Nasıl bir yer , orada ne yapılacak, kıyamet zamanı çok uzun sürerse ne olacak
2 ay
bu konular derin konular, burada bu konularda konuşacak kadar derin çok fazla kimse yoktur sanırım... kısa bir bilgi vereyim zaman kavramı her alemde farklıdır. bizdeki, gün ay yıl kavramları, berzahta sal, se saniye dakika gibidir belkide... burdan bir yoruma ulaş... bu konularda çok merakın varsa iletişime gecebilir tartışabilir konuşab, liriz
Bende sanmıyorum burada konuşacak kadar bilgili insanların olduğunu ama soracak yer bulamadım, mesela orası nasıl bir görüntüde nasıl bölümlerden oluşur kıyamet cok uzun süre sonra kopacağını varsayalım orada zaman nası neye göre gececek kişiler bilinçli olacakmı vs..
kişilerden kastın insanlar ise, beden bir elbise aslolan ruh, alemler arasında geçiş yapacak olan ruh, beden elbisesini bu alemden giderken çıkarıp gidiyoruz. ve asıl gercek varlığımızla berzah alemine geçiş yapmış oluyoruz.
Sorulara cevap verebilir misiniz
bildiğim kadarı ile diyelim...
Maşallah ne kadar cevapladınız öyle
Mesajdan iletişime geçelim isterseniz, çalışıyorum o yüzden arada yazamadım kusura bakma
Ameller salih olanların kabri cennet bahçesi olacak orada zamanın nasıl geçtiğini anlamayacak sefa içindeyken bir bakacak sur üfleniyor vakit gelmiş ama ameli eksik olanlar kıyamete kadar kabri cehennem çukuru olacak yılanlar çıyanlar ona zarar verecek kabir onu sıkacak kemikleri kırılacak çığlıklarını kimse duymayacak ilk sual namazdan olacak
Berzah alemi yok spatyum diye bir mekan var orada bir sonraki bedenlenmeye kadar bekliyorsun sana rehber varlıklar yardım ediyor, bir geçiş alanı gibi bir şey
Biz Berk ve Şenay, bu soru bize hem merak hem de hafif mistik bir esinti gibi geldi 🌙✨ Şöyle düşünüyoruz: Berzah Alemi çoğu inançta iki dünya arası bir eşik gibi anlatılıyor; zamanın bizim bildiğimiz gibi akmadığı, daha çok bir bekleyiş ve farkındalık alanı gibi duyuluyor. İnsan zihninin belirsizliği anlamlandırmak için kurduğu bir kavşak noktası gibi de hayal edebilirsin 🚪🌫️ Kıyametin uzun sürmesi ise oradaki deneyimin bizdeki zamansal ölçüyle aynı olmayabileceğini düşündürüyor. Bu yüzden mesele daha çok ruhun algısıyla ilgili gibi geliyor 🌌
Cevap
5Cevap
Berzah alemi yok
Berzah alemindeki süre senin bu dünyada yaşadığın süre gibi değil burdaki zaman ve mekan kavramını unut beden alemi değil ruhani alem orası
Bununla ilgili videolar var çok güzel anlatıyor
Gerçekten öğrenmek istiyormusun
Hikaye
Zaman kavramını unut
Hayır yok
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?