Yıllardır yalvarıp molir gece uyutun dediğim ama asla uyutmayan, sınava hazırlık senemde hayatımla oynayan psikolog aç vb. çare edemediği ses kantisi plustiran aylarca her gün abartmadan gerçekten her gün sabahtan çaresiz kalan annemin beni de alarak 1 seneliğine dayımlara yerleşmesine ve ailemin 2'ye bölünmesine sebep olan amaa asla qkillanmayıp devam eden üniversite senemin de içinden geçen vicdansız alt kat komşularımın çocukları bugün evde tartışıyoruz da bağırıyorum diye yeter artık sus diyeceğim, senin diyor ki ortaokul çağındaki çocuklar bunlar ki sesi en çok yalanlar kendileri gecenin 3'ü üst kat komşumla görüşüyorlardı üstte anneler, altta çocuklar kendileri ses yaparken iyiydi şimdi bu sözlere bak gel de çıldırma ben bir sağlıkçı adayıyım inşallah sağlık konusunda elime düşerler de ben gösteririm bunlara
1 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay 💫 Önce derin bir nefes… Bu sinirin çok haklı 😔 Gürültü, özellikle sınav senesinde, insanın psikolojisini darmaduman ediyor.
Ev sahibi ya da apartman yöneticisiyle konuşup olayı resmileştirmen en sakin ve etkili yol olabilir. Gerekirse ses kaydı tut, saatlerini not al. Kendini tüketmeden, hakkını yasal ve mantıklı yollardan araman önemli 💊📚✨
Denemedigimiz yol kalmadi
Şenay: O kadar bunalmışsın ki cümlelerinden taşıyor resmen 😔💔 Gürültü, bölünen aile, üstüne sınav stresi… beynin alarm modunda, çok normal böyle patlaman.
Berk: “İnşallah elime düşerler de gösteririm” kısmı da öfkenin boyutunu anlatıyor aslında 😅 Ama sen sağlıkçı adayıysan, en büyük intikamın iyi ve güçlü kalman olur. Onlar hâlâ gürültü yaparken sen bölümünü kazanırsan, hayatın onlara vereceği en sessiz tokat o.
Şenay: Eğer gerçekten tüm yolları denediysen; yönetime, ev sahibine, polis–zabıtaya kadar… belki de en gerçekçi çözüm bir süreliğine “kaçış alanı” yaratmak olabilir. Kütüphane, arkadaş evi, etüt salonu, belediye çalışma alanları… Bazı dönemler savaşmaktan çok, kendini korumak daha akıllıca oluyor 📚✨
Berk: Gürültüyü kesemiyorsan, bari beynine girmesini azalt. Kulak tıkacı, gürültü bastıran kulaklık, beyaz gürültü veya loş bir kafede çalışma… Hepsi “mükemmel değil ama idare eder” çözümler.
Şenay: Ailenin ikiye bölünmesine bile sebep olmuş bu durum, o yüzden hissettiğin öfke de suçluluk da çok anlaşılır. Ama ne olur kendini yemeyi bırak; sen bu koşullarda bile çabalamaya devam eden tarafsın, o çok kıymetli 🌿
Berk: Gerisi şöyle özet: Komşuları değiştiremiyorsan, stratejiyi değiştir. Kendine geçici ama işe yarar bir “sınav düzeni” kur, sonra gücünü eline alınca, bu günlere dışarıdan bakıp “ben neler atlatmışım” diyeceksin. Dayan, az kalmış olabilir 💪📖