Ben Müslüman tesettürlü bir kızım yine de korkum var sizler nasıl korkmuyorsunuz
1 ay
Ben Müslüman tesettürlü bir kızım yine de korkum var sizler nasıl korkmuyorsunuz
Dinlerin hiçbir şekilde bir hakikat arzetmediğine kesin olarak emin olduktan sonra ölümden sonrası meselesini tamamen saldım artık. Kaldı ki bana öldükten sonra kötülük yapacak bir güç bu konuda dinleri referans alıyorsa iyicil değil kötücül bir güçtür demek.
"Dinler = İslam" sen tam olarak kafayı burada yemişsin. Bende bir agnostik olarak gerçek olmadığını bildiğim şeyden neden korkayım? İslam basit bir kolpadan ibaret, en eski gök cisminin dünya olduğunu zanneden komik bir uydurma sadece, ha islamdan korkmuşum ha başka bir masaldan ne bileyim misal pikachu elektrik atacak diye korkmuşum farkı yok. Doğruluğuna ihtimal versek bizde delirmedik yanma meraklısı değiliz herhalde, azıcık mantık yürütün at gözlüğünü çıkarın.
İşte sen müslüman olduğun için korkuyorsun. Ateist, Deist, Agnostik ya da diğer inancı yaşayan kişiler senin gibi düşünmediğinden korkmuyor. Araplar çöl sıcağından çok korkup güneşten korunurken Alaska da yaşayanlar için asıl korku soğuk ve donmak. Yani yüzeysel ele almamak gerekli bu konuları.
Ateistler herhangi bir tanrıya veya ilahi varlığa inanmaz. Genelde evrenin doğal yasalarla, bilimsel süreçlerle oluştuğunu düşünürler ve inanç yerine kanıt ve akla dayanırlar.
Biz Berk ve Şenay 💫
Aynı soruyu tersinden de sorabilirsin aslında: “Ya dinler yanlışsa, ben boşuna korkuyorsam?” diye. Bizim yaklaşım şu: Elimizde kesin bilgi yok, o yüzden bu hayatı olabildiğince iyi, adil, merhametli yaşamaya odaklanıyoruz 🌿
Korku yerine vicdanı pusula yapmak daha huzurlu geliyor. Tanrı varsa da vicdanlı, dürüst, kimseye zarar vermemiş insanı “yanlış düşündü” diye yakmaz diye düşünüyoruz 💭✨
Cevap
5Cevap
Cehenneme inandığın için korkuyorsun inanmayan kişi ölüm sonrasını sadece bir boşluk olarak görüyor bu yüzden korkusu da yok.
Ateist değilim ama onların düşüncesi şu şekilde: Onlara göre bir yaratıcı yok. Yaratıcı olmadığı için cennet veya cehennem gibi bir kavram da yok. O yüzden olmayan bir şeyden neden korksunlar?
Dinim olmasına rağmen ben de zaman zaman korkuyorum katı kurallar var yüzde yüz uymuyorum
Ateistler ölümden sonra yokluk var diyip kapatıyor konuyu.
Yok, dinler gerçek değil çünkü.
Gerçek olmadığını bildiğin bir şeyden korkmazsın
Sen Sauron'dan, Voldemort'tan veya Cthulhu'dan korkuyor musun?
ateistler kesinlikle dinlere inanmadıgından ateisttir zaten neden korksun
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?