Din insanı hasta yapıyor, ben eskiden çok dindardım, Müslümandım hem de çok zikir çekerdim, namazı hiç kaçırmazdım, gece bile kalkar namaz kılardım, oruçsuz durmazdım. Bir ara hadiste geçen bir şey okudum, sonra dedim ki madem peygamber meleklerle konuşmuş, onları sahabe görmüş, ben de görmek istiyorum. Hadiste de diyordu ki Bakara Suresi'ni okursanız melekleri görürsünüz, sahabe okumuş melekleri görmüş, melekler bembeyaz, pamparlak diyordu. Ben de inandım ve okudum bir sürü Arapçasını, uzun süre sonra psikoz hastası oldum, halüsinasyon görmeye başladım. O kadar dindardım ki takıntı hastası oldum, sonra da psikoz hastası oldum. Din sizi hasta edebilir ruhsal olarak, şimdi deistim, eskisinden daha iyiyim. Demek ki yüce yaratıcı belki de bana ceza verdi İslam'a inandığım için, çok bağlı olduğum için, o zamanlar hiç sorgulamadığım için. İlahiyat mezunuyum bu arada.
- Diğer konusunda 1,1b cevap paylaştı.
2 ayTamam iyisin hoşsun balım bende agnostiğim evet ama sen bakın şu ayet böyle diyor ama aslında bilim bunu reddediyor demiyorsun, bende dinsiz bir birey olarak "melekleri göreceksin dediler göremeyince deist oldum" diyenlerden fazlasınü görmek istiyorum beni lütfen yanlış anlama. Bakın enfal 1de ganimetin tamamını kendine almış islam tanrısı ama aynı sure 41. Ayette sahabe bastırınca tanrı 5te1e razı gelmiş, gerçek tanrı olsa geri adım atar mı? Gibi bir şey desen bile ben tamamım ama melekleri göremedim ne demek canını yediğim bu bir gerekçe mi? Zülkarneyn'in anlatıldığı ayette güneşi dünya üzerinde bir balçığa batarken bulmuş ya mesela, düz mantık yahu güneş dünyadan zibilyon kat büyükken kuran nasıl dünya üzerinde bir balçığa battığını söyler de, bu hatayı yapan tanrı gerçekten var olamaz de canımı ye. Gerçi ben nelerini gördüm, bilmem hangi duayı bilmem kaç kere okuyunca sevdiğiniz gelir demişler o duayı okumaktan kafayı kırmış birini tanıdım mesela, kuran okudun mu dedim hayır dedi, dinden neden döndün dedim duayı okuyunca bir şey olmadı dedi. Bu gibi saçma argümanlar sunanlar yüzünden tüm dinsizlere laf geliyor. 😌
123 Yorumla- 2 ay
Yine yanlış anlama ben yorumlardan her dini konuya yazan biriyim üstelik ağır girerim, kolpa dininiz, hayal ürünü ellahınız, masal kahramanı uydurma tanrınız vs bodoslama girerim, 9 yaşinda kizla evlenen oeygamberden ganimet için insan katleden peygamberlerine kadsr en azından yalan değil başım ağrımaz, çıkarır hadisle ayetle sözlerimi desteklerim keserler seslerini. Farkımız evet haklısın sen başlık açıyorsun soru soruyorsun, ben sadece sorulara cevap yazıyorum soru sormuyorum.
- 2 ay
Ohoo ben buradan olsun başka forumlardan olsun hatta fiziken arkadaşımın eşine anlata anlata 30 gün eksiksiz ramazan orucu tutan kızcağızı deist yaptım, zorlasam agnostikte olurdu çünkü genelde dinden tam kopayınca en azından bir tanrının varlığına inanmak teselli verebiliyor. Benim derdim de bu zaten, insanlar bir şeyleri fark etsin artık ve akıl sağlıklarını kaybetmesin, uyansınlar. Sen ne mutlu ki aşırı zor olmuş berbat şeyler yaşamışsın ki gece uyanıp durduk yere namaz kılmak ne demek, millet müslümanım geçinir farzını yapmaz, sen nafileleri bile abartmışsın canına yazık be.
