Aaaa 6 çok erken. Minicik çocuğa tuvalet eğitimi verecek kadar vicdansız mısınız yahu? 12 yaşı gayet iyi. Hatta askere gitmeden önce verin.
Töbe töbeee. Tuvalet eğitimi 2 yaşından itibaren verilir. 3 yaşına geldiğinde artık çocuktan tuvaletini tutması ve tuvaleti geldiğinde bunu yetişkinlere ifade etmesi beklenir. En geç 3 yaşında beze veda edilmesi de beklenir.
Gece uykuları hariç Gece için bazı çocuklar beze daha geç veda edebiliyor.
3 yaşındaki bir çocuk yürümeyi bırakın koşup zıplayabilir bile. Çiş tutmak bir sorumluluk değildir. Ki, o yaştaki bir çocuğa daha büyük sorumluluklar da verilebilir.
Tuvalet eğitimi tamamen çocuğun kas gelişimiyle alakalıdır ve 2 yaşındaki bir çocuğun kas gelişimi bunun için hazırdır.
Bizim ailede mi sorun var anlamıyorum ki, kız kardeşim 6 yaşında konuşmayı öğrendi ve bende 6 yaşıma kadar bezle takılırdım. Sorun bizde gibi gözüküyor evet 😄
Baba zengin zaten, şu an durumu hatırladım. 4 yaşına kadar bez bağladım, tuvalete gittiğim zaman ise annem götürürdü. Özel harekat oldum, o an ki utancım halen geçmez
Tuvalet eğitimi 1,5 yaş ile 2 yaş arası dönemlerde yapılır ancak çocuğun idrar yolları kasları tam anlamıyla gelişme göstermemişse ne yapılırsa yapılsın tuvalet eğitimi verilememektedir bu nedenle 2 yaş ideal dönem olarak geçer ayrıca erken başlanılan tuvalet eğitiminde çocuğun başarısız olması durumunda ailenin katı ve baskıcı tavırları çocuğun ilerki dönemlerde ciddi karakteristik sorunlar yaşanmasına neden olmaktadır
18 ay ve 3 yaş tuvalet eğitimi için uygundur. Her çocuğun kas gelişimi, hazır olup olmaması değişkenlik göstereceği için bu durum çocuklarda değişkenlik gösterir
valla bilmiyom dayım bana kızmıştı ben o yüzden tuvalete başlamıştım hâlâ hatırlıyom xd demişti senden küçükler tuvalete yapıyo her ay senin bezine para mı vercez