Çarşamba ilçesindeki özel bir kreşte öğretmenler oyun oynarken bile çocukları dövüyor.
Skandal, bir çocuğun ailesine 'Öğretmen bizi dövüyor' demesinin ardından ortaya çıktı. Aile polise gitti, polis soruşturma başlattı, kamera görüntüleri izlendi.
4,5 yaşındaki çocuklar öğretmenlerden sürekli şiddet görüyordu. Bu dayak artık öyle olağanlaşmıştı ki, öğretmenler dans ederken bile sürekli çocukları tekmeliyordu. .. Bu işi para için yapanlar neden böyle bir işte çalışır ki? Merhametiniz ve vicdanınız yoksa bu işi para için dahi olsa yapmayın. Yazık çok yazık.
Bakin lisede çocuk gelişmi okudum ve bir sene staj yaptım. Büyük umutlarla yapmaya başladigim staj ağlayarak sona erdi çocuklara şiddet, psikolojik baskı, tehdit ve daha birçok suç sayılabilecek iğrenç şeyler gördüm birden fazla çocuk tuvalet ihtiyacını aynı anda görüyor ve cinsel kimliklerini çok erken yaşta kazanıyorlardı sadece benim gittiğim kurum da değil diğer arkadaşların kurumlarında da çok duydum. Ceza olarak balkona kilitlemeden tutunda çocuklara unutamayacakları birçok ceza veriliyor. Birkaç yere şikayette bulundum ancak birşey cikmari. Ve sürekli çizgi film izleyen çocuklar. Arkadaşlar eğitim bu değil. Ac çizgi filmi sussun değil. Staj yerimi degistirdim ve bir devlet okulunda yapmaya başladım stajımı. Lütfen çocuklarınızı devlet kurumlarına yollayın. Devlet her zman denerimlidir. Özel kurumlara çok önceden haber geliyor. Bir kez sahit oldum çünkü. Çocukların saçları başları taraniyor. Öncesinde bir tehdit herşey günlük gulustanlik. Ve arkadaşında dediği gibi bu işi sevmeyen hiç kimse öğretmen olmasın. Hatta o kuruma yardımcı annede olmasın çocukları sevmek zorunda değilsiniz ancak onlara egitim vermek adına bir kurumda çalışıyorsanız bu işin hakkını vermek zorundasınız
Çok yazık gerçekten. Allah herkese vicdan, merhamet versin. Küçücük çocuklara bunu yapmaya kimsenin hakkı yok. Kimsenin kimseye şiddet uygulamaya hakkı yok zaten. Ben evladımı kreşe göndermeyi düşünmüyorum. Benimle vakit geçirmesinin daha verimli olacağını düşünüyorum. Zaten okula başlayacak ve yeterince uzun süre devam edecek. Erken yaşta böyle ortamlarda bulunmasını istemiyorum. Evde de bir çok şeyi öğrenebilir, bir çok aktivite ile pekiştirebilir çocuklar. Arkadaş ortamı sadece kreşte olmuyor. Benim gözümde faydalı bir şey değil kreş. Hep soğuk bakmışımdır.
Sonuçta ileride evlendiğim zaman eşim olacak kişide eğitimli modern laik çağdaş bir birey olacağımız için saçma sapan kreşlerdeki aklı fikri olmayan ne olduğu belirsiz insanlara çocuğumu emanet etmem onlardan gayette daha iyi bir eğitim sağlarım
Hayır, kreşe göndermezdim. Zaten belli bir süre sonra okul hayatları başlayacak. Ben bu süreyi 2-3 yaşa indirip, onun hayatını erkenden kısıtlamaya başlamazdım. Bu durumu gördüğümde de aşırı sinirlendiğimi ve üzüldüğümü söyleyebilirim. Allah, herkese akıl versin. Diyecek bir şey bulamıyorum.
Çocuk büyütme ekolleri anne babaanne anneanne bakıcı stilinden çok uzaklaştı son yıllarda, eskiden anaokuluna giden ve gitmeyen arasında bile fark vardı. Şimdi 5yaşında bebeler annesiyle büyüyorsa geri başlıyor hayata neredeyse, ev hanımları bile çocuklarını kreşe veriyor sosyalleşmesi için. Ben eğitimciyim ama benim eğitimim daha büyük yaş grupları için yeterli olduğundan ben de vereceğim kreşe ama çok iyi araştirip çocuk kendini ifade edebildiğinde vermek lazım.
Çocuğum olsaydı göndermezdim. Hiç kimse çocuğa anneden güzel bakamaz ayrıyetten öyle detaylı araştırmadan gördüğün ilk kreşe çocuk verilmez. Kreşin iğrençliği dışında ebeveynlerinde hataları söz konusu.
Yine turbanlilar sahneye cikmis . Bir de bunlarla evlenen var. Neyse evlenen de keko olduğu için siritmiyor zaten. Artık aklı başında kimse türbanlı almıyor.
Yahu her türbanlı kadın bir midir? Neden böyle genelleme yapıyoruz ki? Her açık kıza o... deyip her kıza namuslu demek gibi yanlış bir genelleme içersindeyiz.
Zaten kurduğunuz cümleler ile kendinizi belli ediyorsunuz. Kadınlar mal değildir alınsın "kimse türbanlı almıyor" diyorsunuz. Ayrıca insanlık türbanda değil vicdandadır. Vicdanı olmayan insan ne biçimde, giyinişte olursa olsun vicdansızdır. Ve de tesettür sizin yargılayacağınız bir konu değil. Bu Allah ile kulu arasında olan bir şey. Allah rızası için kadının örtünmesine kimse karışamaz !
En İyi Cevaplar