+1 yılFaktoring, vadeli satış yapan firmaların her türlü mal ve hizmet satışından doğan alacak haklarını faktor adı verilen finansal kurluşlara devretmek suretiyle kısa vadeli kaynak sağladıkları finansman tekniğidir.
02 Yorumla
Soran+1 yılpeki öyle bir şirkette çalışmak benim zararımamı olur faydamamı yani iyi kazanırmıyım yoksa zaman kaybımı şu an da bir firmada muhasebe departmanındayım
- +1 yıl
Konuyu hortlatıyorum faktoring şirketinde çalışan var mı acilll
Gizli Üye(36-45)+1 yılfactoringde satıcı, alacaklarını factoring sozlesmesiyle factoring şirketine satar ve bununla birlikte alacakların tahsil edilememe tehlikesini de bu sirkete devreder.
04 Yorumla
Soran+1 yılpeki öyle bir şirkette çalışmak benim zararımamı olur faydamamı yani iyi kazanırmıyım yoksa zaman kaybımı şu an da bir firmada muhasebe departmanındayım
Cevap sahibi+1 yılbu şirketler, müşterinin alacağını karşılığında peşin odemek suretiyle satın alır. risk konusu sirkette hangi konumda olduğunla ilgili biraz.
Cevap sahibi+1 yılkarsiligini*
- +1 yıl
Anlayacağınız dille söyliyeyim Factoring şirketi herhengi bir şirketin ya da kişilerin vadesinden önce kırdırmak istedikleri çeki factoring'e götürür ve factoring şirketi belli bir komisyonla bu çekleri kırdırıyor sadece çek değil kıymetli evrakların bazılarını alırlar ve factoringinde çeşitleri var. Factoringte çalışmanın sana bir zararı olamaz sen sadece çalışan olacaksın şirket kurmak istersende riskleri var tabiki ama tedbirli olursan risk minimuma iniyor.
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 743 cevap paylaştı.
+1 yılMerhaba Faktoring Özel Sektör olarak hizmet veren bir finans kurumudur.
Kobilerin Şirketlerin Vadesi gelen çeklerini nakte çevirir kredi sağlar finans yönetimi yapar...05 Yorumla
Soran+1 yılpeki öyle bir şirkette çalışmak benim zararımamı olur faydamamı yani iyi kaszanırmıyım yoksa zaman kaybımı
- +1 yıl
Kazancın da prestijinde kariyerinde çok çok iyi olur
Soran+1 yılçok teşekkür ederim tek olumlu yorum yapan sizsiniz.. ne katabilirim kendime şu an da resmi muhasebe departmanında çalışıyorum nasıl yaparım bilmiyorum ki daha başka bildiğiniz noktalar varsa değinirseniz sevinirim.
- +1 yıl
Yaşar
Tam
Şirinoğlu
Bunlar en çok bilinen faktoring kuruluşlarıdır.
Bütün faktoring kuruluşlarının sistemleri vardır bu sistemler Merkez Bankası ve KKB (Kredi Kayıt Bürosu) Sistemleridir.
Yani Personel olarak bu sistemleri iyi öğrenip hata yapmadan işlem yapabilmeli
Müşterilerle iyi dialog kurabilmeli talepleri iyi anlamalı mantıklı çözümler üretmelisin.
Amiyane Tabirle anlatacak olursam x esnaf sen çalıştığın kuruluşa geldi elinde 60 günlük 100 bin liralık çeki var senden bu çeki belirli oranlarla nakte çevirmeni talep ediyor...
Senin yapman gerekenler harfiyyen belli hiç alternatifin kaçışın yok zaten
Çekin İlişkili olduğu faturayı sorgulayacaksın faturayı kesen kuruluşların güvenilirliğini sistemden sorgulayacaksın Çekin keşidecisini Sistemden sorgulayacaksın Varsa cirontaları sistemden sorgulayacaksın yaptığın bu sorgulamalar dahilinde sistem sana bir puan verecek... - +1 yıl
Sistem sana ya diyecekki evet kuruluşumuz bu çeki nakte çeviriyor firma çeki olumlu sonuçlandı.
ya da Çek istihbaratı olumsuz sonuçlandı çeki nakte çeviremiyoruz diyecek sende bunu müşterine mantıklı bir biçimde aktaracaksın...
Temsilci bu işlemleri yürütür.
Çek olumlu sonuçlanırsa çek sahibinin carisini açar sisteme muhasebe departmanına iletilmek üzere banka hesap bilgilerini girer.
Muhasebeye sistem otomatik talimat gönderir.
X firmanın sahibi sayın xyz kişisine 100 bin liralık çek karşılığında 92 bin lira ödeme uygun görülmüş Teyidi Genel müdürlük tarafından verilmiştir diye...
Muhasebede internet bankacılığından 92.000 lirayı firma hesabına yollar çeki elden teslim alır çek alındı makbuzu keser faktoringin görevi burada sonlanır :)
Saygılarımla :)
+1 yılVadesi dolmamış faturalı çekleri vadesinden önce yüzde hesabı kesintilerle ödeyen şirket.
06 Yorumla
- +1 yıl
Yani çevre yapma açısından mantıken daha iyi olur maaşıda fazlaysa güzel yani tamamen sana kalmış
Soran+1 yılteşekkür ederim kardeşim
- +1 yıl
Teşekkür ediyosan eig başkan :)
Soran+1 yılama biraz daha bilgi maaşlar hakkında felan :))))
- +1 yıl
Ooo maaşıda patron verecek blader ne bileyim :D
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 391 cevap paylaştı. zamannı dolmayan çekleri belli bir % karşılıgında nakte çevirir
03 Yorumla
Soran+1 yılpeki öyle bir şirkette çalışmak benim zararımamı olur faydamamı yani iyi kaszanırmıyım yoksa zaman kaybımı
Soran+1 yılmüşteri ilişkileri uzmanı
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 969 cevap paylaştı.
+1 yılFaktoring borçlanan şirketlerle işgilenır
06 Yorumla
Soran+1 yılpeki faktoring şirketlerinde çalışmak iyimidir kazancı felan bilgin var mı
- +1 yıl
Komisyon üzerinden kar alirsin. Ne pozisyonda çalişicagina bAgli
Soran+1 yılmüşteri ilişkileri uzmanı olarak.. ama oraya maaşlı girmiyormuyuz sadece primmi
- +1 yıl
Ben sana faktoring sirketini acikladim. Firmanin sartlarini bilemem dimi
Soran+1 yılpeki teşekkür ederim
- +1 yıl
Garanti bir iş değil toplu isten çıkarma yapiyolar ortada hiçbirşey yokken benim arkadasim yapiyodu bu isi 1 yıl içinde 2 defa isten çıkartıldı
faktory fabrika demek fakriba kuracaksınız heralde
01 Yorumla
Soran+1 yılfaktoring diye birşey şirket bunlar büyük bir şirket internetten faktoring şirketleri yaz çıkar
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılZamanı olan çekleri kırarlar
02 Yorumla
Soran+1 yılpeki kazanç iyimi çalışmak nasıl olur
- +1 yıl
Ne biliyim
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 7,5b cevap paylaştı.
+1 yılYasal tefecilerdir. Çek kırarlar felan filan.
02 Yorumla
- +1 yıl
Yani o kadarını bilemem de ben çalışmam bana göre değil.
+1 yılyasal tefecilik
03 Yorumla
Soran+1 yılpeki çalışmaya başlasam pişman olurmuyum
- +1 yıl
olmazsın sanırım
Soran+1 yılteşekkür ederim
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım