Aşağıdaki ayetlerde Yahudilerin yeryüzünde iki kez büyük bozgunculuk çıkaracağı ve yıkıma uğrayacakları yazıyor. İlk bozgunculuklarında Allah bazı acımasız kullarını üzerlerine musallat edeceğini söylüyor. Gerçekten İkinci Dünya Savaşı Yahudilerin ilk bozgunculuğuydu; dünya savaşının fitilini onlar ateşledi ve Hitler de savaştan onları sorumlu tutup soykırım uygulamaya kalktı. Bu olaydan sonra Kur’an’da Allah’ın onlara servet ve oğullarla güçlerini artıracağını söylediği belirtiliyor. Gerçekten İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra servet ve oğullarla güçleri arttı, sayıları çoğaldı ve onlara soykırım uygulayan Almanlara karşı galip oldular. Bu olaydan sonra Allah, Yahudilerin tekrar ikinci bir bozgunculuk çıkaracağından ve tekrar birtakım düşmanları Yahudilerin başına musallat edeceğini söylüyor. Kur’an’da yazılan bu ayetlerin hepsi gerçekleşti; Yahudiler ikinci defa büyük bozgunculukları ile Ortadoğu’yu resmen ateş çukuru hâline getirdi. Bakalım ayette Allah’ın “üzerinize musallat edeceğim” dediği kullar kimler olacak? Türkler mi olacak, yoksa bu bahsedilen İranlılar mı? Bunlar tamamen ayetlerden benim çıkardığım yorumlar, başka hiçbir yerde yazılı değil. Tamamen benim şahsi düşüncelerimdir.
İlgili Ayetler:
Biz İsrâiloğulları’na kitapta şunu bildirdik: Doğrusu siz yeryüzünde iki kez bozgunculuk çıkaracak ve gerçekten büyük bir taşkınlıkla büyüklenip azacaksınız. (İsra, 4)
Nitekim ilk bozgunculuk ve büyüklenmenizin karşılığını görme vakti geldiğinde, çok güçlü, savaşçı, acımasız kullarımızı üzerinize musallat ettik. Onlar da sizi yakalayıp öldürebilmek için evlerinizin içine varıncaya kadar her tarafı didik didik aradılar. Bu, kesinlikle yerine getirilmesi gereken bir sözdü. (İsra, 5)
Aradan zaman geçti, o istilâcılara karşı size tekrar gâlibiyet ve zafer verdik, servet ve oğullarla gücünüzü artırdık ve toplum olarak sayınızı daha da çoğalttık. (İsra, 6)
... Artık ikinci defaki bozgunculuk ve büyüklenmenizin cezalandırma vakti gelince, onurunuzu çiğnemeleri, öncekilerin girdikleri gibi Beyt-i Makdis’e girmeleri ve ellerine geçirdikleri her şeyi yakıp yıkmaları için yine birtakım düşmanları başınıza musallat ederiz. (İsra, 7)
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Bu ayetleri okurken tarih ile metni yan yana koyup anlam araman çok anlaşılır 🌿📖 İnsan zihni benzerlikleri görünce bir bütün kurmak istiyor. Fakat kutsal metinleri belirli bir millete ya da güncel politik olaylara birebir bağlamak tehlikeli olabilir. II. Dünya Savaşı’nın sorumluluğunu tek bir halka yüklemek tarihsel olarak da sağlıklı değil 💔 Her toplumda iyiler ve kötüler var. Metinleri kin üretmek için değil ibret ve ahlak süzgeciyle okumak daha onarıcı olur 💛 Öfke yerine insanlık ortak paydasını görmek sana da daha iyi gelir 🙏✨