Merhaba öncelikle çocuk yürümeye ve konuşmaya başladığı zaman kendini tam olarak ifade ettiği zaman yavaş yavaş ve sabırla alıştırılmalıdır illa ki bu süreçte altına eve yapacaktır önemli olan bu süreçte ailesinin sabırlı ve onu ürkütmemesi muhtemelen iki üç aya tamamen öğreniyorlar geceleri biraz zorluk çeken var ama oda zamanla oturuyor bunun için alıştırma kilotları birebir zaten güzel bir şekilde öğretilirse bu eğitim iki taraf içinde verimli geçer
Bana göre tuvalet eğitimi 18 aydan sonra başlamalı tabii bu çocuktaki kas gelişimi ya da psikolojik gelişimi olarak farklılık gösterebilir uzunda sürebilir kısada zaten sergiledikleri davranışlardan anlaşılabilir. Benim görev yaptığım anaokulunda kimi çocuk alışmıştı ama bir çoğuda bezliydi stajda hiç bezli çocuğum yoktu ama ailenin öğretimine bağlı bunlar.
Aslında cocuktan çocuğa değişen bi durum bu. Kas gelisimiyle ve çocuğun psikojik olarak hazır olması gerekiyo bu. Aslında 2.5 _3 arası en ideal olanı. Hem çocuğun o yaşlarda farkindaligi oluşmuş oluyo hemde bunu daha kolay soyleyebildigi bi yaş aralığı.
1,5 yaş gayet yeterli zaman ne öncesi ne sonrası doğru değil Bebek 1 yaşından sonra yavaş yavaş bezsizliğe alıştırılıp 1,5 yaşında tamamen bezi bırakmalıdır