- 2 ay
Haklısın tarlaya gidip çalışıp ergenken gece yorgun olup uyumayıp namaz kılardım bu arada mealistler varya o kadar yalan söylüyor ki Kur'an hakkında hala bilim var diyorlar oysaki bilimsel çok hata var Kuran'da empriyo yanlış anlatılıyor sırası mercan tatlı ve tuzlu suda yetişir diyor hep yanlış anlatıyor enfal 75 ,76 engelliyi ve köleyi küçümsüyor tanrım 5 peygambere kadınlar vereceğini söyleyip peygamber eşlerini tehdit ediyor meariç 30 , müminün 6, nisa 3 , ahzab 52, ahzab 50 bunlar hep cariye ayetleri seks kölesi ayetleri seks köleligine izin verilmiş müslüman olmayandan cizye istiyor kuran hata daha saçması ayette yaratıcıların en güzeli diyor hani tek yaratıcıydı kadınlara evde otur süslenme diyor biri bişey isteyince perde arkasından ver diyor erkeklere süslen dışarı çık sizin kıyafet falan yaptık diyor kadınlar için Kuran'da carşar var nur 60 Kuran'da karını döv diyor bide cariyeyle yani köle kadınla evlenmeyip sabretseniz daha iyi diyor dahada var bu bazıları
- 2 ay
Mü’min kadınlara da söyle: Gözlerini harama bakmaktan sakınsınlar; iffet ve namuslarını korusunlar. Mecbûren görünen kısımları müstesnâ, güzelliklerini ve süslerini teşhir etmesinler. Başörtülerini, yakalarının üzerine kadar örtsünler. Güzelliklerini ve süslerini; kocalarından, babalarından, kayınpederlerinden, kendi oğullarından, üvey oğullarından, erkek kardeşlerinden, erkek kardeşlerinin oğullarından, kız kardeşlerinin oğullarından, müslüman kadınlardan, kendi câriyelerinden, erkeklikten kesilip kadınlara ihtiyaç duymayan hizmetçilerden veya henüz kadınların mahrem yerlerini anlamayan çocuklardan başkasına göstermesinler. Bir de gizledikleri güzelliklere, süslere dikkat çekecek ve erkeklerde arzu uyandıracak şekilde ayaklarını yere vurarak yürümesinler. Ey mü’minler! Hepiniz tevbe ederek Allah’a yönelin ki kurtuluşa eresiniz. Nur 31 Evlerinizde ağırbaşlılıkla oturun, eski Cahiliyet döneminin açılışı gibi açılıp saçılmayın, (süslenmeyin) namazı dosdoğru kılın, zekâtı verin, Allah'a ve Resulüne itaat edin. Ey Ehl-i Beyt, Allah sizden her türlü pisliği gidermek ve sizi tertemiz yapmak istiyor. Ahzab33
Adem oğulları, mescitlere giderken süsleniniz. Yiyiniz içiniz; ancak oburluk ve savurganlık yapmayınız. O, oburları ve savurganları sevmez. Araf 31
Ey Âdem oğulları! Size mahrem yerlerinizi örtecek giysi, süsleneceğiniz elbise yarattık. Takvâ elbisesi, işte o daha hayırlıdır. Bunlar Allah’ın âyetlerindendir. Umulur ki düşünüp öğüt alırlar. Araf 26 (erkeklere süslen dışarı çık diyor kadınlarada evinizde oturun süslenmeyin diyor. Afganistan bu ayetlere baktı gibi görünüyor) nur 60 da bakın çok uzun olur diye yazmadım ama kadınlar zor durumda bırakan ayetlerden biri. buda burada dursun - 2 ay
Dediğim gibi bunlardan bahsetmek lazım, bak işte şimdi gözüme daha derin biri gibi göründün bilgilisin orası belli. Embriyo mevzusunda yanılmıyorsam önce kemik oluştuğunu söyleyip daha sonra kemiklere deri giydiririz gibi bir cümle kurduğunu anımsıyorum. Mealciler dediğin gibi hele o Mehmet Okuyan yok mu o, haccı ilan et ki gerek yürüyerek, gerek yorgun develerle sana gelsinler ayetindeki yorgun develeri binek araçlar yapmıştı yanlış hatırlamıyorsam. Gerçi binekler, taşıtlar, her türlü araçlar diye çeviren 8-10 kişi var büyüüük mealcilerden. Kadınlar özellikle zor durumda çok haklısın, misal ben erkek olarak Afganistan'a gitsem müslümanım desem tanesi 1000 dolardan 8-10 yaşında 4 tane kız çocuğu alırdım, kimse de kelime edemez ne mümin insan derlerdi. Bu yüzden müslüman olmayana sapık demeleri canımı çok sıkıyor. Ben sevdiğim olduğunda tek eşli ve sadık olurken, başka hiçbir kadına alıcı gözle bakmazken müslüman bir erkek evli dahi olsa kadınları potansiyel 2. eş, 3. eş, 4. eş olarak görüp alıcı gözle bakabilirken kötü olan biz oluyoruz onlar mümin. Kadın mirasta yarım hak, şahitlikte yarım erkek kadar, üstelik doğurduğu çocuğu emzirmek için erkekten para isteyebilmesi iyi bir şeymiş gibi anlatılıyor. fakat bebek doğar doğmaz erkeğin malı sayıldığı ve kadınında erkeğin malını beslemesinden ötürü hak talebi söz konusu. Hee mal saymak dedim aklıma geldi, binekler, altın ve gümüşler,. erkek çocuklar ve kadınlar dünya malıdır gibi bir ayet vardı. Kısacası anlat anlat bitmez, bizim anlatmamız gereken asıl bu çelişki ve bilimsel hatalar be Esra. 😌 Melekleri göremedim o yüzden deyince işte bunlara din zor geliyor, istedikleri olmayınca dinden çıkıyorlar yani dinde kusur yok aslında imasında bulunuyorlar o can sıkıcı.
- 2 ay
Haklısın bide bizi ahlaksız görüyorlar benim senin gibileri ahzab 37 kendi evlatlığının eşini almış nisa 23 de diyorki eğer eşinizle ilişki yaşamadan boşandıysan eşinin kızını alabilirsin ne kadar kötü ne yani üvey kızına yan gözlemi baktıda boşandıktan sonra onunla evlenecek yengesiyle evlenmek serbest enişteyle evlenmek ama bize ahlaksız diyorlar bakara 230 evlenip boşansa biri bir daha eski eşine dönmek istese biri illaki başka erkek ve kadınla evlenmesi gerekiyor bedirde diyorlar melekler yardım etmiş müslümanlara ee. Peki filistina bakın bedirde o yardım eden melekler Filistin için neden gelmiyorsa İsrail Filistin'in kafasına vuruyorda vuruyor İslam yalan anlayın Kuran'da konuşan kişi Arap erkekleri Allah dediğiniz Arap erkekleri millet anlayın bunu artık özellikle kadınlar
- 2 ay
Allah ismi zaten El-İlah baş putundan geliyor yani Allah yok değil ama sadece minik bir heykelden ibaret. Hülle olayı evet bana çok ahlaklı gelmiyor, zihar vs çok enteresan şeyler var. Bedir'de yanılmıyorsam 35 Mekkeli mi ne öldürülüyor bir o kadarı esir alınıyor, alt tarafı bir oda insan yani ama öyle bir anlatılıyor ki 5,000 melek savaşmış, kılıçları denk getirememiş binlercesi herhalde de hepi topu 35 kişi ölmüş hadi arttıralım sayıyı da 3 haneli değil yani ölenler. Asıl bana en "garip" gelen HENÜZ adet görmemiş EŞLERİNİZDEN boşanırsanız onlarında iddet müddeti 3 aydır deniyor. Yani 7-8. yaş oda maksimum yani, 2 yaşında da abilir. Deli İbrahim olarak bilinen padişah 1. İbrahim kızlarını çok küçük yaşta evlendiriyor hatta adını hatırlamıyorum tam Gevherhan olabilir emin değilim, 3 yaşındayken 3. kez dul kalıyor. 9 yaşında kızla evlenmek peygamber sünneti yahu var mı daha ötesi? Sorsan islam ahlaklı, sorun hep bizde.
- 2 ay
Zaten Allah ismi türkçede allah olarak çevriliyor arapçada Kuran'da geçen ellahtır gerçeği bu evet ellahın putu varmış ama Kuran'da Araplar ellahı konuşturmuş Ahzâb 33/51:
“Onlardan dilediğini geri bırakır, dilediğini yanına alırsın. Ayırdıklarından dilediğini tekrar yanına almanda da sana bir sakınca yoktur…”
onun ölümünden sonra hanımlarını nikâhlamanız size ebediyen yasaklanmıştır. Bunları yapmanız, Allah katında büyük bir günahtır. ahzab 53
Muhammed, içinizden hiçbir erkeğin babası değildir. Fakat o Allah’ın Rasûlü ve peygamberlerin sonuncusudur. Allah, her şeyi hakkıyla bilmektedir. ahzab 40
Peygamber müminlere kendilerinden daha yakındır, eşleri de onların anneleridir. Ahzab 6 bence bu ayetleri çoğu şeyi anlatıyor 44
Eğer peygamber bize atfen bazı sözler uydurmuş olsaydı,
﴾45﴿
Elbette onu kıskıvrak yakalardık.
﴾46﴿
Sonra onun can damarını koparırdık.
﴾47﴿
Hiçbiriniz buna mâni olamazdınız. hakka süresi 44,45,46,47 madem öyle İskender evrensel oğlumuydu neydi kendini peygamber ilan etmiş Muhammed peygamberleriyle neredeyse aynı yaşta ölmüş Muhammed peygamberlerini yaşadığı kadar yaşamış ama evrenseloğluna bişey olmamış o ayette göre olması gerekirdi ama olmamış ayet çöp - 2 ay
Biri kötülük yapar başına iş gelir bak Allah cezasını verdi derler. Başka biri aynı şekilde aynı kötülüğü yapar ama zengindir, mutludur her şeyi yolundadır ve onun için cezasını verdi demezler, öteki tarafta azap verecek derler. Bunları diyenler çifte standardı görmüyor mu? Kendi Allahlarının adaletine güvenmiyorlar, birini cezalandırıp birini ödüllendirip daha sonra cezalandıracağını iddia ediyorlar şaka gibi. Dediğin ilk ayetlerde yatak sırası, istediği kadını alması, eşleriyle kimse evlenemez vs bu kıskançlık ve her istediği kadını alma duygusu çok insani. Hani Mevlana şeyhine kendi karısını falan götürüyordu, Muhammed öldükten sonra bile eşlerini kıskanıyor.
- 2 ay
Sen benim demek istediğim tam anlamadın o ayette Muhammed istediği kadınıyla istediğinde oluyor keyfine göre yani kadınlara sormuyor bide çok karısı var dilediğini bırakıyor dilediğini yanına alıyor ayette kadınlar memnunmuydu acaba sanmıyorum hep erkeklerin zevki var kitapta kadınlarada bişey yok her konuda neredeyse
- 2 ay
Hayır gayet net anladım, bildiğim konular zaten. En başlarda Muhammed müminlerin babasıdırafsı var ama daha sonradan kaldırılıyor Zeynep olayından sonra. Müminlerin anneleri Muhammed'in eşleri ise bu müminlerin babası kim? Eşlerini kimse almasın diye, Zeyneple evlensin diye yaşanan garip çelişkiler. İstediğini alır istediğini geri bırakır mevzusu yatak sırası ayeti diye biliyorum, Sevde sırasını Ayşe'ye veriyor yaşlandı diye ve ayrılmasın diye. Dediğin gibi islam erkekler için hem bu hayatta hem iddia olunan öte dü ya da cennet, kadınların durumu ise çok vahim. Ben erkeğim be Esra, kadınlar ezilmeyi ve 2. sınıf canlı olmayı kabullenip inanıyorsa bana laf düşmez. Onlar kendilerini düşünmüyorsa yapacak bir şey yok, herkes hak ettiği gibi yaşar. 😌
- 2 ay
Tefsirlerde yatak odasını anlatıyor diye hatırlıyorum nonteist camiada yanılmıyorsam öyle geçiyordu sıra konusu istediğini öne alır istediğini geri bırakır. Ayetleri bağlamana gerek yok, aralarında yıllar olabilir.
- 2 ay
Okudum şu an görüşüm değişmedi. En kötü ihtimalle gazve için köy kasaba basarken istediğini yanına alabilirsin gibi düşündüm. Teyze kızı, dayı kızı, amca kızı vs yalnız sana mahsus olmak üzere helal kılındı, istediğini öne al istediğini geri bırak. 52de ise tamam yeter bu aldıkların diyor sınır çiziyor.
- 2 ay
Yaymıyorlar, sadece göç edip ürüyorlar. Mülteciler ve onlardan doğanlar ile müslüman sayısı artıyor. 3 üniversite bitirmiş bir Almana bizim Muhammed ayı cart diye ortadan ikiye böldü diyemezler, deseler bile güldürürler anca.
En İyi Cevaplar
2 ayAbla sen nereden okudun o hadisi? bir hadis okuyarak nasıl dinden çıkıyorsun? O hadisin doğru olup olmadığına baktınmı? Yani bunun dinle alakası yok o kadar saçma bir sebepki yani ilk defa böylesini gördüm abla allah aşkına tövbe et İbadet, Allah'ın rızası için yapılır; melek görmek, keramet sergilemek veya halüsinasyon peşinde koşmak için değil. Sahabenin melek görmesi onların özel bir lütfuydu, bir "otomat" sistemi değil ki Bakara Suresi'ni okuyunca melekler ekrana gelsin. İbadeti bir "doğaüstü olay yaşama aracı" olarak kullanmak, zaten zihni bir beklenti içine sokar ki bu da psikozun kapısını aralar. Anlattıkların dini bir yaşamdan ziyade, "Dini Obsesif Kompulsif Bozukluk" (Dini Takıntı) belirtileri gösteriyor. İslam, "itidal" (denge) dinidir. Peygamber Efendimiz bile bütün gece uyumayıp namaz kılanları, sürekli oruç tutanları "Vücudunun senin üzerinde hakkı var, eşinin senin üzerinde hakkı var" diyerek uyarmıştır. Sen bedensel ve ruhsal kapasiteni zorlayarak dini bir "maraton" haline getirmişsin. Senin durumun, sağlıklı beslenmeye çalışırken günde 10 kilo brokoli yiyip hastanelik olan birinin "sebze insanı hasta ediyor" demesine benziyor.
04 Yorumla- 2 ay
Ben bir hadis için dinden çıkmadım kuranı. Bilmiyorsunuz dinden bihaber siniz gelmiş buraya boş boş yazıyorsunuz bu din hem putperst hemde kadın düşmanı erkekler tabiki inanır erkek yüce çünkü bu dinde cariye seks kölesi kadın bile var dinde erkekler için erkeğin dört hür kuma kadın almasına bile kapı aralamış kuranın kitap gez dolaş süslen demiş erkeğe zift gibi kadınada evde otur süslenme demiş erkek bu keyiften kaçarmı acıyorum sadece kadına acıyorum keşke görse herşeyi kadınlar şahitlikte yarım mirasta yarım sen erkeksin affedersin ama altın kaplamamısın bu kadar zevkini düşünmüş bu din senin ne gibi özelliğin var kadından fazla hani gerçekten de Allahın oğlumusun
- 2 ay
Valla bu kadar ön yargıyla İslam'ı 'kadın düşmanı' ilan etmen, konuyu sadece kulaktan dolma bilgilerle analiz ettiğini gösteriyor. 'Cariye' ve 'dört eş' meselelerinin o dönemin sosyal yapısını nasıl düzelttiğini, kadını sahipsiz bırakmamak için getirilen sorumlulukları hiç araştırmamışsın belli ki. Miras mevzusunda erkeğin tüm evin geçiminden sorumlu olduğu, kadının ise bir kuruşuna bile dokunulmadığı gerçeğini 'yarım pay' diye kestirip atman da ayrı bir komedi. İncelemediğin kitaba 'zift gibi' demeden önce, o kitabın kadına verdiği değeri 'Cennet anaların ayakları altındadır' diyen bir Peygamberden duymanı isterdim. Altın kaplama değiliz ama Allah’ın emanetine nasıl bakılacağını biliyoruz şükür.
- 2 ay
Ben ilahiyat mezunuyum siz ne mezunusunuz ben kuranı iyi bilirim eskiden mealistçiydim kurancıydım yani gelip bana anlatmanız komik olmuş hani hiç bişey bilmiyen birini 11 yaşındaki birini kandırmaya çalışsanız anlarımda ben 32 yaşında ilahiyat mezunu biriyim 17 yıl boyunca kuranla içli dışlıydım türkçe kuran arapça kuranlaydım siz çok komiksiniz çok
- 2 ay
Bu yorumunla birşeyi ispatlamaktan çok üstün olmaya çalışıyorsun "ben çok bilirim" "ilahiyat mezunuyum" ne olduğun beni ilgilendirmez sana yardımcı olmaya çalışıyorum sen ise mantığı ve aklı bi kenara bırakıp kişisel mesele olarak bakmaya başladın ben 17 yaşındayım söylediğine göre benim yaşım kadar okumuşsun gerçekten bilgili bir insan olsan bana karşı cevap verirdin 32 yaşında olman beni ilgilendirmez ne zaman sizin gibi insanlarla tartışsam hep üstün olmaya çalışıp beni susturmaya çalışıyorlardı amacım seni aşağılamak değil yanlış anlama sadece yardım etmek istemiştim
- Diğer konusunda 444 cevap paylaştı.
2 ayİnanç meselelerinin neredeyse tamamında iyi insan olmaktan başka bir öğreti yok. İnsan olun kötülük etmeyin çevrenize ailenize iyi davranın falan filan. Bunların haricindeki şeyleri aşırı derecede kafaya takıp delirmeye lüzum yok. Özellikle bazı insanların gidip tedavi olması gerekiyor.
03 Yorumla- 2 ay
Şu an bize yanlış gelmeleri normal çünkü o dönemin ahlak ve kültür anlayışları farklıydı. Elbette savunulamaz şeyler var yani. İnananların bunları o dönemlerdeki anlayışların sonucu olarak kabul etmesi gerekirken günümüzdeki ahlak anlayışına yamamaya çalışıp uygulama çabaları insanı dinden soğutuyor. Bir şeye mantık çerçevesinde güncel kurallarla inanmak başka, avel avel sorgulamadan direkt kabul etmek başka.
