arkadaşlar kıymet bilecek size değer veren bir erkek hayatınızda ama mesleği gemi kaptanı ve sizinle ciddi düşünüyor. sizi üzecek kıracak biri değil çok değer veriyor. mesleğinden dolayı kafanız karışır mıydı? sonuçta kaptanlar bir gidiyor 4 ay 6 ay gelmiyor. parası iyi ama aile hayatı nasıl olur bilemedim. kafam karışık.
Cevabın nedir?
Gizli Üye(30-35)+1 yılAşk her daim taze kalıyor diyorlar. Özlem tutkuyu muhafaza ediyormuş. Adam gibi adamsa zaten güven sorunu olmaz. Ama şerefsizin tekiyse, zaten kaptan olmasına gerek yok, iki sokak ötede de aldatır. Bir kere bu konuda sıkıntın olmasın. Sektörle ilgiliyim, biliyorum biraz... Her limanda bir sevgili olayına bir kere kulağını tıkayacaksın. Çünkü öyle bir şey yok. Limanda kalış süresi çoğu zaman denizden daha yoğun geçer. Yükleme, denetleme, ikmal, evrak, bakım, seyir hazırlığı vs. derken zaten bir de bakmışsın ki gemi yeniden kalkmış... En fazla bir-iki saat dışarı çıkabilir, o da şanslıysa. Karısının ve çocuklarının sesini duyabilmek için bütün boş vaktini postane arayarak geçiren kaptanlar biliyorum, tüm parasını postanede telefona vererek
postanede rehin kalmış denizciler biliyorum, kamarasını sevdiğinin fotoğraflarıyla süsleyen denizciler biliyorum... Garantisi verilmez ama, belki bir yerden sonra, tabii belli bir deniz tecrübesi edindikten sonra karada denizle ilgili bir iş yapma olasılığı da var. Ancak şu da gerçek ki, çoğu zaman yanında olamayacak. Bir kaptan abim, 1 yaşındaki çocuğu O'nu tanımadığı için ağladığını anlatmıştı. Çok özleyeceksin, O da özleyecek. Ama aynı zamanda senin için de o denize çıktığını biliyorsan, kavuşma anı ve birlikte geçirdiğiniz zamanlar paha biçilemez olacak. Maddi durumu geçtim, izin süresi de diğer mesleklere kıyasla fazla olacak. Ama çok iyi düşün, karar ver... Seviyorsan geçici ayrılıklar engel olamaz bu sevdaya...10 Yorumla
Aile hayatınız olmaz o yönden sıkıntılı. Benim bir tanıdığımda kaptan adam 38 yaşına kadar yurt dışına giden gemilerde çalıştı şimdi geldi evlendi idoda çalışıyor. Maaşı tabiki daha az ama yıllardır yaptığı birikimle hayatını garanti altına almış şimdide az sayılmaz zaten maaşı iyimiş yani yine.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHer limanda bir sevgili diye bir söz var ama tabi bu herkes için geçerli değildir
10 Yorumla
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılImpossible :D
Zoruna mi gitti ali kaptan durumlari olur :)10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
5Cevap
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 12,5b cevap paylaştı. Aile hayatı 0 olur tabiki.. Kendine güvenemiyorsan bu işe hiç girme derim..
10 Yorumlabenim 2 arkadasım kaptan. biri evli çocuğu var. diğeri bekar.
14 Yorumla
Soran+1 yılevli olan nasıl aile hayatı? eşiyle arası?
Soran+1 yıleşi çalışıyor mu ev hanımı mı?
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 346 cevap paylaştı.
+1 yılZordur. Ama kıyı emniyette de çalışabilir kursda dernekte ve okulda da. Uzak şart değil.
10 Yorumla Sıkıntılı bir iş olduğu kesin. O an sevdiğinle istesen de görüşemezsin Sevişemez falan filan
10 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 8,5b cevap paylaştı. zor fakat arada gercek aşk varsa sorun olmaz
10 Yorumlaarkadaşım evli, bie gidiyor 2 ay gelmiyor diyor
01 Yorumla
Soran+1 yılasıl peki mutlu mu?
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası