Denizli de Pamukkale üni. 2 yıllık bilgisayar programcılığı okudum... Gidebileceğim bölümler nedir, sizce gitmelimiyim ve gidersem hangisine gitsem geleceğim için daha iyi olur.?bilgisayar programcılığı
Bilgisayar programcılığı bölümü okudum ve DGS sınavına girmeli miyim?
Bilgisayar programcılığı dgs geçiş bölümleri neler?
Bence DGS sınavına girmelisin bence. Bölüm içerisindeki program açısından zengin bir bölüm.
Programdaki derslerin genel içeriği nedir?
Algoritma ve Programlama, Veri Yapıları ve Programlama,
Görsel Programlama, Mikro Bilgisayar Sistemleri ve Assembler
Temel Elektronik, Bilgisayar Donanımı, Entegre Ofis, Bilgisayar Ağ Sistemleri
Grafik ve Animasyon, İnternet Programcılığı
Veri Tabanı Yönetim Sistemleri
Matematik, Teknolojinin Bilimsel İlkeleri, Genel ve Teknik İletişim,
Yatay ve dikey geçiş yapabileceğin lisans ve önlisans bölümleri neler?
bilgisayar programcılığı dgs
Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile Lisans Bölümlerine devam edebilirsin.
Bilgi Teknolojileri
Bilgisayar Bilimleri
Bilgisayar Mühendisliği
Bilgisayar öğretmenliği
Bilgisayar sistemleri öğretmenliği
Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri
Bilişim Sistemleri Mühendisliği
Elektronik ve Bilgisayar Öğretmenliği
Uygulamalı Matematik ve Bilgisayar
İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri
Yazılım Mühendisliği
Uzay mühendisliği
Gibi bölümleri tercih edebilirsin. Ayrıca düzenli ve disiplinli bir şekilde çalışırsan kazanabilirsin elbette. Bu tamamen sana bağlı bir durum. Bölümlerde güzel ve iş imkanı olan bölümler. Bildiğin bir bölümü okumak senin açından daha iyi olur diye düşünüyorum. Tabii tercih yine senin. Bana kalırsa uzay mühendisliğini tercih et. İş imkanın ve maaş açısından güzel olur. Başarılar :)
Bende bilg. programlama okuduktan sonra Dgs'ye girdim. Zaten Myo'ya gidiş amacımda Dgs ile Mühendisliğie geçmekti(meslek lisesi malum).
Şu anda bilg. müh. 3. sınıftayım,tavsiyem kesinlikle sınava gir. Biz intibak gibi bir çile çektik. Şİmdi okuldan atılma da kaldırıldı.
Sınava girmeye karar verirsen mesaj atarım. Sınavla ilgili, sınav kolay gibi görünse de mantık soruları belirleyici olur. O soru tipide 1. soruya bağlı en az 3-4 sorudan oluşur ve verilen metni anlamazsan 4 sorun birden gider.
ilk 100 e girmiş biri olarak söylüyorum bunu (zaten hedefin müh. ise 250 nin altında kalman gerekir.
5
10 Yorumla
Soran
+1 yıl
tamam bende girmek istiyorum arkadaş olarak ekliyorum seni ordan msj atarım
bende liseden mezun oldum ve bilgisayar programcılığı bölümlerini tercih edeceğim. bana bu dgs ile ilgili ayrıntılı bilgi veirmisin. yani sorulan sorular hakkında yetenek sınavları uygulamalı mı ve sayısal bölümünde hangi konulara ağırlık götermeliyim
Bende çok kararsizim hangi bölüme gitmek istedigime emin değilim bide sınavı kazandıktan sonrası bizim için kolay oluyor mu kazandım diyelim oradaki dersler çok zorlar mi
Ben 2 yıl önce bilgisayar programcılığı bölümünden mezun oldum şu an pek bilgim yok okuduğum bölümle çünkü 3 yıldır hiç üstünde durmadım. Dgs ile geçiş yapmak mantıksız olur mu? Dgs ile geçiş yaparsam kendimi geliştirebilir miyim? Ya da çok zorluk çeker miyim?
ben bilg. programcılığından yazılım müh. geçeceğim de türkçeden 1 netim olması yeterli mi acaba? Sayısal alan olduğun için mat lazım dediler. 1 net kuralı olduğu içinse türkçeden 1 net yapmam gerekliymiş.
DGS İle Geçiş Yapılabilecek Dört Yıllık Lisans Programları;
Bilgisayar ve Enformatik Bilgisayar ve Kontrol Öğretmenliği Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğr. Bilgisayar-Enformatik Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri Elektronik ve Bilgisayar Öğretmenliği Enformasyon Teknolojileri Enformatik Fizik İstatistik İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri Matematik-Bilgisayar Meteoroloji Mühendisliği Uygulamalı Matematik ve Bilgisayar Uzay Mühendisliği
Bence oku ama okurken de kendini geliştir, çalış alanında.
Bayağ bayağ zorlaman lazım. Kazanan arkdşm okul ve bölüm birincisi çıkmıştı. Okurken dershaneye gitti okul bitincede devam etti ve kazandı. İnanılmaz bir çaba gerekiyor çok çalışman lazım.
hadiya o kadar zormu gerçekten ben şuan grafik tasarım işleriyle uğraşıyom tekrar üniversite gitmek istiyom ve bu çok zor o yüzden dgs girmek istemiştim o da olmucak heralde :(
Siteyi uzun zamandır takip ediyordum ama üyesi değildim sorunu görünce cevap vermek için üye oldum. Seninle meslektaşız bende aynı bölümden mezun oldum DGS'ye girdim ve çok düşük bir puan aldım. Şuan alanında çok iyi olan yazılım şirketinde yazılım geliştiricisi olarak çalışıyorum. Seni yönlendirmeyeceğim ama kararını vermene yardımcı olacak birkaç tavsiyem olacak.
Eğer yazılım alanında kendine güveniyorsan bazı şeyleri bildiğini yada yapabileceğini düşünüyorsan bu şekilde de özel şirkete girip çalışabilirsin. Yazılım sektörü yeni olduğu için bu sektörde iş yapan şirketler eleman kıtlığı çekiyor ve hangi bölümden hangi üniversiteden olduğuna bakmadan bazı şeyleri bildiğini gösterebilirsen hemen işe alıyorlar. Şuan ben şirkette mühendis arkadaşlarla aynı kademe de çalışıyorum aramızda herhangi bir seviye farkı da söz konusu değil.
Öncelikle kendine hangi alanda yer almak istediğin sorusunu sor devlet güvencesinde basit şekilde iş hayatına atılmak mı yoksa özel sektöre girip nispeten daha zor bir çalışmanın ve tutunmanın zor olduğu bir alan mı?
DGS zor değil ÖSS'ye göre çok kolay bir sınav türkiye 2.si olmuş bir arkadaşım var. Ben çalışmadığım daha doğrusu önemsemediğim için kazanamadım. Yukarıdaki saydığın bölümler güzel bölümler fizik hariç öğretmenlik bölümlerini seçebilirsin diğer bölümler daha çok özel sektöre hitap ediyor ve devlette çalışabilmek için KPSS gerçeğini de göz önünde bulundur.
Bana ne yapacağımı soracak olursan devlete çalışmayı hiç düşünmedim memur kökenli bir aileden gelmeme rağmen tüm baskılara karşı koyuyorum. Ama üniversite hayatı çok güzel hem çalışıp hemde okuyabileceğim şekilde birşeyler planlamak istiyorum. Özel sektörde etiket olması için yurtdışından uzaktan eğitim ile mühendis olmayı yada biraz dişimi sıkıp DGS ile en azından bulunduğum şehirde özel bir üniversitede mühendis olmak gibi bir planım var. Bir arkadaştan öğrendiğim formüle göre açıköğretim ile lisans eğitimi alıp üstüne sabancı üniversitesinde yazılım mühendisliğinde yüksek lisans yapmak da işe yarar bir seçenek ama bana göre biraz şanslı olmak gerekiyor bu formüle göre. Son seçeneğe göre ileri de üniversite de öğretim görevlisi olmak gibi şansın da var.
Uzun bir cevap oldu biliyorum umarım faydalı olur. Aklına takılan başka sorular olursa seve seve cevaplayabilirim.
8
10 Yorumla
Soran
+1 yıl
teşekkürler ama ben sanmıyorum kazanacağıma en iyisi başka işlerle uğraşmak gerek
Özel sektörde çalışmak gibi bir niyetin varsa hangi şehirde yaşadığını bilmiyorum ama çok iyi kurslar var kendini eksik gördüğün konular varsa kurslara da gidebilirsin türkiyede çok iyi olan ve özel sektörün kabul ettiği kurslar var ve 2 yıllık okul mezunuyum diye kendini küçümseme güzel bir CV hazırlayıp çalışmak istediğin alanda hizmet veren şirketlere başvurabilirsin. Şuan çalıştığım şirkette hem kursa gidip hemde grafiker olarak çalışan bir arkadaşım var.
Merhaba Anthh, bende bilgisayar programcılığı okudum amacım hep yazılım mühendisligi okumaktı üni sınavı olmadı. Bnde onlisans okudum dgs ile geçebilirim inşallah diye bu sene ikinci kez sınava gireceğim.. Bulunduğum şehir de küçük şehir olduğundan şirket de yok çalışabilecek sizce çok mu imkansız dgs? Veya kendim bu işi ticarete dökemez miyim oda mı zor ufak ufak mesela site veya otomasyon yapip değerlendirsem?
