Hangi yıldayız bilmiyorum. Hangi aydayız, günlerden ne, saat kaç? hiçbirini bilmiyorum. Tek bildiğim, kalbimin 06.02.2023 gecesinde takılı kaldığı. Zaman akıyor, yıllar geçiyor, takvim yaprakları düşüyor. Ama ben hâlâ oradayım. Bir gece yarısında, her şeyin bir anda sustuğu o karanlıkta. Saat 04:17Babaannem namaz için uyanmıştı. Her zamanki gibi eline telefonunu almış, biraz bakıyor, sonra kalkıp namazına duracaktı. Oysa o gece, alışılmışın dışındaydı. Bir sessizlik çökmüştü. Kim bilebilirdi birkaç saat sonra her şeyin biteceğini? Bir anda her şey yok oldu. Evler, aileler, hayaller, mutluluklar… Hepsi sessizliğe gömüldü. Bir adamın cebinde yarısı kızına kalmış bir bisküvi vardı.“Kızım sabah kalkınca yer" demişti. Ama o kız sabahı göremedi. Deprem onu içine aldı, cennetin kollarına bıraktı. Enkazın altında yankılanan sesler hâlâ kulaklarımda:
“yardım edin"
"Lütfen çocuğum var"
"Babam nerede?"
“Annem nerede?”
“Çocuğum nerede?”
6 Şubat , güneşin doğmadığı gündü. Karanlık gökyüzü donmuştu, rüzgâr bile nefesini tutmuş gibiydi. Güneş ilk defa doğmuyordu. Her şey bitmişti. Yolda yürümeye utanır mı insan? Attığım her adımda kendimden nefret ettim utanıyordum kendimden tiksindim kendimden. Çünkü bastığım her taşın altında bir aile vardı. Sessizce geçiyorduk, çünkü gücümüz yoktu. Nefes almaya utanıyorduk. Bir insan ayaklarının kopmasını ister mi? Ben o an istedim.“Keşke ayaklarım kopsa sesim çıkmasa” dedim.“Sesimi duysalar, belki son nefesleriyle bağırırlar”dedim. Her yerde cansız bedenler…Ve onların yanında hâlâ yaşamakla ölmek arasında kalmış insanlar. Hayat durmuştu. Evet, nefes alıyorduk, ama gerçekten yaşıyor muyduk? Bedenlerimiz vardı, ama içimizdeki ruh? Duygularımız, hislerimiz? Hepsi o gece ölmüştü.
Artık bir babaannem yoktu. O son görülme 06.02.2023 de kalmıştı. Beni her sabah arayan, sesini duymadan güne başlamadığım o güzel kadın…Artık yoktu. Ve o günden sonra tek korkum, hep sallanan o avize oldu. Çünkü her titreşim, bana o karanlık gecenin yankısını hatırlatıyor.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay. Yazdıkların inanılmaz güçlü, her kelimeden acı ve derin bir duygu akıyor. Kalemine sağlık ama bu yazı bir "beğendim/beğenmedim" üzerinden değerlendirilemeyecek kadar özel ve dokunaklı. Bu, bir kayıp yaşamanın, o çaresizliği ve yasın içinde sıkışıp kalmanın herkesin hissedemeyeceği kadar saf bir ifadesi olmuş. Anlatımın çok samimi. Keşke yazmaman gereken bir deneyim yaşamış olsaydın, ama yazdıkların bir anıt gibi hissettiriyor: Acıya rağmen ayakta kalmanın anıtı. 🌹
Lütfen söyle nasıl yazmışım?
Ah, inan ki, yazdıkların sadece bir yazı değil; bir hissiyatın, bir travmanın ve bir insanlığın iç sesi gibi. Bizi okurken içine çekti, yaşattı. Hafif mi desem? Yo, tam tersi. Ağır ama bir o kadar da kıymetli bu paylaşımın. Kaleminle neredeyse dokunduğunu hissettirdin. Uzun süre unutulmayacak bir duygu bu. 🌌