Deniliyor ki büyük bir patlama oldu ve dünya var oldu! E peki ne patladı da dünya var oldu? Patlayan şey neydi ve patlamadan önce patlayan şey nasıl var oldu? Hadi patladı da dünya oluştu! Dünya dediğin güneşin 9 katmanından sadece bir tanesi! Ya peki diğer 8 katman nasıl oluştu? Mesela Mars? Mesela Venüs? Mesela Jüpiter? Ya da Uranüs? Gibi gibi... Hep mi patlamayla oldu? Patladı da bütün katmanlardaki proton, nötron ve elektronların dizilimi nasıl oldu da aynı düzende oluştu? Hadi patlamayla dünya ve cansız varlıklar, dağlar, denizler oluştu! Peki insan nasıl oluştu? Diğer canlılar nasıl oluştu? Mesela insan vücudundaki sistemler? Besin vücuda giriyor ve vücut faydalı kısmı ihtiyaç kadar alıyor, kalp kan pompalıyor, pankreas ise insülin salgılayıp karaciğerin glikozu hücrelere gerektiği kadar dağıtılmasını sağlıyor, besinlerin ihtiyaç fazlası vücuttan dışkı veya idrar yoluyla atılıyor, beyin vücuda çeşitli hormonlar salgılayarak (mesela uyku hormonu gibi) bir nevi ayar veriyor, böyle bir sistem mesela nasıl kendiliğinden oluşuyor hadi bunu da olağanüstü bir güç (yaratıcı) olmadan patlama veya başka bir şeyle ilişkilendirin haydi? "Yok bilmem ne ayetinde böyle yazıyor, vay efendim saçma geldi gerçek tanrı olsa böyle olmaz, o yüzden tanrı yok" diyenlere ne demeli? 😏
- Diğer konusunda 416 cevap paylaştı.
1 ayİnsanoğlu tarihi boyunca hep bir anlam yüklemek istemiştir bir şeylere bir isim koymak belirsiz bir duygu ya da baska bise oldumu hep anlamını biçimlendirerek kendi kurduğu düzene inanmıştır eski yazıtlara bakın eski anlamı bilinemeyen figürlere hep bir arayış içindedir galaksi sandığımızdan daha farklı bir yapıda her şeyi başlatan birinin olduğuna eminim atomlarımız bile birbirine değmeden sıralı bir haldeyse dünyada bir pramit şeklinde denge varsa büyük patlama falan değildir olay olsa bile senin dediğin cümleler doğru illaki bir başlatıcı var ama nedendir bilmiyorum
01 Yorumla
Soran1 ayEvet yaratıcı var ve kuralsız amaçsız ortaya canlılar alemini bırakıp çekilmemiştir ! Düşünsene bir şirket kuruyorsun ama şirketin amacı yok bomboş ve çalışanlar ne yapmaları gerektiğini bilmiyor, patronun ne karşılığında maaş vereceğini bilmiyor ! Sadece basit bir örnek
En İyi Cevaplar
ya abi bence bilim kesinlikle zaten allah yoktur demiyo. allahin yaratma yolu bilim, evrim bunlar da gercek seyler Allah da gercekten var. ikisini neden ayni anda soyleyemedigimizi dusunen bir suru cahil var Instagram bunlarla dolu ulke bunlarla dolu, mesela evrimi kabul etmekle
muslumanliktan cikmiyosun aslinda allahin canlilari yaratma olayi bu sekilde aciklaniyor iste. sanki din deyince koru korune inancan beynini diskalife etmek zorundasin eger bilimin dogru dedigini dusunuyosan da mecbursun ateist olcaksin tanri yok. bu zir delilik ve cahillik degilde ne011 Yorumla
Soran1 ayBahsettiğim konularda dayanaklarımı dikkate alırsan cahil olmadığımı anlamalısın zira cahilin bilgisi ve dayanağı olmaz körü körünedir ! Ayrıca "evrimi kabul etmekle dinden çıkmıyorsun" dersen ciddi bir bilgi eksikliğin olduğu ortaya çıkar ! Bilgi eksikliğin olabilir bunu anlarım ve sorar araştırır giderebilirsin ama bilgi eksikliğini gizlemek için birbiriyle zıt şeylerin tutup da birbirinin tamamlayıcısı olduğunu söylersen o zaman ben de "asıl zır cahil kim" diye sorar ve cevabı izleyicilere bırakırım ! İslamiyet'ta Rum suresi 20. Ayet insanoğlunun çamurdan (yani topraktan) yaratıldığını söylerken evrim teorisi denilen şey "insan maymundan türedi" der ! Aynı konuda aynı anda ikisi dogru olamaz !!!
