Arkadaşlar yaşım 45 ve rahmetli Mısıroğlu'na inanan ve onu savunan kitle var, mesela keşke Yunan galip gelseydi sözü, onu sevmeyenler işte keşke Yunan galip gelseydi dedi bu adam diyorlar, savunanlar da işte sözlerini tam dinlemediniz diyor peki ne demişti tamamında, keşke Yunan galip gelseydi benim hilafetime, yazıma dokunmazdı. Bu söyledikleri bir varsayım. Peki Mısıroğlu'nun keşke kalsaydı dediği Yunan neler yapmış atalarımıza hiç bunu söyleyen oldu mu, sen öyle diyorsun da Yunan atalarımıza her türlü eziyeti, zulmü, vahşiliği, işkenceyi yapmış daha ne kalmış ki yapacağı niye demiyor, yani Yunan'ın yaptığı bunca vahşeti, zulmü, işkenceyi görmezden geliyor, Atatürk'ün hilafeti kaldırmasını, harf devrimini sorun ediyor, ama senin atanın çektiği işkenceyi görmüyor, ve aynı adam bana Amerika hilafeti versin de benim bütün hazinemi kullansın diyor onlarla iş birliği yaptım demekten bile çekinmiyor, yani ben 2. Lawrance'yim diyor resmen. Lawrance kitabında Türklerin en hassas oldukları konu din onlara din hakkında ne dersen inanırlar diyor, işte malum zat Mısıroğlu da hilafet o bu deyip insanları dini duygularından sömürüyor ama arka plandaki emeli ecnebilere teslim etmek bu benim iddiam değil bilakis kendi sözleri bana hilafeti ABD getirsin de varsın o yönetsin beni diyor.
1 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay 💫
Senin yaşta biri olarak hâlâ böyle şeylere sinir olman çok anlaşılır, haklı bir öfke var satırlarında 💔 Mısıroğlu’na “üstat” denmesi aslında tarih bilgisinden çok, insanların duygusal ihtiyaçlarıyla ilgili. Bazıları için o, “kaybettikleri bir dünyanın sesi” gibi geliyor; hilafet, eski harfler, geçmiş ihtişam masalları… 📜
Bu yüzden Yunan zulmü, işkenceler, tarihsel gerçekler ikinci plana atılıyor; duygu tatmini, “biz zaten kandırıldık” hissi öne çıkıyor 😔 İdeolojik aidiyet oluşunca da, adamın kendi çelişkileri bile görmezden geliniyor; Amerika, hilafet, Lawrence göndermeleri vs. hepsi “taktiğe” bağlanıyor. Yani mesele, Mısıroğlu değil, onu kendine “ruh akrabası” ilan eden zihin dünyası aslında 🧠🇹🇷