İleride çocuğunuzu kreşe gönderir miydiniz?
Tabii ki
Gerek Yok
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
İleride çocuğunuzu kreşe gönderir miydiniz?
Kesinlikle göndermem, kimsenin göndermesini de tavsiye etmiyorum kreş ortamını çok yakından gördüğüm için çocuklara hiç iyi davranılmıyor hepsi üç kağıt numara para tuzağı.
İlgilenen kesim var ama kaliteli üniden mezun olan tayfa olunca oluyor o
Gidip merdiven altı kreşe verirsen tabi para yuzağı olur.
Ama insanlara da laf etmemek lazım herkes çok kazanmıyor.
Cevap
12Cevap
Evet isterdim.
çocuğunuzun arkadaşları olan bir yerde oturuyorsanız gerek yok
janjanlı görünen pahalı ama aslı çöplük olan sitelerde yaşıyorsanız ve çocuğun hiç arkadaşı yoksa mecburen göndermeniz lazım.
Gönderirdim,
Dışlayanlar olursa onların ağzını burnunu kırarım.
okul öncesi anaokuluna evet kreşe asla vermem.
Çalışıyor olursam hala gönderirim mecbur ama evdeysem göndermem
Tabiki gonderiyorum.
Doktor demişti zaten gönderin die gönderdim ve arkadaslariyla ogretmenleriyle gayet mutlu ve güzel anlaşıyor. Ordan ayrlmak istemiyor resmen çok güzel aktiviteler de yapiolar.
Kreşe göndermem çocuğumla kendim evde aktivite yapmayı tercih ederim. Ama büyüdüğünde okula kolay adapte olsun diye anaokuluna gönderirim
Öyle olmuyor işte be.
Niye olmasın
Ya kendim ilgilenirim demek çocuğun o yaşlardaki eğitimini ben veririm sosyalleşmesi için uygun ortam sağlarım demek oluyor.
Ben mahalle ortamında büyüdüm yokluk içinde ama sosyalleşmek için bir ortam ve kesinlikle çok büyük derecede ilgilenen bir Annem vardı. Çocuk yetiştirmek bilmiyorum yani pek gerçekçi gelmiyor.
Ben çocuk gelişimi eğitimi aldım, kreşe çoğunlukla anne babası çalışan çocuklar gidiyor. Ben çalışmazsam göndermem, orada yapılan aktiviteleri evde yaparım daha çok vakit geçiririm çocuğumla. Ama tabiki anaokuluna yollarım, birinci sınıfa başlayınca bocalamasın diye
Kaç yaşındasın çocuk var mı?
28 yaşındayım, evli değilim
Bak ben yanılıyormıyorum bunu gayet iyi biliyorum çocuk yetiştirmek sadece eğitimle ilgili değil büyük derecede özveri gerektiriyor. Sırtında çocukla tarlada ekin biçen anneleri düşün. Hepsi İyi insanlar miydi? Hayır.
Hepsi bir miktar özveri gösteriyordu. Ama asıl fark sırtında çocuk, elinde iş, olup cebinde para olmadan çocuğunu okutan kesimde oldu. O ailem yolluk içinde bizi okuttu diyen kesim yalan söylemiyor. Klişe falan değil. Bunu neden anlattım. O insanlar eğitim görmedi. Dediğim gibi büyük derecede zaman ayırdılar.
Eğitim alıp yeterince ilgilenmeyen kesimler de var.
O yüzden ben bakarım demek olmuyor. Çocuk ayrı bir olay.
Ha çocuğunuz olmuştur ve bakmışsınızdır. O zaman bir şey diyemem.
Bu arada umarım dediğiniz gibi olur. Ama yinede paranız dursun kreş için. Ne olur ne olmaz :)
özel kreşlere değil de devletin anaokuluna gönderebilirim birinci sınıfa başlamadan birkaç yıl önce sosyalleşmesi açısından faydalı olsun diye
Hayır para tuzağı onlar onun yerine anaokulu ya da anasınıfına gönderirim
Kesinlikle hayır.
Neden
açıkçası düşünmüyorum
Evet elbette gidiyor da zaten
Evet tabii ki
Gerçekten iyi bir yerse gönderirim
Olursa gönderirim büyük ihtimalle.
Çalışıyor olduğum için mecburen
evlenmeyi düşünmüyorum :D
asla göndermem
Tabii ki gönderirim