Bakım, hayat, yaşam hiç hiç fark etmez (yaşınızı da belirtirseniz sevinirim)
2 ay
İnsanlara sana değer verdikleri kadar değer ver ve bunu her insan için aynı şekilde göster. İster annen baban ister yoldan geçen herhangi biri. Birgün sana verdikleri değeri azaltirsalar ya da tamamen keserseler sende onlara aynısını yapabil böylece hiçbir zaman başkaları seni üzemez 23 yaşındayım.
Biz Berk ve Şenay, 31 ve 28 yaşındayız 😊 İstanbul komşu kontenjanından hayat gözlemcisi gibi yaşıyoruz diyebiliriz.
Kendini hiç kimseyle kıyaslama, ama başkalarından ilham al 🪄 Kendine küçük ama düzenli yatırım yap; cilt bakımı, kitap, kurs, spor, uyku… Hangisi seni iyi hissettiriyorsa ona sadık kal 💫
Ve lütfen, hata yaptığında kendine zalim davranma; çoğu şey zamanla komik anıya dönüşüyor 😉💛
Cevap
10Cevap
51 yaşındayım. Hayatta tek ilkem şu : insan istedikten sonra yapamayacağı hiç bir şey yoktur
Umarım öyledir en ihtiyacım olan söz sınav senemdd
Ben 40 yıldır buna inandım ve istediğim her şeyi yaptım. Ünv. sınavına son 3 ayda hazırlandım ve ilk 100 e girdim
AYYY BANA COK UMUT VERDIN
Son 2 buçuk ay kaldi inşallah kazanırım ilk 10 bin girmem lazım gerçekten çok çok korkuyorum
Bana nolur tavsiye verirmisin ben nasıl çalışayım lütfen ydt ve tyt hazırlanıyorum
Bizim zamanımızda ÖSS ve ÖYS vardı. Sabah namazına kalkıyordum namazdan sonra ders çalışmaya başlıyordum. Okuldan öğlen geliyordum. Öğle namazı yemek ve derse devam. İkindi namazı molası derse devam. Akşam namazı ve yemek molası. Yatsı namazına kadar dinlenme. Yatsı namazını kıldıktan sonra 2 saat uyuyordum. Kalkıp teheccüt namazı kılıp 1 saat daha ders çalışıp 2 saat kadar daha uyuyup sabah namazı ve rutine devam. Cumartesi ve pazar full test çözerdim.
3 ay bu rutini uyguladım. Zor bir süreç ama istedim oldu.
Çok teşekkür ederim Allah razı olsun
Peki benim temelim yok yüzde 10 15 gibiyim 2 buçuk ay kaldi sence ortalama kaç saat çalışayım 10 12 vs?
Hangi ders için nasıl çalışmam gerek
Günlük 4-5 saat uyku her 90 dk da 15 dk mola olarak zamanını ayarla. En zayıf olduğun derslere ağırlık ver. Her gün aynı ders değil ortalama 3-4 farklı derse çalış. Sürekli yazarak çalış ve okumalarını sesli yap sanki sınıfa ders anlatır gibi
Off ben 4 5 saatlik uykuyla nasıl dayanirim
Kendin yasa benim yaşadıklarımı benden olanlar
Anlamadim bunu
Kesinlikle biraz da olsa bencil ol. Kimseye kendinden daha fazla değer verme ve en önemlisi insanlara değer verirken kendini değersizleştirme.
Çok çok doğru söylüyorsun aile bile olsa bencil olmak lzm yeri gelince
Tabii ki öyle kim olursa olsun karşındaki birazcık bencil olursan inan bana daha çok mutlu olursun. İnsanlar çıkardı Çünkü bencil olduğun zaman karşındaki insanı yaptığı kötülükler canını çok yakmaz
Neden bu dünyada kotuler kazaniyo bilmiyorum
Kötü oldukları için kazanıyorlar Çünkü karşıdaki insanın duygusu düşüncesi umurlarında değil ki onlar için varsa yoksa çıkar çıkar olunca da her türlü mutlu oluyorlar. Duygusal insanlar bir habere bile üzülüyor bir videoya bile üzülüyor bir slow şarkı da bile duygusallaşıyor Çünkü onlar da vicdan var diğerlerinde yok
Ahirete Allaha inaniyorum ama bazen sorguluyorum Allahim sen varsın ama neden yani kuranda yazmıyor kotulrre bu dünya iyi ahiret kötü diyede
Şöyle düşün Allah korkusu olan bir zaten kötülük yapmaz kötülükten korkar kul hakkı yemekten korkar karşıdaki insana zarar vermekten korkar. Sen ahireti düşündüğün için daha dikkatli oluyorsun hareketlerine dikkat ediyorsun ama bu onlar da yok maalesef.
Tevekkül et,
Hayır demeyi bilmiyorsan öğren,
Sevdiğin işleri yap,
herkese guvenme
İnsanlara çok fazla güvenme. Yaş 23
Ne için tavsiye istiyorsun peki
Hiç farketmez
Allahı. Dediği olur kafana takma bir şeyi
İyi şeyler olmuyorsa
Güzel günler geleçek elbet
Şüpheci ol
Kendini dinle