2 ay

Is yerinde agirbasli gencin kitaba yazdigi notlar ve alintilar hoslanma imi mi?

Arkadaşlar iş yerinde ağırbaşlı genç statü olarak benden üstün bir genci Tv. programından birine benzettiğim için (daha önce hiç konuşmamıştım) bir selam verip sorayım dedim o mu değil mi diye çünkü aşırı bir yüz benzerliği vardı. Sordum ve onun olmadığını anladım kendisi tarih okumuş ve Tv. programına da çıktığını söylüyor halk tv mi artık neyse (ne kadar doğru bilinmez) neyse sonra masadaki kitabım gözüne çarpıyor ,(bu arada kesinlikle kendisine karşı hoşlantı falan gibi en ufak bir şeyim yoktu) sonra bakabilir miyim? bugün biraz inceleyebilir miyim diyor. (bu arada ondan hoşlanmış olduğuma dair göstermiş olduğum en ufak bir sinyal yok hala hani bir göz bakış gülümse olur ya tamamen nezaket göstergesi davranışlarım. ) Neyse rica etti kabul ettim okuyorum geri alayım dedim. Sonra getirdi ve bana dedi ki araya bazı notlar yazdım dedi öyle deyince ben de dedim herhalde tarihsel bilgiyle alakalı bir şey dedim, iyi yapmışsınız dedim geri aldım kitabı ve gitti Sonra kitabın kapağında iyi konuşma teknikleri ile ilgili bir yazı, not vardı, oraya ''zaten çok güzel konuşuyorsun. '' yazmış en alt sol köşeye de kitap için teşekkürler yazmış sonra başka bir sayfaya, '' Arayanların hepsi bulamaz, ama bulanlar ancak arayanlardır'' Bistami. Başka bir sayfaya, ''Hayat sadece geriye doğru anlaşılabilir. Ancak ileriye doğru yaşanmalıdır. ''Kierkegaard.'' Dinler ateşböcekleri gibidir; parlayabilmek için karanlığa ihtiyaç duyarlar.'' Schapenhover. Bir sayfada sarı bir çiçek kalmış arada bilerek bırakmadım geri alacağım diye pek bakmamıştım kitaba ve o istedi diye vermiştim kitabı ve kapakta da yapışkan notumda kalmıştı hatırlatmak gerekirse. O çiçekli sayfaya da, '' Kapatılmış sayfalar arasında bile parlayan bu çiçeğe... altını çizmiş bir kaç kez. Sonra, '' Sonra kendi ışığıyla parlayan hiçbir şey karanlıkta kaybolmaz.'' Ralh Waldo Emerson Sonra, en son sayfada da ''Okumayı bilen bir insan için kendi içine çekilmekten daha güzel bir sığınak yoktur.'' Descartes. Bunları soru kısmına yazamadım, çünkü yazmak için cümle sayısını çok kısıtlamışlar. Ancak buraya yazabildim. Ve tüm bunlar ne demek oluyor sizce? Ben o kişiye herhangi bir ima ya bir kaş, göz işaretinde bulunmamıştım. Sizce bana bir şey mi demek istiyor bu kişi?

Is yerinde agirbasli gencin kitaba yazdigi notlar ve alintilar hoslanma imi mi?