Benimde hayalim bilgisayar mühendisliğiydi ama çok düşük puan aldım tercih yapamam sence bilgisayar programcılığı okumalimiyim nasıl bı bölüm sana birşeyler kattı mı cevap verirsen çok mutlu olurum.
Merhaba bende bu sene sınava gireceğim şöyle bir şey soracağım programcılık okuyup dgs ile yazılım mühendisliği okumak istiyorum fakat şöyle bir sorun var bilgisayardan pek anladığım söylenemez ama ilgim var sizce yapabilir miyim yani hiçbir şey bilmeden gideceğim temelden mi ders alıyoruz yoksa belirli bir seviyeden mi cevaplarsanız sevinirim
Merhaba ben 8 yıldır MEB de memurum bilgisayar programcılığını yeni bitirdim ben öğretmenliği düşünüyorum mezun olunca kurum icerisinden geçiş kolay oluyor. Ama bu bölümlerin 2. Öğretimi var mı
@Kalixx okuldan temel şeyler öğreneceksin bundan emin olabilirsin fakat mühendis olmak zor degil mühendis olarak işe girmek zordur kendine çok sey katman lazım biz cok yakın 3 arkadas mezun olduk tek is bulabilen benim oda babamin yaninda :) digerleri yuksek lisans ingizlice ve cesitli kurslara gitmeye başladı anliyacagin muhendis olmak yerine daha az kafa utuleyen bir bolume girsen daha iyi
@Aslı07K eğer mühendis olursan iş bulman çok daha zorlaşır ama hem bu alanda çalışıp hem okursan en azindan okul bittiği zaman elinde güzel bir özgeçmiş olur otomasyon işine gir guzel para var bunların kurslarina falan git birde bir fabrikaya girersen orada seni iyi egitirler
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,5b cevap paylaştı.
Bilgisayar Mühendisliği ve Yazılım Mühendisliği bölümlerine girebilirsin. DGS kalkıyor diye duydum. Bundan sonra gene ÖSS (ya da adına artık ne diyorlarsa) ona girip öyle üniversitelere girebilirsin. Bence bu fırsatı değerlendir. 4 yıllığa tamamla derim.
bende bu bölümü bitirdim işin şu yönü var yazılımcı olmak itiyorsan muhendısle bızım aramızdakı tek fark ımza sen bu sene ıntıbakta kalmıs durumda 1 sınfıtan baslayarak 4 sene okuyacaksın muhendıs cıkıp yazılım la ugrasacaksan :+ desene ama soyel bı durum var 4 sene özel sektörde çalışıp bi muhendısten kat kat daha yuksek bır maaş alma ımkanı var şahsen ben oyle yapıcam kolay gelsın meslektaşım =)
Okuldan ziyade iş tecrubesi daha onemli. Cogu okulun verdiği egitimle iş hayatında karsılastıgın sorunların ustesınden gelmen mumkun degil. Bunun yerine seni ve egitimini gelistirmeye yonelik karar verdiğin 1-2 konu uzerinde uzmanlasmanı tavsiye ederim. Hersyin kıyısından biraz bilmektense 1 konuda uzman seviyesinde bilgi sana daha cok kazandırır.
DGS yi mutlaka kullan bende myo bitirdim askere gitmeyim diye aofe gectim uluslar arası ilişkilere ama bir müh olmak vardı simdiler de. pisman mıyım değilim tabi ki de
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Ben de Denizli'de okuyorum. 2. sınıfa geçtim. Bilgisayar ve yazılım mühendisliğine geçiş yapabilirsin hatta yapmalısın da. Bizim gibi 2 yıllıklara pek hoş gözle bakmıyorlar. DGS'ye girmeni kesinlikle öneririm.
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 5,5b cevap paylaştı.
bilgisayar müh. yazılım müh. mat. vb bende senin gibi okudum dgs ye girdim şimdi ingilizce eğitim alıyorum mühendis olmak sana çok şey katacaktır emin ol
merhaba Ben Bilgisayar Programcılığı İkinci sınıf öğrencisiyim program konusunda pek donanımlı değilim ama DGS ile Bilgisayar Öğretmenliğine tamamlamak istiyorum Programlama konusunda bir sıkıntı olur mu
AYNI PROBLEMİ BENDE YAŞIYORUM DGS YE GİRMEK PEK İSTEMİORUM ASLINDA GİRSEM İYİ OLUR AMA PROGRAMCILIKTAN PEK ANLAMIYORUM AÇIKTAN 4 E TAMAMLASAM ACABA HANGİ BÖLÜMLERİ SEÇME HAKKIM VAR BİLGİSİ OLAN ?
En İyi Cevaplar