Burada hep "Aleviler Müslüman mı?" diye soru açılıyor, bende soruyorum Nakşiler Müslüman mı? Bize hep bunlar kafa kesiyor, bunlar büyüyle cinle uğraşıyor dediler. Sizce Nakşibendiler Müslüman mı?
Not: Alevi değilim.
Not: Alevi değilim.
Aleviler Müslüman mı diye başlık açan varsa halt etmiş demektir, ne diyelim.
Aleviliğin bir şii-sufi İslami mezhep olduğu ve yörelere göre değiştiği gibi (ki bu farkların temelinde Osmanlının baskısı ve Alevi tekkelerinin kapatılması ile, Türkiye şiiliği olan Aleviliğin mektebi bir oluşumdan, aşık ve ozanların halk diliyle aktardığı, asimile olmuş bir kültürel oluşuma dönüşmesi vardır), Nakşibendilik de yörelere göre değişir. Ancak ülkemizdeki Nakşibendi tarikatı itidallidir, ve duyduğunuz şeylerin hiç biri yoktur. En favori sufi tarikatimdir. Sonrasında Kadiriler gelir. :)
nakşi tarikatının ilk şeyhi ebubekir hz. olup 100 yıl önce son asrın ricalluh hazeratı gelmesiyle son bulup birdaha bu tarikata şeyh gelmemiştir şimdikiler ise din tüccarıdır müslüman bile olamazlar onlar. tanıdıgım ve bu son asrın ricalullah hazeratına. baglı 1 2 kişi var adamların 5 kurus parası yok kardeş 7 24 ibadetle günlerini geçiren insanlar şimdiki tarikatlar felan din tüccarlıgı yapan kişiler.
Naksibendiler müslüman koyu müslüman tabiri vardır onlarda buna uyar ama islamla ilgileri yoktur kendi amaçları ve kendi ürettikleri şeylere hizmet eden bir din vardır buna ister islam de ister başka bir isim tek gerçek vardır Allah yolunda olmadıkları Din sadece bir araçtır Kurani sorgulayan biri bu şahısların ne olduğunu anlar
Hiçbiri beni ilgilendirmiyor Tarikatlar saçma no religion no pain al cemiyette pisiyorum dinle
Cevap
2Cevap
Ahaha ne sacmaliyon sen hafiz, naksibendi bir tarikat, buyuyle bilmemneyle de bir alakasi yok. Mahmut efendi, suleyman efendi tarikati gibi bisey o da
Sanmam, Suleyman efendi de yerinde birini birakmamis ona bakarsan. Onlar da mi musluman degil o zmaan
senin sanıp sanmamanla olmuyor bu işler, bir işte süphe varsa o işi kontrol edeceksin araştır bakalım bunlar ne iş yaparmış bu tarikat nasıl kurulmuş. İstersen ben sana bir kitap öneriyim onu bir oku, Emre Polat- Dini ve Tarihi Arka Planlarıyla Ehl-i Beyt'e Karşı Bir Akım: Nakşibendilik
Evet müslümanlar ama kafa kesme büyü gibi şeylerle uğraşmazlar.
Halidi kolu can aşk..
Ne demek istedinki?
Yani diyorum ki bunlar kendilerini olmadıkları yerlerde görüyorlar, işid denen örgütün büyük çoğunluğu nakşi kafa kesmek orda hobi olmuş artık, bahaeddin nakşibendin 12 yıl cellatlık yaptığını cübbeli kendi itiraf etti konferansta, hemde o İmam Rabbani denilen insan "ben aşk aleminde o kadar ileri gittim ki ebu bekiri, osmanlı, ömeri, aliyi de geçtim" diyor mektubatında
Rabbim ıslah etsin diyecek birşey bulamıyorum
Hayır kardeşim sen birşey bilmiyorsun ve ben kafasını ordan burdan duyma şeylerle dolduranlara cevap vermek istemiyorum.
Kaldı ki bizim vekilimiz herzaman nakşibendiden değil halidi denim diyin der. Yani tüm nakşibendiyi savunmuyorum.
Hayır silsile annemde ama rabıtada onu anmıyoruz sen necisin kimlerdensin sana onumu andırtıyorlar?
Cevabı yanlış yerde arıyorsunda ondan çok merak ediyorsan git çankırıya burdan kimse net birşey diyemez
Birde adın koraymı?
Yanlış yapıyorsun diyebilecek birşeyim yok insanları yanlış yönlendirme
doğru işid nakşibendi o yüzden onlara en büyük tepki nakşibendi halidi kolundan geldi.. ya biraz akıllı ol yazdıkların o kadar saçma ki. öncelikle nakşibendi hz cellatlıkla ne ilgisi var,70 bin evliyanın reisi imamı rabbani hz mektubatını anlamak için evvela tarikatı doğru anlaman lazım. nakşibendi tarikatına mensup biri olarak sorularına açığım buradan istediğin soruyu sorabilirsin , sen zerre miktari nakşibendiliği bilmeden o büyük zatlara nasıl iftira atarsın. herkes haddini bilsin.. meydanı boş zannederek atıp tutamazsın. hodri meydan çekiyorum... ben Allah dostlarına laf söyletmem...
@nekola
"Alimle girdiğim her münakâşayı yendim, cahille girdiğim her münakâşada yenildim"
Boşver sen bunları.
Müslümanlar
Çıkarmış mış mış. Emin olmadığın şeyler hakkında yorum yapma.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar