününü geçirmekten daha fazla ihtiyacı var.
Etkinlik yapmak için tam bir dolap malzememiz ve etkinlik kitaplarımız var. Sosyalleşmek ve akran iletişimi kurmak için parklardan daha güzel değil kreş. Yazın parklarda sosyalleştik havalar soğuduğunda gün sayısını kendim belirleyeceğim 1-2 saatlik oyun gruplarına vermek bana çok daha makûl geliyor.
Okul öncesi eğitimi zaten 5 yaşında başlayacakken benimle evinde sabahın köründe kalkmak zorunda olmadığı bir yaşam sunmak, akran iletişimi ve etkinlikler desteklendiği sürece çok daha cazip değil mi?
Sen empati yap mesela henüz 2 yaşında bir okula başlamak ister miydin?
2 yaşında okul dedigin kres zaten, kreste ne yapicakki, ayrica cocuktan kurtulmak oldugunu sanmiyorum, ebeveynlerde biraz rahatlamali, Mesela cocugun disarida sosyallesmesi kotu birsey degil ama disarida kotu birsey oldumu cocugun ozguveni briseyo kirildimi veya dışlandımu kimse o cocuklara orada birsey yapamaz kreste veya anaokulunda cocuga birisi birsey dese dislasa illa oradaki gorevli kişiler doğrusunu anlaticak, aralarini duzelticek ne yapilmamasi gerektigini soyleyecek, bence annenin ilgisi bir cocugun herseyi oldugunu dusunmuyorum sadece anne ilgi verse ilgilense ne olucak, babada o cocuga karsi ilgi vermeli ilgilenmeli, cocuk icin anneninde babaninda ilgisi onemlidir, birde sabah erken kalksa ne olucakki sanki cocuk işçi
Ha birde artik disarilar oyle guvenli degil, cocuk kacirilabilir, veya basina tehlikeli birsey gelebilir parkta biryerlerine sivri cam virsey batabilir ayagina girebilir, bence cocuk krese veya anaokuluna gitse pnun disinda dışarıda çıksa daha iyi olur
9-5 kreşte olan bir çocuk sabah max 8 de kalkmak zorunda bu yüzden akşam max 9 da uyumuş oluyor. Seninle geçirdiği saat sadece 4 saat. Sana bu gerçekten mantıklı ve sevgi dolu bir hayat olarak geliyor mu?
Geliyor
Garip😂
Garip degil bence normal, cocugw yeterince ilgi veriyorsan 4 saat normal
4 saatte çocuğa ne ilgi vereceksin? Anca karnını doyurur, duşunu aldırır ihtiyaçlarını giderebilirsin. Bir çocuğun karnını doyurmak zaten 1 saatini duş aldırmak 1 saatini alır.
Cocuk zaten sonsuza kadar kreste anaokulunda felan kalmayacakki, eger isin varsa cocugu birine birakmak istemiyorsan bir tanidik yoksa kres ozellikle cok iyidir, veya çocuğuna cok mu zaman ayirmak istiyorsun, bazi gunler gider cocugunu erkenden alirsin kresten, hergunde krese goturmek zorunda degilsin ki cocugunu
Eğitim şart
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?