Talibanlar neden böyle? Yaşadıklarıma bakar mısınız?

Ben aslen Afgan değilim 2 sene önce babamın yanına gittim basima kötü şeyler geldi. Başım açık diye talibanlar önümü kestiler aralarında türkçe bilenler de vardı hatta türk olanlar da vardı senin niye başın açık dediler bende Türkiyeden babamı ziyarete geldim dedim. Sen burada açık gezemezsin başı açık gezenin cezası bellidir infaz edileceksin dediler benle birlikte 6 kişiydik diğerlerinin suçu farklı farklı bilmiyorum artık güya onlara göre suçluyuz neyse bizi sırayla dizdiler kurşuna taradılar kurşun bana denk gelmedi kurşun şakak kısmımdan sıyırıp geçti ama kan geldi kendimi yere attım ölmüş gibi davrandım kanı görünce çekip gittiler herkesin akrabası falan geldi ağlayanları duyana kadar kalkmadım yerimden ordan birine durumu izah ettim hemen Türkiyeye git yaşadığını öğrenirlerse yaşatmazlar dediler ve bizim kimliklerimizle birlikte sosyal medyaya yüklediler beni hala ölü biliyorlar ama ben çok şükür yaşıyorum Türkiyedeyim.

Güncellemeler
11 ay
Arkadaşlar bana sıkan taliban aslında halamın oğlunun eniştesiymiş görüntülü aramada tanıdı beni özür diledi bende ona “seni küçükken sobaya düşürdü baban sende intikam olmak için büyüyüp taliban oldun” dedim güldü sonrada bana istediğin zaman başın açık gel Afganistan’a Talibanlar senin hizmetkarın dedi bende tamam dedim :)
Talibanlar neden böyle? Yaşadıklarıma bakar mısınız?