Tutanak tutturmuşsunuzdur elbet. Daha sonra firma ile konuşup gerekli prosedürleri öğrenmeniz gerek. Kiralık aracın sigortası karşı tarafın hasarını öder diye biliyorum. Kazada siz mi kusurluydunuz? Kusurlu değilseniz size farklı araç tahsis ediliyor diye biliyorum. Aracın yatma süresini ödüyorsunuz. Kendi yaşadığım olaydan bahsedeyim; Kiralık aracımıza başka bir araç çarpmıştı ve ufak bir hasar meydana gelmişti. Aracın sahibi bizden aracın yatma süresini istememişti sanırım. Sadece biz kullanmadık 2-3 günlük kiraladığımız ücret yanmıştı.
Öncelikle geçmiş olsun. İlk yapman gereken kiralama firmasını aramaktır. Kiralama iki şekilde olur. Bir sınırlı sorumlu olduğun miktar vardır. Bir de sorumlulugun hiç olmadığı. Hangi tür bir kiralama yaptın bilmiyorum. Sınırlı sorumlu kiralama yapmış isen aracin sınıfına göre 1000 Euro'ya kadar olan kısmını ödersin. Geri kalanını rent a çar kaskosu öder. Sorumluluk almam ben diyerek kiralama aşamasında biraz fazla ücret odediysen hiç extra para odemezsin. Ben genelde kiralama aşamasında 40-50 Euro fazla öder, sorumluluk almam. Kiralık aracın ne olacagi belli olmaz diye.
Tabii bütün bunlar kurumsal firmalar için geçerli. Ara sokaklarda komşunun arabasını emanet alıp kiralayan firmaciklar için geçerli değil. Umarım o hatayı hiç yapmamissindir.
Airbag patlamıştır. Şimdi şöyle oluyor. Araç kiraladığımız yerlerin belirli prosedürleri vardır. Hata size mi ait yoksa karşı tarafa mı? Size ait ise araç başındayken alkollü müydünüz. Şayet alkollü iken yaptıysanız zararı siz ödeyeceksiniz. Eğer alkollü değilseniz de aracın kazalara karşı kaskosunun olup olmadigina bakacaksınız. Şayet kaskosu var ise sizden sadece sanayide geçireceği sürenin günlük ücreti i tahsil ederler. Eğer araç bir başkasının suçundan kaynaklı kazaya uğradiysa bu sefer siz herhangi bir ücret södemezsiniz yeni bir araba talep edersiniz. Eğer kenar mahalle rent a carlarindan araç kiraladığımız bu yazdıklarımın hepsini unutun. İmzaladığımız teminat senedine aracın hasar rakamını yazarlar.
1
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Arkadan bana çarptılar ya ama o kadar hızlı ki bende önümdekine çarptım. Alkollü felan da değildim.
Kiralama firması ile görüşün derim. Her firmanın prosedürü farklı olabiliyor. Benim sana yazdıklarım piyasanin %80 inin prosedürü. Muhtemelen ilk yazdığım gibi olacak. Sadece hasar onarilana kadar olan süre in günlük kiralama ücreti tahsil edilir.
Açık senet imzalamak gerçekten büyük cesaret artık rentegarcının insafına kalmışsınız böyle sorunlar yaşamamak için kurumsal yerlerden kiralarsanız hiç bi sıkıntı yaşamazsınız geçmiş olsun denir 1 araç verilir size dahası olmaz ama merdiven altı rente garlara Allah düşürmesin çok geçmiş olsun
Kisaca, uzun uzun hikaye anlatip kafani karistirmadan bütün masraflari arkadan carpan öder, senin öndekine carpam sebebinde arkadan carapan ve suclu olan araba. Polis cagirdiysaniz tutunak tutulduysa bir sorun olmaz, araba kiralayan firmaya bildirin sadece.
Suclu olsaniz dahi, yaptiginiz sigortaya göre en fazla biraz sorumluluk parasi sizden kesilir.
Aracın sigortası bu yuzden var rentacar sorun yapacakti tamir günlerinin parasını isteyecektir sizde bu durumda direk sigortanizin karşılamadiğı bedeli benden temin edemessiniz diyerek cevap vereceksiniz
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Para isterlerse polise git 5 kurus bile odemen gerekmiyor. O arabalar kaskolu zaten
Bisey alip vermissen alacak verecek ayri bisey haksiz yere attirilan imza ayri bisey. Araba kkralama sirketinin oyle bisey talep etme hakki yok. Kaskodan yaptirsin arada deger kaybi vs fark olusursa 3 5 bin galep edebilir otesi yok
Tabi ki hakkı yok ama sonuçta imzalamış polisin elinden Bi şey gelmez artık yasal olarak imzaladığın senedi ödemek zorundasın her şey kiralama şirketinin merhametine kalmış şu an demem o ki ne olursa olsun açık senet imzalamayın.