Kahvaltıda ne yersiniz? Ya da kahvaltıda ne yeseniz sizin için yeterlidir? Ne yeseniz ben kahvaltı yaptım diyebilirsiniz? Ne yemek istersiniz? isteyen gizli cevap versin.
Cevabın nedir?
+1 yılbazı arkadaşların kahvaltı yapmadıklarını hayretle okudum. halbuki dinimizde kahvaltı önemli bir öğündür.
Şiratul-İslam (İslam Yolu anlamında) isimli kitapta kahvaltıyla ilgili olarak şöyle denilmiştir:
"Sabah kahvaltısını erken yapmalıdır.
"Vücuda ve insan tabiatına, doğasına çok faydası vardır."
Hikmet sahibi zatlardan biri, oğluna verdiği nasihatte;
"Ey oğlum, evinden hilmini (hilim=yumuşak huy) almadan, yani sabah kahvaltısı yapmadan çıkma!", demiştir. Çünkü kahvaltı yapmamak sinirliliğe, gerginliğe sebep olur.
İmam-ı Gazali Hazretleri de "Genç ve dinç kalmak isteyen sabah kahvaltısını erken yapsın." buyurmuştur.
ayrıca bugün bilim adamaları sabah kahvaltısının en önemli öğün olduğunu söylüyorlar. sabh kahvaltısını kaçırmamalıyız.11 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılliseden beri eve geldiğim zamanlar dışında kahvaltı yapmıyorum nerdeyse. ama kahvaltı yaptım diyebilmem için en azından omlet çay ve beyaz peynir şart benim için. ama annem hazırladğında çeşit sayısı kat kat fazla oluyor allahtan da normalde yapamadığım kahvaltıların acısını çıkartıyorum :)
00 Yorumla
Benim kahvaltımda başında tabiki ÇAY geliyoo..O olmadan kahvaltı yapamam ben ya..
Sonradan peynir gelir zaten peyniri ağzıma aldıktan sonra direk çay içerim çok güzel oluyo..:)
Sonra domates , salatalık , yumurta sevmem pek ama offf o sucuklu yumurtaaaaa!şöyle bandıra bandıra :)ımm..baska tereyağının üzerine bal..Nutellam tabii..Off zaten oruçluyum vallahi bayılazamm :D Canım çekti :(11 Yorumla
+1 yılHafta içi gevrek kızarmış ve arasında kaşar peyniri ...Ama hafta sonu domates salatalık üstüne zeytin yağı gezidirip nane serpiştireceksin , siyah edremit sele zeytini ,yeşil çizme zeytin bol z.yağında üstünde pul biber ,peynir en az 2 çeşit olmalı , boyoz ve çıtır çıtır gevrek muhakkak alırım , çemen olmalı ve yumurta salatası .aklıma gelenler bunlar :))
13 Yorumla- +1 yıl
aynen :))
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
20
Cevap
17Cevap
+1 yılpeynir, zeytin,domates, biber, salatalık, sucuklu yumurta, bal... :))))) bal ise vazgeçilmezimdir, bal yemeden kalkmam sofradan :D pisboğazım ama napim :D reçel falan da yemem çok fazla çünkü doğal gelmiyor bana :)) ama nedense sarellaya da dayanamam :D:D çocukken hiç sevmezdim kahvaltı yapmayı, şimdi sıkı kahvaltı yapıyorum...
12 Yorumla- +1 yıl
teşekkür ederim :) tabi ki günün güzel geçmesinde etkili kahvaltı :)
Ben yufkanin icinde domates salatalik yesil sogan peynir kofte ve caaaaaay cok hosuma gidiyooor benim kahvaltim sabahin korunde olmuyor saat 11e yakin kahvalti yapariz :D
13 Yorumla- Diğer konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılvay demir kaç zamandı karşılaşmıyoruz yaa nerelerdesin boşver kahvaltı ya ALLAH nasip ederse kızlar soruyorca bi kahvaltı yaparız bi yurt dışı sorusu sordun o günden beri yoksun:))))
13 Yorumla- +1 yıl
abi kusura bakma demir yazmışım ya yaşca benden büyüksün özür dilerim abi bazen hiç. yiyesim gelmiyo ama çorba olmadan kahvaltı olmuyo
haftaiçi simit+çaya talim..haftasonları ise kahvaltım için baya bi özeniyorum..krep, yumurtalı ekmek, menemen ama yumurtasız sadece domates ve biberli..bunlardan birini mutlaka yaparım..bunların dışında yeşil zeytin favorimdir, beyaz peynir, margarin, bal ya da reçel, domates, salatalık, maydonoz, közlenmiş köy biberi veee nutellaaaa :))
02 Yorumla- Diğer konusunda 758 cevap paylaştı.
+1 yılpeynir , domates ,zeytin ve çay benim kahvaltım için şart tır pişmiş bir şeyler olmasını da severim yumurta patates kızartması tost gibi :)
13 Yorumla- +1 yıl
:))) fazla mı oldu ne
Diğer konusunda 329 cevap paylaştı. kahvaltı benim için günün en önemli öğünüdür ve bu yüzden yoğun bir kahvaltı yapmaya özen gösteririm.
11 YorumlaYemek yemek üstüne ne düşünürsünüz bilmem Ama kahvaltının mutlulukla bir ilgisi olmalı. Dimiş Cemal SÜREYA.
İyi bir kahvaltıdan sonra bütün günüm enerji dolu ve mutlu geçer hele bir de sevdiğim biri ile karşılıklı ettiysem kahvaltıyı. Kahvaltıda olmazsa olmazımdır tam yağlı peynir(veya otlu peynir), yeşil zeytin(varsa), domates, salatalık, kaşarlı yumurta, kavurma veya pastırma, küçük top turşu biber.06 Yorumlabal-kaymak,kavurma,tam yağlı inek peyniri,domates salatası,kaşar sucuklu yumurta,nutella :)
16 YorumlaDiğer konusunda 1,8b cevap paylaştı. eğer yumurta yemezsem gün boyu ne yersem yiyeyim doyduğumu hissedemiyorum. o yüzden bir tane haşlanmış yumurta olsun mümkünse. bunun dışında domates, biber gibi bir şeyler olmazsa eksikliğini hissederim.
12 YorumlaBeyaz peynir olmazsa olmazım,çay , zeytin,domates,salatalık,salam ,sucuklu yumurta, reçel,yağ:) allah ne verdiyese yani..
16 Yorumla
+1 yılpeynir zeytin ekmek yeter, yoksa sadece peynir ekmek , oda yoksa sadece ekmek...
11 Yorumlahaftaiçi kepek ekmek sandviç yiyorum işyerinde
tatillerde dışarıda kalvaltı tabağı alıyorum11 YorumlaEskiden birkaç yumurtaydı, şimdi ton balığı ve ezine peyniri.
13 Yorumla
+1 yılPortakal suyunun yanında sucuklu, salamlı, peynirli ve mısırlı omlet.
24 Yorumla- +1 yıl
Hayır dışarda yiyorum. Buna bir nevi tabanı yumurta olan pizza da diyebiliriz. Bir dilim ekmeği geçmedikten sonra mükemmel bir kahvaltı. Keserken uzayan peynirler ve buzlu taze sıkılmış portakal suyu. : )
+1 yılBen pek kahvaltı etmeyi sevmiyorum aslında sabahları bir fincan türk kahvesi (sade olmalı) ile sonrasında nescafe(sütsüz şekersiz) ve öğle yemeğine kadar demli çayla devam ediyorum...
