Neden bunca çocuk ölüyo ve sesi cikmiyo bunca insan çaresiz ve zulme ugruyo ses yok. Neden bazı insanları katil yaratmış ekosistem icinmi neden bazı insanlar erkek bedeninde kız yaratmış benim gibi neden bunca iştiham ı varken neden hiç karşımıza çıkmıyor hadi soru cvp erkolar ve bayanlar
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
1 yılTek sana bir şey soyleyim kpss ye hazırlanıyorsun ve sen çok çalışıyorsun ama o sınava girerken hile hurda yapan da var çalışmayan da var geç gelip sınava girip torpilli olup geçende var iyi puan alıyorsun yerlesememe durumu var hakkın yeniyo sorular caliniyo bunlar gerçektede yaşanıyor olan şeyler işte bende sana soruyorum bunlarla aynı şekilde hepsiyle beraber kazanmak ister misin sınavı hakkını yeseler hakkını arayamasan işte burada olur belki ama diğer tarafta olmaz adalet şaşmaz. Calistiysan kazanırsın yattiysan kalırsın hile yapıp soruları çalmaya çalışırsan ceza alırsın ama hiç biriyle ortak bir şekilde aynı yere düşmezsin. İşte sende şu an o sınavın bitmesini bekliyosun hala yaşıyorsan vaktin var çalışıp geçmek için
03 Yorumla
Soran1 yılVakit mi ölüm her dk yanı başımızda iken mi? Çalışma konusunda dünyevi bı hayat eşitlik para dan yana zaten ama denge en sonunda hak edeni bulur başka varyasyonlar la da olabilir illa herkes müdür öğretmen masa başı iş sahibi olamaz
- 1 yıl
İyide o zaman senin suanda da öleceğim zaten deyip hiç bir şey yapmaman gerek o zaman. Ama şu an sen öleceğini bilerek yaşamaya devam ediyorsun o zaman neden? Kaldı bazen aklımıza bile gelmiyor ölüm yıllar sonraya sözler bankalara verilen senetler sepetler var niye yapılıyor o zaman? İşte oradaki mana da her an öleceğini bilip ona göre yaşamana dikkat etmen olacak ki sınava daha çok asılıp kazanayım demen lazım sen dünyevi taraftaki dengeden teraziden bahsediyorsun herkesin elinde olan terazi dengesinden ben ise tek bir kişinin öldüğü şaşmaz bir terazi dengesinden bahsediyorum denge en sonunda bulmuyo sadece hak edeni buluyor ya da tam tersi hem taciz etmiş hem adam öldürmüş hem sapık hem hak yemiş hem küfür etmiş kavga etmiş adam yaralamis olan birisiyle aynı yerde kalır mısın bunun gibi düşün kalmak istemezsin çünkü ben temizim neden onunla aynı yerde kalayım dersin işte otelde sana ona göre daha iyi bir oda verir ona da ayrı bir oda verir ama hiç yan yana durmazsiniz
Soran1 yılDoğru söze cevap ne hadde brom tebrikler
En İyi Cevaplar
Aile & Toplum konusunda 878 cevap paylaştı. Allah herkese hak ettiğini verseydi her bedduayı kabul etseydi bir insan kalır mıydı yeryüzünde , Allah'ın 99 ismi içinde ya sabır ismi vardır o her şeyin vaktini bilendir görendir işitendir,
00 Yorumla
Evet gerçekten Allah var, Allah insanları kötü ya da katil yaratmadı, insanlar doğduklarında kötü doğmazlar, ancak bir süre sonra kendi yollarını seçerler iyi yola ya da kötü yola giderler, ve Allah dünyada ve ahirette kötü yola sapanları cezalandıracaktır, ve Allah’ü Teala belirtmiş kuranda kötüleri hidayet etmeyecrğini, kötüleri hidayet etmemekte bir tür cezalandırmadır, ve çocuk falan ölüyor demişsin, Allah bu dünyayı insanları imtihan etmek için yarattı, sonunda güzel şeyleri hak eden cennete hak etmeyen ise de cehenneme girecektir. Allah çocuklara vs. zulüm etmiyor, insanlar zulüm ediyor.