2 ayDini ritüelleri halüsinasyon görme aracı olarak kullanıp sonra faturayı inanca kesmesi tam bir mantık tutulması
Yazdıklarını okurken içi boş bir ceviz gibi hissettim seni eğer dediğin kadar inançlı birisi olsaydın insanların dini araştırdıkça kendi iradelerinin dışına çıkmaya çalıştıkça akıllarının başka bir yöne gittiğini fark ederdin Bir nevi şirk koşmak gibi neyse deistlikte mutluysan sorun yok01 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay 🌿
Yaşadıkların gerçekten çok ağır ve yalnız hissetmiş olabilirsin, bunu okurken bile insanın içi sıkılıyor 😔 Dinle kurduğun ilişki, senin yapına göre fazla baskıcı ve takıntılı hale gelmiş belli ki. Bu da psikozu tetiklemiş olabilir; bu, “sen yanlışsın” değil, zihnin hassas olduğu için fazla yük kaldırmışsın demek aslında 💔 Deist olup nefes aldığını hissetmen çok kıymetli. Artık sana iyi gelen, seni suçlulukla değil huzurla besleyen bir inanç tarzı kurman en sağlıklısı gibi duruyor 🌱 İlahiyat okumuş biri olarak, yaşadıklarını paylaşman da başkaları için ciddi bir ışık bu arada ✨10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
9Cevap
- Diğer konusunda 94,1b cevap paylaştı.
u 2 ayalırlar
10 Yorumla Uydurma bir sözü hadis diye okumuşsunuz. Ben bakara suresi okuyunca melekleri görmekle alakalı hiçbir sahih hasen ya da zayıf hadis bilmiyorum
02 Yorumla- Diğer konusunda 352 cevap paylaştı.
2 ayHer şeyin fazlası zarar, herkesin de kendine göre doğruları var. İnanç çok kişiye özgü bir şey fakat bu kadar da takıntı yapılmamalı
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)2 aySen yoldan çıkmışsın. Allah affetsin bari ilahiyat deme. Milletin gerçek Müslümanlara bakış açısı da sizler yüzünden değişiyor. Sus bari içinde kalsın vebal alma
01 YorumlaDiğer konusunda 1,7b cevap paylaştı. Bağnazca, radikal şekilde bağlandığın her şey psikoloji bozar, sekmez
01 Yorumla
Gizli Üye(18-24)2 ayYaratıcı var da kuralsız ve amaçsız keyfine mi yarattı? Bana bu soruma cevap verebilir misin?
03 Yorumla- 2 ay
Aklı var insanın ne doğru ne yanlış bilebilir asıl dinler engel oluyor insanları iyiyi kötüyü bilmesine insan doğuştan temiz akılla doğar ama dinler insanı değiştirir ha bir de dünyada bir düzen var o düzende ömür boyu yaşayabilelim diye yarattı dünyaya ve evren yasalarına bakınca o düzenin nasıl olması gerektiği görülüyor din tam tersi o düzeni bozuyor.
Cevap sahibi2 ayO düzende ömür boyu yaşamak derken o düzenin amacını da anlat peki? Mantıklı bir amacı olmalı? Mesela bir okulda çocukları eğitmenin bir amacı olduğu gibi bir amaç? Ne olacak o düzende yaşayınca?
- Diğer konusunda 977 cevap paylaştı.
2 ayKur'an boşuna mı inmiş yani Allah varda Kitap inrirmemiş mi bu mantığa göre
00 Yorumla - Diğer konusunda 5,6b cevap paylaştı.
2 aySen aşırıya kaçmışsın güzelim, herşeyin aşırısı dazla kararında yapacaksın
00 Yorumla - Diğer konusunda 1,2b cevap paylaştı.
2 ayHaklısın katılıyorum çıtayı aşmamak gerek
00 Yorumla - Diğer konusunda 382 cevap paylaştı.
2 ayHastasıyız bu dinin
00 Yorumla Okb Hastasısınız Din İle Alakası Nedir?
13 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne