Neden sürekli "kadınlar güce tapar" deniliyor?

İnsanın iki amacı vardır. Birincisi hayatta kalmak ikincisi soyunu devam ettirmek.

Eğer bir özellik bir cinsin her bireyinde varsa demek ki yukarıdaki iki amaç için gerekli bir şey. Güce tapmak da buna dahil.

Eskiden bu sözden alınırdım ama artık alınmıyorum. Çünkü anladığım kadarıyla insanlar gücü olana saygı duyuyor ve gücün efendisi olmak için önce ona tapmak ve kölesi olmak gerekli.

Zengin güçlü adamların eşlerine sosyal medyada sallayıp reelde el pençe durmaları bunun kanıtı sanırım.

Bu kuralı ben koymadım bana kızmayın.

Güncellemeler
5 ay
Yazdığım yazıyı güce tapmayı normalleştirmek için değil erkeklerin yaptığı genellemelerin ne anlama gelebileceğini açıklamak için yazdım. Güce tapmak diye bir şey varsa bunu siz erkekler de en az kadınlar kadar yapıyorsunuz. Bundan 100 sene önce çoğu kızı babası zengin adamlara peşkeş çekiyordu mesela.
Güncellemeler
5 ay
Arkadaşlar bana özelden sitem edip durmayın. Ben güce tapıyorum demedim. Öyle olsam çalıp çırparak zengin olan adamların kucağında gezerdim hergün. Kadınlar güce tapıyor diye genelleme yapan sizsiniz. Eğer genelleme yapacak kadar yaygın bir durum olsaydı bundan biz sorumlu olmazdık. Ha sadece kendi çevrenizde gördüğünüz kadınlarda olan birşeyse yine bizim sorunumuz değil. O yüzden önünüze gelene siz güce tapıyorsunuz diye ağlamayın.
Neden sürekli "kadınlar güce tapar" deniliyor?