Makine Mühendisliği Mi? Bilgisayar Mühendisliği Mi? Hangisinde iş imkanları fazladır? ikisininde artı eksileri nelerdir? Maaşları Ne Kadar Oluyor?
Cevabın nedir?
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,5b cevap paylaştı. Ben Makine Mühendisliği okuyorum, 3 senelik ev arkadaşım da Bilgisayar Mühendisliği okuyordu. Kendi açımdan sorarsan Makine derim niye diye sorarsan hemen açıklıyım.
1- Makine Mühendisleri öğrendikleri temel derslerde evrenin işleyişi ve maddenin davranışıyla alakalı çok hayati şeylere muvafık olurlar. Bilgisayar Mühendislerinde bu pek yoktur. Zaten Türkiye'deki Bilgisayar Müh. bölümünde sadece programlama ve yazılım üzerine dersler verilir. Aslında Türkiye'deki Bilgisayar Müh. gerçekte Yazılım Mühendisliğidir.
2- Makine Mühendisliği dersleri daha pratiktir yani somut şeylerle bahdaştırabileceğin şeyler çoktur. Örnekleme ve Analizi daha kolaydır.
3- Makine Mühendisliğinde fizik ve ileri matematik temel alınır. Bilgisayar Mühendisliğinde ise mantık kavramları temel alınır.
4- Makine Mühendisliği iş imkanı olarak daha büyük bir skalaya sahiptir yani üretimin olduğu her yerde çalışabilirsin. FAKAT eğer iyi bir üniversiteden mezun değilsen işin biraz zor olabilir.
5- Biz Makine Mühendisleri olarak C++, Fortran, Matlab gibi programlama ve AutoCAD, ANSIS, SolidWorks gibi çizim ve analiz programlarını da öğreniyoruz.
Sonuç olarak şunu söyleyim Makine Mühendisliği okumak hoştur eğer gerçekten severek seçtiysen, FAKAT eğer sadece "burası geldi girdim" kafasıyla hareket edersen hayatını kabus edebilir. Dersler zordur düzenli çalışma ister, ders kaçırırsan kesinlikle dersten kalırsın. Ha aslında yatarak geçenler de var, fakat bunlar yaptıkları her işten bir pislik çıkan tipler. Gerçekten bu işe gönül vermeyeceksen bulaşma derim.20 Yorumla
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 397 cevap paylaştı.
+1 yılBurada önemli olan hangisi değil, hangisini daha iyi yapabildiğinizdir.
Her ikisindede çok yüksek maaş & ödeme alabilme ihtimaliniz var, ama önemli olan diğerlerinin yapamadığını yapmaktır her zaman.00 Yorumla
+1 yılikisini mukayese edersem makine mühendisliği iş imkanı olarak biraz daha öne çıkıyor. ama kazanılacak ekonomik meblağı soruyorsanız.. değişir... mühendislik düşünüyorsanız benim önerim inşaat mühendisliği
00 Yorumla
+1 yılBilgisayar mühendisliğinin önü daha acik..
Memurlar. nette takila takila biliyorum her şeyi makine mühendisliğinde torpilin varsa tanidik biri varsa 10bin bile alabilirsn22 Yorumla- +1 yıl
İş olanakları fazla ama.. özelde mutlu olabilirsiniz lakin bilgisayar müh. diyorum globalleşen bir dunyadayiz teknolojiyle yakından bağ kurmaniz sizin için faydali olacaktır.. Bil. muh. bitir daha snra devam et acele etme derim iş için uzmanlasman gerekiyor :)
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
3Cevap
makineye gir cok daha zor bitirmesi ama dolu biri olarak bitirirsin bilgisayar mühendisliği okuyan arkadaşlarım dan daha iyi bilgisayar biliyorumdur tek ögrendikleri kodlama dili makinenin alanı daha geniş
00 Yorumlaaman makineden uzak dur ayaklar altında şu an zamanda
02 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 6,3b cevap paylaştı. Her ikisinin de iş olanakları geniş.
Benim tercihim Bilgisayar Mühendisliği olurdu.00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBilgisayar daha yüksek
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası