Lütfen yardımcı olacak şeyler söyleyin ne yapmam gerek?

Herkese iyi geceler. Bugün sevgilimle dışarıdayken telefonunu kurcaladım ve bazı şeyler öğrendim. Bu durum beni gerçekten çok sarstı.

Telefonunda, benimle sevgili olduğu dönemin başlarında, eski flörtüyle buluştuğunu gördüm. Bahsettiğim kişi aynı iş yerinde çalıştığımız bir çocuk. Benimle tanışmadan önce onunla bir yakınlığı olmuş, sonra bunu bitirip benimle sevgili olmuştu. Ancak çocuk “son bir kez konuşmak istiyorum” demiş ve sevgilim, benimle sevgiliyken bunu kabul edip onunla görüşmüş. Bunu da yakın arkadaşına attığı mesajlarda fark ettim.

Bu olay güvenimi ciddi şekilde kırdı ama tek mesele bu değil. Sevgilim bana, daha önce kimseyle özel bir yaşantısı olmadığını ve bu anlamda ilk ciddi deneyiminin benimle olduğunu söylemişti. Ben de ona aynısını söylemiştim ve bu benim için gerçekten çok önemliydi. Fakat telefonunda, yakın kız arkadaşıyla yaptığı konuşmalarda, geçmişteki ilişkisinde bu konularda daha ileriye gidildiğini düşündüren ifadeler gördüm. Bu yüzden bana bu konuda tam olarak dürüst davranmadığını hissediyorum.

Bunu sorduğumda, evet geçmişte bazı şeyler denediklerini ama düşündüğüm kadar ilerlemediğini, yanlış anladığımı söyledi. O dönem kendini rahat hissetmediğini ve bu yüzden ilişkiyi bitirdiğini anlattı. Mesajlarda anlattıklarını kısmen destekleyen şeyler vardı ama yine de içim tam olarak rahat değil.

Asıl beni kıran nokta ise, benimle sevgiliyken eski flörtüyle görüşmüş olması. Bu durum gururumu çok incitti ve kendimi değersiz hissetmeme sebep oldu. O, bunun hatalı bir davranış olduğunu kabul ediyor ve güvenimi yeniden kazanabileceğini söylüyor.

Şunu da eklemek isterim: Benimle birlikte olduktan sonra bana karşı duygularının gerçek olduğunu hissediyorum. Güzel anlarımız oldu ve bana iyi geldiği zamanlar da var. Ancak şu an kafam çok karışık. Bu ilişkide kalırsam tekrar güvenebilir miyim, bunu zamanla aşabilir miyim bilmiyorum.

Ne yapmam gerektiğini gerçekten bilmiyorum. Bu durumu birilerine anlatmak ister gibi yazdım. Fikirlerinize ihtiyacım var.
Lütfen yardımcı olacak şeyler söyleyin ne yapmam gerek?