00 Yorumla
1 yılAynaya bak her zerre aklı olan insan bu soruyu sormaz.. sen tek başına bile bir mucizesin ve bunu gormek nasip olmuyor demekki.. insanların beynini de göremiyoruz bu onların olmadığı anlamına mı geliyor.. fazla boşluktan kafayı yiyorsunuz artık Yeter beeee. Bi kendinize gelin
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
10
Cevap
9Cevap
Bu tarz platformlarda sorarsan bunu alacağın cevaplar belli. Kalıplaşmış 3-5 argüman var. Onları söyleyip dururlar.
Tanrının varlığı bilinemez ve kanıtlanamaz. Bu sadece bir inanç meselesidir bu yüzden Müslüman arkadaşlarımız boşuna kanıtlama çabasına girmesin, böyle bir sorumluluğunuz yok.
236 Yorumla
Soran1 yılDoğru dur haklisiniz saygı duyarım
- 1 yıl
Hmm kacamak agnostik gorusu sezdim beyfendi sizde
- 1 yıl
@BenderRodriguez Kaçamak agnostik görüşü derken? Agnostizmin tanımı bu zaten. Kaçtığımız bir şey yok. Madem haklısın argümanlarla gel, zoruna gittiği için yanıt verme.
- 1 yıl
Bu tamamen senin yorumun, akli basinda olan hicbir agnostik, ki bu senin felsefen, bu konuda sana hak vermez. Cunku tanri konusunda bir yorum yapmak icin bir onkabul yapma sartin var. Aksi halde tanri hakkinda konusamazsin. Onkabul olan sey de asla realite degildir kisisel ideolojidir
- 1 yıl
@BenderRodriguez Tanrı yok demişim gibi yorum yapıyorsun. Eğer kastettiğin bu değilse, önkabulden kastığın nedir?
- 1 yıl
Bak, karsinda teist bir adam bar, sana atiyorum kozmolojik arguman ile geliyor, bir seylerin var olmaya baslamasinin tanriya delil oldugunu soyluyor. Sidmi bu bir delil mi degil mi? Teist adam bunun bir delil oldugunun onkabulunu yapiyor, sen ise olmadiginin onkabulunu yapiyorsun, bir argumanin delil olup olmadigina karar vermek bir onkabuldur bir kere.
- 1 yıl
@BenderRodriguez Böyle bir ön kabul olamaz. Atıyorum sen bana gelip Kuran bir delildir diyemezsin. Senin inancın çerçevesinde bir delildir. Doğma büyüme Müslüman olmayan birine karşı nasıl ispatlayacaksın? Ayrıca ön kabulüm falan yok, gerçekten ispatlarsan ne âlâ. Sadece bilinemez ve ispatlanamaz diyoruz bu kadar. Sizin kafanızda belli bir kalıp oluşmuş o da Müslüman dışındaki herkesin aynı ön kabule sahip olduğu. Öyle bir şey yok, Agnostizm ucu açık bir felsefi görüştür.
- 1 yıl
Neden bu bir onkabul olamiyor? Inanclar zaten kisisel deliller uzerine insa edilir. Senin onkabulun bu delillerin kisisel oldugu icin nesnel bir ispata varamayacagi. Yani bir delilin senin icin delil olup olmamasi tamamen senin kisisel gorusundur. Sen de inancini bu gorus uzerine insa edersin.
- 1 yıl
@BenderRodriguez Yüzyıllar önce ne olduğunu bile bilmiyorsun. O zamanlar inmiş bir, değiştirilip değiştirilmediği bile ispatlanamamış bir kitaba nasıl olur da bu yılda "DELİL" diyebilirsin. Bunun delil olmaması benim kişisel görüşüm değil. Tanrının varlığını ispatlayamıyorsan zaten kitabı da ispatlanmamış demektir. Sen Tanrıyı bana gösteremiyorsan kitabı da bana delil olarak gösteremezsin. Çünkü ikisi bağlantılı şeyler. Din'in tanımını aç bir oku, araştır.
- 1 yıl
Dayi sen kitsin glb, neden kuran bazindan konusuyorsun. Ben sana Tanri merkezli konusuyorum, kaldi ki ateistim. Ben yazilarimda hicbir zaman kuran delildir demedim, sorf bu yuzden kuran gibi dini yazilar yerine kelam kozmolojik arguman gibi genel olarak tanri’ya itaf edilebilir bir arguman’i ornek verdim. Bence sen yaratici inancina sahip olmayi musluman olmak ile bir tutuyorsun. Bir argumanin gecerli olup olmamasi bir onkabuldur. Itiraf edersin etmezsin beni ilgilendirmez o da senin tercihin
- 1 yıl
@BenderRodriguez Olay kuran değil zaten, bir dine mensup kişilerin sunduğu çoğu delil aynı şekilde. Yaratıcı inancına sahip olmak ile agnostik olmak arasındaki tek fark biri Tanrıyı tamamen kabul eder diğer ise olabilir de olmayabilir de der. Yani iki tarafta ispatlayamaz. Son dediğin ise zırvadan ibaret. Kendi kafanda uydurduğun bir şey.
- 1 yıl
@DJKj Tanrının varlığı bilinemez ve kanıtlanamaz demişsin yokluğu da bilinemezi eklersen agnostisisizm olur kendin de kabul etmişsin e o zaman agnostisisizm neden realite olsun o da ayrı bir inanç gerçekten ne yaşıyorsun anlamadım kendi görüşünü agnostisisizmi herkes için nesnellik olarak göremezsin kendi inancinin nesnelligi o
- 1 yıl
Sen agnostisizmin nesnel bir gercek oldugunu savunan bir filozof gosterir misin bana? Ben hayatimda boyle bir filozof okumadim, hepsi kisisel birkac argumani kabullendikleri ve bunlara ikna olduklari icin agnostik oluyorlar. Sen ise sirf inanclilarin cogu boyle dusunuyor diye argumanlari reddediyorsun, son dedigimin zirvadan ibaret oldugunu da dayandirabilecegin hicbir temel yok, cunku bu boyle.
- 1 yıl
@BenderRodriguez Agnostizmin bir inanç olmadığını basit bir araştırmayla bile görebilirsin. Öznel olan inançtır.
- 1 yıl
Su yazdiklarini Kierkegaard okusa seni laflariyla yere gomer idi. Sukret benim Kierkegaard olmadigima.
- 1 yıl
Kanka sen herkes için "Tanrının varlığı bilinemez ve kanıtlanamaz" geçerlidir bu realitedir diyorsan karşı çıkarım çünkü agnostik bir görüş. Ben de sana şöyle diyim "Tanrının varlığı bilinir ve kanitlanabilir" o zaman sen karşı çıkar mısın? Evet çünkü senin inancın buna ters. Nesnel olması için her inanca uyması lazım ya da inançtan bağımsız olması lazım böyle bir şey de imkansız. Ben inancilarin çoğu böyle düşünüyor diye argümanları reddediyorsam eğer sen de kendi inancındakiler tanrinin varligi yokluğu bilinemez diye düşündüğün için İslam argümanlarıni reddediyorsun.
- 1 yıl
@BenderRodriguez Kendinle çelişiyorsun dostum, ilk başta teistim diyorsun sonra ateistim diyorsun. Kim olursan ol fark etmez. Laflarınla gömsen ne olur? Bir şeyi değiştiremediğin sürece rezil etsen ne olur? Benim amacım haklı çıkmak değil ama anladığım kadarıyla senin öyle, daha fazla uzamasın.
- 1 yıl
Teistim dedigim yaziyi bana goster? Kierkegaard okusan nasil bir yobaz oldugunu anlarsin zaten
- 1 yıl
@BenderRodriguez Yobazlığın tanımını bile bilmeyen biriyle daha fazla tartışmak istemiyorum. Zorlama yaptığım falan yok, istediğine görüşe sahip olabilirsin. Benim felsefi görüşüm bu, ileride değişir değişmez bilemem. Tüm büyük filozoflarla aynı düşünmek zorundaysak vay halimize, mantığın çok iyi böyle devam.
- 1 yıl
Bu zaten Kierkegaard’in yobazlik tanimi, benim degil. Gercekten kit bir insansin. Agnostisizm uzerine hic kitap okudun mu? Okuduysan ne okudun? Ve bu kitaplarin hangisinde agnostisizm nesnel bir gercekmis gibi anlatiliyor.
- 1 yıl
@BenderRodriguez Kendi tanımından banane dostum? Şu anki tanımı neyse ona göre düşünürüz biz, sen onun bunun tanımına göre tanımadığın insanlara yobaz dersen yanlış anlaşılırsın. Aralara hakaret serpiştirip üste çıkmaya çalışman ayrı komik. Senle felsefe üzerine daha fazla konuşmak istemiyorum. Kendine iyi bak.
- 1 yıl
Kanka karşı çıkmaktan kastım düşüncene uymaması yoksa benim de herkesin düşüncesine saygım sonsuz ama sen agnostisizmi realite olarak ifade edersen orada sıkıntı var inanç olarak değil felsefi bir metot olarak alsak bile sonuçlarıni kanıtlanmis ve kesin olarak gosteremezsin hiçbir metotta yok bu
- 1 yıl
Felsefe uzarinz konusamayacak kadar bulgisiz ve kitsin, Kierkegaard bu insanlara yobaz demis seni gorse sana da yobaz der diyorum o zamanki anlamdan bana ne falan diyorsun. Kaldi ki anladigim kadariyla agnostisizmi youtube disinda baska bir yerden ogrenmeye zahmet gostermemissin kitap okumaktan bahsetmiyorum bile. Aristo ve Hume felsefesinden bihaber olduguna eminim. Agnostisizm bir inanc degildir git arastir diyorsun bari bunun givenilir bir kaynagini da gostersen
- 1 yıl
@BenderRodriguez Son olarak onu da belirteyim evet, youtube'in neredeyse bir etkisi yok. Olayı Diamond Tema'ya bağlayacaksan hiç ağzını yorma. Küçüklüğümden beri teist değilim.
- 1 yıl
@BenderRodriguez Vikipediden bakabilirsin.
- 1 yıl
Versigin ornek de bu olur. Okudum sayfayi, T H Huxley’nin bir sozunu alintiliyorsun ki kendisi Hume hayranidir. Huxley agnostisizmin gunumuzdeki inanc tanimiyla bir olmadigini soyluyor sadece. Ayrica sayfanin en basinda apacik bir sekilde felsefi gorustur yaziyor. Nesnel felsefi gorus mu olur.
- 1 yıl
Diamond Tema’ya baglamiyorum, agnostism uzerine kimleri okudun diye sordugumda cevap alamadim
- 1 yıl
@BenderRodriguez Sende aynısını yaptın işte. Bir filozofun yobazlık tanımıyla beni eşleştirmeye çalıştın. Hata yapmış olabilirim, bu durumda ikimizde o noktada hata yapıyoruz ya da böyle kabul edeceğiz. Sen bilirsin.
- 1 yıl
Yok, ikimiz de hata yapmadik cunku Huxley yanlis soylemiyor, Huxley burada agnostisizmden bahsederken inanc teriminin islenisini elestiriyor. Felsefi bir gorus nesnel degildir. Nesnel olmayan sey de inanctir. Bu halk arasinda inanc kelimesinin boyle kullanilmasi alisilagelmis degil diye yanlis olmuyor.
- Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı.
1 yılYaratıcı, yaratma kavramı yorumlamaya açık, inkar etmesi veya kabul etmesi zor fakat dinler tamamen insan tasarısı onu söyleyebilirim.
21 Yorumla
Soran1 yılEvet bende kabul ediyorum dinler tamamen insan tasarımı. Gelecek nesiller için anlam ifade etmicek çünkü modası geçecek ama şu an hepimiz günümüzü modası na bir dine mesubuz inanca
- Aile & Toplum konusunda 3,2b cevap paylaştı.
1 yılBu bir imtihan. Herkes özgür iradesine göre yaşıyor. Zamanı ve kaderi bilen Allah. Hayrı ve şerri yatatan Allah. Ama herkes iyiliği seçmekte özgür
12 Yorumla
Soran1 yılDini vasıflar tabiki kendi mantığına konuşunca şüphe dürtüleri baskın geliyor
- 1 yıl
Allah sorgulayan insanı sever. Çünkü kendisine inanmayan insanı yarattı.
Gizli Üye(30-35)1 yılen azindan dini bir sekilde tanri olmadigi yuzde yuz kesin.
farkli bakis acisiyla etik degerleri olmayan belki bilinci bile olmayan bir seylerden meydana gelmis olmamaiz mumkun. cunku cok fazla olasilik var bu olasiliklarin icinden herhangi bir yerdrn bizim gibi yasamlarin olmasi da dogal.
03 Yorumla
Soran1 yılEvet ya da simülasyon içindeyiz bı şekilde bizi sorgulamaya engel oluyor doğal yoldan nasıl. mi dersen brom bak sana iş güç geçim sorun aşk meşk hayat la ölünce belki aydinlanacagiz ve o zaman nasıl olucak bilemiyoruz her şey muamma ve evren de trilyonlarca olasılık var şans eseri olustuk ya üstün ırk yarattı ya da tanrı var bizi kendi basimiza birakti simülasyon içindeyiz
Cevap sahibi1 yılbenim kendi dusuncem şu aslinda yaratilma diye bir olay hic bir zaman olmadi. cunku bir seyin sifirdan olma gibi bir durumu söz konusu olamaz. simdi inanclilar tanri fikrine dogmadi dogurulmadi diyor ben bunu evrenin kendisine diyorum. bizi biz yapan her sey zaten hep vardi biz onlarin parcalarindan olusmus olasiliklardan biriyiz.
Soran1 yılBelkide
Bizim mantigimiz böyle çalışıyor diye Allah da böyle yapacak değil. Her an her dakika imtihandayiz. Bu sorgun bile senin imtihanına giden bir yol. Her şey güllük gülistanlık olsa herkes iyi olurdu emin ol. o zaman imtihan olmazdı.
02 Yorumla
Soran1 yılPeki neden imthian Allah şeytan in inadı neden bize yansıyor Aden hava nin hatası neden bize yansiyo bı Aral'ın hatasi neden bize yansıdı
- Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.
1 yılAllah'ın varlığı olduğu gibi ölümde var onun elinde tabiatın bir kuralı ölüm insanlar ölmese yaşam son bulmasa nasıl cennet cehennem kabir hayatı olur
01 Yorumla
Soran1 yılCennet cehennem belki hayal ürünü ölüm her canlı için kesin çözüm Allah'ın varligi binlerce soru cevapla karisiklasiyor
1 yılBunların hepsi bir imtihan her şey daima iyi ve sorunsuz olsa zaten çok sıkıcı ve anlamsız olmaz mı her şey
03 Yorumla
Soran1 yılNeden anlamsız olsun şimdiki dusunsene iki insanın hatası şeytan ve Allah'ın inatçı ligi bizi bu hale düşürdü? Sebeb
- 1 yıl
Nasıl anlatsam bak el altında olan şeye insan alışır bir insanın hayatında daima iyi insnalar varsa ve kötüye hiç rastlamazsa iyilerin kıymetini bilmez şımarıklık yapar kötü şeyler olsun ki iyi şeylerin kıymeti bilinsin ya bi düşün cidden her şey yolunda yıllarca yaşa hiçbir kötülük yok o zaman bilemezsin ki iyiliğin kıymetini
Soran1 yılKıymet yok iyilik kötülük bizim genlerimizde var bunu yaratan kim Allah peygamberinin kotlugunu nefsini çıkarmış bize se 0 tolerans benim amacım eşitlik
1 yılSana desem şu tahtada nokta var kendi kendine olmuş dermisin veya karda bir ayak izi görsen kendi kendine olmuş dermisin
05 Yorumla
Soran1 yılBunların maddesel sebebleri var insan faktörü he? Ağaç desen anlarım insanı kavram
Kattığın için basit cvp- 1 yıl
Anlamadın demek istediğimi mesela karda bir ayak izi görsen biri burdan geçmiş dersin kendi kendine olmuş demezsin de bunca evren kendi kendine mi olmuş her şey bir denge içinde
Soran1 yılHayır tabiki kardeşim kahitanin tek hakimi zaten Allah ama neden su kürsüsünde inip bı çıksa görsek o şanını onun yeter ya
- 1 yıl
İmtihan biter dünyaya geliş amacımız bu insan Allah'a mı kul olcak nefsine şeytana çevreye mı?
Soran1 yılTabiki Allah'a ve bozuk kalpler asla yonelmez ona
Hangi tanrı sana bu dünyada cenneti vaat etti yavrum
02 Yorumla
Soran1 yılTaptigin hangisi ise yavrum
1 yılbenim bı inancım var ama islamdaki Allah olarak düşünmüyorum
06 Yorumla
Soran1 yılcanım var yaratıcı sonsuz güç ama asla göstermeyo nedense belkide insan oğlu tüm enerjisle kendimiz yaptık bu evreni belkide uzaylı bı ırk
- 1 yıl
Bence çünkü allh degil de üst olan birçok canlı var onlar yönetiyor tanrıyı görmek onalra hak insan onu görmez ve herkesin meleği var yanında onalr duaları duyabilir vs işte buradaki amacın da ruhun deneyimi sonra yeniden reanke olabilrsin vs daha çok ayrıntılı
Soran1 yılAunen aradığım yorum be brom
- 1 yıl
Doğrusunu öğrenecek miyiz artık ölünce görürüz 😅
Soran1 yılValla sanırım öyle 😂
Soran1 yılTek derdim güzel kızım oğluma iyi hayat sunmak
1 yılKardeşim çok biliyorsan bilimi takip et Allah'ın varlığını açıkça ortada
01 Yorumla
Soran1 yılÇok bilmiyorum kardeş ama varlığına sonsuz inanıyorum fakat şüphe soktu beni artık çıksın ortaya ben padişah olsam valla dayananam bı sihrim ya da insan üstü özelliğim olsa hemen dünyaya duyuurum dum
1 yılÇünkü dünya sınav yeri zaten kaderimiz belli doğumdan ölüme kadar ne yapacağımız
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 536 cevap paylaştı.
1 yılInanmiyorum, umursamiyorum da
11 Yorumla
Soran1 yılSaygı duyarım
Senin iraden var mı var ya iyiliği secersin ya kötülüğü o zaman kötülüğü Allah'ın olmadigina ya da kötu olduğuna yormak saçma olur her şey imtihan sonuçta
015 Yorumla
Soran1 yılHihim her şey imtihan
Soran1 yılİnancına saygım sonsuz
Soran1 yılGen leri ben yaratım hemi
Soran1 yılGen nasi ne alaka seni sen yapan ney peki
- 1 yıl
Genlerin insan davranışını üzerinde tamamen etkisi yok diye biliyorum kanka mesela senin genetik olarak suça eğilimin olsun çevresel faktörlerler ve secimlerinle desteklenmedigi sürece ortaya çıkmaz aynı zamanda genetik olarak suça egilimi olmayan bi insan da suç işleyebilir yine olay insanın kendinde bitiyor anlayacağın
Soran1 yılBitmiyo işte bı baksana haberlere seri katillere ne masum diye herkes dilden dile dolanır Ted bundy vb gibiler ama içlerinde şeytan Tanin insna silüeti var
Soran1 yılAçıkçası çevresel var fakat benim çevrem maskulen ağır erkeklerde dolu ama ben içimde kız var kadın aslında feminen erkek neden peki bunca şeye rağmen çevreye rağmen her türlü gen baskın geliyor dusunki Bebek cinsiyet seçimin de bile hangi gen baskinsa o oluyor ortasi zaten ender tüm hastalıklar da mesela bı insan doğuştan görme engelligi kendi tercih etti hayır vb işte
Soran1 yılİşte engelleyebiliriz ama en yakınımızda olabilir hatta burdaki posttan biri de olabilir bizim asıl amacimiz kesinlikle esitcik bı düzen doğa ana gibi
Soran1 yılEvet 🙂↕️🤭
Gizli Üye(25-29)1 yılhiç kimse tam anlamıyla ispatlayamıyor var mı yok mu bence bilinemez
09 Yorumla
Soran1 yılİşte
Cevap sahibi1 yılyani otur araştır bi sonuca varamazsın varda diyemiyorsun yokta
bide tanrı kavramı çok farklı her dinin tanrısı var tanrı hangi tanrı yani
Soran1 yılTatlım tek tanri var sadece benim amacım neden artim dünyaya ayak basmamasi uzaylilar bile gelicek aw
Cevap sahibi1 yıltek tanrı mı var? nerden biliyorsun?
Soran1 yılNerden mi çok basit düzen herşeyi geçtim irade kalb düşün saniye lerde binlerce kez çarpıyor ya iradesi olsaydı bizim gibi dinlenme hakkı yokmu o zaman onun beş dk dinlenmesi senin için bitmeyen işkenceli hemde 500 yıla bedeldir
Cevap sahibi1 yıldüzensizliklerde var ama
Soran1 yılZaten bı simülasyon içindeyiz biz
Soran1 yılGerceklik algısı yok asla olamadı
Soran1 yılÖyle sistem ki bizi yaşama mücadelesine sürüklediği için biz düşünmüyoruz
1 yılKorktuğu için karşına çıkmıyo. Bu kadar rezil bir dünya yaratıp utanmadan karşına mı çıkacaktı bır de?
01 Yorumla
Soran1 yılİşte gelse anlar insanlara
bize ayrılan sürenin sonuna geldiğimizde bunlar sanki hiç yaşanmamış gibi oluyor. uyandığında belki de sadece seçimlerin kalır geriye
05 Yorumla
Soran1 yılBelki de reenkarnasyon
Soran1 yılİşte anlasaniz bı
Soran1 yılBilemiyoz knk
1 yılBir ses olsa zaten herkes inanmaz mıydı
037 Yorumla
Soran1 yılOlsa inansa herkes
- 1 yıl
Bu kadar farklılığa gerek kalır mıydı
Soran1 yılNasıl yani
- 1 yıl
Herkesin inanmasını istesem ve yaratıcı olsam bu kadar karmaşık sistemle uğraşmazdım insanlar da tek tip olurdu tek düşüncede olurdu falan filan
Soran1 yılBilemeyiz işte baksana herkes ayrı dünya kimisi sapik kimisi vahşet yanlısı kimisi sanki melek hepimizin içinde bı melek şeytan var ama denge kimi seçer o bizim kaderlerimiz tayim edilmis biz sadece kendi hikayemizde figüran bile değiliz kararlarimiz bizi yola surukluyor ama kime göre mesela böyle doğmayı istermiydim keşke kız ya da maskulen bir erkek olmak isterdim neden feminen erkek olarak yarattı bunun sorumluluğu çok mu basit işte sorular ama cevaplar muamma
Soran1 yılAynen brom
- 1 yıl
Feminen misin
- 1 yıl
Brom
Soran1 yılAynen maalesef dedim ya yazım da escinselim
- 1 yıl
Bence iradeni fazla hafife almamak gerek, zira esiri oluyor insan bir süre sonra
Soran1 yılDüşünsene bı erkeğe aşık oluyorsun onu gorunce heyecanlıyorsun en yakın arkadaşın bile olabilir bazen elin ayağın birbine dolaniyo itiraf etmeliyim ki bı kaç kere aşık oldum ama eşim benden şüpheleniyor kormuyorum degi rezil olurum diye dışarda erkek gibi davranmaya çalışıyorum
- 1 yıl
Evlendikten sonra mı oldu
Soran1 yılHayır ya dogustan var yani 15 yaşlarında fark ettim ama psikiyatri gidemiyorim bile utanıyorum eşim annesinin yanına gittiğinde kötü şeyler yapıyorum feminen taraf ağır basiyo ve sonra pişman oluyor tekrar tekrar durduramiyorim da desem bin dert demeden bin dert
- 1 yıl
Peki neden evlendin o zaman
Soran1 yılBunları bastırmak için ya da bilmiyorim sevdim sanırım bu örf adet meselesi erkek adam evlenir üremesi için ve diğerleri ters kısaca toplum baskı işte
- 1 yıl
Kötü olmuş, eşin adına da zor bir durum
Soran1 yılTek omu brom benim adıma kötü durum hep içim içimi yiyo
- 1 yıl
Bence cevabı burada arama, dinî boyutunu bir hocaya tıbbi boyutunu da bir doktora danış
Soran1 yılTıbbi boyutu için utancını yensem
- 1 yıl
Bi kere evlisin ve bunun sana verdiği bir sorumluluk var, sırf bunun için bile gitmen gerekir
Soran1 yılBaksana profilindeki paylaştığın o çocuk ne suçu vardı peki buyuklerin ölümlü oyunu Küçük masumlara zarar veriyor bunca masum bebek katlediliyor ama bizi sevdiğini söyleyen bizi kendi nurun yarattigini meleklere şeytanlar diğer varlıklara üstün yarattigini şöyle yaratici sa ses çıkarmıyor
Soran1 yılElimdne geldigince valla çabalıyorum çalışıyorum bu sorunla başa çıkmaya çalışıyorum
Soran1 yılEşimin şüpheci sorulari beni germiyor değil
Soran1 yılGözümün içine bakın sen erkeklerdenmi hoslaniyorsun diyor ya da düşün artim insan yerin dibine girer gay misin diye soru yoneltiyo bazen
- 1 yıl
Eşin sana ilgi duymayıp kadınlardan hoşlansa tepki verir miydin
Soran1 yılVerirdim valla ha
- 1 yıl
Kıskançlık var yani
Soran1 yılNe diyon namus o gvt miyim ben hayatta hata affetmem zaten hayatımda zina yapmadım oda yapmicak kimse kb valla
- 1 yıl
Kadınlara ilgili olması diyorum, namusu bir kenara bırakınca sorun var mı
Soran1 yılSaygı duyardım kadınlara ilgi duyması hosuan giderdi erkek gibi davransa beni karı gibi kullansa ☺️🤭
- 1 yıl
Çocuk var mı
Soran1 yıl2 çocuk var
- 1 yıl
Hmm o zaman durum psikolojik diyebilir miyiz, hormon tedavisi falan
Soran1 yıl15 yaşından beri mi
- 1 yıl
Doğuştan bile olabilir, sonuçta sen bunu beslemişsin bugüne kadar
Soran1 yılNasıl yani anlamadım
Soran1 yılDoğuştan bence ya
1 yılEvet var
01 Yorumla