Arkadaşlar merhaba dün akşam saatlerinde kadıköyde ehliyetsiz biri aracıma sağ taraftan çarptı kapı ve çamurluk ezildi hep polis cagırtmadılar tutanak tuttuk telefon numarasını aldım ehliyeti yoktu bana carpan kisinin, yaklaşık 15-20 bin masraf çıkar heralde aracımda şimdi ne yapmam gerekir yardımcı olur musunuz?
Cevabın nedir?
Ehliyetsiz olduğu için kusurlu olan taraf oydu maddi hasarlı trafik kazalarını artık polis gelmiyor siz kendi aranızda kaza raporu tutuyorsunuz.
Siz polisi arayıp karşı tarafın ehliyeti olmadığını söyleseydiniz onlar gelir rapor tutardı ve raporlar kaskodan arabanızı yaptırırdınız.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- +1 yıl
İnşallah tutanağı sağlıklı bir şekilde tutmuşsunuzdur.
Çarpan hatasını kabul ediyor mu tutanakta?
Ehliyetsiz olduğunu da tabi ki?
Geçerli bir sigorta poliçesi var mıydı?04 Yorumla- +1 yıl
İş karşı tarafın inkar etmesi üzerine kameralardan ispatlamaya falan kalırsa çok uzak.
Mahkemelik olursunuz anlamına gelir ki kaç ayda sonuçlanır Allah bilir.
Keşke polisi çağırsaydınız. Çünkü ehliyetsizmiş.
Bir de karşı tarafın sigorta poliçesi yoksa sıkıntı iyice büyür. Kendi kaskonuza yaptırmayı düşünüyorsunuzdur belki ama kasko şirketinizde sizden kaza tespit tutanağını isteyecektir.
Tutanakta da karşı tarafın hatalı olduğunu görülüyorsa bu sefer kasko şirketiniz hasarı karşılamaya yanaşmayacaktır, karşı taraftan almanız gerektiğini söyleyecektir.
O yüzden geçerli poliçesi var mıydı karşı tarafın diye sordum. - +1 yıl
Bende polis tutanagi vardi bu ulke de o bile fazla ise yaramiyor olay bir kamyonun hatali sollamasi sonucu arabanin biri digerine carpiyo arabanin hizla vurmasi sonucu carpilan arac benim arabaya vuruyor benim alakam yokken ortadaki aracin soforu yaralandigi icin polis gelio tutanak tutuluyor olay mahkemelik oldu kazayi yapan kisi asiri hizli ve dikkatsiz 1 aylik ehliyeti olan 19 yasinda cocuk sucu hatali sollama uapan kamyona atiyo mahkeme olaya takipsizlik karari veriyo ortadaki aracin kaskosu kendininkini karsiliyo ve cocugun sigortasindan karsiliyo benimkini karsilayan yok ben tekrar dava acacak misim da olayin tekrar incelenecekmis avukat tutacak mism falan fistik sonucta cepten odedim bir arkadasinda benzer olay gelmisti 1 sene oldu onun mahkeme hala suruyo bu ulkede sucunu kabul etmiyo kisaca en iisi kaskolu arac alcan ya da hic kazaya karismamaya calisacan
- Gizli Üye(36-45)+1 yıl
aranıızda halletmelisiniz
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
9Cevap
- +1 yıl
Ehliyeti yoksa neden polis cagirmiyosun senin aracinda kasko yoksa karsi taraftan bisey alamazsin gecmis olsun
02 Yorumla- +1 yıl
Aracinda kasko yok ise buyuk gecmis olsun. Kaza yerinin oldugu yerden guvenlik kamerasi vs bakmaya calis is yerlerinden olur polisin modesa kameralari olur yoksa o hasari cebinden yaptirirsin sigorta karsilamaz
- +1 yıl
Arabada kasko yoksa valla cok camur cinersin kolay gelsin ama kasko varsa tutanak varsa elinde rahat ol herseyi kasko halleder
04 Yorumla- +1 yıl
Benim bildigim tam tersi kaskodan exper gelir senin araci inceler tutanagini alir senin yaptigin kazanin masrafini once o karsilar sonra sonra karsi taraftan once normal ister eger anlasamazsa mahkemeyle karsi taraftan soke soke alir yok benim kaskom diyorsan tum bu islemleri sen takip edersin arabayi servise gotursun servis sigortaya bildir der sigorta derki bizlik bir durum yok karsi tarafin sigortasi karsilayacak karsi tarafin sigortasinin acentasi seni kale almaz ilgilenmez sen kazayi yapan adama ulasirsin bizim ulkede camura yatan cok olur halederiz der sallar durur sonra sen cebinden yaptiririsin elindeki tutanakla gezersin parayi alabilmek icin bu ulkede sucunu kabullenen yok kaskon varsa ara onu halletsin yoksa senin icin cileye doner tavsiye benimkisi sadce sen gene bildigini yap
- +1 yıl
Polisi kesinlikle cagirmaliydin en buyuk hatayi yapmisin bence adam gor bak camura yatacak birde ricam durum gelismelrinden haber verirsen memnun olurum elinde o aninin fotograflari var demo birde
- +1 yıl
Coook basin agriycak en son cebinden yaptircan bizim ulku insani camura cok yatmayi sevdikleri icin numara falan hepsi hikaye polis cagirmamak isine gelir artik kac kaca bildigin kadar karsi taraf icin diyorum
- +1 yıl
Telefon numaraları varsa onları arayın trafiğe müracat edeceğinizi söyleyin. Sizi sallamasınlar uğraştırmasınlar. Büyük olasılıkla ehliyetli birisini ayarlayıp geleceklerdir.
01 Yorumla - +1 yıl
Ehliyeti noksa nasil rapor tuttunuz rapora ehliyet bilgileri yaziliyor
00 Yorumla Polisi o dakika çağırmadığın için iş polisten çıktı artık aranızda halledebilirseniz halledersiniz
00 Yorumla- +1 yıl
Geçmişler olsun Ehliyet yoksa direkt polis çağıracan Giç bir şey iddaa edemessin adam gitmiş
00 Yorumla - Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Polis çağırmadığınız için bir işe yarayacağını zannetmiyorum. Tutanakta bile kocaman bir yazı yazar. Karşı taraf alkollü/ ehliyetsiz/ bağımlı vs ise tutanak tutmayın polis çağırın diye.
00 Yorumla - +1 yıl
Karsi tarafin sigortasi varsa o oder anlasirsaniz anlasamazsan polise soyle
00 Yorumla - +1 yıl
servise götür tutanağı ver onlar baslar
00 Yorumla
Devamını Gör(4)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
En İyi Cevaplar