İstanbulda özel bi üniversitede 3. sınıf öğrencisiyim ve sadece merak ettiğim konu başka insanlar tarafından nasıl karşılandığı
Cevabın nedir?
+1 yılartıları:kaliteli standartlşar(kütüphane, spor salonu, tuvaletler, sınıflar), iş hayatında ve sosyal hayatda işe yaricak arkadas ve cevre potansiyeli, daha bkımlı karılar (güsel demiorum bak bakımlı ve temiz), gece hayatı, bruchlar, konserler vs...okuluna göre(koç, sabancı, bilkent gibi) daha iyi iş olanakları ve diploma...
eksileri: çıta hep yüksekde oldugu için okul bitince sudan cıkmış balıga dönmek veya standarlara uygun iş, karı veya para bulamamak, ortalama 300-400 milyar gibi bi para kaybı(okula harcanan hersey dahil), yeterli tapiniz fiziginiz yoksa millet sikişirken ezik ezik ders calışırsın10 Yorumla
+1 yıldezavantajları burslu okusan veya iyi bir puanla girsen bile "sınavda bir sey yapamadı babası sağolsun." tarzı görüşler ki özel üniversitelerin bursları normal üniversitelerden bile yüksek puanla alınabilecek seyler. avantajları ise adı üstünde "özel" eğitim,az kişilik sınıflar,hocanın adını bilmesi,sosyal etkinlikleri ve yurt dısı bakımından sana sağladıgı avantajlar..
00 Yorumla
dezavantajı işe alırken devlet üniversitesi mezunu olanlar öncelikli alınıyor.
avantajı yok bana göre bir devlet üni . öğrencisi olarak biz deli gibi ders çalışıp kazanırken baba parasıyla okumak bir avantaj olabilir belki. bizim kadar çalışmadan bizim kadar uğraşmadan kazanıp okuyorlar tabi burssuz olanlar için söylüyorum bunu00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
0Cevap
Avantajları saymakla bitmez. Mühendislikteysen 500 bin adım önde oluyorsun zaten devletlerden. Öğretim üyeleri çok iyi oluyor. Sosyal imkanlar sayısız. Dezavantaj burslu değilsen para olabilir.
00 Yorumla
+1 yıldezavantaji yokki
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kızlar Bir Adım Öne > Sorular > Özel üniversitede okumanın avantajları ve dezavantajları nelerdir?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar