Daha sonra da bu yüzden hep laf altında kalıyorum.
Ya da kavgadan kaçıyorum
Nasıl yene bilirim bu illet karakterimi
Ya da kavgadan kaçıyorum
Nasıl yene bilirim bu illet karakterimi
karsi tarafta böyle sanki tirsiyormussun gibi bir his uyandirdigini düsünüyorsun degil mi. veya yazik her an kalp krizi gecirebilir diye düsündüklerini.:) tamami ile dogru nefes alip vermemenden kaynaklaniyor. o yüzden aktörler sporcular bunu programalari icerisinde bulundururlar. nefes kontrolünü ögren uzak dogu taktikleri falan. kurtulursun o dertten.. daha da iyisini istiyorsan uzak dogu sporlari yap.. vücudunu ve kanbasincini kontrol etmenin sana hayatta neler katabilecegini ögren. yani canim nefes kontrolü. hani filmlerde hamileler falan da yapiyor ya. ama aslinda cok daha kapsamli bir konu. Nefes Kontrolü.. panik ataklardan da kurtuilmani saglayacak. varsa tabi
Hayır panik atak yok. Sadece biri aniden bana saldırınca kendimi hazır hiss etmiyorum. O yüzdendir belkide
anladim zaten. sen beni dinlesene. nefes teknikgini veya kontrolünü ögren. bisey biliyoruzda söylüyoz:D heyecandan düzensiz nefes aliyorsun ve bu da kalbine fazla oksijen gitmesine onunda daha fazla kan pomaplamasina sebep oluyor unutma ki en yogun kan akisi boynundaki sah damarinda.. ses tellerine cok yakin. sesinin titremesi ve kisilmasi bununla yakindan ilgili. bence Hazir olmamani düsünmen daha ilk defanin gerceklesmemis olmasindan. onu atlatinca zaten kendiliginden cözülüyor. bunlari kavag et diye söylemiyorum. kavga gereksiz ve ucuz. ama olurda siddete magruz kalirsan. gözünü kapa bagir ve saldir. heyecandan icine doldurdugun havanin bosalmasi lazim. ama tamamen degil. yarim! o yüzden diyorum ya nefes teknigi antremanlari yap diye.
Küçükken bende öyleydim, kavga ede ede açıldım.
Sağlıkla alakalı bir problemin olabilir, bir doktora görünmeni öneririm.
Ofke kontrolu problemin var bence bir psikoloğa git sen
Cevap
10Cevap
Derin nefes al, sert ve tek tek konuş. Rahat olmaya çalış. ¦¬)
https://i.hizliresim.com/MP4Agk.gif
Korkudan o her ne olacağını bilmeme korkusu gibi bişey birde kavga etmeyi bilmiyosan ondandır :) O şekilde kavgaya girme yerleri süpüren taraf sen olursun :) O ortaokul zamanında bendede vardı ama insana öğretiyorlar be dövüş sanatlarını :)
Bende de oluyodu bazen kendinden beklentinin fazlalığını ve kendini kastığın için olabilir.
Adrenalin işte bu , sürekli kavga edersen vücudun alışır soğuk kanlı kalabilirsin
Kavga etmen lazim ettikce alisirsin
Surekli kavga edicen yane :)
Titremek krize girmek demektir
Çok heyecanlı olduğun için oluyor
Heyecandan olur.
G. t korkusu bu olsa gerek
Heyecandan olabilir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar