Ben her zaman için dinimizi araştıran okuyan birisiyim aynı zamanda güvenilir kaynaklardan bilgi alınması gerekir İslamiyet'e şu gerçektir hocanın sözüne değil nakli itibar edilir. Dinimiz İslam web sitesi var ve çok güzel çok beğeniyorum özellikle doğru kaynaklar veriyorlar ve aynı zamanda yeri geldiği zaman diyanet işleri başkanlığının din işleri yüksek kurulu başkanlığına e-devlet üzerinden soru göndererek bilgi alırım yani kaynaklara bakarım neler yazdığına bakarım bu tarz hocaların söylediği Benim için önemli değil.
bu tarz basliklar genelde dikkat cekmek icin yazilmis oluyor ama bu hoca neden kaskoya haram dedi, dini anlamda dayanagi nedir, bunlara bakmak lazim diye dusunuyorum. islam hukuku dersi almistim, biraz da kisisel ilgim vardi, ona gore yorum yapiyorum tamamen. islam dinine gore var olmayan seyin satısı, bunun uzerinden kâr elde etmek yasak. kasko ya da sigorta isinde de aslinda gerceklesmemis ama gerceklesme ihtimali olan bir durum icin (kaza) sigorta sirketlerine odeme yapıyoruz, yani sirket var olmayan bir durum uzerinden para kazaniyor. bu mantikla bakinca kasko yaptirmak haram olabilir dinen. detayli bilgisi olanlar yorum yaparsa daha iyi olabilir tabii
2
10 Yorumla
Soran
1 yıl
Ya bu hacı hoca taifesinin söylediklerinin tam zıttını yapınca Müslüman oluyoruz resmen , vallahi bizde şarap icicez kana kana icicez diyen hocadan ne halt beklersin ki
Çoğu hoca gibi görünen insana ben de inanmam. Hoca olduklarına inanmıyorum ki davranışları da öyle. Şarap içicez diyen kişi öteki taraf için konuşuyor burada bir saptırma yapıyorsun.
Ben de izlemeyen tayfa olur onlar görüşten etkilenir için dedim. Kaldı ki cennet kadehleri elbette bu dünyadaki kadehler gibi değil. O sözü söyleyen hocayı sevmem ama içecez sarhoş olacaz, sızıp kalacaz gibisinden de söylediğini sanmıyorum.
8 dönem İslam hukuku dersi aldım. Ticaret, borçlar, aile vs. Mutlaka bir dayanağı oluyor. İyicə araştırmadan karalama yapmaya gerək yok. Bu her konuda geçerli.
abicim her onumuze gelen imam müslüman olsaydı din bu derece yozlaşmazdı zaten🧏🏻 adamlar uzaya roket fırlatmanın caiz olmadığını konuşuyor akıl mantık dahilinde mi