2 ay

Eğer kutsal kitaplar gerçekse yahudilerin tanrısıda Allah oluyor değil mi?

Şimdi bütün bu 4 kutsal kitabı da Allah gönderdiğine göre Yahudilerin kutsal kitabında Yahudilerin özel olduğu anlatılır, kısacası Yahudiler hariç herkes Yahudilere hizmet etmek için yaratılmıştır diye bir anlatı vardır. Tabi bu kitaptan sonra başka kitaplar da geldi ve en son olarak Kur'an-ı Kerim gönderildi, yani bu Yahudilerin özel olduklarına inanmaları normal değil mi düşünsene yaratıcı sen özelsin, her şeyi yapabilirsin diyo. Tabi bana bu tarz şeyler saçma geliyor ama işte hala inanıyorlar. Kısacası Allah yani bu 4 kutsal kitabı gönderen tanrı bizi Yahudilere hizmetler olarak göndermiş oluyor, değil mi çok saçma işte bu yüzden inanmıyorum hiçbir dine

Güncellemeler
2 ay
Belki yanlış sorguluyorum belki doğru inanın bende bilmiiyorum ama kafamda çok fazla çözülmeyen soru var ve lütfen yorum katmayın zaten kuranı her hoca farklı yorumluyor bir sürü farklı mezhep var kimisi a diyor kimisi b Buda saçma aslında tanrı herkesi ortak bir yolda buluşturmak için bir kitap gönderiyor ama bu kitap daha da karmaşıklaştırıyor
Eğer kutsal kitaplar gerçekse yahudilerin tanrısıda Allah oluyor değil mi?