Kusma eylemi genellikle, hasta olduğumuzda veya bozulmuş gıdaları tükettiğimizde gerçekleştirdiğimiz bir eylemdir. Bunun yanı sıra zehirlenme vakalarında midemizi doğal yollardan temizlemek için başvuracağımız tek şey kusmaktır. Bu sebeple en rahat ve en kolay yollardan kusabilmenin püf noktalarını vereceğim size.
En Kolay Nasıl Kusulur?
1- Mide Bulandıran Şeyler Düşünün
İğrenç veya nefret ettiğimiz şeyleri düşünmek bizi psikolojik olarak kusmaya itecektir. Örneğin; böceklerden tiksiniyorsanız, onları yediğinizi düşünerek kusmanıza yardımcı olabilirsiniz. Bilerek nasıl kusulur diyenler denemeli.
2- Elma Sirkesi İçin
Elma sirkesi keskin kokusu ve asidik özelliği sayesinde içtikten hemen sonra kusmanıza sebep olacaktır. Çünkü elma sirkesi tek başına kullanıldığı zaman, kusma ihtiyacınız olmasa bile kusmanıza sebep olan bir sirkedir. 1 yemek kaşığı elma sirkesi içmek sizlere yardımcı olacaktır.
3- Parmağınızı Kullanın
En uzun parmaklarınızı birleştirerek boğazınıza kadar sokun, küçük dilinize değmeye çalışın. Bu hareketi kusana kadar tekrarlayın. En sonunda mide dayanamayarak kusacaktır. Nasıl rahat kusulur diye merak ediyorsanız, en kolay yollardan birisidir.
4- Bol Su İçin
Midenizi bir türlü boşaltamıyorsanız, en etkili yöntemlerden biri de bol su içmek olacaktır. Bol su içtiğinizde normal zamandan daha çok su içeceğiniz için, midenizin kapasitesi zorlanacak ve içtiğinizi kendiliğinden çıkarma ihtiyacı duyacaktır.
5- Nane Limon İçin
Nane Limon hem mideyi rahatlatır hem de kusmanıza büyük ölçüde yardımcı olur. Çünkü tadı ve kokusu midenizi anında uyarır ve kolayca kusmanıza sebep olur. Bazı kişiler de ise kusmaya sebep olmaz fakat mide bulantısını giderir.
Kusmayı düşün. Filmlerde falan kusan insan gördüğümüzde gerçekten midemiz bulanır çünkü. Parmak sokmak en bilineni, yapamam dersen diş fırçalarken de deneyebilirsin. Dil temizleyicileri var, onlarla temizlerken benim midem bulanıyor onu da deneyebilirsin.
benim halam migren sancıları çekiyordu. en son ilaçları bıraktı ve günde birkaç öğün haftalarca devamlı Biberiye Çayı içmiş ve migreni kökünden söküp atmış. şu an iyi durumda. bir de benim bir hatalığım olunca ibrahim saraçoğlu baş ağrısı kürü diye google a yazıyorum mesela, bitkisel ve yan etkisi olmayan kürleri deniyorum. Kolay ucuz tehlikesiz hızlı
Tuzlu su yutmanin mide bulanmasina sebep olduğunu duymuştum ama sağlık açısından ne kadar faydali/zararlı bilmiyorum. Bir araştırın. Zeytin yağı da aynı şekilde gözünüzü kapatıp bir yudum zeytin yağı sizi rahatlatacaktır, geçmiş olsun
- Öncelikle parmak. Parmağını boğazına soktuğunda öğürme refleksin devreye girer ve kusarsın. Parmakla yapamıyorsan kaşık da kullanabilirsin. - Sıcak tuzlu su. Zaten okuyunca bile midemi bulandırdı :) 20-25 dk sürer mideni bulandırması ve kusturması ama hızlandırmak istiyorsan ilk maddeyle beraber yapabilirsin. - Kola iç. Tabii ki normal kola değil, gazı kaçmış kola. Kusturur gerçekten. İçtikten sonra üstüne bi de su iç. - Dişlerini fırçala. Özellikle üst dişlerimi fırçalarken benim hep midem bulanır. Sende de muhtemelen böyle olabilir. Sabah saatlerinde fırçalarsan daha etkili.
Her migren tuttugunda kusarsan zararli, defalarca yaptigin taktirde vucundun kusmaya alisir ve en ufak seyde bile kusatsin bu da dislerine ve midene zarar verir. Zamanla vucudun zayiflar ve bulmia hastaligina yakalanma riskin artar
Deneme bence, kusma isi cok zararli kusmaya alisirsan otomatikman kusarain ve ölume kadar gider bu. Bulmia hastalari zayiflamak isyeneler her yedikleri yemekten sonra kusmaya calisirlar bir muddet sonra alisirlar buna ve anoreksia hastaligina yakalanirlar. Bildigim icin söyluyorum, doktoruna danis migren icin deneme öyle seyler yazik edersin kendine
Hani şu damacana gibi olan büyük su şişeleri den 1000 ml suyu çok beklemeden için sonra karnınız su doluyken 30-40 defa zıplayın miğdeniz çalkalanacak ve içtiğiniz su boğazınıza geri gelicek gelince koşa koşa toalete gidin ve anne babanızın duyabileceği şekilde öğürün suyu kusun gelip ne oldu diye sorucaklar sorduklarında miğdrm bulanıyo deyin ve bütün gün yataktan çıkmadan telefonla oynayın arada Bi toalete gidep öğürün ama arada Bi anne babanız gerçekten hasta olduğunuza inancaktır bu arada bu şekilde miğdeniz de bulanmış olacak (hastaneye götürmeye kalkarlarsa orayı siz düşünün) iyi hastalıklar dikerim🙂
ilk kustuktan sonra (bu ilk kusuş önemli sonucta kusamayanlar için demişsin, parmağı boğaza kadar sokmak işe yarıcaktır) aynı poşete defalarca kusarsan çok kolay kusarsın eminim birincisi olduktan sonra devamı kolay oluyor :D
kusmaya alışma derim. ben o kdr çok ksuyorum ki artık normal zamanda bile içimdekileri tutamıyorum. ama eğer durum çok fenaysa bolca su iç. ve zaten hafif mide bulantısı olduğu için elini ağzına aldığın anda kusarsın. suyu çok iç
Boşuna deneme tatlım benım. yapman gereken tek şey mazejik al, karanlık ortama geç şu an gündüz cek yorganı başına kadar gözlerını kapat kısık tonda müzik dinle
Haklısın o zaman sana doğal yollarda önerebilirim. Sevmeyebilirsin ama ağrıyı çekmektense bendede var cunku migren yeşilçay iç şeker atma dinlenirir sonra yine karanlık derım susarım. Ama kesinlikle kusma cunku bak illaki kusmussundur kusarken kendını sıkarsın haliyle beyninde sıkılır zorlanır bu daha çok baş ağrısı yapar
Yesil cay aslan pencesi biberiye.. nefret ettim bu çaylardan ne ıgrenc tadları var mentol pastil kullan eğer sende de varsa migren taşı diye geçiyor buzla masaj yapmak gibi bir şey şakaklara uyguluyorsun falan
kusmak değilde sıcak su ile başımı yıkamak. ve omuzlara boyna masaj rahatlatıyor. veya spor yapmak ya da bedeni başka şekilde zorlamak da geçiriyor. tamamen sinirsel birşey çünkü migren.
Vallahi sürekli kullandığım ilacı yan etkilerinden dolayı bıraktım ağrı kesicide nereye kadar.. Dogal olan her şeyi deniyorum bu aralar evin içi igrenc çaylarla taşlarla doldu
En İyi Cevaplar