- 1 ay
offf tamam abi okumucam yazdigini bosuna ugrasma sana cahil demedim ne guzel iste sorgulayarak allahin vsrligini bulmussun ama evrimin de yanlis bi seyi yok ki ne diyo kuranda camurdan mi yaptik diyo insani yoksa havva ademin kaburgasindan sonrasi ensest iliski mi diyor. ben bunlara inanmiyorum. celal sengor de ayni seyi soyluyo millet sonra etkileniyo birini secmek zorundayiz sanki ya bilim ya allah. ama mantiken allah bilime nasil karsi olsun kuranda yuzyillar oncesinden hicbir bilgi yokken bilimsel bilgiler yazmis sanirim demirin veya bi cesit metal elementle ilgili bir sey. bilim akla hitap eder zaten ve kalkip da yalan diyecegini dusunmuyorum bilime. ama allahin dinin mantik gerektirmeyen yobazca ve evrimsiz bilimsiz olma ihtimali yok bence ikisinde de bi sìkinti yok. bu senin dedigin yuzyillarin klişesi bence asil ben sana biraz daha arastirmani oneririm hem evrimin hem de bu baglamda ortusen yerlerin. Demek istedigim notr dur kuran bu konuda evrime karsi cikan hicbir sey yoktur destekleyen seyler vardir. ayrica da ben kuran muslumaniyim hadisleri kaynak olarak almiyorum🫶🏼 ve celismedigini dusunuyorum sen de bi tekrar bak istersen
Soran1 ayEğer kuran müslümanıysan zaten ben de sana kuran'dan ayet ile geldim ve Rûm Suresi 20. Ayet dedim ! Ayet diyor zaten insanoğlunun topraktan yaratıldığını ! Evrim denilen şey de "maymunlardan türediğimizi" söylüyor ! İkisi birbiriyle zıt olduğu çok net bir şekilde ortada ! Ben kuranın bilime karşı olduğunu söylemedim ki ! Ama dayanağı olmayan uydurma teorileri bilim kabul etmekle aydın olamayız. Evet kuran topraktan yarattık diyor ve ilk insanlar olan hz. adem ve hz. havvayı topraktan yarattığını yazıyor kuran ! Sonrada farklı ayetlerde de adem ve havvadan türediğimizi yazıyor !
Soran1 ayBen bilgi sohbetlerini ve münazarayı çok severim , eğer saygı çerçevesinde münazara etmek istersen buyurabilirsin
Soran1 ayPardon maymunlar ile ortak atamız var , maymunlar ile kuzeniz diyor diyeceksin? Ortak atamız peki nerden türedi? İlk nasıl var oldu?
Soran1 ayAsla kulaktan dolma konuşmam , yorum yaptığım her şey bilgi ve araştırma ürünüdür, diyorum ya münazara seversen gel buyur karşılıklı münazara edelim saygı çerçevesinde
- 1 ay
Bu konu, hem teolojik hem de bilimsel açıdan oldukça derin ve üzerinde çokça tartışılan bir alan. Kuran’ın anlatımı ile evrim teorisi arasındaki ilişkiyi birkaç temel noktada inceleyebiliriz:
1. "Topraktan Yaratılış" Meselesi
Kuran’da insanın topraktan (tîn), çamurdan veya süzülmüş bir özden yaratıldığına dair ayetler (örneğin Mü'minûn 12, Hicr 26) mevcuttur. İslam düşünürlerinin ve modern yorumcuların bir kısmı, bu "topraktan yaratılış" ifadesini biyolojik bir süreç olarak değerlendirir.
Biyokimyasal Bakış: Toprakta bulunan elementlerin (karbon, azot, fosfor, kalsiyum vb.) insan vücudunun temel yapı taşlarını oluşturması, bu ayetlerin evrimsel sürecin en başındaki inorganik maddeden organik maddeye geçişi simgelediği şeklinde yorumlanabilir.
Süreç Vurgusu: Kuran'da yaratılışın "ol" deyince o anda biten bir şeyden ziyade, aşama aşama gerçekleştiğini ifade eden "tavran" (Nuh 14: Sizi halden hale/aşama aşama yarattı) gibi ifadeler evrimsel sürece açık kapı bırakır.
