İyi geceler. Ben çocukken çok ağır bir şiddete maruz kaldım. Fiziksel görünüşüm biraz farklıydı, genetik nedenlerle dudak ve göz yapım alışılmışın dışındaydı. Mahalledeki çocuklar "yani yaşıtlarım" bana "cin" lakabını takmıştı. Bir gün, bu lakabın da etkisiyle, saatlerce dövdüler. Yumruk, tekme, sopa, taş. Ellerine ne geçtiyse. O kadar kötüydü ki bacak kemiklerim paramparça olmuştu, doktorun dediğine göre en büyük parça nohut büyüklüğündeydi. Bugün hala yürürken topallıyorum, çünkü iki bacağımda toplam 9 platin ve 40’tan fazla vida var.
Sadece bacaklar değil. Kaburgalarım da kırılmıştı, ciğerime batanlardan ötürü kan öksürüyordum. Yüz kemiklerim, kafatasım. Dişlerim dökülmüştü, çene kemiğim üç parçaya ayrılmıştı. Her yerim darmadağın olmuştu. Mahallenin 'deli' diye anılan ama aslında yüreği tertemiz Ercan abisi ilk fark eden olmuş. Beni o halde görünce, "Cin öldü, Ece öldü!" diye bağırarak herkesi toplamış. Sonra inşaatta olduğum anlaşılmış. Eski, terkedilmiş bir inşaat vardı mahallede, çocuklar hep orada oynardı. O gün ben de top peşindeydim. Ölümden habersizdim, sadece sekiz yaşındaydım.
İlk anda herkes intihar ettiğimi sanmış. Ne intiharı? Daha ölümün ne olduğunu bile bilmiyordum. Neyse ki Davut abi "arabası olan nadir mahalle sakinlerinden biri" hemen hastaneye yetiştirmiş beni.
Tam 13 gün yoğun bakımda kaldım. Bu arada bahsetmeden geçemeyeceğim, benimle birebir ilgilenen, başımda dualar okuyan, hemşire Belkıs ablada benim 2. annem gibidir. O 13 gün boyunca kalbim 5 kez durmuş. Bilincim kapalıydı ama tarif edemeyeceğim bir şey hatırlıyorum. Buz gibi bir yerdi. Sonsuz gibi gelen, sessiz ve bomboş bir mavilik… Her şey masmaviydi. Yer, gök, etrafım. Ne bir ses vardı, ne bir insan, ne de bir şekil. Sadece durmak bilmeyen bir soğuk ve mavi bir boşluk.
Bazen merak ediyorum. İnsan ölmek üzereyken gerçekten başka bir yere mi gidiyor? O mavilik. Acaba ‘öteki dünya’, berzah dedikleri yer, gerçekten öyle bir şey mi?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer