ülkücülük türk-islam birliğine dayanır.
Ülkücü olup müslüman olmayanlar?
ülkücülük türk-islam birliğine dayanır.
CKMP partinin kitleselleşmesi için Türkeş "Tanrı Dağı kadar Türk, Hira Dağı kadar Müslümanız" sloganını kullandığı gibi hareketin ideolojisini genişletmeye çalışmıştır. Seyyid Ahmet Arvasi ve Dündar Taşer gibi ideologların girişimleriyle "Türk-İslam Ülküsü" denilen şeklini almıştır. Türkeş, asker kökenli bir lider olarak Atatürkçülük konusunda tavizsiz idi. "Türk-İslam Ülküsü" fikrini şekillendirirken laiklik konusunda hassasiyetleri koruyarak Atatürk'ün Türk milliyetçiliği konusundaki fikirlerini ön plana çıkarmayı hedeflemişti.
Ülkücü değil Türkçüyüz! ülkücülük biteli çok oldu Devlet bey geldi bitirdi herşeyi ben bizzat 12-13 yaşından beri ocakta büyümüş ve hareketin nasıl yozlaştırırdıgını görmüş biriyim ondan Türkçüyüm.Liderler 100yılda bir gelir Türkeş,Atatürk gibileri 500yılda bir gelir :) Tanrı Türk'ü korusun ve yüceltsin
tanıdığım ülkücülerrr atatürkü sevmez getirdiği yenilikleri batılaştırmayıı kötü amaçlı düşünürler. çnkü kadınlar tanıdğım ülkücüler için aşağı varlıklardır. istedikleri gibi giyinmemeli erkekler nasl isterse öyle yaşamalılar ve erkeklere karışmamalılar. yani tanıdığm ülkücüler geri kafalılar.. pekii sen türkçü ? sen nasıl düşünüosun atatürk hakkında ve yaptıkları hakkında. sende ülkücüler gbi düşünüo olablrsin sadece merak ettim türkçüyüz dediğin için
çok yanlış düşünüyosun Ülkücü hareket çok kötü yozlaştırırdı sana gerçek Ülkücülerden birinin ismini vereyim araştır facebook google vsvs bak bul Yusuf Ziya ARPACIK.Ülkücüler Atatürk'ü sever ve zaten Atatürk'e başbuğ hitabını Ülkücü Hareket takmıştır ve onlar adlandırır sadece ülkemizdeki komünist grupların Atatürk deyip ona uymayan şeyler yapması hareket içinde bölünmeyi çabuklaştıran şeylerdir zaten 80darbesinde Ülkücü koğuşlarına ne sahtekarlar ne hırsızlar sokulmuştur
Türkçüler son başbuğ olarak Atsız ya da Türkeşi görmezler Mustafa Kemal ATATÜRK'ü görürler bu cevap Türkçülerin Atatürk'e bakış açısını açıklar
Türkçülüğü nazizm gibi herkse saldırmak gibi bir hatayada düşme Türkçülük devlet yönetiminde sadece Türk asıllı birilerini ister ilk hedef budur,ben hocalı katliamını anmak için toplanan arkadaşlarıma saldırp hepimiz ermeniyiz hepimiz kürdüz diye bağıran T.c. vatadaşlarını Atatürkçü diye ortada dolaşırkende gördüm Atatürk üzerinden kendi içlerine adam topluyorlar
son zamanlarda mı türedi bu nedir. olur olmasına neden olmasın ama bana ülkücü dediklerinde yanında müslümandır demlerine gerek kalmaz ben o adamın Müslüman olduğunu bilirim.
Ülkücülük , Türk-İslam sentezidir. Müslüman olmayan ülkücü olmaz.
Müslüman olmayan Türkçü olabilir. Nihal Atsız gibi
Saol gizli
rica ederim
+1
aynen
Cevap
18Cevap
Ülkücü olup müslüman olmayan olmaz..
Ülkücülük Türk-İslam sentezine dayanır..Türkçülükle bir değildir ülkücülük..Türkçü hristiyan ateist olabilir örnekleri var..
Ülkücü olup müslüman olmayan yoktur. Ben varım diyen birisi de varsa şaşkındır.
Ülkücüyü bir an faşist olarak okudum bu kadar tesadüf olur mu
Faşizim italyan ırkçılıgır Ülkücülükte ırkçılıkta olmaz hadi yavrum işine,siz komünistlere göre komünist olmayan herkes faşist :)
Çevremdeki ülkücülere göre yorum yapıyorum ben Kürt asıllı olduğum için iki samimi ülkücü arkadaşım tarafından sürekli dışlanıyorum. Allahın Kürd'ü, Kürt gel buraya gibi cümlelerle çağırılma sebebini açıklar mısınız ?
öyle bir şey olamaz ülkücülerin düşüncesi zaten saçma o ayrı bir şey eğer müslüman değilse türkçü düşüncededir bence ülkücülerde birini seçmeli ümmetçilik ya da türkçülük çünkü ikisi birarada olmaz imkansız
Sorduğun soruda mantık namına bir şeyler olsun lütfen. Bir partiyi tutmanın müslüman olmakla ne alakası var :)
ülkücü türk-islam birliğini amaç edinmiş kişiler. yani müslüman olmamakla alakası var :)
KAFİRUN suresi: "Sizin dininiz size benim dinim bana"...
.
bizi ilgilendirmez ;)
şamanizm olduklarını düşünüyorum çünkü Türkün özü şamandır der onlar
bence ya ülkücü değidir... ya da ülkücü gibi davranan ajandır... ülkücülük manasını biliyosan eğer, müslüman olmayan birisi ülkücü olamaz
Olamaz böyle bir şey..
Ama ülkücülük her ülkede yok mu?
Hristiyanlarda da var ülkücü?
tanıdığım biri var böyle ve görüşlerine çok değer veririm
normaldir varmıs zaten ırkını seven o ırın dınını sevcek dıye bırsey yok ya
Muhsin başkanın yolundayım ben bilen bilir Müslümanımda çok şükür
Şamanist göktengrici falandır veyada hristiyan bile olabilir gayet tabi olur.. Saygı duymak lazım..
Şamanizm manyağı olan da çok. Aslolan İslam ile yoğurulmasıdır tabi.
varmıymış onlardan ya :)
tekbir dendiğinde bug a girerler
PArdonda malmısın ikisinin ne alakası var ?
güncelleme
pek rastlamadım
hristiyan ülkücü hiç duymamıştım?
hristiyan demedim? :) müslüman değilse hristiyan olmak zorunda değil :)
yani müslüman değilse hristiyan, yahudi, budist gibi dinden mensup olması gerekiyor sanırım ben yanlış mı anladım?:)
yani bir sürü seçenek daha var
ne gibi?
yok onu anladım :) müslüman olmayan ülkücü yoktur :)
Bilmiyorum ama ne hali varsa
gorsun.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar