AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
71Cevap
Bak krdsm söyle anlatayım sana evdeki aydınlatmayı düşün sen baban ya da elektirikçi takmadan kendi kendine oldu desem bir * git olurlu öyle dersin ha paşam peki gökyüzündeki güneşi yıldızları bu kadar organize ve muhteşem olması mümkünmü veya elini sol tarafına koy ve atan kalbini hisset bütün insan oğlu bileşse onun gibi halikulade bişey yapabilirmi
Evren 156 milyar isik yili buyukligunde bir isik yili ise 9.460.800.00.000.000 bu sayiyinin yanina 12 tane sifir ekle sonra o sayisi 156 ile carp iste sana evrenin buyuklugu sence bu kadar sey kendiliginden olusmus olabilir mi
Naptin tanriyi bulabildin mi?
Aradığın cevap bu videoda :-)))
https://youtu.be/__dowLS43_gkuranı kerımı acıp bakara suresını okumanı tavsıye ederım
okuyorum zaten, özellikle babam bu işlerle çok uğraşıyor okumasamda sürekli ayetlerin tercümelerini duyuyorum
Madem ispat etmemizi istiyorsun, aynaya bir bak, parmak izlerimizin bile faklı olması vs. bunlar tesadüf mü bir düşün ve hala sorguluyorsan, zaten inanma...
zaten senin gibi bir müslümanın sözleriyle müslüman olmam ben, şu yazdığına bak
:))))) bu demogojiyle, vicdanımı rahatsız edemezsin, zaten müslüman olmaya niyetin yok senin...
Cevaplarını hep okudum, illede çırpınmamızı ve yalvarmamızı bekliyorsun sanırım ama nafileeee :) Hala yaratanın varlığına dair kanıt arıyorsun, müslüman olmasanda olur, tııınnn :)
Ulan koptum yaa :D ahahah!!
Kusura bakmayın ciddi bir konu ama..
Yok yaaa soran kişi, sırf biz müslümanları çırpındırmak istiyor, gerçekten merak etseydi ve samimi olsaydı anlardım ben :)
niye senin kalp göznümü açık nerden anlican. samimi olmadığımı? napıyım herkese tek tek mesaj mı atıyım twitteremi yazıyım? kimse sorim hadi sen söyle
Bence var. Bu kadar sey aptalca bir patlamayla olamaz. Dogumumuz bile bir mucize elbet bu mucizeyi yapan biri vardir
Ben burdaki mantığı arıyorum
Dini fazla kurcalarsan isin icinden cikamaz dinden cikarsin kafan karisir boyle körü körüne baglan demiyorum tabi turkcesini oku ben o şekilde inandim varligina
Okuyorum ama, bilmiyorum işte gerçekten kafam karışık Kur anda yazan şeyler birbiriyle çelişiyor asla demicem. zaten çelişmiyor ama hayatta göremiyorum ben bunu neden göremiyorum?
Bence senin gozlerde problem var bir suru olaganustu sey var etrafta varligini kanitlayan gosteren sen inanmak istemiyosum bence
inanmak istemiyorum değil, iyi biri olmak neden bu kadar zor?
Böyle muhteşem evreni insanları hayvanlari bitkileri kim yaratti sanıyorsun? Sen yarat bakalim bir karinca yarata biliyormusun?
ben karınca yaratabilirim diye bir iddiada bulunmadım, ben bir şey yaratırım diye bir iddiada bulunmadım
Ac bir Kuran oku da öğren hherşeyi.
okuyorum gerçekten, ama sürekli çelişkideyim ben
Hani bazilari diyo ya Allah nasıl var oldu diye? E Allahı yaratan biri varsa o kişiyi de yaratan biri vardır bu böyle gider.
Haşa.
o konuya hiç girmiyelim
Şöyle soyluyum mesela üzerinde giyindigin bir sanatkarlik dimi kendi kendine var olmadı onun bir sanatkarı var Toprağın ağacin dünyanın gezegenlerin de bir sanatkarı var biz ona Allah diyoruz iste
Inanarak bişey kaybetmezsin şöyle düşün Ya varsa inandığın için kaybin yok eğer yoksa zaten inancını sorguluycak bir varlık yok
Hayal kirikligina Allah karışmıyo
İmtihan neden var o zaman?
var olan her şey ve herkes kendinden sorumludur.
tanrı varsa bu onun sorunu
:D bu nasıl cevap böyle, Tanrı varsa kendinden sorumludur mu :D
Tövbe tövbe... Allah yardımcın olsun. Bir an önce tövbe et ve İslam dinine dön. Aksi taktirde sonun çok kötü olur.
şimdide kötüyüm zaten, varsın sonumuzda ne olacaksa olsun artık :)
Arkadaşım bak bu sitede Allahın var olduğunu uygun bir şekide açıklacayacak biri olduğuna inanmıyorum. Bence bu sorunun cevabını başka yerde aramalısın burası uygun bir yer değil. Şahsi fikrim.
Olduğunu çok ii biliosun bu tur sorularla milleti toplamayı da biliosun yazık sana
istemeyen gelmesin sende cevap yazmasaydın, ben her kelimesinde samimiyim, farkettiysen insanlarıda toplamaya çalışmıyorum
Farkla öndesin..
Nasıl farkla? anlamadım kusura bakma
Var desem hemen inancan mi?
bilmiyorum işte, kafamı karıştırıyor çok araştırdım, ama var olduğuna dair bişiy yok ne biliyim işte.
Mantikli bir aciklama bulamazsin , cunku mantikla din uyusmayan seylerdir. Sorularina hic bir zmn cevap bulamicaksin
Kardeşim dinde birçok şey mantıklıdır ve yaşanılan yaşanacak olan herşey Yüce kitabımiz Kuranı Kerimde yazıyor AC oku
Kuran-i Kerim Allah tarafindan gonderilmistir , bir kitabin kenliginden olmasi mantik acisindan imkansiz , ama ben inaniyrm cunku dindar biriyim , o yuzden buna mantikli bir aciklama aramiyorum yoksa bu arkadas gibi olurum :)
Muhtemelen..
çok basıt bir soru tartısmaya bile gerek yok allah yok insan aklının icadıı tanrı yok insan aklının icadı yehova yok insan aklının icadı ama gizeml ıbir yaratıcı var bu insan aklının icadı değil yaratıcının insan aklına verdıgı evrendır...
www. kizlarsoruyor. com/diger/a15985-bence-ahiret-yok
Kardeşim ben sana çok kısa bisey yazicam gerisi sana kalmış..
Bir ev babasız bir sınıf öğretmensiz idare edemiyorken bu koskoca evren kendi kendini idare edebilir miydi?
baba kötüyse olmasın, öğretmen cahilse sınıf kendi başına daha iyidir, yok yanlış anlama beni bakış açısı...
Senin ölümü tatman lazım, bizer haber edersi demi var mıymış yok muymş?
Bilmem, bir kaç kez intihar girişimde bulundum ölmedim ölseydim sanada söylemezdim, hahaha 3:)
Sen yazarsız bir kitap gördün mü? Sanat varsa mutlaka bir sanatkârda vardır..
Ama bu yazar herhangi biri olabilir, herhangi bir şey olabilir herşey olabilir, hiçbirşey kesin değil o zaman.
Soru var olup olmaması değil miydi?
Dediğim gibi Olabilir diyorum, yine emin değiliz
Sen şimdi ortada bir kitabın olduğu ve yazarının olmadığını mı söylüyorsun yoksa?
Sen güneşi var oldugunu bildigin halde goremiyosan baktiginda gozlerini aliyosa Allahi nasil goreceksin varliginin ispati cok bing bang araştır belki yardimci olur sana
hepsini biliyorum usta hepsini biliyorum
Kaderine küçük yaşta önce tecavüz edilip sonra ölümü yazan Tanrı ahiret günü zamazingosunda karşısına o çocuğun yüzüne nası bakıcan böyle dandik bir hayatın cehennemi koymaz moruk
Dostum sende OKB rahatsızlığı var zihinsel bir rahatsızlıktır, psikiyatriste ilaç yazdırman lazım (genelde anafranil) yoksa o sorulardan asla kurtulamazsın hiçbir cevap seni tatmin etmez.
Elbette bir yaratıcı var. Bence senin kafanı karıştıran dinler ve içerikleri olmalı?
Melekler, kitaplar, peygamber gibi yanılıyor muyum?
kafanı yemeni gerektirecek hiçbişey yok :)
KURAN-I KERİM okudunmu hiç
evet, çok kez okudum, zaten babam bu işle çok ilgileniyor ondanda sürekli ayetler hadisler duyarım
caner taslamanı izle
Her halükarda bir yaratıcı söz konusu diğer teoriler curutulmesi cok basit
Tövbe et dinden çıkmışsın bu gün benim diyen bilim insanları bile Allahın varlığına inanırlar
Kahverengi dallarda pempe cicekler açıyorsa, ispata gerek yok..
Sanat varsa sanarkar da vardır
Helal
Ben dışarıya baktığımda bir sanat göremiyorum
Biyoloji çalış insan vücudu ne kadar harika yaratılmış göreceksin ya da bitki biyolojisi onlar bile harika bunlar yoktan var olacak şeyler değil
İnsan çözemediği yapamadığı, sahip olamadı herşeyden etkilenir..
Enel hak! Rab senin içindedir
Ovvv bu soruda kafa guzelken iyi gidermiş :D:D
Ben Allah'ın üvey evladıyım galiba hiç bir şey vermedi açıdan başka
Valla bende bilmiyorum gercek olan nedir ama sana soyliyecegim bu hayatta var oldugun surece iyi olmaya calis kimseye zararin olmasin insan olmaktir onemli olan. olunce sonrasini ogreniriz;)
Kesinlikle yok
Bana olmadığını kanıtlar misin tövbe hasa çok eminsin
Sen bana olduğunu kanıtla
Hah, Kesin diyorsun sen kesin bir şey biliyorsundur
Yav he
Ben kanıtladım bak Benim yorumuma
Zeka seviyeniz yerlerde
benim niye zeka seviyemi yerin içine soktun şimdi, kesin diyorsun sana bu kesinliği gösteren unsurun ne olduğunu sorduk?
Gidin araştırın. İşim gücüm yok size kanıt-delil mi sunacağım? Ben fikrimi beyan ettim ve kanıtlamak zorunda değilim. İsteyen istediğine inanır ben inanmıyorum
tamam teşekkürler yinede
Aptal bir de zekadan söz etmişsin :)) Sen daha gözünün önündeki milyonlarca delilleri inkar ederken saçma sapan safsatalara inanan birisin gelip zeka mı diyorsun :) Güldürme beni
Var canisi niye suphe duyuyosun?
Merhametinden veya Adaletinden şüphe duyuyorum
Ben şuna inanıyorum ki Allah var
Tamam sen inanıyorsunda, ben neden kafama bir türlü sokamıyorum
Hissetmedigin için olabilir mi? İçinde biseyler hissetmiyorsan sana binlerce kanıt da sunsam kabul etmezsin varlıgını
Tabiki kabul ederim
Allah varda yok gibi yaşıyoruz..
Mantıklı
Var...
nasıl var?
La yürü git dingil sorduğu soruya bak
Ahahah cok samimi +1
Beynime kan sıçrıyor bu tip soruları görünce.
+1 helalinden
Cevabını vermediğin her soruyu soran kişiye böyle hakaret edersen, sende birgün aynı soruyla karşı karşıya kalırsın, o zaman insanlar sana çıkıp böyle dicek. çünkü beyni olmayan düşünemez
Sayın eksi veren totoş @soran senin beynin varmı? Ulan hımbıl sordu gun soruyu 5 yaşındaki çocuk biliyor Allah 1 diyebiliyor gerçi sende o beyinde yokki nasıl bir yaratiksan.
Sorarsan daha çok kafan bulanır, aç oku.
okuyorum zaten
Okay.
yok kimsede kanıtlayamaz
Allah var
Tamam, konuşalım bana bu konuda ne söyleyebilirsin?
Hiç bildigin arapça dua var mı
Hayat kısa zaten.. göreceksin.
o kadar yorgunumki, o kadar bitkinimki diğer tarafta cehenneme gideceğimi bilsem bile şurda pes edesim var,, ölesim var. bıktım çünkü
neyden bıktın anlasak?
İYİ İNSAN OLMAK NİYE BU KADAR ZOR?
Kimse mükemmel değil, olması da gerekmez zaten. Ellinden geldiği kadar, sen başaramıyorsun diye seni yaradan Allahı suçlaman yanlış. Herkese akıl fikir vermiş.
ben Allah ı suçlamıyorum, iyi biri olmaya çalıştıkça daha çok çukura batıyorum
Ben var dedim kafam iyi.
o senin doğru bildiğin mühim olan gerçek
Herkes kendi gerçeğiyle kendi tanışsın aga. Milletin lafıyla hareket etmem ben.
Neden sorguluyorsun bu onemli
çünkü, hayatım boyunca var olduğuna dair tek bişiy bile görmedim, biliyorumki sırlar dünyası dizisinde falan değiliz, ama ne bileyim işte bulamadım araştırdım
Benim basıma sorgularken. 4 kere farklı olaylar geldi benim inancım var Elhamdülillah ama varoluşçuluğu sorguladim birkaç kere her neyse elinin altında internet var sana onerecegim birkaç adan var caner taslaman cübbeli ahmet hoca Dr. Zakir naik bunları araştır sonra serkan aktaş vat
biliyorum onlarıda, ne gibi olaylar?
Boşver tesadüf olamayacak kadar gerçek olaylar bu adamları biliyor musun peki serkan aktasi ve Kuranı Kerimi okuyor musun
Gerçekten var.
Nasıl gerçekten var?
olsa nolur olmasa nolur sıkma canını
olmasa ben boşuna bu kadar iyilik yapmış olucam
eğer yoksa, bende istediğim gibi demek istediğim, sikimin dikine doğru yaşıyım canımın her istediğini yapıyım tabiri caizse
üslübum bozuldu artık arkadaşım yav, adam gibi bir soru sorduk hemen tartışmaya giriyorlar
polat alemdarlıkta yapmak istemiyorum şimdi burada da
haa olsa korkudan yapmıycaksın yani:)) ahlak duygusunun dinlerle ne alakası var, japonlarda dinlere ve bu dinlerin tanrısna inanmıyor ama dünyanın en ahlaklı en iyi toplumu hayvanlarında dini yok ama imsanlardan daha ahlaklılar
İçimizde , içimizde.
:D, buda bir bakış açısı
Ne yapaydım. Bilmediğim bir şeyi biliyor gibi konuşup seni mi yanıltayım? şu an tam da bu sorunun altında konuşan insanların çoğunun yaptığı gibi :)
yani, mantıklı...
inana var inanmayana yok
anlıyorum seni
Bir yaratıcı ya da bir güç var adını sen koy :)
işte var olduğunu kabul etsek bile, geriye ne yapacağımı asla anlayamıyorum
Seni yaşadığın toprağı yaratmış bir güç varsa emin ol onun şansa ihtiyacı yok. Arada güzel yasantina teşekkür et. Geriye ne kalması gerektiki?
Yaşantı güzel değilki muhtemelen benim yerimde olmadığın için bilmiyorsun ama nereye baksam acı çekiyorum heryerde bir sıkıntı bir dert heryerde bir kötülük heryerde bir salaklık
Allah var...
Hayır, kanıtı olmayan hiçbir şey gerçek değildir.
gerçekde bizim evrenden 1000...000000 ışık yılı uzaklıkda bir evren daha olduğunu farz edelim.
şimdi o varlığına dair kanıtımız var mı elimizde-? (o zaman o evren gerçek olmuyormu-?
-
oysa bir yaradıcının yaratmasına muhtaç evren, dünya, canlılar var. (bunları görmezdenmi gelelim-?
@ElgünXE Bilimde farz edemezsin, vardır ya da yoktur. Kanıtı bulamamışsan ''vardır'' yerine ''olabilir'' dersin, tıpkı tanrı gibi.
yazında kanıtı olmayan hiç bir şey gerçek değildir - demişsin-(sen teknolojiyi , ilmi çok inkişaf etdide her şeyi kanıtlaya bilirmi sanıyorsun-?
-
2 tane yazın var ikiside bir birine ters )))
-(1cide "hayır, kanıtı olmayan gerçek değil ))
benim cevabımdan sonra --( kanıtı olmayan bir şeye vardır yerine - ola bilir diye bilirsin"::
-
şimdi nasıl olduda kanıtı olnayan bir şeye - (ola bilir yerine -hayır dedin -) ?)
-
Kendine bak sen hiç bir yaradıcıya muhtaç olmadan yaranacak kadar - adi bir şeymisin-? (iyi düşün-?
önce kendi sözlerini düşün istersen- (çünki yazdıkların fiklerin uymuyor bir birine :)
@ElgünXE Türkçe konuşmayı öğrendiğin zaman sana cevap vereceğim.
1400 Sene Önce Ayın Yansıyan ışık olduğundan, Dünyanın yuvarlak Olduğundan, Gezegenlerin Bir Yörüngede Döndüğünden, Big bang 'den bahseden bir varlık Bu evreni yaratandan ve Geleceği Görenden Başkası olamaz.
Neden Hayvanlar Eziyet çekiyor demişsin Allah Hayvanları Bizi imtihan etmek için yarattığını hesap günü toprak olacaklarını söylüyor zaten? O hayvanlara Cehennemi Yaşatanlar Burada Cennetemi Girecekler sanıyorsun? Hiç sanmam! Allah Hiç Bir yerde ne yaparsa yapsın müslümansa cennete girecek demiyor ki :) Bu dünyada Eziyet çeken çocuklar var ya Onlar Cennette ''İyiki Çektiklerimden Dolayı Rabbimi İnkar etmemişim''Derken Sen Eğer böyle devam edersen Cehennemde yok olurken Ben ne salakmışım diye sayıklayacaksın.
@Gizliİnsanoglu İnsanlar sınav olsun diye hayvanların yakılmasına, tecavüz edilmesine, tekmelenmesine, parçalanmasına, öldürülmesine, kesilmesine, bıçaklanmasına ses çıkarmayan bir Allah mı? Senin bir yakınının başına benzer bir şey gelirse o zaman da dersin ''Allah sınav yapıyor, çocuğum yakılarak öldürülse ne olacak ki.'' diye.
bravo, iste dinlerin kendileri ile çelisen cok noktasi var.. dinler bir ihtiyacmis gibi goruldu insan oglu tarafindan.. oysa var olusun temelini bilmiyoruz hala.. dunyada insanoglundan baska varliklarda yasadi emin olun milyarlarca yil once
Var tabiki
Bunu nasıl anlayabiliriz?
Sende beyin var mı
var, kafatasımın içinde 6 ayrı lobu var, sende 5 tane sanırım.
Bunu sorduguna gore onda beyin var. Belki sende de vardir da kullanamiyosundur. Yapacak bir sey yok
Sadece sordum ya yaranı deştm heralde k. b :) öyle sorumu olur ama şimdi
Beyin senin bir şey demiyorum ama, bunu yazmak için bu kadar zorlamamalıydın.. küçük dünyada küçük beyninle sana başarılar dilemekten başka bir şey diyemicem çünkü çok kötü laf soktun şu an intihar edicem ühü ühü
yok ben şu an yazdığımda dalga geçiyorum ciddiye almayın, herkesin inancına saygım var ama sorumda gerçekten samimiyim
Allah var tabi tövbe et
Yok.
Varr sıkıntı yapma
Tabikide allah var
Nasıl?
evet var
peki Nasıl var
çünkü yoktan hiçbişey var olamaz
en basidi bir masanın bile bir marangozu var
Ama O masa, cansız hiçbirşey yapamıyor sadece orda öyle duruyor..
tamam işte o masa öyleyken bizim nasıl kendi kendimize oluşmamızı beklersin ki
su olmadan insan yaşıyamaz mesela bilim adamları öyle birşey bulsun ki susuz yaşıyabilelim ama bulamazlar bu da bir örnek
Bence yok.
peki rica etsem biraz daha ayrıntıya girer misin?
Kitap oku. Burada 3-5 cümleyle olmaz o iş.
biliyorum
sen çok düşünme
düşünmenin neresi zararlı?