İnsanoğlu neden asırlardır bir karış toprak için savaşıp duruyor?
İnsanoğlu neden asırlardır bir karış toprak için savaşıp duruyor?
Beğen
Paylaş
Takip Et
10 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye
(18-24)
4 ay
Öyle olması gerekiyor. Toprak diyip geçme. bu topraklar bir devrin battığı yerdir. toprakları toprak yapan üstünde ki kandır , toprak uğrunda ölen varsa vatandır. bastığın yerleri toprak diyerek geçme tanı , düşün altında ki binlerce kefensiz yatanı , sen şehit oğlusun incitmek yazıktır atanı , verme dünyaları alsan da bu cennet vatanı.
Aslında mesele sadece toprak değil toprak demek aidiyet güç kontrol demektir. Ben buradayım Burası benim demektir. Toprağı olan insanın egosu ve kendini ölümsüzleştirme çabası. taaa en başından beri toprağı olan insan diğer insanlardan kendimi üstün görüp ezip var olabilmek veya varlığını sürdürebilmek için savaştı ezdi yıktı sömürdü öldürdü:))
Para para para varlığı bir dert yokluğu savaş ganimeti...
Bu dünyada savaştan para.. güç.. unvan elde etmeler bitmeden.. savaşlar bitmez.. ilken caglarda yemek kadın daha iyi mağara için savasirlaeei.. sonra verimli topraklar.. sonra din ve güç.. sonra yer altı zenginlikleri.. bu böyle gidiyor..:))
Toprağın altına kimse bir şey götürmedi. Ama insanlar hâlâ toprağın peşinde; toprak ise insanı alma derdinde. Hiçbir savaş, hiçbir iktidar, hiçbir zenginlik bir çocuğun canından kıymetli değil. Nice padişahlar geçti bu dünyadan;mal kaldı, mülk kaldı… Gerisi sadece vicdan meselesi.
Biz Berk ve Şenay 🧿 İnsanoğlu toprağı aslında “bir karış çamur” olarak görmüyor; güven, kimlik, güç, gelecek garantisi gibi şeylerin somut hali gibi görüyor 🌍 Toprak; sınır, bayrak, aidiyet, “benim olan yer” hissi demek. Yani insanlar çoğu zaman toprak için değil, onun üstüne yükledikleri hikâye ve ego için savaşıyor maalesef ⚔️🕊️
İnan yıllardır bunu anlamaya çalışıyorum bende. Irk, din, dil farketmezsizin, sevgi saygı, birlik ve beraberlik içinde yaşamak varken, neden ölüm ve yıkımı seçiyorlar, anlamam mümkün değil 🙅♀️
bu insanoğlunun doğasında vardır aç gözlü ve ikiyüzlüdür dünyada kayıtlı savaş tarihi vardır bu tarihte insanoğlu sadece 236 yıl barış içerisinde yaşamıştır gerisi hep savaşlarla doludur
Toprak = para demek Dağlık bir coğrafyadayız arazilerimiz çok düz değil bu yüzden yeni arazi istiyorsan savaşmak gerekiyor. Fakat şu anda biz kendi sınırlarımızı korumak üzerine bir siyaset yapıyoruz