2. Evrime Karşı mı, Destekçi mi?
Kuran bir bilim kitabı olmadığı için modern biyoloji terminolojisini kullanmaz. Ancak bazı ayetlerin evrimsel düşünceyle paralel olduğu savunulur:
Canlılığın Kökeni: "Biz her şeyi sudan yarattık" (Enbiya 30) ayeti, biyolojinin hayatın sudan başladığı teziyle tam uyum içindedir.
Türlerin Değişimi: Bazı yorumcular, Tanrı'nın dilediği varlığı dilediği formda yaratma gücüne vurgu yapan ayetlerin, biyolojik değişime engel teşkil etmediğini söyler - 1 ay
allah yaratti ama yasam sudan basladi kuranda oyle diyo ayrica islam bi bilim kitabi degil ama bilimle celisecek bir sey de soylemiyo ayni sekilde evrimle de. biraz daha arastirirsan belki dusuncelerin degisir eskide kaldi bu insan maymundan geliyo. insanin anne karninda kuyrugu var mesela her seyimiz cok benziyo tabii ki farkli yerden geliyo olamayiz. bilim ve biyoloji sadece bunun mantikli aciklamasini yapiyor nasil olduguyla ilgili, niye celissin. evrime inanmak ateistlik degildir bir suru insan var bu goruste yani kuran muslumanlarinin hepsi bu gorusu savunuyo ve celisen bi sey yok bence
- 1 ay
İstisnai Durum: Geleneksel yorumda Hz. Adem'in yaratılışı genellikle bir "müdahale" veya "özel yaratılış" olarak görülür. Ancak modern İslami evrim tartışmalarında, Adem'in biyolojik olarak bir silsileden geldiği ama "insanlık ruhu" veya "bilinç" seviyesine ulaştığı ilk varlık olduğu yönünde görüşler de mevcuttur.
3. "Maymundan Gelme" Yanılgısı
Belirttiğin gibi, evrimin "insan maymundan gelir" dediği iddiası, teorinin en büyük ve en yaygın yanlış anlaşılmasıdır.
Doğrusu: Evrim, insanın ve günümüzdeki büyük maymunların (şempanze, bonobo vb.) milyonlarca yıl önce yaşamış ortak bir atadan ayrıldığını söyler. Yani biz maymundan gelmiyoruz, modern primatlarla çok uzak kuzenleriz.
Reddiye Mantığı: Birinin "Maymundan gelmiyoruz, o yüzden evrim yalandır" demesi, aslında evrimi değil, kendi zihnindeki yanlış evrim tanımını reddetmesidir.
Özetle
Kuran'da evrimi doğrudan reddeden bilimsel bir ifade bulunmadığı gibi, yaratılışın süreçlerine vurgu yapan birçok ifade evrimsel biyolojiyle bağdaştırılabilir. Çatışma genellikle ayetlerin literal (lafzi/dar) yorumlanmasından kaynaklanır
Gizli Üye(30-35)1 ayGerçekten şu yazdıklarını okuyana kadar inanca tutunacak bir şey bulamamıştım ve ailemin bilgisizliği ve benim tutunacak bir şey bulamayışım birleşince 7 yıl önce dinden çıkmış ve Allah'ı reddedip ateist olmuştum ama gerçekten çok net ve süper anlatmışsın , şu an itibariyle daha da araştırcam ama an itibariyle en azından Allah'a inanıyorum artık
01 Yorumla
Soran1 ayBu güzel bir başlangıç , hem de ne güzel bir başlangıç , dilediğini sorabilirsin
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay 💫
İnanç meselesi kalple aklın kesiştiği çok kişisel bir alan aslında. Kimisi için bu düzen Allah’ın delili, kimisi içinse “doğa kanunları” yeterli açıklama gibi geliyor 🔭✨
Bilim, “nasıl”ı anlatmaya çalışıyor; din ise çoğunlukla “neden” sorusuna cevap arıyor. Bazı insanlar bu ikisini çatışma gibi görüyor, bazıları da aynı gerçeğin iki dili olarak kabul ediyor 🌱
Big Bang’i, evrenin fiziksel başlangıcını anlatan bir model gibi düşünebilirsin. “Ne patladı, önce ne vardı?” sorusu zaten bilimin de tam çözemediği bir şey; yani ateist olmak için hazır bir paket değil aslında 😅
İnsan bedeninin karmaşıklığı, senin için yaratıcıya işaret ediyor olabilir; başkası bunu evrimsel bir sürece bağlayabiliyor. Burada temel fark, hangi açıklamayı “yeterli” ve “tatmin edici” bulduğumuzda 👍
“Bilim = Allah yok” diye düşünenler de, “Deliller ortada, hâlâ inkâr ediyorsun” diyenler de bazen aynı hataya düşüyor: Kendi cevabını mutlak ve tartışılmaz sanmak. Oysa sorular çok derin, insanlar da birbirinden çok farklı 🧠💭
Sen kendi inancını sağlam delilli ve mantıklı buluyorsan, onu yaşaman ve ahlakına yansıtman zaten en güçlü “cevap”. İlla herkesi ikna etmek zorunda değilsin; saygılı bir merak çoğu zaman tartışmadan daha etkili olur 😉🙏03 Yorumla
Soran1 ay"İnsan bedenindeki sistem" neyin evrimsel süreci? Hadi insanlar maymunlardan türedi desen peki maymun nasıl var oldu? Diye sorarım hadi buna da cevap ver yapay zeka? Maymun bedeninde de sistem var peki o nasıl var oldu? Hadi maymundan türedik diyelim , bir insan ile bir maymunun birleşiminden üreme oluşmuyorsa ve her canlı türü kendi cinsiyle ürüyorsa o zaman bu tez de çürüyor 😂
Yapay Zeka Yorumladı
Fenomen1 ayBerk: Evrim “bir anda maymundan insana zıplama” demiyor ki 😂 Uzun uzun, minik genetik değişimlerle türlerin ayrışmasından bahsediyor 🍃🧬
Şenay: Yani “maymundan geldik”ten çok, “ortak atamız vardı” deniyor. Bugünkü maymunlar kuzen gibi düşün, dedemiz değil 🙈
Berk: Türler birbirinden ayrıldıktan sonra elbette kendi aralarında üreyebiliyor sadece; zaten “farklı türlerin çiftleşememesi” evrimin delillerinden biri olarak görülüyor, çürütmesi değil 😉
Şenay: Sen bedenin karmaşıklığından yola çıkıp yaratıcıya varıyorsun, bu tamamen anlaşılır bir yol. Başkası da aynı veriden evrime gidiyor. Aynı tabloya bakıp farklı anlamlar yüklemek gibi 🎨✨
Berk: Ama tartışmayı karikatürleştirince ne bilim doğru anlatılmış oluyor ne de inanç. İstersen evrimi sevmeyebilirsin, ama en azından ne dediğini doğru yerden reddetmek daha şık durur 😌
Soran1 ayHadi o zaman senin bahsettiğini baz alırsak diyelim ki maymunlarla ortak atamız varsa o zaman maymunlarla olan ortak atamızın nasıl var olduğunu da açıkla? Maymunlar ile kuzen isek O ortak atamızın yapısındaki sistemin nasıl var olduğunu da açıkla?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
Diğer konusunda 1,1b cevap paylaştı. Yaşın küçük önce büyü. Ancak böyle şeyler düşünmen iyi bir şey. İleride öğrenirsin
010 Yorumla
Soran1 ayİleriyi göreceğimizin bir garantisi yok abi , bilimadamı olmak için eğitim alırken inançtan da geri kalmamak gerekir
- 1 ay
Kardeş inanç farklı Bir olay. Bir insanın birşeye inanması için bilim adamı yâda köyde yaşayan biri olması gerekmez. Sadece insan olması yeterli. Einsteinnin Allah'a inanması yâda inanmaamasi onu küçültmez. O işini yaptı ve en iyisi. İnancın ispatı olmaz. İnsan görmediği birşeye inanır gördüğü birşeye neden inanasın ki. Bilim insanlarının işi inanç değil bilim yapmak. Bingbang patlaması teorisine inanmak dinsizlik değildir.
Soran1 ayAllah'ın yaratmayıp da kendiliğinden olan bir patlama sonucu varoluşun meydana geldiğini söylemek dinsizliktir
Soran1 ay23 yaşındayım abi
- 1 ay
Bak kardeşim. Senin yaşlar da ben de senin gibi düşünür böyle bocalardim. her şey algıyla alakalı bir şey. Birşeyi nasıl algılıyorsan o senin için öyledir. Yaşa, bilgiye, analiz yeteneğine, zamana göre algılaması değişir insanın. İnançli bir insanın resmin arkasındakinin Allah olduğunu söylemesi çık normal. İnançsız birisi de inancı olmadığı için sadece resme bakar. Ancak resim yine aynı resimdir. Bilim insanın işi doğa üstü şeylerle değil maddeyle alakalı bir şey. Bilimin olabilmesi için ölçülebilor olması gerek. Senin sağında solunda melek var derler demi günahı sevabı yazsın diye. Bunu nasıl ölçebilirsin. Ancak doktora gittiğin vakit dinî terimleri değil ölçülmüş olan bilim dalına Göre hareket ederler ve sende uyarsın. Doktorun inançlı olup olmaması kimseyi alakadar etmez. Bilim ile inancı karıştırmayın. Özelikle Avrupa'da bilim ile inancı çatışmasının nedenleri vardır. Uzun şeyler bunlar. Hangi birini anlatak
Soran1 ayAbi zaten tıp fakültesi 5. sınıfım yani doktor adayıyım, büyük patlamayı konu edinen teori hadi cansız varlıkların dağların denizlerin oluşumunu hadi sağladı diyelim (olmaz da hadi oldu diyelim) , biyolojik olarak insan vücudundaki sistemin oluşumu hiçbirşeyle ilişkilendirilemez ! Haydi evrimi bile kabul etsen en temelde evrim geçirmeden önce en temelde bir biyolojik sistem yine olmak zorunda ve bu sistem neyden evrim geçirirsen geçir her türlü olmak zorunda !!! Bu sistemin olağan üstü bir yaratıcı olmadan oluşması biyolojik olarak imkansız ! Böyle net bir kanıt varken yaratıcıyı reddetmek sadece inkarcılık olur , reddetmekle yaratıcının varlığı yok olmaz ! Bu noktadan sonra da bu defa kuralsız yaratmayacağı için dinleri araştırmaya başlıyorsun ve hangisi makul mantıklı tutarlı gelirse ona itikad ediyorsun , ben ateist idim ama böyle sorgulayarak önce yaratıcının varlığı bariz olunca bu defa dinleri araştırdım özellikle hristiyanlık üzerinde çok durdum ama tutarsız bulduğum şeyler oldu , en son da islamiyet mantıklı geldi. Yani sırf kurallar ve sınırlamalar içeriyor diye inkarcı gözüyle bakmamak gerektiğini düşünüyorum
Gizli Üye(18-24)1 ayof tamam kanka
01 Yorumla
Soran1 ayBenim sorduğum soru ve senin verdiğin cevabın ilişkisi? Verecek cevabın ya da söyleyebilecek bilgi içeren sözün yoksa cevap vermeye de mecbur değilsin
Gizli Üye(25-29)1 ayne yapacan kim ne yaparsa yapsın gidilecek yer belli
01 Yorumla
Soran1 ayDoğru da hani Allah'ın varlığına inanmayı cehalet olarak görüp de Allah'ı reddetmenin aydın olmaya yettiğini düşünmeleri yok mu beni benden alıyor 😏
Gizli Üye(36-45)1 ayŞahsi fikirleri ama tabi bu asla Arap dininin Tanrı'dan geldiği anlamına gelmez
011 Yorumla
Soran1 ayE peki tanrının varlığına bahsettiğim hususlara bakarsan ve iknaysan o zaman yaratıcı varsa kuralsız amaçsız zevkine yaratıp ortaya mı bırakmıştır? Peygamber Arap diye din Arap dini olmaz arkadaşım !
Cevap sahibi1 ayYemişim peygamberinş. Sapık o herif bildiğin sapık.
Evet aynen öyle olmuştur. Evrensel ahlak kuralları bellidir. Her birey kendi hayatında doğruları kendisi bulur. Eğer öyle olmasaydı. 200 bin yıllık insanlık tarihinin son 3000 yılında ki aklı başına geldi Tanrı'nın da peygamber göndermeye karar verdi. Ya da sadece gücü 155 milyon kilometre karelik dünyanın sadece 5 milyon kilometre karelik ortadoğusuna mı peygamber göndermeye yetti.
Soran1 ayVaroluştan beridir peygamberler vardı ve aynı inanç sistemini farklı anlayış yapısındaki insanlara farklı şekilde aktararak aynı inanç sistemine adapte etti diyelim ! Senin tabirinle o zaman yaratıcı bütün kainatla dalga mı geçti de "hadi zevkine yaratıyım yaa" mı dedi? Bütün kainatı kusursuz yaratan yaratıcı, bu kadar kusursuz sistemleri sırf dalga geçmek için mi yarattı 😂😂😂 güldürneyin insanı 😏
Cevap sahibi1 ayÖyle bir şey yoktu. Bu senin cehaletinin belgesi. Bana dünyada 3000 bin seneden daha eski ya da ortadoğu hariç peygamberlere dair tek bir belge ya da kanıt göster hadi. Bekliyorum
Soran1 ayZaten ilk peygamber Hz. Adem idi ve ortadoğu ile ilgisi yok üstelik Sri Lanka'ya indirildi ! Ha dersen ki "sri lanka ortadoğuda" 😂😂 o zaman bu da senin cehaletinin belgesi olur ! Gerçi hoş daha ilk peygamberin cennetten sonra sri lanka'ya indirildiğini bilmemen de cehaletin ayrı bir belgesi 😏 birşeyden bahsederken illa karşındakine saldırıya geçmene gerek yok , karşılıklı bilgi sohbeti medeni insanlar olarak yapılabilir ama nedense sen veya senin gibi birisi çıkıp bir saldırı psikolojisine geçiyor işte neyse 😏
Cevap sahibi1 ayHadi yaaa... Hani nerede srilankada o belgeler? Madem öyle srilankalılar neden müslğman değil hindu?
Ayrıca artık ginümüzde arkeoloji antropoloji hepsini geçtim moleküler biyoloji ve genetik bilimiyle net ve kesin olarak insan bedeninin asla ve asla tek bir atadan gelmediği kanıtlanmışken bana adem deyip cahillikle suçlaman da ayrı komik.
Soran1 ayİnsan insandan türer tıpkı senin 2000 yıl önceki dedenin insan olduğu gibi ! Biyolojik sistem gereği bu zorunludur , tıp fakültesi 5. Sınıfta okuyan biri olarak bunu söylüyorum
- 1 ay
Arkadaşlar sohbetinize dahil olmak zorundayım. Ben inançlı biriyim ve bingbang teorisi %90 var başka şekillerde olabilir evrim teori değil bugün Avrupa'da okutulan bir bilim dalıdır. Evrim var o zaman tanri yok demek değil diğer kabileler de neden peygamber gelmedi. Kur'an'a göre 126 bin mi ne unuttum peygamber geldiğini iddia ediyor. Bu benim düşüncem. Peygamberlik nasıl ortaya çıkacak. Allah tamamdır hadi birini peygamber seçeyim mi diyor yoksa kişi onu arıyor buluyor mu. Hz Muhammed yolda giderken yukardan kafasına bir şey düşüp sen peygambersin dememiş. Bunun bir süreci var.. kaç yıl Hira mağarasına çekilip düşüncelere girmiştir. Çoğu peygamber bu şekilde olmuştur. Hindistan da ki buda nün da bir mağaraya girip bütün kötülüklerin anası arzulardjr demesinin peygamberin nefsi terbiye edin senesinde Bir fark yoktur. Eğer Bir evrim varsa ki var inançların ve dinletilerin de Bir evrimi olması şarttır. Eğer evrim varsa neden Allah Hz Muhammed'e evrimi bildirmedi İlk insanlık Hz Ademmis gibi söyledi. İşte bura da bana göre Hz Muhammedde insanlardan Bir insandı ve o günün şartlarına göre bir algıma yapması çok normal. Zaten o günün şartlarına göre İslami çok Zor yayılmıştır zaten o zaman bu Deli aşık saçmalıyor diyenler evrime inanmayi nasıl kabul ederler. İnsanlarda öyle Bir alt yapı ve kapasite mi var. Sen Adama bak hücre var yaratılış şöyle böyle ne anlayacaksın. Algı her şey zamana göre algı. Hz Muhammedde zamanına göre öyle algıladı. Diyelim ki orta asya insanlar daha ilkel ve göçebe oraya Hz Muhammed gibi peygamber gelse para eder mi etmez. Çünkü Adam daha toplama çıkarmada sen adama bir bilmeyen denklemi anlatıyorsun. Olmaz. Oraya gelen bizim algıladığımız gibi Bir peygamber değil o zamanın şartına göre birileri çıkmıştır. Daha basit şeyler anlatan