00 Yorumla- Diğer konusunda 6,7b cevap paylaştı.
+1 yılStandart kahvaltılık ürünler = peynir, zeytin, reçel, bal, tereyağ(olursa), yumurta
Domates,biber , arada salam, sucuğu falan haftasonu yeriz sebebi ne yaprsak yapalım ağzımız kokuyor hoş durmuyor
Çay Allah'ın emri zaten :D00 Yorumla peynir, zeytin yemedigim icin kahvaltı arada bi yaparımm. Nutella, domates, salatalık, bal, borek, kek falan yedigim icin cok saglıksız beslenirim :)
02 Yorumla- +1 yıl
iste bal, domates, salatalıktan dolayı zaten kilo almıyoeum eskiden her gun yerdim kek filan sonra baya bi kilo aldım o yuzden bıraktım bende simdi sadece salatalık domates filan yiyorum .. haftada bi kez, belki de 2 hafta da bi kez (yani canım cektikce) kek, nutella vs yerim artık dikkat ediyorumm :)
Diğer konusunda 14,3b cevap paylaştı. B.peynir,T.peynir,Eski kaşar,siyah zeytin,domates,salatalık,sivri biber,omlet,börek,çörek,poğaça,simit,reçel,bal,kaymak bunların hepsini yiyemem ama hepsi sofrada olsa cıks demem
01 Yorumlaben genelde dondurmayla geçıstırıyorum kahvaltımı ama adam gıbı yedıgımde domates salata salam patateslı omlet fılan normal kahvaltılık turu seylerle kahvaltı yaptım dıyebılırım
01 YorumlaDiğer konusunda 710 cevap paylaştı. genelde kahvaltı etmiyorum.
eğer kahvaltı edersem gün boyu yemek yiyiorum, ağzım durmuyor : )
eğer kahvaltıyı atlarsam günde 1 öğün kafi geliyor.02 YorumlaTurşu biber, tulum peyniri, domates salatalık, yeşil zeytin,bal..kafidir..Kış aylarında rafadan yumurta olursa güzel olur..
00 Yorumla
+1 yılsütsüz nescafe, sigara. genelde kahvaltım bu, ama bir tost bile yeter bişey yemek istediğimde.
00 Yorumla
+1 yılÇoğunlukla etmem.Bazen çikolatalı gofret yada bisküvi..Bi öğrenemedim şu düzenli beslenmeyi yaa :(
00 Yorumla
+1 yılbir ara sütle karıştırılan mısır gevreğinden yiyim dedim sabahları :D bi denedim ki o ne? yok ya güzelim kahvaltı dururken onu yiyemem formda kalmak uğruna da olsa :D
00 YorumlaKahvaltıya gidiyorum, isabetli soru olmuş.
Omlet, pancake, kahve
Evde isem yulaf ezmesi ve türevleri, kahve05 Yorumla- +1 yıl
aa siz elise hanım. şimdi bak gerçekten çok üzüldüm. siz ABD deydiniz. inanın bir an isminize bakmadan cevap yolladım. ben bir an cevap Türkiye'den falan sandım. Tabii doğru. oralarda kahvaltı kültürü farklı. bakın buradan tekrar özür dilerim. ama profil resminizi değiştirmişsiniz. oradan yanıldım bak. her zaman paylaşımlarıma beklerim. lütfen, özür dilerim. sizi görmek isterim!
+1 yılgönül ister ballı mallı kahvaltı olsun ama bazı sabahlar kola bile içtiğim oluyor . çok kötü biliyorum ...
01 Yorumla
+1 yılben bebekken alışmamışım kahvaltılık hiçbirşey yemiyorum belki garip gelicek ama gerçekten kahvaltılık yiyecekleri yemedim hiç
01 Yorumladomatessiz olmaaazzzzzzzzzzzzzzzzzzzz :D kardeşim bana domatesçi der hatta :D
01 Yorumla
+1 yılçok sağlıksız biliyorum ama uyanmam için kahve yetiyor o da tıkıyor zaten öğleye kadar koşuşturmaca:))
00 Yorumla
+1 yılSahanda yumurta yesem yetiyor. Tabi genelde yapmıyorum kahvaltı ama
00 YorumlaBunun tek cevabı benim için tulum peyniri ve domatestir.
01 Yorumla- Diğer konusunda 803 cevap paylaştı.
+1 yılGenel de kahvaltı yapmam. Sade kahve içerim.
02 Yorumla- +1 yıl
Evet sağlıklı değil. Tavsiye etmem:)
+1 yılTek karpuz olsun yeter valla. :))
00 YorumlaKlasik Türk kahvaltısı + Portakal Reçeli
02 Yorumla
+1 yılmenemen patates kızartması gibi şeyler yerim:)
13 YorumlaPeynirle bile doyarım.
00 Yorumlabir kaşık pekmez :D
02 Yorumla
Devamını Gör(22)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri