Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
7Cevap
5 ayÖnce gizliden çık isl*mı müdafaa etmekten mi utanıyon rezil olmaktan mı?
221 Yorumla
Soran5 ayHep gizli yim ben. Buyur sen
- 5 ay
Bir başkasıyla münazara ettiğim yazıyı atayım sana hadi cevapla bu dinin yaratıcısı 1400 yıl önce neredeymiş? Hadi tevratı incili o yazmış diyelim bunlarda 3 bin yıla gider peki senin tanrın 12 bin yıllık göbekli tepede ve 8 bin yıllık çatalhöyükte niye ortada yok nerede bu gönderdiği 124 bin küsür peygamber? Ben şöyle düşünüyorum 124 bin peygamber anlatısı tamamen istatistiksel bir uydurmadan ibarettir çünkü arkeolojik veriler ne göbeklitepe ne çatalhöyük ne de on binlerce yıl öncesine ait mağara yerleşimlerinde tek bir evrensel otoriteye veya ibrahimi bir tanrı figürüne dair iz sunmaz göbeklitepe insanlığın avcı toplayıcılıktan yerleşikliğe geçerken inşa ettiği kolektif bir sembolizm alanıdır ve orada gördüğümüz hayvan figürleri ile dikili taşlar doğaya duyulan saygı veya korkunun bir yansımasıdır eğer tanrı her topluma elçi gönderdiyse neolitik dönemin bu devasa merkezlerinde neden ondan eser yok sorusu inanç sistemlerini temelinden sarsar gerçek şudur ki dinler yerleşik hayatın getirdiği mülkiyet ve hiyerarşi sorunlarını çözmek için evrilmiş sosyopolitik araçlardır sümerlerden binlerce yıl sonra ortaya çıkan tek tanrılı dinler sadece daha önceki çok tanrılı mitlerin budanmış ve otoriteyi tek elde toplamış versiyonlarıdır tanrının binlerce yıl sessiz kalıp aniden mezopotamya ve çevresinde belirmesi onun evrensel bir gerçek değil bölgesel ve kültürel bir icat olduğunun en açık göstergesidir
- 5 ay
Zaten evreni yaratan sonsuz zekanın 124 bin peygamberin isimlerini bir kitaba sığdıramayacağını düşünmek tanrı kavramını insan zihninin fiziksel sınırlarına hapsetmektir oysa her şeye gücü yeten bir irade için bilgiyi aktarmanın milyarlarca yolu olabilirdi bilgiyi sadece bir kitapla ve kısıtlı bir coğrafyayla sınırlamak tanrıyı değil o dönemdeki insan yazarın kapasitesini gösterir mantıklı bir sistemde cevaplar biraz biraz değil tam ve kesin olur oysa bugün karşılaştığımız tablo binlerce farklı tefsir ve birbiriyle savaşan dinlerden mezheplerden ibarettir eğer bir sistem aynı metinden taban tabana zıt sonuçlar çıkarıyorsa orada mantık değil belirsizlik ve insan yorumu hâkimdir
- 5 ay
eğer bir güç evreni yarattığını ve insanlıkla iletişim kurduğunu iddia ediyorsa bu iddianın somut ve evrensel bir karşılığı olmalıdır antropolojinin bahsettiği yüce varlık arayışı aslında evrimsel psikolojide hayatta kalma mekanizması olarak açıklanır insan beyni doğadaki rastgele olaylar arasında bir örüntü ve niyet arayacak şekilde gelişmiştir çünkü çalıların arkasındaki hışırtıyı rüzgar değil de bir avcı olarak hayal eden atamız hayatta kalmıştır bu biyolojik yatkınlık bizi doğaüstü güçler kurgulamaya iter yani tanrı arayışı fıtrat değil beynimizin hayatta kalma stratejisinin bir yan ürünüdür gelelim kurana o kutsal metinlerin iddia edildiği gibi sadece evrensel bir iyilik çağrısı olmadığını aksine dönemin siyasi ve askeri ihtiyaçlarına göre şekillenmiş çok sert bir doktrin olduğunu görüyoruz tevbe 5 ayetindeki o meşhur müşrikleri bulduğunuz yerde öldürün ifadesi veya enfal 12 ayetinde geçen boyunlarını vurun parmak uçlarını doğrayın talimatı sence her şeye gücü yeten bir yaratıcının rahmet dolu dili mi yoksa bir savaş stratejisinin kanlı emirleri mi nisa 89 ayetinde kendilerinden yüz çevirenlerin yakalanıp öldürülmesini emreden ya da maide 33 ayetinde ellerin ve ayakların çaprazlama kesilmesini bir ceza olarak sunan o otoriter yapı dinin aslında toplumsal bir disiplin ve korku aracı olarak nasıl kurgulandığını açıkça gösteriyor muhammed 4 ayetinde savaşta kafirlerle karşılaştığınızda boyunlarını vurun emriyle pekişen bu şiddet sarmalı bakara 191 ve 193 gibi ayetlerde fitne ortadan kalkıncaya kadar onlarla savaşın diyerek mutlak bir hakimiyet hedefliyor üstelik bu sadece fiziksel şiddetle de sınırlı kalmıyor tevbe 29 ayetinde ehli kitabın cizye verene kadar aşağılanarak boyun eğdirilmesi isteniyor ve tevbe 123 ayetinde müminlere yakınlarındaki kafirlerle savaşmaları ve onların kendilerinde bir sertlik bulmaları öğütleniyor tüm bu tabloyu bir araya getirdiğimizde karşımızda duran şey evrensel bir ahlak yasası değil sen ne düşünüyorsun?
Soran5 ayBen göbekli tepenin 8000 yıllık 10 bin yıllık olduğuna inanmıyorum. İngiltere deki stepne age te yalan. bınlar kurgu maalesef.
Soran5 ayAyrıca din, kitapla değil, insan ile tebliğ edilmiştir. Gökten kitap mı indi 😉
Soran5 ayİnsandan zuhur etti.
Soran5 ay124 bin peygamber neden bir kitaba sığıyor anlamdım zaten. Neden sığsın?
- 5 ay
Ben inanmıyorum ne lan muhammedin katırla allahın yanına uçtuğuna inanıyonda balığın karnında yaşayan yunusa asanın kocaman yılana dönüştüğüne delilsiz inanıyonda karbon testiyle incelenip araştırılmış bir bilimsel veriye mi inanmıyon Müslüman? Diğer cevabına gelirsek sadece kitap formundan bahsetmiyorum şu an günümüzde nasıl çok tanrılı dinlere inanan hititlerin gerek antik Mısırlıların inançlarını vs kayalara duvarlara tabletlere yazı resim figür simge yaptıklarını görüyorsak bunu mağara resimlerinde veyahut başka yerlerde'de görebilirdik yahut bir ibadethanede görebilirdik ama 300 bin yıllık Homo sapiens tarihinde sadece günümüzden 5 bin yıl önce var bunlar bundan önceleri hayvan resimleri çiçek böcek vs dine dair bir emare yok ilâveten bunlarda bir kenara ilk dinler çok tanrılı dinler değilde tek tanrılı dinler olurdu ama bakıyoruz ki tek tanrılı dinler çok tanrılı dinlerden evrilmiş daha dininde bir otorite kuramamış tanrıya inanmak meczupluktur başka bir şey değil
- 5 ay
Kitap demiyorum evladım dinden bahsediyorum niye İbrahimî dinler günümüzden 3 bin yıl öncesine gidemiyor bir emare yok bu İbrahimî dinlerin tanrısına dair
Soran5 ayOlsaydı kesin bir ibare olurdu diyor sun yani. Bizim henüz bulamamış olma ihtimalimiz sıfır diyorsun. Doğru mu anladım?
- 5 ay
şu an bulunanlara göre evet
Soran5 ayŞu anda kısmının altını çiziyorum.
Soran5 ayPeki 1000 yıl sonra neler çıkacak? Hiç bir şey çıkmayacak ozaman. Öylemi
- 5 ay
Çatalhöyük ve göbekli tepe günümüz amerikası ile çin'i gibi en garibi ise dinler mezopotamyada çıkıyor zaten ama gel gör ki buralarda o tarihlerde dine dair muhakkak iz olmalıydı küçük dahî olsa çünkü din dediğin eğer gerçekten varsa bu göz ardı edilemeyecek durum ve dahada tuhaf olan günümüzden 5-6 bin yıl önce çok tanrılı dinlere başlaması her şeyin tek tanrı çok tanrılı dinlerden taa binlerce yıl sonra vâsıl oluyor çok garip yani
Soran5 ayÇatal höy0k ve göbeklitwpe sonradan yapılmıştır.
Soran5 ayMezopotamya ya da çıkmıyor. Ne alaka. Dün her yerde var. Amerika da da var. Asya da da
- 5 ay
Çıkmayacak zaten çatalhöyük bitti yani her şey bulundu göbeklitepeninde yarısı bitti yani oradaki kalıntılar diğer neanderthalensisler ve Homo sapienslerin yaşadığı mağaralarda kezâ aynı kısacası maalesef yok kanka olsa bende bi oturur düşünürüm bulunsa hani bu zamanlarda din olması çünkü insanların daha henüz dünyada o kadar vahşi hayvanlarla cebelleşirken tek bir tanrıya ibadet etmeleri peygamberlerinin olması vs muazzam bir detay olurdu anlatabiliyor muyum
- 5 ay
Sonradan yapılmıştır diye bir şey yok kardeşim böyle asılsız faraziler kuracaksan yallah başka kapıya ayrıca Amerika ne zaman keşfedildi ki orada daha önce yaşayan topluluk olsun ve bu toplumda din ve peygamber olsun saçmalamak ve bizi girişte etmek etmek için ironi mi yapıyorsun?
Soran5 ayAvrupa ve Asya lılar amarikaya ilk gittiğin de orada kimse yok muydu sanıyor sun?
- 5 ay
asyadan bering kara köprüsünü geçerek kıtaya giren o ilk gruplar gittiklerinde karşılarında kimse yoktu çünkü insan türü o coğrafyaya ilk kez adım atıyordu yani asyalılar oraya vardığında orası tamamen boş ve vahşi bir doğadan ibaretti o ilk göçmenler zamanla kıtaya yayılarak aztek mayan inka ve kuzeydeki kızılderili kabileleri gibi devasa medeniyetleri oluşturdular dolayısıyla avrupalılar ve asyalılar oraya gittiğinde kimse yok muydu demen iki farklı zaman dilimini karıştırıyorsun demektir binlerce yıl önceki ilk asyalı göçünde orada kimse yoktu ama 1492'de kolomb vardığında orada milyonlarca insan yaşıyordu bu yüzden kıtayı ilk keşfedenler asyalı göçmenler yani yerlilerin ta kendisidir avrupalılar ise halihazırda milyonlarca insanın yaşadığı bir kıtaya sonradan dahil olmuşlardır
5 ayNeşem hiç yok yoksa bende tartışmayı seviyorum.
1tartışacağım konu şu oludu meta fiziksel canlılar ve kuranda geçen garip olaylar musanın denizi yarması gibi hajsha011 Yorumla
Soran5 ayEvet. Soru ne?
- 5 ay
Sorum mucizeler olsun biz fiziksel dünyadaki maaddelerin temel hallde olduğunu biliyoruz onun için bulunduğu halde kalmak isteyecekler dışardan bir güç etki etmedikçe fakar kuranda mucizeler var örneğin asayı yere vurup denizi 2 yarmak gibi bu tür şeyler bizim dünyamızda biliyoruz ki imkansız bunu naaıl açıklıyorsun argümanın ne?
Soran5 ayDenizi yarmak deyince, fiziksel yarılma mı anladın?
- 5 ay
Evet
- 5 ay
Sen ne anladın
Soran5 aySen fiziksel mümkün olmayan hiç bir şeye inanmaz ısın?
- 5 ay
İnamam
- 5 ay
Sen inanır mısın?
Soran5 ayİnanırım
- 5 ay
Ama sana mantıklı geliyor mu
- 5 ay
Hz musanın denizi ikiye yarması?
Şuanda mesela ben sana desem geçen gün karadenizi 2 ye böldüm karşıya gidip geldim desem ne dersin?
- Diğer konusunda 490 cevap paylaştı.
5 ayElhamdülillah Müslümanım da buradaki ateistler tartışılmaya değmez kral ya geçen bir soruda 4 kişi birden saldırıyor hepsi birbirinden mantıksız savunma yapıyor 😅
01 Yorumla
Soran5 ayTopu birden gelsin. 😉
Diğer konusunda 9,3b cevap paylaştı. neyi tartışacam ki seninle kanıtlamakla sen yükümlüsün öyle bir iddaan varsa da kanıtla tüm dünya inançlı olsun nşye boş yapıyorsun ki burada
03 Yorumla
Soran5 ayKanıt arıyor san yok zaten.
Soran5 aySen, sen olmadan önce alşlaj senden habersiz miydi
- Diğer konusunda 528 cevap paylaştı.
5 ayBen varım ATAmm atamı sevmek cok guzel buyur dmdndkdnnx
03 Yorumla
Soran5 ay🤣Ben Atatürkü kastet medim. Hayvan olan atı kastettim. Atatürk cumhuriyetimizin kurucusu değerli nir insandır.
- 5 ay
Ndkddnxm
Soran5 ayEfendim anlamadım?
- Diğer konusunda 3,9b cevap paylaştı.
5 ayKaderi tanrı yazdıysa, neden kaderinde intihar olan birisi cehennemlik oluyor?
014 Yorumla
Soran5 ayBir piramit yaptın. Tepesine bir top koydun. Bıraktın, top sen düşeceğini bildiğin içinmi düşüyor? Yoksa düşmesi gerektiği için. Senin sahip olduğun bu bilginin topun üzerine ne etkisi var?
- 5 ay
Topun düşüp düşmeyeceğine ben karar veririm diyorsam yukarıda anlattığın her şey sadece zırva olmus oluyor. Bize anlatılana göre topun oraya konacağı zamandan şekile devirileceğine kadar her şeyi ben yazdım ben ayarladım gibi bir iddiam yok. Ama kadercilerin böyle bir iddiası var.
Soran5 ayBiliyor olmak ve yazmış olmak. İkisinin arasında ince bir ayrım var.
- 5 ay
Soruyu ben sorduğuma göre niyet okumayı bırak derim kanks. Sorum şu madem kaderi Alalh yazdı ve biz onun dışına çıkamıyoruz. O zaman kaderime intiharı da o mu yazdı yoksa başkası mı yazdı yoksa kader mi yalan. Ben bunu soruyorum. Niyet okuma anlamadığın bir şey vaar ise soruda surada ne demek istedin demek hakkın tabi.
Soran5 ayŞunu kaçırıyor sun. Dünya yaşandı bitti. Yani sen izlediğin bir filmi nasıl tekrar izlerken n biliyor sun. Konu bu yani.
Soran5 ayAllah için dün şimdi yarın yokki.
- 5 ay
Evet müslimanlığa göre dediğin gibi. Fakat yine de sorumu cevaplamaktan imtia ediyorsun... İntihar edenlerin cehennemlik olmayabileceğini mi düşünüyorsun?
Soran5 ayCehennemlik.
Soran5 ayBak. İntihar edeceğini biliyor. Biliyor olması sebebiyle yazılmış oluyor
Soran5 ayYazdığı için intihar etmiyor.
Soran5 ayİlim, ameli kuşat mıştır
- 5 ay
Muslimanım bu arada ama zorla alıyorum ağzından cevapları :D Doğru söylüyorsun ama ben bunu bildiğim için anlıyorum :D Bir ateiste bunu güzel bir şekilde idrak ettiremezsen seni anlamayacağı gibi yarın öbür gün caka satar millete. Yanlış anlama şey falan der '2 kamilin biri çıkmış diyor ki gelin lan ateistler tartısalım. Bir soru soruyorum oyle malak gibi kalıyor'' biliyorsun o tipleri böyleler. Kader yazılıdır çünkü burada asıl betimlenen şey Alalhın kudretidir. Allah zamandan muaftır. İstediği kadar geleceği ve geçmişi görür sana o süre 0.0000001 milisaniyedir. Allah o ara sonsuz zmanda gider gelir. Bu yüzden kader yazılı çünkü zaten senin ne yapacağını rabbin bilir. Yani yazıldığı için sen yapmıyorsun. Sen oyle yaptığın için kader peşlinen yazılıdır. Çünkü Allah bilir. Öyleli Rabbim kolaylıklar versin...
Soran5 ayİmanlı olmana sevindim kardeşim. Vallahi çok sevindim. Mevzu zaten zaman. Aynen
- 5 ay
Eyw.(çiçek)
Gizli Üye(30-35)5 ayEmrolunduğun Gibi Dosdoğru Ol
Ayetine göre mi yaşıyorsun?075 Yorumla
Soran5 ayBu seni ilgilendirir mi?
Cevap sahibi5 ayAteistlere meydan okuyan sensin ya 😂 daha ilk soruda morardin😂
Soran5 ayDiyelim yaşıyorum. Veya yaşamıyorum. Alakayı çözemedim. Soru var mı?
Cevap sahibi5 ayKur'an'a göre yaşamıyorsan sana niye soru sorayim ki 😂 Önce kendi dinini öğren yaşa 👍
Soran5 ayEl cevap :yaşıyorum. Buyur
Cevap sahibi5 ayYaşamadığını verdiğin cevapla göstermiş oldun 👍 Yalan söylemek İslam'da günah değil mi niye yalan söylüyorsun?
Soran5 ayKardeşim. Beni sorguya çekeceksen tamam sen bilirsin. Ama şunu bil, kibir en büyük günahtır
Cevap sahibi5 ayEn büyük günahı işliyorum diyorsun yani? Kibirli soru sormuşsun ya
Cevap sahibi5 ayNamaz kilmak Kuran'da hangi ayette geçiyor? kaç vakit kılınacağı hangi vaktin kaç rekat kılınacağı Kur'an'ı Kerim'de belirtilmiş mi?
Soran5 ayHayır belirtilmemiş
Soran5 ayZorlasan 3 vakit çıkar. Oda şekli yok.
Cevap sahibi5 ayNiye 5 vakit ozaman? Niye her vakitte farkli farklı?
Soran5 ayPeygamberden öyle gördük çünkü
Cevap sahibi5 ayPeygamber hasirda uyurmuş onu görmedin mi?
Soran5 ayEvet.
Cevap sahibi5 ayPeygamber namazı öyle kılıyordu bende öyle kılıyorum diyorsun
Peygamber hasirda uyurmuş deyip bende hasirda uyurum diyemiyorsun yani?
Soran5 ayPeygamber namazı kılın demiş. Hazırda yatın deseydi belki yatardık
Soran5 aySen namazı Türk çe kılan lardan sın kesin 😉
Cevap sahibi5 ay😂😂😂 Nerde yatın peki? Kuş tüyü yataklarda mi yatin demiş?
Cevap sahibi5 ayYooo ben namaz kılmıyorum.
Soran5 ayYatılacak yatak için bir tavsiye yok bildiğim kadarıyla 🤣senin bilgin var mı
Cevap sahibi5 ayKlâsik dinci kafasına sahipsin. Dinini bilmeyen işine göre kıvıranlardansin belli 😂
Cevap sahibi5 aySana göre peygamberin dediğini yapmak gerekiyorsa yatakla ilgili bir şey dememişse neden yatıyorsun ozaman?
Cevap sahibi5 ayİslam'a göre peygamberin yaptığını yapmak sünnet değil mi? Yapın demesi mi gerekiyor? Kendine göre din mi oluşturuyorsun?
Soran5 aySen Müslüman mısın?
Soran5 ayAteist değilsin gibi
Cevap sahibi5 ayBundan sanane?
Soran5 aySen bana sordun ya. O yüzden kendimde sorma hakkı hissettim. Tabiiki beni ilgilendirmez
Cevap sahibi5 aySenden daha çok bildiğim için dini öyle mi anladin 😂 Kendine sorman gereken ben niye dinimi bilmiyorum ve dinime göre yaşamıyorum diye düşünmelisin.
Soran5 ayAma saygısızlık yapmasak daha güzel olur. Tanımadığın biri hakkında pelin hüküm vermesen iyiydi
Soran5 ayBemden daha iyi biliyor san dini. Bunu nasıl anladın hasır yatak tan mı
Cevap sahibi5 ayGerçekleri söylemek saygısızlık değil.
Soran5 ayTanımadığın bir insana dini senden iyi biliyorum diyor sun
Ve bu gerçek diyor sun. Neyse
Cevap sahibi5 ayOkuyorum araştırıyorum körü körüne hayat yaşamıyorum. İnandığın dini peygamberin hayatini oku ona göre yaşamıyorsan kimseye ders veremezsin anladın mı?
Soran5 ayTamam kardeşim haklısın sen
Soran5 ayKimin yaşayıp yaşamadığını da bilemezsin
Soran5 aySaygısızlığın lüzumu yok
Cevap sahibi5 ayNamaz konusunda paygamberden öyle gördük öyle kılıyoruz demedin mi? Paygamber hasirda yatmış deyince işine gelmedi ve dini kendi emellerine göre çevirdin. Ama hasirda yatın dememiş dedin. Dini bilsen böyle bişey diyemezdin👍
Soran5 aySen Ne olsun istiyor sun? Tüm Müslümanlar hasırda mı yatsın. Mevzu bumu yani
Soran5 ayMüslümanlık hasır da yatmak mıdır
Cevap sahibi5 ayNamaz kılıyordu bizde namaz kılıyoruz demek ki sana göre Müslümanlık?
Soran5 ayNe olsun istiyor sun?
Soran5 ayTamam olması gerekeni söyle
Soran5 ayBemde öğreneyim senden
Cevap sahibi5 ay😂😂😂😂 eğer inandırıcı olacaksan namazı peygamberden öğrendik diyorsan o öyle kılıyordu bizde öyle kılıyoruz diyorsan onun gibi yaşarsın. Benimki bir örnekti ama hasirda yatmak zor geldi kivirdin hemen. Demek ki dinde işine gelmeyen şeyleri yapmamak için bahane bulmakta mahirsin 😂
Soran5 ayYa bak şu an itham ediyor sun beni. Tamam. ne olsun istiyor sun onu söyle. Sence nasıl olmalı
Soran5 ayTüm Müslümanlar hasır da mı yatsın diyor sun. Bumu?
Cevap sahibi5 ayPaygamber böyle yapardı bizde böyle namaz kılıyoruz diyorsan paygamber nasıl yaşamışsa öyle yasamalisin. Ha öyle yaşamıyorsan namaz kılmayan neden kılmıyorsun diyemezsin.
Soran5 ayNeden kılmıyor sun demedim ki ben.
Soran5 ayKimseye de demem.
Cevap sahibi5 ayPaygamberin yaptığını yapmak sünnet değil mi? Neden namazlardaki sünnetleri kılmak bu kadar önemli de senin için onun gibi hasirda yatmak önemsiz?
Soran5 ayYani kerpüçten ev yapıp, hasırda yatıp. Hurma ağacı mı dikmeliyiz.
Soran5 ayNe yapalım söylermisin?
Cevap sahibi5 ayAynı şeyi namaz için neden söylemiyorsun?
Cevap sahibi5 ayOzaman kerpiç evde hasirda yatmış peygamber şimdi ben yapamam diyorsan ozamaan 5 vakit namaz kılmış onu da yapamam diyebilirsin değil mi?
Soran5 ayHasırda yatsam tam Müslüman olur muyum yani.
Cevap sahibi5 ay😂😂😂 aklını kullanirsan olursan belki.
Soran5 ayMesela başka ne var. Hasır dan başka. Senden öğreneyim de.
Cevap sahibi5 ayGünümüz Müslümanları gibi ben namaz kılarım sadece gerisi beni ilgilendirmez diyorsan muhteşem Müslümansin demektir
Soran5 ayKim diyor muş onu?
Soran5 ayÖyle diyenlerde mutlaka vardır. Tabiiki
Soran5 ayAma hepsi öyle demen yanlış
Cevap sahibi5 ayİlk emir oku diye gelmiş ona da uymuyor musun? Ama anlayarak oku.
Soran5 ayBen ilk emir zikir diye biliyorum. Oku değil
Cevap sahibi5 ayHangi dine inanıyorsun?
Soran5 ayİslam
Soran5 ayBen omu diye ilk emir duymadım hiç
Cevap sahibi5 ayÜzüldüm haline gerçekten. İnandığın dini öğrenmemissin
Soran5 ayOku ikinci emir
Cevap sahibi5 ayHangi cemaat söyledi bunu? Diyanet ilk emir oku diyor.
Soran5 ayOku. Yaradan rabbinin adıyla.
Soran5 ayAyet bu şekilde değilmi. Bem cemaatlwre inanmam gitmemde. kendim öyle anladım
Soran5 ayAyet bu şekilde değilmi
Cevap sahibi5 ayEee demek ki oku oluyor ilk emir. Neyse sen git dinini öğren.
Soran5 ayTürkçe meal den bu kadar anladım. Anlamak için için bşr eğitim de almadım. E bu kadar oluyor
Diğer konusunda 2,5b cevap paylaştı. varsayımlar üzerine tartışılmaz
02 Yorumla
Soran5 ayHangi varsayımlar?
Soran5 ayEvet bekliyorum. Hangi varsayımlar?
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay 😄 Tartışma kelimesi savaş çağrısı gibi ama aslında tam sohbetlik bir konu bu 🧠✨ Burada uzun uzun münazara yapamayız, DM’yi de kabul etmiyoruz ama fikir alışverişi her zaman güzel. İnanç, inançsızlık, hepsi insanın anlam arayışı sonuçta. Merak ettiğin spesifik bir argüman ya da soru varsa, onu sor; tek tek konuşalım 😉