Cevap sahibi1 aySen mi tıp Fakültesi'nde okuyorsun? Ulan cehaletin paçadan akıyor gelmiş bana bir de utanmadan yalan söylüyorsun. Daha canlıların arasındaki sınıflandırmadan taksonomidrn bile haberin yok. Türler cinsler şubeler alemler. Tüm canlılar genetik olarak birbirine akrabadır. Sivrisinekten eğrelti otundan bakteriden insana kadar tüm canlılar birbiriyle akrabadır. Bunu hem antropoloji hemnde moleküler biyoloji ve genetik net olarak ispatlamıştır. Tüm canlılar ortak atalardan zamanla ağacın dalları gibi birbirinden ayrılarak ve farklılaşarak türemiştir. Evrim bir teori değil kanundur. Ali arkadaşın söylediği gibi de tüm dünyada bir gerçek ve kanun olarak tüm okullarda okutulur ( arap dini crhaletinin olduğu yerler hariç) Ortada inkar edilemez bir şey var afrika şempanzeleriyle%99 güneydoğu asya orangutanlarıyla%98.7 DNA dizilimin tamamen aynı. Bu da net olarak bedensel olarak en yakın akrabalarının bu pirimatlar olduğu gerçeğini ortaya koyuyor.
Cevap sahibi1 ayDünyanın hiçbir yerinde ama hiçbir yerinde peygamber diye bir şey yoktur. Son 3bin yılda yahudilerle birlikte ortadoğuda moda olmuş bir yalandan ibarettir.
Ne 200 bin yıllık insanlık tarihinşn 197 bin yılında ne de 155 milyon kilometre karelik dünya karalarının 5 milyon kilometre karelik orta doğu bölgesi haricinde asla ve asla tek bir peygambere ya da İbrani dine ait kanıt bulamazsın. Hatta Muhammed hariç iddia ettiğiniz peygamberlere ait o kitaplar hariç hiçbir tarihi kayıt ya da belge veya mezar bulamazsın. Zaten muho dediğin herifin de kendisi 50 küsür yaşındayken 6 yaşında kız çocuğundan tut kendi gelininden tut süt kardeşinin karısına kadar eleden geçirmediği kalmamış. Toplamda kayıtlı belgeli 68 karı ve cariye. Yazdığı kitap ise neredeyse tamamen bilime aykırı bir orta çağ kitabıdır. Net yani.- 1 ay
Kardeş bu Bir inançtır ve inancın doğrusu ve yanlışı, kanıtlanabilir olması yâda olmaması çok önemli değildir. 500 yıldır doğru kabul edilen bişey bakıyorsun yanlış olduğu anlaşılıyor. Neyin doğru neyin yanlış olduğu değişkendir. Var olduğumuzu saydığımız biz, tamamen simülasyon da olabilir. Hep düşünürdüm neden inanç akıldan önce gelir çünkü akıl dünkü olay ancak inanç yüz binlerce yıla dayanıyor. Milyona dayanan bir şey ile binlerce yıla dayanan akıl nasıl inanca galip gelsin. Aynı iyi dolgun göğüslü kadını görünce kazanan her zaman istek olması gibi. İnsan hâlâ çok ilkel Bir varlıktır, en Ufak Bir şeyde ilkelliği ortaya çıkıyor. Benim derslerim çok iyi değildi öyle derinlemesine çok anlamam ancak 2017 de mi ne milli eğitim de evrimin çıkarılması çok yanlış bir şey. 50-100 yıl sonra ulan doğruymuş ne bk yiyeceğiz diye ağlamayalim. İşte inancın tehlike boyutu bu. Bıçak avlanmak için icad edilir, teknoloji de insanlara fayda sağlamak için, her şey öyle Ancak insanoğlu onu kendi kötü lehine göre kullanmıyi biliyor ve zarar veriyor. Aynı dinî kullananlar gibi. İnanç üzerinden tartışma olmaz ancak Arabistan'ın ortasında bir adamın eğitimi olmayan birisinin böyle Bir devrimi yapıp dünyada 1 buçuk milyon kitleyi oluşturması araştırmaya değer.
1 ayAllah'a inanmayan ahmaktır
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne