AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
132Cevap
Zekiyizde kullanmayi bilmiorz bizde su armut dus agzima dus dioruz onn icnde hep geri kaliorz ve sormluluk almiorz ya da verilen sormluligu yerine getirmiorz anlyacagn biz afersn ayi gibiyz yazn yasar kisn uyuuorz avrupalilarda bu yuzden bizden iyi
birçok avrupa ülkesinde ıQ ortalaması türkiyeden brkaç puan yüksek ama bu onları zeki bizi salak yapıcak kadar fark olduğu anlamına gelmez...
Teknolojileri bakımından kıyaslarsanız, kim zekiymiş bulursunuz yanıtıını efendim
Geber pislik
Sessiz olun lanet pislikler yoksa federaller yakında hepimizi parmaklıkların arkasına tıkıcak!
Ahh dostummmmm lanet olsunn
daha özgürler diyebilirim...
zeki olduklarını şöyle söyleyebilirim adamlar herşeyi araştırıyorlar ne var ne yok
Daha zeki olmasalar bile daha karakterli bir toplum oldular biz asıl varlığımızı çoktan kaybetmiş bir parça millet olduk
ülke olarak sorunumuz çok. onlar kadar rahat değiliz ki. aynı ekonomik durum, eğitim, kültür seviyesi bizde de olsa şartlar eşit olabilirdi.
Daha zeki veya daha becerikli değiller..
Çok disiplinli ve düzenli çalışıyorlar, her konuda.. Eğitimi iyi veriyorlar..
avrupadaki insanlar zorluklarla fazla karşılaşmadığı için her olayı en basitinden hallettiğinden ötürü onlar zeki görünüyor.. yoksa bizdeki mehmet amca neden üst geçit varken kısa olan yolu seçip araba çarparak ölsün..
Almanyadakiler sadaka kutusu yapmis sokaklara bizim turkler sadaka kutusunu sokup goturmus bu neye giriyo bilmyorm ama sevyorm yurdum insanini :-D
Avrupalilar daha zeki olduklari felan yok sadece adamlar çalışkan. Bizim Türk insani ben dahil hep ayagimiza gelsin olayi. Armut pis agzima duş
çünkü türkler hayallerini istedikleri gibi gerçekleştiremiyorlar ve önlerinde hep bir engel oldugu için çoğu şeyden geride kalıyorlar.
en zeki insanlar çin, japonya, korededir. bukadarda net adamlar insanlığı bitirip robotlaşıcaklar :D
Bizde çok büyük bir eğitim sorunu var tamamen rezil bir eğitim sistemi böyle olunca da herşey eksik kalıyor disiplin yok kural tanıma yok ayrıca yaşam standartımız düşük
Evet ama bu biraz cevre ile alakali. Cunku zekanin%35 i genetik %65 cevredir. Avrupada imkan var
Kimse kimseden daha zeki değil, sadece içimizdekiler gibi yobaz değiller
Hayır sadece disiplin ve para yani olanakları farklı kılıyor onları
Zekalarını bilemem ama insani değerleri daha gelişmiş ayrıca daha çalışkanlar.
Avrupalılar heleki alman ve fransızlar tam bir gerizekalı
Zekanın ırkla ne alakası var Allahını istersen.
Sadece uyumamak lazım.
Biraz insan ırk özelliklerini araştır istersen köpeklerde bile var bu:)
İyi bilirim o konuları.
Zeki insan beynini kullanabilmedir. Beyin kullanmanın ırkı yok , Paris'liymiş Çorum'luymuş bakmıyor o işler.
Kullanabilmelidir *
Cevapveren bence abuksun cunku bildigini soyledigin seyi bilmiyorsun bak bakalim Einstein , Sigmund Freud, alfred Nobel , Heinrich Rudolf hertz , max born vs kimmis bir arastir bakalim not ; bunlari asla sevmem irk olarak ama irkin genetige etkisi buyuk turkler savasci millettir cinliler miskin gibi gibi
@Aonur
Bilmeniz gereken ilk şey ırk ve millet farklı kavramlardır. Türkler , almanlar vs. millet , Avrupa'lı ise ırk ki soruda belirtilen Avrupa ve Türkiye'nin bir kısmı da bu kıtada.
Muhtemelen kastedilen şey Danimarka , İsveç vb. Avrupa ülkelerinin gelişimi. Buna neden ülkelerin sistemlerini insana değer üzerine kurmalarıdır. Sayısal , sözel , politik ve başka çeşit zekaya önem vermeleri. Ezbere dayalı olan bir eğitim sisteminde , torpil ve parayla çalışanlar mevcut olduğu bir yerde , bilime düşünüre önem verilmeyen bir ülkede Einstein bekleyemeyiz.
Son olarak , aynı şekilde yaratıldık. Beyin hücrelerimiz falan aynı. Aynı da kullanabiliriz.
Hanim efendi ben soruya degil sizin irk konusunda görüşürüznuze cevap verdim yahudiler yani irailliler zeki insanlardir denilebilir ayrica irk ve milliyet ayni seydir lutfen bu konuda birazdaha arastirma yapinz. Eğitim kalitesi de obemlidir ancak sunuda unutmamak gerekir ki otistik ya da down sendromlu insanlarinda kromozom hastaligi olarak gecer ama beyinlerinde bir hasar yoktur
@Aonur ben de aynısını size öneriyorum , detaylı araştırma yapın. Irk ayrı , millet ayrı.
Down sendromu hakkında pek bilgim yook ama , bu onların salak olduğu anlamına gelmez. Down sendromlu doğan bir çok ünlü , başarılı insan var.
Şayet öyle değilse bile benim bahsettiğim normal insanlardı.
Ben orda sabit beyinlerin oneeimsel ozelliklerinden bahsettim kromozom hastaligi olarak meydana gelmiştir diyorum benim kaynaklarim ayni diyor ya sizinki
@Aonur
Şimdi bundan bahsetmenizdeki amaç zekanın ırk veyahut milliyyetle alakalı olduğunu mu savunuyor?
Bence hayır.
Bu hastalık bilim adamları tarafından hala araştırılmakta ve ben bunu size bilimsel olarak izah edecek kadar bilgili değilim.
Görüşüm , zekanın ırkla alakası olmaması yönünde. İyi günler.
Yok çok zeki değiller ama kapasitelerini en üst düzeyde kullanmaya çalışıyor ve yönlendiriliyorlar. Bunda onları başarılı yapıyor.
Avrupadaki bilim adamlarının %80'i türk. Bizim geri kalmamızın nedeni bilim adamlarına sahip çıkamamamız ve onlara yeterli yardımı yapmamamız.
Özellikle Orta ve Kuzey Avrupalılar zeki. Japonya ve Hong Kong'u da es geçmeyelim.
Onlarda eğitim, hukuk, yönetim mükemmel işliyor. Dahada önemlisi onlarda imkan var. Biri bişey yapmak isterse ona destek oluyorlar bizler gibi yapamazsın edemezsin yapan ne işe yatacak demiyolar
Daha zeki olduklarını sanmıyorum ama daha iyi eğitim alıyorlar.
Japonlar zeki ama türkiyedekiler daha zeki ama kullanamıyorlar
Herşey ile evet dakikalar sözünde duranlar ve dahası iş gereği gittim yaşadım
valla ne yalan söyliyim adamlar bizden zeki... en zekileri de herkesin ağzına eden kurnaz yahudi
Hayır sadece onlar akıllarını daha iyi kullanmayı biliyor
Bence Dünya'nın en zeki milleti Türkler tartışmasız.
Daha saf masum geliyorlar bana. Bizim insan daha cin. Bu da zeka sayılıyor mu?
İyi eğitilmişler.
Disiplin güzel.
Çevreye duyarlilik var.
bir insanın zekası toplumunun kültürüne göre ya gelişir ya körelir. ben bu kadar diyorum :)
Zeka değil de özgüven farkı olduğuna inanıyorum ben.
Bu ulustan ulusa değil kişiden kişiye değişir bence
zekadan değil yetiştirilme tarz ve hayat bakıs acılarından ötürü bizden öndeler insanlıga daha cok değer veriyor kendi değerlerini koruyorlar
Bence Avrupalılar bizden daha fazla kitap okuduğu için bizden daha zekiler bizim Türk milletinin aklı başka şeylere çalışıyo onlarinki bilime
Çalışkanlık ayrı zeka ayrıdır şeker şey :)
Kitap okuyan insan hem daha kültürlüdür hem de hayal gücü geliştiği için yeni ürünler ortaya koyabilirler bir bak bakalım bilim adamlarının çoğu yabancı Türk az neden çünkü Türklerin akılları başka şeylere daha iyi çalışıyo
Nerden biliyorsun. Yazdığın şeyler tamamen safsata. Çok sayıda Türk bilim adamı var. Kitap okuma konusunda da yanılıyorsun, zekayı geliştiren kitaplar akademik temalı bilimsel kitaplardır ki dünyada en az okunan kategorideki kitaplar bu temaya sahip kitaplardır. Avrupa insanının okuduğu kitapların %80'ini romanlar oluşturuyor. Ve sana şunu da söyleyeyim roman okumak faydalıdır ama belli bir yerden sonra roman okumak dizi izlemek gibidir der bilim adamları. Yani kitap okumak zekaya etki etmez. Kaldı ki bir insan ya zekidir ya da değildir. Zeka sonradan edinilen bir şey değil :))
öyle birşey yok ama onlar yetiştirilme tarzı gereği bizden daha çok araştırıp öğreniyor ve genelde daha kültürlüler o kadar
Avrupalilar zeki degil ama cok caliskan insanlar. Bizim gibi tembel degiller ve bos islerle ugrasmiyorlar.
Zekiyiz ama kullanamıyoruz, kullandırtmıyorlar. Şu an avrupalıların çoğunun yapacağı yüzlerce projem var, fakat açıklayamıyor ya da yapamıyorsun işte imkanlar ve can güvenliği
Hayır tabiki
onların sadece hobilerine ayırdığı sosyal yasantılarına ayırdığı zaman bizden fazla
mesela geçim derdi yok gibi
biz paso iş allaa iş ;)
erkeklerin beyni sizin gibi penislerinde çalışmıyor mesela
Onlarda hersey serbest
Orada s*x okuluda var tatlım
Turkler avrupalilardan zekidir. Baska ulkelrrde gorulmeyecek komik ama bir okadarda mantikli fikirler bizim ulkemizden cikiyor ismi bile cikmis turk akli diye
asya insanı daha zekidir bunun yanında dünyanın en zeki ırkı türklerdir fakat idarecilerimiz yalama
Avrupalı insanlar zeki değil sadece okuyup araştırıyolar ve çok meraklılar
Eğitim, sanat ve bilime önem veriyorlar daha ne olsun
Daha zeki değil de... daha bilgili derim ben. O da her insanın elinde alsında...
Hayır tabikide öyle bişey yok onlar doğduklarında beyinlerine ses kayıt cihazımı koyuyolarmış
Nasıl yani
Yani herkes zekidir kimin hangi şehirden zeki çıkacağı belli olmaz :)
Ne kadar zeki olursa olsun Türkler daha zeki benim için
Onlarda akıl falan yok. Kafirde akıl mı olur? Akıllı olsa Müslüman olurdu hıyarlar...
Zeka dan çok üretken insanlar bizde tembellik alıp başını gidiyor
Domuz taşlamak, mahallede keskin nişancılık yapmak.
Zekaları tartışılır ama daha akıllı oldukları kesin
elbette arada zekileride vardır da kendinizi salak gibi görmeye o kadar alıştırmışlar ki artık herşeye şüphe ile bakar olmuşuz
Ben inanıyorum malesef bizim eğitim sistemimiz çok kötü yeteri kadar bilgi verilmiyor ailelerde aynı şekilde bilinçsiz.
Bizim zekamız bir tarafımız sıkışınca ortaya çıkar onlar da sürekli bence biz daha iyiyiz onlardan :)
Vaktinde herseyi bizden gorup, ogrendiler. Dengesiz bir anda yakaladilar yapimizi degistirdiler. Calisan bir millettik simdi 1 kitap okumak olum gibi geliyo bilmiyorum sonumuz ne olucak
Eğitim, imkan, çevre ve daha sayamadığım bir çok faktör bunda etkili.
Avrupalilarda Afrikalilarda biz Turklerden zekiler. Ulkemize gelen yabancilar 2 yilda Turkce ogrenirken biz yillarca yasasak ogrenemiyoruz. Koyun eti yemekten galiba
Ne alakası var koyun etiyle?
İnsanlar koyun, sorun bu
zekamızı dil öğrenmekle mi test ediyorsun g. zekalı
Iste cevap ne ornegi siz soyleyin
milletine ve atalarına hakaret ettin keşke senin gibi hainler ölse bide koyun etinden galiba diye dalga geçiyor aşşağılık hain
Biz daha zekiyiz ama kullanamiyoruz fazla gereksiz seylere kafa yoruyoruz millet aya gider biz hala 1000 odali köşk yapariz dimi yani gereksiz
hiç bir milletin türklerden zeki olduğuna inanmıyorum ama üzülerek söylüyorum ki en bilgisiz milletler arasındayız :D